HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9800 Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 05. 01:07

Idézet: JUNIOR CsG - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 20:21

Hi mindenki!

Gondoltam leíróm 9800Pro-s történetem:

egy Abit 9600XT 256Mb Vivo-t cseréltem le, egy Connect3D 9800Pro 128Mb-ra.
Hatalmas előre lépés volt. De nem értem be ennyivel húzni akartam, vettem rá Zalman-t + ventit. Elég kiábrándító volt a tuningolhatósága. Viszont amikor a Zalmant tettem fel a kártyára észre vettem, hogy 360-as chip van rajta. Elkezdtem nézelődni a neten és végül "beleégettem" egy 9800XT bios-t az új bios-szal tökáletesen megy a 9800XT órajelén is nem is gondoltam, hogy ennyit számít a bios ilyen szempontból is. A teljesítmény nővekedésről meg ne is beszéljünk, mostmár értem miért volt ennyivel drágább a 9800XT mint a Pro. Még azonos órajelre downclockolva is ráver a 9800Pro-ra, nagyon brutális. Nem gondoltam hogy 6000 főlé megyek a configommal 3dmark2003-ban...
Nagyjából ennyi, csak gondoltam megosztom veletek :D

Honnan töltötted le a biost? Mert lehet, hogy én is kiprobálnám, mondjuk még nem néztem, hogy milyen a memoria mert nem szedtem szét, csak kiváncsi vagyok. Mit kell néznem rajta?
Brutális állat a pályán!

#1722 Felhasználó inaktív   JUNIOR CsG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 10:03

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 0:07

Honnan töltötted le a biost? Mert lehet, hogy én is kiprobálnám, mondjuk még nem néztem, hogy milyen a memoria mert nem szedtem szét, csak kiváncsi vagyok. Mit kell néznem rajta?

Hi!
Én ezen az oldalon találtak alapján indultam el: http://www.rojakpot.com/
itt kell keresned az article-k között olyat, hogy: Radeon 9800 Pro To Radeon 9800XT Mod Guide Rev. 6.0!
Memóriát én sem néztem meg, mert a Zalmant már előbb ráraktam, csak a chipre emlékeztem. Úgy derült ki, hogy milyen memória van rajta, hogy AtiTrayTool-al lementettem a bios-át és TotalCommanderből sima F3-mal belenéztem.
Érdekes egyébként hogy amikor még 9800PRO volt a bios fileben akkor is benne volt hogy R360-as chip van rajta: így néz ki az eredeti bios file eleje:
UŞhéo                  |    IBM                761295520      ??            2004/03/04 09:51    é éú  DvN7?   
R360 Hynix DDR 113-A07537-103 BIOS
© 1988-2003, ATI Technologies Inc. BK-ATI VER008.017D.027.000  nhrq6356.p03 v611  R360AGP DGD1UN  ?l    l {[‘»ç € ű    Ŕ đ HN        yzn/
ţ@ĆSA  $TVSQĆ      ?(€  ĘKđ          Ýó        ¦  PCIRHN      h  €  ATI R360
Nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni...
CONFIG: Abit NF7-S2G, 2500+ Barton + TR SP97, 2*512/400 Samsung DDR, Connect 3D Radeon 9550 + Samsung 971P, SB Audigy, 120GB Sata Samsung HDD, PIO 108, Enermax 465, Codegen 8011, 3*Noiseblocker S1 venti ....

#1723 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 09:59

Idézet: JUNIOR CsG - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:11

erre mind jó, amit leírtál, még talán többre is :D
szerintem jobb mint az atitool szvsz atitool használata feleslegessé válik

Igen, tényleg jobb, mint az AtiTool. :)

Viszont továbbra sincs simítás :( , hiába van bekapcsolva. Gondoltam, a Catalystban kikapcsolom, hátha az zavar be, de nem. Az SW játékban nincs simítás, csak ha külön beállítom, gondolom ugyanez a helyzet a HL2-vel is.

Egy bajom a Tray Tool-al, hogy a min. mag órajel 300 Mhz, 2D-ben max felesleges, az AtiTool engedte 180Mhz-n is.

#1724 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 10:25

Nos megnéztem az oldat, de nem sok mindent találam. Mármint úgy értem, hogy amit találtam az nekem kinai :) Tudsz nekem segíteni, vagy ne zalklassalak és oldjam meg :) Igaz felnőtt szüleim vannak, de valahogy mégsem megy :)
Brutális állat a pályán!

#1725 Felhasználó inaktív   JUNIOR CsG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 10:31

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 9:25

Nos megnéztem az oldat, de nem sok mindent találam. Mármint úgy értem, hogy amit találtam az nekem kinai :) Tudsz nekem segíteni, vagy ne zalklassalak és oldjam meg :) Igaz felnőtt szüleim vannak, de valahogy mégsem megy :)

meddig jutottál el, és mi nem tiszta?
CONFIG: Abit NF7-S2G, 2500+ Barton + TR SP97, 2*512/400 Samsung DDR, Connect 3D Radeon 9550 + Samsung 971P, SB Audigy, 120GB Sata Samsung HDD, PIO 108, Enermax 465, Codegen 8011, 3*Noiseblocker S1 venti ....

#1726 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:28

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 8:59

Igen, tényleg jobb, mint az AtiTool. :)

Viszont továbbra sincs simítás :( , hiába van bekapcsolva. Gondoltam, a Catalystban kikapcsolom, hátha az zavar be, de nem. Az SW játékban nincs simítás, csak ha külön beállítom, gondolom ugyanez a helyzet a HL2-vel is.

Egy bajom a Tray Tool-al, hogy a min. mag órajel 300 Mhz, 2D-ben max felesleges, az AtiTool engedte 180Mhz-n is.

Ezzel én is így vagyok! Van olyan játék aminek nekem kell a Control Panelben beállítani a minőségfokozókat és van olyan játék, ahol magában a játékban kell állítani és ilyenkor alkalmazás vezéreltre teszem a CP-ben a minőségi fokozókat. Ezzel nincs baj, mert így jó! Ez nem hiba!
De viszont nagyon egyszerűen meg lehet oldani, hogy ne kelljen állandóan állítgatni! Szépen még jobban megismerkedsz az ATi tray tools-al és majd látod, hogy ez teljes mértékben az Ati Control Paneljére épül és plusz dolgok is vannak benne. Ha ezt használod, szinte el is lehet felejteni a CP-t, mert a Ati Tray tools teljes mértékben helyettesíti azt!
Na szóval biztos észre vetted, hogy mint D3D-ben OpenGl-ben amit állítgatsz, azt el lehet menteni!
Na én is így csinálom a játék kívánalmak szerint, meg persze amit bír a hardver. Az tray tools meg leteszed gyorsindító sávra majd mikor kell bekapcsolod és a profilokban kiválasztod azt amelyik kell. Sajnos hozzá kell tennem, hogy ennek ellenére sem 100%-os ez sem, mert vannak olyan játékok, amiből egyszerűen kihagyták pl. az élsimítás lehetőségét vagy nem megy rendesen és erről sem a vga sem a vga driver tehet, hanem "csak" ki kellene adni egy patchet a játékhoz.
Ott van pl. a TOCA2 Race Driver. Anisot lehet állítani a játékban, de élsimítás nem mükszik hiába állítasz. El is ismerte a Codemasters, hogy az FSAA nem megy rendesen még Nvidia kártyával sem, de szarnak bele és nem javítják ki ezt a hibát, de bezzeg Starforce3-as védelemmel le tudták védeni a játékot. Nekem igaz egyik kedvencem és meg is vettem(ritkaság), de azért durva hogy szarnak bele, hogy kijavítsák ezt a hibát(FSAA) Ez egy kicsit off volt( a vége)
Konklúzió: nincs baj, csak annyi hogy csinálsz profilokat a játékhoz annak megfelelően, ahogy szeretnéd és kész!
Na sok sikert!

Szerkesztette: wittman 2005. 03. 07. 08:30 -kor

Wittman

VMH59

#1727 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:27

Idézet: wittman - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 9:28

Ezzel én is így vagyok! Van olyan játék aminek nekem kell a Control Panelben beállítani a minőségfokozókat és van olyan játék, ahol magában a játékban kell állítani és ilyenkor alkalmazás vezéreltre teszem a CP-ben a minőségi fokozókat. Ezzel nincs baj, mert így jó! Ez nem hiba!
De viszont nagyon egyszerűen meg lehet oldani, hogy ne kelljen állandóan állítgatni! Szépen még jobban megismerkedsz az ATi tray tools-al és majd látod, hogy ez teljes mértékben az Ati Control Paneljére épül és plusz dolgok is vannak benne. Ha ezt használod, szinte el is lehet felejteni a CP-t, mert a Ati Tray tools teljes mértékben helyettesíti azt!
Na szóval biztos észre vetted, hogy mint D3D-ben OpenGl-ben amit állítgatsz, azt el lehet menteni!
Na én is így csinálom a játék kívánalmak szerint, meg persze amit bír a hardver. Az tray tools meg leteszed gyorsindító sávra majd mikor kell bekapcsolod és a profilokban kiválasztod azt amelyik kell. Sajnos hozzá kell tennem, hogy ennek ellenére sem 100%-os ez sem, mert vannak olyan játékok, amiből egyszerűen kihagyták pl. az élsimítás lehetőségét vagy nem megy rendesen és erről sem a vga sem a vga driver tehet, hanem "csak" ki kellene adni egy patchet a játékhoz.
Ott van pl. a TOCA2 Race Driver. Anisot lehet állítani a játékban, de élsimítás nem mükszik hiába állítasz. El is ismerte a Codemasters, hogy az FSAA nem megy rendesen még Nvidia kártyával sem, de szarnak bele és nem javítják ki ezt a hibát, de bezzeg Starforce3-as védelemmel le tudták védeni a játékot. Nekem igaz egyik kedvencem és meg is vettem(ritkaság), de azért durva hogy szarnak bele, hogy kijavítsák ezt a hibát(FSAA) Ez egy kicsit off volt( a vége)
Konklúzió: nincs baj, csak annyi hogy csinálsz profilokat a játékhoz annak megfelelően, ahogy szeretnéd és kész!
Na sok sikert!

:respect: Kösz, hogy foglalkoztál velem :)

Csak azért volt furcsa, mert régebben(nem is olyan régen: HL2) nem kellett a játékban külön ba@ogatni, de nem tudom miért használta a szűrőket segédprogram nélkül is.

Most kb beállt a rendszer. Az SW játékban a simítást lehet állítani, de az anisót nem, de azt úgy vettem észre, hogy használja. Egy kicsit vissza kellett venni, mert nagyon izzadt a vas, az FPS értékek  a határon mozogtak(25-30). Most 2×AA, és 16×AF, mellett minden lehetséges beállítás maxon, így megy szépen.

#1728 Felhasználó inaktív   Russian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 19:19

Tudom most mindenki le fog hurrogni, hogy miért nem használom a keresőt, jelzem végig olvastam a topikot de bizonytalan vagyok.

Club3D 9800 pro R360 Samsung ramos gondolom modolhato. letöltottem az Ati9800XT128MBSamsung, és a GigaCube9800XT128MBSamsungE-die XT biost de egyik belesütése után SE lesz XT. legalábis XP nem annak látja.
A sütésre ezt winflash 1.0.0.16 használtam. kisfoppym nincs tehát ezért winfosos. Mit rontotam el?
   O
(o)(o)
  (y)

#1729 Felhasználó inaktív   NZIM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 19:28

Idézet

GigaCube9800XT
Ilyen "korcs" gyártmányról még nem hallottam... :)
Asus P5B ł Core 2 Duo E6300 ł Asus HD 2900XT 512MB ł 4GB 800MHz DDR2 RAM ł Chieftec cft620

"...há' nyálad se vót, ugy kellett a szádba köpni he'... "

Eladó Athlon 3500+ S939 ADA3500IAA4CN ára:5000Ft PÜ.

#1730 Felhasználó inaktív   Russian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 19:46

Közben találtam +1 et ami ugy tünik jo.
De mért fagy ki állandóan ez a m*csok 3dmark2003? de csak akkor ha lehut az 1 tesz. tök mind1 melyik teszt az. érdekes mert a mi lefut az nem hibázik. hmmm....
   O
(o)(o)
  (y)

#1731 Felhasználó inaktív   Russian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:01

Lenne még 1 kérdésem: létezhet az hogy ezen a kareszon nincs hődióda? mert sehol nem látom. ati tray tools se látja.
   O
(o)(o)
  (y)

#1732 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 23:18

Idézet: JUNIOR CsG - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 9:31

meddig jutottál el, és mi nem tiszta?

Nos Addig jutottam, hogy a memoriám az R350, nem tudom, hogy lehet-e foglalkozni vele vagy hagyjam a francba. Nagyjából eddig jutottam. Még a Bios-t sem találtam meg, pedig nem vagyok láma az ilyenekhez, általában megtalálom a cuccokat a neten, de itt valahogy elvesztem.
Brutális állat a pályán!

#1733 Felhasználó inaktív   Russian 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 09:46

Idézet: Bugge - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 22:18

Nos Addig jutottam, hogy a memoriám az R350, nem tudom, hogy lehet-e foglalkozni vele vagy hagyjam a francba. Nagyjából eddig jutottam. Még a Bios-t sem találtam meg, pedig nem vagyok láma az ilyenekhez, általában megtalálom a cuccokat a neten, de itt valahogy elvesztem.

Nem a memoriád R350 hanem a GPU ami ugy nem modolható.
Memóriád vagy hynix, vagy samsung. ez a nagy átlag.
   O
(o)(o)
  (y)

#1734 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 10:46

Csak az R360 9800 Pro-ból lesz XT.

#1735 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 14:51

Idézet: NZIM - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 18:28

Ilyen "korcs" gyártmányról még nem hallottam... :)

Pedig biztos hallotad, hogy a Gigabyte leányvállalata a GeCube...
Csak gondolom szóösszefűzést akarta megvillágítani a lényeget.
Wittman

VMH59

#1736 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 16:31

Ezt én se tudtam, bár logikus, mindkettőtől volt kártyám, és mindegyik minőségi darab. :)

#1737 Felhasználó inaktív   Bugge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 00:34

Na akkor így jártam!
Nem baj, mert ez is nagyon faján megy így is. Azért közsi a segítséget.
Brutális állat a pályán!

#1738 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 09:29

Az GexCube.....
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#1739 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:20

Videokártya-vásárlása előtt állok és több "jelöltem" is van. Ebben szeretnék néminemű segítséget kapni valaki(k)től :o)
1. Sapphire Radeon 9800 256MB, OEM, 1év gar. 35k
2. Connect3D Radeon 9800 128MB, dobozos, 2 év gari, szintén 35k
3. Valamilyen Radeon 9600XT...szintén 30egynéhányezer.

Az üzletben nem tudták megmondani a Sapphire 9800 órajeleit, de hallottam olyat, hogy valószínűleg 325/290 Core/mem. Nem túl karcsú ez egy picit? Jó, tudom, nem egy Pro-ról van szó, de akkoris...egy ilyen órajelezésű kártya teljesítménye hol van egy 9600XT-hez képest?

Vagy esetleg egy sima GeForce 6600? Nem GT... Az is 30k körül van. (Bár ATI-párti vagyok)
FX 5900?

Előre is köszönöm!
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#1740 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 12:03

A két 9800 biztos, hogy butított: vagy 128 bites és 8 pipe-os vagy 256 bites és 4 pipe le van tiltva. A 3 kártya kb egy szinten van.

Szerinetem vegyél egy rendes 9800 pro-t a bolhán, 40k körül mennek, most nagyon sokat estek az áraik. Ha nem akarsz a bolhán 50k körül mennek a 6600GT-k, megérik az árukat. A 9800 sorozattól csodát már nem kell várni(igaz nem tudom milyen kártyád van most).

Szerkesztette: Oli35 2005. 03. 10. 12:04 -kor

Téma megosztása:

• (115 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.