HWSW Informatikai Kerekasztal: G800 - nem is volt, nem is lesz? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

G800 - nem is volt, nem is lesz? Értékeld a témát: -----

#121 Guest_LedZep_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 03. 30. 19:47

Szia MeL@k!

Null problemo...

85Hz szerintem is a minimum!

PEACE

Kép Kép Kép

#122 Guest_Repa_*

Elküldve: 2001. 03. 30. 19:59

idézet:
Eredetileg Atko írta:
Amit a téma tárgyalása közben megtudtunk: az NVIDIA piacvezető (de ez kit érdekelt?), a Matrox valószínűleg nem fog ebben az évben kihozni gémer hardvert (legalábbis LY információi szerint), és hogy sok NVIDIA (l/j)uzernek b@ssz@ a csőrét a Matrox... Kép

Ennyi.
[/quote]

Annyiban pontosítanék (legalábbis az esetemben), hogy nekem nem a Matrox bassza a csőrömet, sőt örülnék a térnyerésének, csak az elvakultságot nem szeretem, ill. az ehhez kapcsolódó túlzott optimizmust nem értem. Nem igazán tudom felfogni, hogy mi értelme van bármilyen cég rajongójának lenni. Én magam legfeljebb termékekért rajongok és baromira nem érdekel, hogy ki gyártja őket...

#123 Guest_rev_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 01:23

idézet:
Eredetileg Repa írta:

Annyiban pontosítanék (legalábbis az esetemben), hogy nekem nem a Matrox bassza a csőrömet, sőt örülnék a térnyerésének, csak az elvakultságot nem szeretem, ill. az ehhez kapcsolódó túlzott optimizmust nem értem. Nem igazán tudom felfogni, hogy mi értelme van bármilyen cég rajongójának lenni. Én magam legfeljebb termékekért rajongok és baromira nem érdekel, hogy ki gyártja őket...
[/quote]

mert még nem volt matrox kártyád... Kép

Mások a Man Unitedot fanolják legalább úgy, mint a matroxot itt egyesek, vagy pl. az FTC női kézilabdacsapatát... Izlések és pofonok Kép

------------------
rev Kép
rev@heaventourist.jatekok.hu

#124 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 22:17

idézet:
Eredetileg Repa írta:
...csak az elvakultságot nem szeretem, ill. az ehhez kapcsolódó túlzott optimizmust nem értem. Nem igazán tudom felfogni, hogy mi értelme van bármilyen cég rajongójának lenni. Én magam legfeljebb termékekért rajongok és baromira nem érdekel, hogy ki gyártja őket...[/quote]
Hát ez olyan dolog, ha már egy termékük bejött, akkor minek váltani. Ha már két termékük bejött, akkor meg pláne. Ha meg ennél a cégnél megtalálom, ami nekem kell, akkor meg egyáltalán miért érdekeljen más cég? Ez nem azt jelenti, hogy az ember nem tájékozódik, mielőtt vásárol, de itt már tényleg közbeszól a márkahűség is. Én az elmúlt 4.5-5 év Matrox használat alatt megszoktam a Matrox hardvereinek/szoftvereinek kezelését, nyűgjeit, hibáit; egyszerűen lusta vagyok új dologra rászokni. Kép

Én nem akarom senkire sem ráerőltetni a Matroxot, de más se akarja megmondani, hogy miért kaki az, amit én használok, ha az az én igényeimet messzemenőkig kielégíti (namármost ebben a témában egyenlőre ez ment)... Kép

#125 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 22:28

Matroxfanoknak még egyszer:

Nem azzal volt nekem se meg másoknak se bajuk, hogy oda vagytok a cég termékeiért. Azzal se, hogy erős propagandát nyomattok ezekről.

A baj az, hogy már itt a hwsw fórumon is meg máshol is szabályos vallásos rajongás alakult ki a mindenmás3DkártyátalázóG800 körül, ami - a Matrox hivatalos közlése szerint - még csak nem is létezett soha (és most nem érdekel az a driver file vagy mi, Atko). És azt nem akarjátok beismerni továbbra sem, hogy teljesen indokolatlanul ment itt a fesztivál már több mint egy éve (beleértve a híreket is a Matrox rovatban Kép). Most már világos? Kép

#126 Guest_zegab_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 22:54

Epp most epitettem egy kis hazi oltart regi 2megas matrox millenium es mystique kartyakbol, azon fogok egy riva128 at holnap este felaldozni, hogy kedveben jarjak az isteneknek. Kép

#127 Guest_Laa-Yosh_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 23:24

Az a nagy helyzet, hogy ezt el is tudom képzelni...
Kép

#128 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 23:25

idézet:
Eredetileg Laa-Yosh írta:

Nem azzal volt nekem se meg másoknak se bajuk, hogy oda vagytok a cég termékeiért. Azzal se, hogy erős propagandát nyomattok ezekről.
[/quote]
Kinek nem inge...
idézet:
A baj az, hogy már itt a hwsw fórumon is meg máshol is szabályos vallásos rajongás alakult ki a mindenmás3DkártyátalázóG800 körül, ami - a Matrox hivatalos közlése szerint - még csak nem is létezett soha (és most nem érdekel az a driver file vagy mi, Atko). És azt nem akarjátok beismerni továbbra sem, hogy teljesen indokolatlanul ment itt a fesztivál már több mint egy éve (beleértve a híreket is a Matrox rovatban Kép). Most már világos? Kép[/quote]
Igenis LY őrmseter! Kép

De azért komolyan érdekelne, hogy az NEKED miért fáj, ha mi hiszünk valamiben?

Meglehet LY, hogy te tudsz vmit, amit sajnos egy buta papír miatt nem árulhatsz el nekünk, de attól mi még találgathatunk. Meglehet, hogy tudod, hogy a Matrox mit és mikor fog bejelenteni és az a valami mit fog tudni, de ezt MI nem tudjuk és ezért találgatunk, fantáziálunk, esetleg illúziókat kergetünk. Egy dolog biztos: többen, akik szintén olyan infók birtokában vannak, mint te, azt mondják, hogy érdemes várni (ace's, amigás arcok, beta boys a murcon, stb...). Én hiszek neked, mivel tudom, hogy nem beszélsz hülyeségeket, és nagy valószínűséggel csak azért akarsz lehűteni minket, mert ha ki is hoz vmit a Matrox, akkor kissebb legyen a megdöbbenés a részünkről. Viszont hiszek a többi "valamit tudó" embernek is, akik azt mondják, hogy érdemes várni. Ezekből az infókból én azt szűröm le, amit már mondtam: a Matrox a közeljövőben valszeg semmi komolyat nem fog bejelenteni, de valami nagy dobás mégis van a tarsolyukban...

#129 Guest_belohin_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 23:35

idézet:
Eredetileg Laa-Yosh írta:

A baj az, hogy már itt a hwsw fórumon is meg máshol is szabályos vallásos rajongás alakult ki a mindenmás3DkártyátalázóG800 körül, ami - a Matrox hivatalos közlése szerint - még csak nem is létezett soha (és most nem érdekel az a driver file vagy mi, Atko). És azt nem akarjátok beismerni továbbra sem, hogy teljesen indokolatlanul ment itt a fesztivál már több mint egy éve (beleértve a híreket is a Matrox rovatban Kép). Most már világos? Kép
[/quote]

Engem például nem zavart, hogy már-már vallásos rajongással fejtegetted a Gf3 érdemeit, pedig nekem az a kártya mindössze egy strigula azon a listán, aminek a fejlécén ez van: "Na ezt sem fogom megvenni, mert semmi szükségem rá." Plusz másfél évig a vallásos legendákat az NV20-ról. Kép

De valahogy nem jutott eszembe odamenni és megmondani a frankót. Pedig messze nem az jött ki, amire annyian vártak, bármennyire tetszik neked a programozhatósága.
Na most lehet, hogy kihoz a Matrox egy killer kártyát, lehet hogy nem. Lehet, hogy kijön valamivel, amire a gamerek legyintenek, én meg nyitás előtt két nappal ott fogok sátorozni a bolt előtt, mert pont arra van szükségem.

Szóval nem hinném, hogy olyan katasztrofális lenne, hogy páran találgatunk egy topicban. Annyira biztos nem, hogy fontos legyen valakinek állandóan beordítani, hogy "de az nVidia a király", mert hát a túrót sem érdekli errefelé. Annál inkább az, hogy mit tartogathat a Matrox.

Például én sokakkal ellentétben egyetértek veled abban, hogy az nVidia új generációt alkotott a videokártyák terén. Annyira újat, hogy a Matroxnak is megérje leállítani a hagyományos fejlesztést és rátérni az új útra. Amit a közeljövőben kitapos az nVidia nagyon nagy ráfordítással, aztán majd a Matrox dob rá pár sallangot és feldobja kicsit, ahogy mindig is szokta.

Lehet attól tartanak a fanok, hogy az nVidia a nagy úttörésben kivérzik, a Matrox meg ügyesen haladva a sodrással kihúz még huszonöt évet? Pedig ez megeshet. Kép

Addig meg hadd találgassunk, ne fájjon senkinek. Kép

#130 Guest_belohin_*

Elküldve: 2001. 03. 31. 23:37

Hajrá Atko! Kép Kép

Hogy lehet az, hogy bejöttem ide enyhe érdeklődéssel és aczélos Matrox fan lett belőlem két nap alatt? Valami lehet a levegőben... Kép Kép Kép

#131 Guest_dh1_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 00:46

Jojo, de meddig kell meg varni a G800-ra??? En tobb mint egy eve ra varok! Munkahelyen csak Matrox cardok vannak! G100, G200, G450! Kegyetlenul jok! S nem is kell mas! De otthon "sajni" csak egy 8 megas G200 van s kezd nem eleg lenni. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem akarok NVidia-t venni!!! De G450-et kevesnek talalom! Ezert vartam orommel a Cebit-et. Erre... a tortenetet mar ismerjuk. Kezd elfogyni a turelmem. Ez hatalams kiszuras a Matrox fanokkal... Sajni annyi penzem nincs, hogy most vegyek egy G450-et s majd ha kijon iden vagy jovore a G800 (vagy minek hivjak majd) akkor megvegyem. Ezert kiszuras. Nem tudom hanyan partolnak el ez miatt a Matrox Gxxx sorozattol. Remelem nem sokan. Fenebe pedig "kenytelen" leszek venni egy G450-est Kép
MATROX RULEZ!!!

#132 Guest_Repa_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 09:28

Persze, persze mindenki higgyen csak, bár azt hittem, az spirituálisabb dolog a 3D technológiánál. Kép A rajongást megértem itt is, bár szerintem sokkal inkább ott van szerepe, ahol pusztán a rajongás az egész lényege (sport).

Ezt nem kell összekeverni azzal, ahogy LY és pl. én is "rajongunk" a GF3 TECHNOLÓGIÁJÁÉRT. Nem a cégért (ennek SZVSZ semmi értelme), hanem egy konkrét termékben megtestesülő újításokért. Nem azért, mert nVIDIA. A túlzott márkafüggőséget mindig is butaságnak tartottam, de persze megértem.

Legközelebb azonban kéretik kiírni a topic elejére, hogy "Itt Matrox hívők találkoznak. A mai istentiszteletre nVIDIA kártyával rendelkezők, vagy olyanok, akik istenkáromló módon megkérdőjelezik a MATROX eredendő és szent könyveinkben rögzített királyságát, tilos és életveszélyes a belépés. A megjelenés célja tisztán az imádság, amit Kanada felé fordulva kell elkövetni. A realista megjegyzéseket kérem mellőzzék, elrontja a hangulatot."

#133 Guest_Repa_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 09:33

idézet:
Eredetileg belohin írta:
Például én sokakkal ellentétben egyetértek veled abban, hogy az nVidia új generációt alkotott a videokártyák terén. Annyira újat, hogy a Matroxnak is megérje leállítani a hagyományos fejlesztést és rátérni az új útra. Amit a közeljövőben kitapos az nVidia nagyon nagy ráfordítással, aztán majd a Matrox dob rá pár sallangot és feldobja kicsit, ahogy mindig is szokta.

Lehet attól tartanak a fanok, hogy az nVidia a nagy úttörésben kivérzik, a Matrox meg ügyesen haladva a sodrással kihúz még huszonöt évet? Pedig ez megeshet. Kép
[/quote]

Bár nem vagyok fan, ez az egyetlen dolog, ami miatt zavarna, ha komoly gondba kerülne az nVIDIA. Már másfél éve az egész piac ellenében törik a technológiai ösvényt (OK, a Rampage-dszel a 3dfx próbálta, csak nem sikerült, az ATI meg elég korán rákapcsolódott), ami mint ahogy ti is többször megfogalmaztátok, rövid távon nem kifizetődő. De ez, higgyétek el, nektek is jó. Elég sokba kerül az úttörés és kicsit igazságtalan lenne, ha éppen emiatt lenne gáz. De különösebben nem izgatna, ha valaki átveszi tőle ezt a szerepet. Csak legyen olyan...

#134 Guest_Krinyo_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 10:07

Cseppet sem nagyobb orultseg a G800-at varni, mint a BitBoys fiuk orultsegeit papolni....igaz Laa-Yosh? Kép))))

Hogy a temahoz is szoljak: en is kivancsian varom, mit ujit a Matrox. Nagyon kellene mar egy up-to-date kartya, amivel kicsit tobb lenne a valasztasi lehetoseg...jelenleg ugyanis nem sok van... Kép

BYe: Krinyo

#135 Guest_belohin_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 12:06

idézet:
Eredetileg Repa írta:
Legközelebb azonban kéretik kiírni a topic elejére, hogy "Itt Matrox hívők találkoznak. A mai istentiszteletre nVIDIA kártyával rendelkezők, vagy olyanok, akik istenkáromló módon megkérdőjelezik a MATROX eredendő és szent könyveinkben rögzített királyságát, tilos és életveszélyes a belépés. A megjelenés célja tisztán az imádság, amit Kanada felé fordulva kell elkövetni. A realista megjegyzéseket kérem mellőzzék, elrontja a hangulatot."[/quote]

Ki mondta, hogy nincs kiírva? Én már minimum tíz helyen olvastam itt, kettőn még írtam is. Kép

Tehát: Matrox a legnagyobb és Atko az Ő prófétája. Kép Kép
Én meg müezzin vagyok, oszt imára szólítok mindenkit a minaretemből. Akkor szőnyeget elő, Kanada felé fordulni és ima! Kép
A hitetlenekre meg majd jön egy jó kis dzsihad. Kép

Valahogy szívesen szurkolok a Matroxnak, sőt a Bitboysnak is. Egyedül az nVidiának nem megy, tán mert belémszorult Robin Hood lelke és azt vallom, vesszenek a gazdagok. Kép)))

#136 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 22:07

Uhha, ez tetszik Kép

Akkor most lefekvés előtt én is leborulok a Matroxom előtt (Kanada felé fordítva orcám) és elmondom esti imámat Kép Kép

Atko, annyira szívemből szóltál Kép

Amúgy meg vki itt (Répa? bocs de nem jön fel a hozzászólás ablakban a topik) felvetette h az NVidia azért jó, mert 2 év múlva majd... hát nem toom, ha ez a bizonyos NVidia 2, általam szeretett céget is a porba döngölt (S3 és 3dfx) és most épp a maradék megcsócsálásával foglalatoskodik, nem tudok örülni.

G800 rulz még ha nem is lesz soha Kép Kép

------------------
peace
"Out of the silent planet, dreams of desolation
Out of the silent planet, Come the demons of creation"

#137 Guest_zolee_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 22:10

Ja, a "2 év múlva hűdejó lesz"-hez: a Geforce a maga "forradalmi" T/L-jével idestova 1.5 éve jött ki és még a Treemarkon kívül nem nagyon láttam semmit ami úgy istenigazából kihasználta volna... írják itt a népek, hogy minden használja.

Na ha ez egy Quake3-nál 2 fps gyorsulást jelent (amikor amúgy is 150 fps-sel megy) akko köszönöm, nem kérek belőle.

Parasztvakítás a'la MMX?

------------------
peace
"Out of the silent planet, dreams of desolation
Out of the silent planet, Come the demons of creation"

#138 Guest_zegab_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 22:25

Atko: csak a g800 hirre reagalva annyit mondanek, hogy a g800 neve az elozo NT-driverben is bennevan, eppugy, mint a legujabb 9x-es ben is. (valoszinunek tartom mashol is elofordul, en itt neztem) erdekes, hogy ennek azert senki sem nezett utana, szoval jo regota ott lehet. bar nem tudom, hogy ha egy kalap (azaz meghajto) ala veszik/vettek a g400/g800-at, annak mi orulhetunk-e... esetleg mondjuk softice-val bele kene nezni egy kicsit abba a driverbe, megtudhatnank miert is van az a szoveg ott.

#139 Guest_Atko_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 23:13

idézet:
Eredetileg zegab írta:
bar nem tudom, hogy ha egy kalap (azaz meghajto) ala veszik/vettek a g400/g800-at, annak mi orulhetunk-e...[/quote]
Ott van a driverben még az MGA 2064w (jó öreg Millennium) óta mindegyik chipnek a neve. Ez gondolom csak az azonosításhoz kell, hogy felismerje telepítésnél, hogy pontosan milyen kárty alá is települ. Ez nem azt jelenti, hogy ott is van benne a driver a chiphez.

#140 Guest_Repa_*

Elküldve: 2001. 04. 01. 23:22

idézet:
Eredetileg zolee írta:
Ja, a "2 év múlva hűdejó lesz"-hez: a Geforce a maga "forradalmi" T/L-jével idestova 1.5 éve jött ki és még a Treemarkon kívül nem nagyon láttam semmit ami úgy istenigazából kihasználta volna... írják itt a népek, hogy minden használja.

Na ha ez egy Quake3-nál 2 fps gyorsulást jelent (amikor amúgy is 150 fps-sel megy) akko köszönöm, nem kérek belőle.

Parasztvakítás a'la MMX?
[/quote]

Na lassan az én t@k@m is ki lesz. Nem kísérlem meg elmagyarázni x+1.-szer, hogy mi a különbség a tényleges fejlesztés, a jövő fejlődési irányainak felderítése és azok jelenbeli tényleges megvalósulása között (amit egy rakás más tényező is meghatároz).

Mindenesetre ha ez paraszvakítás, akkor az összes "paraszt" fejlesztőt (akik valóban átlátják a technológia jelentőségét és egy emberként támogatják ezt a fejlődési irányvonalat) elvakították, az átlagos usernek meg igaza van, mert kedvenc XYZ programja, ami primitív grafikájával már úgysem szorul gyorsulásra, csak x%-ot gyorsult.

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.