G800 - nem is volt, nem is lesz?
#1 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 08:56
Idézet: "Matrox: corporate PC piacra koncentrálnak; lesz új termék fél éven belül - de nem a G800, ami soha nem is volt és nem is lesz..."
Puff neki, hidegzuhany! Most akkor mi a helyzet? Az azért elég hihetetlen, hogy nem adnak ki semmilyen legalább félig (velem lehet alkudozni) gamer kártyát! Persze ha csak a név a gond...
------------------
Papin
#2 Guest_Indy_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 09:12
------------------
--Az emberek alkalomadtán belebotlanak az igazságba, de azután visszanyerik egyensúlyukat és mennek tovább, mintha mi sem történt volna--
#3 Guest_s_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 09:30
idézet:
Eredetileg Indy írta:
Nem tudom miért erőlteti a Matrox... Soha nem tudott jó gamer kártyát csinálni, szvsz nem is fog. Ti miért várjátok annyira? Az eddigi kártyái 3d-ben nagyot buktak, 2d-ben viszont ők a királyok!
[/quote]
te mirol beszelsz?
IMHO a maga idejeben nem igen volt ellenfele a g400nak, persze mara mar egy kicsit elavultnak tekintheto.
szal jo kartya volt es meg ma is az.
#4 Guest_Indy_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 10:14
idézet:
Eredetileg s írta:
te mirol beszelsz?
IMHO a maga idejeben nem igen volt ellenfele a g400nak, persze mara mar egy kicsit elavultnak tekintheto.
szal jo kartya volt es meg ma is az.
[/quote]
Félreértés ne essék, nem akartam kulázni a Matroxot! A g400, ha jól tudom, 99 nyarán jelent meg, úgy szeptember végén már nálunk is lehetett rendelni belőle. Azért én megnéztem ezt a tesztet, ahol a g400 jól teljesít, de azért nincs az első 3-ban. Szóval soha sem volt hardcore gamereknek való kártya.[url="http://"http://www4.tomshardware.com/graphic/99q4/991011/geforce-06.html"]http://www4.tomshard...geforce-06.html[/url]
[Ezt a hozzászólást Indy szerkesztette (2001. Március 26.).]
[Ezt a hozzászólást Indy szerkesztette (2001. Március 26.).]
#5 Guest_bomlat_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 11:15
Az pedig , hogy a videokártya divizió a legkisebb , azt is jelenti hogy ettől a legegyszerűbb megszabadulni. Az nvidia nem teheti meg , hogy pl. egyik napról a másikra megszüntesse a videochip gyártást , mert ebből él , de a matrox...A stratégiai döntéseket pedig meg kell osztania a befektetőkkel az nvidiánál ,ami pl. azt is jelenti hogy a roadmaptól való eltérést valahogy jelezni kell , és illik roadmapot kiadni.
#6 Guest_nyunyu_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 11:24
idézet:
Eredetileg Indy írta:
Nem tudom miért erőlteti a Matrox... Soha nem tudott jó gamer kártyát csinálni, szvsz nem is fog. Ti miért várjátok annyira? Az eddigi kártyái 3d-ben nagyot buktak, 2d-ben viszont ők a királyok!
[/quote]
Nekem egy Millenium G200-am volt 98 augusztusban.
Mondjal olyan kartyat, ami akkor jobb volt nala!
(Voodoo2 volt csak kint, vmivel gyorsabb volt, csak hat a kepminosegSavage3D, TNT csak kesobb jott!!!)
Az is igaz, hogy akkor meg nem volt vmi kiforrott a Matrox driver, pl. nem volt OpenGL, de Direct3D-ben jol ment a kartya.
Az a helyzet, hogy a sebesseg nem minden, kepminoseg is kell, ha vki komolyabb monitoron nezi...
(Hanyingerem van a jelenlegi Elsa Erazor III-tol, szellemkepes kepe van! Keruljetek! )
#7 Guest_bomlat_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 11:57
#8 Guest_Indy_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 12:03
idézet:
Eredetileg nyunyu írta:
Nekem egy Millenium G200-am volt 98 augusztusban.
Mondjal olyan kartyat, ami akkor jobb volt nala!
(Voodoo2 volt csak kint, vmivel gyorsabb volt, csak hat a kepminosegSavage3D, TNT csak kesobb jott!!!)
Az is igaz, hogy akkor meg nem volt vmi kiforrott a Matrox driver, pl. nem volt OpenGL, de Direct3D-ben jol ment a kartya.
Az a helyzet, hogy a sebesseg nem minden, kepminoseg is kell, ha vki komolyabb monitoron nezi...
(Hanyingerem van a jelenlegi Elsa Erazor III-tol, szellemkepes kepe van! Keruljetek! )[/quote]
[url="http://"http://www4.tomshardware.com/graphic/98q3/980818/3d_chips-18.html"]http://www4.tomshard...d_chips-18.html[/url] és az előző oldalak... no comment, Matrox is jó, de nem a legjobb.
------------------
--Az emberek alkalomadtán belebotlanak az igazságba, de azután visszanyerik egyensúlyukat és mennek tovább, mintha mi sem történt volna--
#9 Guest_nyunyu_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 12:33
G200 meg aprilis-majus korul...
#10 Guest_Laa-Yosh_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 13:53
Megjelenések:
1999 eleje: Rage128
1999 tavasza: TNT2, V3
1999 nyara: G400, G400 MAX
1999 ősze: GF SDR
1999 vége: GF DDR
Igen rövid ideig volt nagykirály a Matrox, utána szimplán csak jó vétel.
Amíg nekem G400-am volt, a TNT2 többnyire megelőzte sebességben...
#11 Guest_Leon Silver_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 18:00
idézet:
Eredetileg Laa-Yosh írta:
Bomlatnak többé-kevésbé stimmel a tippje.
Megjelenések:
1999 eleje: Rage128
1999 tavasza: TNT2, V3
1999 nyara: G400, G400 MAX
1999 ősze: GF SDR
1999 vége: GF DDR
Igen rövid ideig volt nagykirály a Matrox, utána szimplán csak jó vétel.
Amíg nekem G400-am volt, a TNT2 többnyire megelőzte sebességben...[/quote]
Igen.Sebességben talán megverte.De!Csodálatos volt a kártya képe.Azoknál a gámáknál is amelyek nem támogatták az EMBM-et.Szerintem.
#12 Guest_TreaD_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 19:20
Félreértés ne essék, én is a képminőség híve vagyok, de nem ilyen áron.
#13 Guest_Atko_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 19:40
Nem tudom, hogy hol volt, de nemrég láttam egy szavazást, amiben azt kérdezték, hogy kit látnának a kedves olvasók szívesen az NVIDIA bevásárló listáján. Azt hiszem, hogy a Matrox nyert. Miért félnek az NVIDIA juzerek a Matroxtól, ha a Matrox ennyire kivül esik a gémer piacon?
Érdekes.

Mindenesetre a Matrox tényleg nem kapkodja el, de ők NEM adnak ki fél megoldásokat. Sosem voltak olyan termékeik, amiket nem lehetett eladni, és nem mutattak volna vmiben újat.
Higyjétek el, hogy a Matrox semmiről sem fog lemaradni, bár a mostani termékeik 3D-s teljesítménye igen-igen gyengécske, de az a piac, amit ők ezekkel a termékekkel pillanatnyilag megcéloznak, nem arról híres, hogy komoly 3D-s képességeket igényelne... Jah azért érdemes lenne azon is elgondolkozni azoknak, akik "nem gémer kártyának" csúfolják a Matrox kártyáit, hogy miért nem gémer kártyák? Nem lehet velük HOMM3-azni vagy Diablo2-zni vagy Dungeon Keeperezni esetleg Simsezni? Egyedül a full 3D-s csodákra és förszt pörszon shúterekre nem valóak a Matrox kártyái, de minden más játék tökéletesen fut rajtuk.
A Matrox nem esett ki a körforgásból, bár a mostani nagy hajtásban úgy tűnhet, hogy lemaradt. Neki nem kell minden egyes hónapban új terméket bejelentenie, hogy a befektetők szájának a sarkát közelebb biggyessze a fülükhöz... Bár ennek ellenére, ha megsasoljátok, akkor láthatjátok, hogy a Matroxnak minden egyes hónapban van vmi nagy dobása. Nem feltétlenül a Matrox Graphicsnek, de a négy cégből az egyiknek, valami mindig történik a háza táján.
Még valami:
idézet:
Eredetileg az Ace's Hardware CeBit 2001 bemutatójában olvasható: Matrox has not given up on the gamers market either, but, unfortunately,that is all we can say for now. Stay tuned for more.[/quote]
Miért kell annyira szkeptikusnak lenni, ha sok-sok ember (akik tudnak valamit, bár a szájukat NDA zárja össze) azt állítja, hogy a Matrox közel sem fordított hátat a "gémer" piacnak... Bár adhat okot a szektipkusságra az, hogy a Matrox eszméletlen csöndben van, dehát ők sosem kotyognak ki túl sok dolgot, tudjátok: nekik nem kell a befektetőket etetni és a népet butítani.
[Ezt a hozzászólást Atko szerkesztette (2001. Március 26.).]
#15 Guest_Atko_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 20:12
idézet:
Eredetileg Laa-Yosh írta:
Gyógyíthatatlan eset vagy ám, Atko, tudod-e?[/quote]
Jajj LY... Én csak hiszek bennük.
![]()
#16 Guest_Laa-Yosh_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 20:28
idézet:
Eredetileg Atko írta:
Jajj LY... Én csak hiszek bennük.
[/quote]
Minden létező alap nélküli pletykákban és fantomokban hiszel.
A gamer piacra való betöréshez nagyon komoly erőforrások kellenek, aminek lenne némi jele azért (a Kyro II-nek is ott volt az előzménye, Kyri I, PVR sorozat és egyebek képében). Ráadásul még egyszer leírom, a Matroxos hölgy egyértelműen közölte, hogy 2001 során nem áll szándékukban a gamerekre figyelni, akik szerintük túlságosan kis részét képviselik a piacnak.
Na meg egy csomó jelet félreértesz; a DX8-as fejlesztések a Matroxtól ugyanis nem gamer célokat szolgálnak (de erről már télleg nem beszélhetek többet).
Szal hinni lehet, csak az ugye a vallásokra jellemző...
#17 Guest_MeLa`K_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 20:55
Laa-Yosh: Neked tökéletesen igazad van.
A sok embernek a Matrox vallás...
Ami Atkot illeti: Hit, Hit, Hurrá!!!!!
#18 Guest_RiddleR_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 21:33
Mindig mindenki állítja, hogy gagyi G400 semmit sem tud a mostaniakhoz képest. De azt senki sem veszi figyelembe, hogy a G400 melyik generációba tartozik. Ha mégis akkor meg mutogatják a teszteket a neten. Amiben ott az óriási (5-10 fps) különbségek olyan tarományban ahol 80 fps-ek röpködnek.
A mai napig, ha játszani akarok, akkor pl a Q3 800x32-ben simén megy 60-120 fps körül. Jó, ha ennél nagyobban akarok gamelni akkor az nem megy, mert nem bírja a kártya, de istenem mikori darab. Ha most nVidia-ban utaznék akkor fél évente költhetnék 50 ezreket a kártyákra. Akkor pedig most úgy menne a gép mint az állat az összes tesztprogiban, bár igaz, hogy még mindig alig láttam játékot ami vadul támogatná akár csak a T&L-t.
Úgyse tudom végülis megmagyarázni, hogy én pl miért maradok a Matroxnál, holott rég vehettem volna Geforce 600-at.
Az pedig, hogy mikor lesz új kártyájuk az nem izgat olyan nagyon. Örülnék, ha mutatnának tényleg már vmit, de ők jobban tudják, hogy mit mikor. Én asszem azok közé tartozok, akik nem feltétlenül vásárolnak minden 10. percben új cuccot a géphez, hogy azzal aztán villoghassanak, hogy nekik mennyire ász a gépük. Aki viszont ilyen az vegyen persze Nvidiát, mellettük nem fognak unatkozni, mivel fél évent jönnek az új kártyák.
bye Rid
------------------
Books are against the law. Books give you knowledge, knowledge is power, power corrupts, corruption is illegal.
#19 Guest_RiddleR_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 21:50
bye Rid
------------------
Books are against the law. Books give you knowledge, knowledge is power, power corrupts, corruption is illegal.
#20 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 26. 23:03
nem lehet őket meggyőzni, de teljesen igazad van! egyszer próbálják ki azt, hogy leülök a gépem elé, bekapcsolom. szépen bebootol a tűéles kép, majd benyomom 2048x768-ba a felbontást és egyik moncsira kirakom az MSDN-t, a másikra a Visual Studio 6-ot és fejlesztek. Vagy ugyanezt photoshoppal, vagy MAX-szal (tutorialoknál milyen jól jön...). Hopp, már 19:20? kezdődik a legyen ön is milliomos! egy gombnomyás, és már 1024x768 tűéles+DVDMax. Tuner bekapcs, második moncsira ki a kép. hopp, szebb a képe mint a benti szoni (sony) TV-n? hát a dogwoodját! (kutyafáját
) aszondod eDualHead beficcen fórumozás közben? PageLoggal navigálok, miközben a PageJumppal klikkelem a secondary-n a cikket, és a primary-n beficcen a cikk? ja, hogy PageWrap és egy szösszenetről se maradok le a scrollozás miatt? ja és hogy 1024x768x32 minden max Q3-on 50 frame egy p2400-on? (ja, megsúgom nem jáccok, inkább C# rulz, de az egy külön topic
)verjétek a melleteket a gef2-re, én a matroxra szavazok. ja és hogy nem lesz g800? Aki akar fogadni, annak rev@heaventourist.jatekok.hu Vagy biztosba úriember nem fogad?

nah ennyit a matroxizmusomról

és ha nem tudtad volna: [url="http://"http://www.matrox.com"]itt a helyed![/url]

------------------
rev

rev@heaventourist.jatekok.hu
[Ezt a hozzászólást rev szerkesztette (2001. Március 27.).]

Súgó
A téma zárva.

[url="http://"http://www4.tomshardware.com/graphic/99q4/991011/geforce-06.html"]