HWSW Informatikai Kerekasztal: DFI alaplapok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DFI alaplapok Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:55

hát ez gáz  :( ha igaz....

a dfi ultra-d lapomat cseréltem le a8nx dlx lapra elsösorban a +4 sata + némi pénzmag = + procicsere ürügyén, de még egy olyan lapot nem láttam, kivéve anno az iwill sd ramos deszkáját ami sd rammal ütöte az akkori ddr ramos cumókat..

a kingmax ramjaim 250+ mhz-en mentek 1t idözitéssel a dfi-ben, söt még 300MHz fölá böven lehetett tornászni az fsb-t..

ezzel szemben az asus, 250-en se tudja az 1t-t, pedig a ramok tudnák :(
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#742 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 19:56

Idézet: Omega - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 13:53

Kéne egy kis nyugi? Itt a rágógumi! :D

Kép

Ez nem az az nF4 deszka, amit moddoltál? Próbáld meg az Expert biossal, hátha. Amúgy ha egy nF4 Ultra-D lappal megy, akkor nehogy már egy Experttel ne menjen! :think: Bár lazán lehet... legfeljebb elcseréljük a lapunkat 1:1, nekem úgy sem lesz már ebbe 7950GX2...

Minden játkkal OK, akkor lehet hogy a démárkban van a hiba. Már itthon vagyok, átnyálazok pár helyet, hátha írtak ilyesmiről.

meg mio a f@sznak a sli lap, ha egy vga megy benne :lol:

#743 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 20:01

Idézet: Templomegere - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:55

Omega , ha lehet ezt írni nálam felment az árfolyamod :)   

köszi !  Ez pont nekem volt megfogalmazva , a józan paraszti eszemmel is fel tudtam fogni  :Đ

ja, csak ezzel semmire nem mégy, mert fingod nem lesz, hogy a lapod mi miatt nem visz esetleg valmi olyan értéket amit a másik igen :D illetvami miatt esetleg ledöglike ha leroggyan, honnan tudod hogy a 8 paraméterböl mit állitsál.. :think:  :Đ

szal ezb olyan mintha visszakerülsz 250 évvel, össze tudsz rakni egy autót ha van anyag, de a népnek fingja nem lesz mitöl megy jóbban ez egyik mint a másik..

sajna kisérletezni kell...

a leirásban viszont nem láttam a command rate 1t-2t leirását :D vagy a komló volt több akelleténél..

Omega amugy  :respect:

viszont nem értem minek expert lap, illetve venus ha nem kell a több sata..nekem az ultra d próbák során 2 kingmax hardcore 500Mhz-es rammal, vigan rohant 400-as fsb-vel, kis beállitási trükkel..
bár fingom nincs miért volt jó, csak kiprószáltam..a memót viszon 260+ MHz-en is 1t vel küldte, leroggyanás nélkül, superpi-vel tesztelve, amit a mostani a8n dlx lapról nem állitaqnék, az 250-en sem viszi az 1t-t..

szal ahogy én kifigyuztam a tesztekböl, jó a cas kisebb késleltetése, de annál többet donb az 1t command rate..az összes többi értéket állitgatva, az everest sem hozott igazán más eredményt..

nah jóccakát
:D

Szerkesztette: Gandalf 2006. 09. 26. 20:08 -kor

#744 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 09:32

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:37

Már van hivatalos cáfolat.  :) Csak a belépőszintet hanyagolják majd.

Idézet

DFI Denies Abandoning Enthusiast Mainboard Business.
DFI Claims “LanParty” and “Infinity” to Live On

Category: Mainboards

by Anton Shilov

[ 09/26/2006 | 06:24 AM ]

Diamond Flower Information denied on Tuesday information that the company plans to abandon the high-end mainboards business. Instead, the manufacturer said, the company will cease to supply entry-level desktop solutions too boost its focus on the mid-range and high-end Infinity and LanParty motherboards.

“It is a well know fact that our industrial motherboards give us a more dependable year round business but there are no plans to stop production on our LanParty and Infinity line products. At the moment we still have LanParty and Infinity boards planned until Q4 2007 and R&D is constantly thinking of new boards to add to the planning,” said Zach Schreiber, a spokesman for DFI.

Back on Monday a web-site reported that DFI will withdraw from the market of enthusiast and desktop-class mainboards due to flat sales and no market share increases. DFI states that the information is incorrect and reforms in its mainboard business will only affect entry-level solutions, which will be scrapped eventually. The mainstream and high-end motherboards families, such as Infinity and LanParty, will continue to be made. In fact, the company expects to increase research and development (R&D) resources for the aforementioned lineups.

DFI became well known among enthusiasts several year ago with the release of the LanParty mainboard series, which has become very popular among overclockers since then. However, the primary business of DFI are mainboards for industrial computing, a more predictable market with stable sales that does not require massive investments into research and development.

Taiwan-based DFI said it was the world’s No. 7 largest mainboard manufacturer back in 2001 and has branches in the U.S., Japan, Europe and China. The company said that its production and market share has increased since 2001.

link
Semper Fi

#745 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 10:29

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 19:37

Idézet

Frissítés: a DFI ma este cáfolta a tegnap megjelent lapértesüléseket, miszerint a vállalat elhagyná a PC-s alaplappiacot, ezzel megszűnne a közkedvelt LanParty és Infinity márkájú alaplapok fejlesztése és forgalmazása. Zach Schreiber, a DFI szóvivője közölte, hogy a vállalat ütemterve jelenleg a jövő év végéig tartalmaz új alaplapokat, a fejlesztők pedig folyamatosan dolgoznak új projekteken. A téves információk egy félreértés révén kelhettek szárnyra; mint kiderült a DFI a belépőszintű alaplapok fejlesztését és forgalmazását fejezi be a jövőben, a közép- és felsőkategóriás termékvonalakat ez a változás nem érinti.

:cool2:

Jelen pillanatban várom tükön ülve a postásbácsit, hoz nekem ilyentet:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1159349344.jpg

#746 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 20:49

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 10:32

Már van hivatalos cáfolat.  :) Csak a belépőszintet hanyagolják majd.

Igen, olvastam! :respect: Egyébként olvastad a PH!-n a cikkhez való fórumot? :Đ Hogy ott mi van/volt?! :omg: :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#747 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:53

Heló-heló!
Kis segítségre lenne szükségem [mikor nem, mi? : )] pls!
A sztorit itt olvashatjátok a lap tetejétől.
http://forums.pcper....t=376855&page=3
Légyszi mondjatok valami okosságot a probléma kapcsán, mert már nagyon meg szeretném oldani : )

#748 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 23:09

visszatértem a dfi-hez :)
kérdés: ha csak ugy hajlandó bootolni, hogy kikapcs, áramtalanit, és bekapcs, akkor elem merült le?
sima windows-ból restartolásra nem hajlandó....

meg mutat valaki egy linket az ultra-d @ sli moddolásra?
megéri?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#749 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 06:43

Idézet: gemini - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 22:09

meg mutat valaki egy linket az ultra-d @ sli moddolásra?
megéri?

van 2 video kártyád? :)

Szerintem árban ugan ott vagy ha veszel egy marha jót vagy 2 kisebbet sli-be kötve..ugye 2 csucs kártya sli-ben meg nem épp pénztárcakimélö, meg szerintem a 3dmark tesztelésen kivül semmire se jó, de én nem vagyok harcore gamer :)

#750 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 08:58

Idézet: Gandalf - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 6:43

van 2 video kártyád? :)

Szerintem árban ugan ott vagy ha veszel egy marha jót vagy 2 kisebbet sli-be kötve..ugye 2 csucs kártya sli-ben meg nem épp pénztárcakimélö, meg szerintem a 3dmark tesztelésen kivül semmire se jó, de én nem vagyok harcore gamer :)

nincs, de még lehet :)
én amugy hardcore gamer vagyok, de csak egy játékkal játszom, ahhoz meg már ez a gép is túl van építve...

másik problémára ötlet?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#751 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 09:19

Idézet: gemini - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 7:58

nincs, de még lehet :)
én amugy hardcore gamer vagyok, de csak egy játékkal játszom, ahhoz meg már ez a gép is túl van építve...

másik problémára ötlet?

http://www.anandtech...aspx?i=2322&p=1

a 2. oldalon találod..

de az uj nvidia driverek, állitólag már letiltják az ulra-n az sli-t :D

#752 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 14:28

akkor kimarad.
köszi mindenesetre a linket.

másik bajomat egy friss bios oldotta meg, legalábbis ugy tűnik.
ami a gyártói oldalon kinn van, az nem beta bios igaz?
a beta bios-ok jobbak?
van értelme egyáltalán elmenni a dfistreet-re, vagy az xtremesystems-re, és uj bios-ok után kutakodni?
sokat kérdezek?

#753 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:23

nézd, nekem egy gyári frisistésután nem akart a lap müködni, mint irtam elörébb, a ledek ide-oda villogtak, meg rángatta az optikai meghajtókat..már épp küldtem volna vissza garba tts-hez, de hála istennek ki volt véve egy hétig az elem meg mondom próbálom utoljára, hátha és a bios visszatöltö gomb segitett..felesleges frissitgetni, nálam a gyári sima biossal 400MHz-es fsb-t huzott kingmax ramokkal, persze butitva picit, egyszerüen kurva jó lap...biost akkor kell frissiteni ha nem müködne rendesen, betegség az szerintem ha jól megy de a legujabbat bele akarjuk tenni..ot a bios faq mit javitottak, ha nem érint akkor tök felesleges..

#754 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 22:12

nos nem tudom, hogy az elemcsere vagy a bios-csere oldotta-e meg, mindenesetre a sandiegom csont nélkül vette a 3ghz-es akadályt, és a ramok is jobban muzsikálnak benne, mint az abitomban, pedig az is elég jól hajtotta őket.
szerencsére itt van 180-as osztó, igy épp ddr500-on megy a ram, a proci meg kereken 3ghz-en.
(11*273 és 2*250)
mondjuk a ramoknak kell 2.8v a procinak meg 1.612v, de egyenlőre nem panaszkodnak, igaz még csak pár órája megy igy.

#755 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 06:56

nekem is ultra d-m volt abban a 2x250-es kingmaxok 260MHz-en simán vitték az 1t-t, lecseréltem a lapot, igy nekem is lett a külömbözetböl egy san diegom, de az a8n dlx lap 250-en csak 2t-t visz, meg az efölötti fsb-t nem nagyon csipi a ram a lapban, mert ha leosztom a procit akkor 260-on a superpi kifingik :(

igy alapfeszen megy mos a 3500+ sandiego 2.75ghz-en, feszemeléssel 3 giga fölött is megy de a lap nem jó hozzá, a dfi-ben ütné a gigát az tutti :)

lehet ráharapok majd egy olyan dfi-re ha lesz, amiben 8 sata cucc van :D

Szerkesztette: Gandalf 2006. 10. 05. 06:57 -kor

#756 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 07:17

Hali!

Most cseréltem le az ASUS A8N-E NF4Ultra lapomat egy DFI Infinity NF4 SLI-re.
De csak azért, mert az ASUS-ban nem ment az ADATA500MHz-es ramom 500MHz-en 1T-ben.(430volt a max)
De sajnos a lap kicserélése után nem indul a gép, ha kiveszem a memóriákat akkor pedig csipog szóval hiányolja.
Az a sejtésem,hogy a Ramok-at nem szereti, vagy automatán nem jól álitja be, mert az ASUS sem indult el az ADATA-kal.Mert sajnos a ramok CL2-ben még 400MH-en sem hajlandók elindulni. Igy volt beállitva a régi ramokhoz, de auto-n már elindult és ugye cmos clear-ra is autora áll vissza.
Lehet,hogy a DFI-nél nem tetszik a RAM-nak az auto beállitás.
Majd ma tudom kipróbálni a lapot másik rammal akkor majd okosabb leszek.
De addig vmi ötlet?

Üdv.

#757 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 09:33

Idézet: pet - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 7:17

Hali!

Most cseréltem le az ASUS A8N-E NF4Ultra lapomat egy DFI Infinity NF4 SLI-re.
De csak azért, mert az ASUS-ban nem ment az ADATA500MHz-es ramom 500MHz-en 1T-ben.(430volt a max)
De sajnos a lap kicserélése után nem indul a gép, ha kiveszem a memóriákat akkor pedig csipog szóval hiányolja.
Az a sejtésem,hogy a Ramok-at nem szereti, vagy automatán nem jól álitja be, mert az ASUS sem indult el az ADATA-kal.Mert sajnos a ramok CL2-ben még 400MH-en sem hajlandók elindulni. Igy volt beállitva a régi ramokhoz, de auto-n már elindult és ugye cmos clear-ra is autora áll vissza.
Lehet,hogy a DFI-nél nem tetszik a RAM-nak az auto beállitás.
Majd ma tudom kipróbálni a lapot másik rammal akkor majd okosabb leszek.
De addig vmi ötlet?

Üdv.

Adtál a ramoknak feszültséget? Mert defaulton nem fog menni 250-en. Talán ha egy embernek ment, szvsz ott többet ad az alaplap. Toljad nekik a 2.8-at.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#758 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 12:11

Nem birtam elinditani még a lapot pont ez a problémám!
Se kép se hang!!
Most kértem kölcsönbe egy 400-as Kingston modult, majd azzal kipróbálom ha hazaértem.
Én is arra gondolok, hogy az alaplap olyan alapbeállitást alkalmaz az ADATA-nak amivel nem tud elindulni. Vagyis remélem, hogy nincs más baj.

Az ASUS 400-on inditotta(CL2-ön még igy sem birt elindulni az ADATA), de azt mondták nekem, hogy a DFI felismeri, hogy 500-as a ram és 500on fogja hajtani mindenféle matatás nélkül.

Üdv.

#759 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 12:51

Elveszett a tegnap esti hozzászólásom.
A lényeg kicsit rövidebben:
Megy a lap a háló karit kellett kivennem, lehet, hogy vmi kontakt hiba volt csak.
Most az integrált LAN-t használom azóta frissitettem a biost is a legujabbra, mert elég régi volt benne.
Frissités után az elsö inditáskor lefagyott a lap rögtön a post után paráztam is kissé, de egy reset és azóta megy a lap hiba nélkül. Tegnap este olvastam, hogy bios frissités után a DFI-ket speckó eljárással kell elinditani(Elem ki stb.) ugy látszik ez vmi DFI bug.
Azóta találtam ujabb, de béta biost is a DFI oldalán.
Na de a lényeg az ADATA ramok mennek 500MHz-en a gyári SPD beálitásokon, de a ramra ráirt gyorsabb beálitásokon sajnos nem. Már elcseréltem a procimat is az öcsémével, mert az ö procijával jobban ment a ramom mint az enyémmel.(Az ASUS ban)(Az övé E4 az enyém E6)De semmi érdekes módon minden ugyan az. Pedig az ASUS lapban volt különbség amit én az eltérö revisioknak tudtam be. Ugye integrált a mem. vezérlö.
Szal fél siker, de ha eltudnék igazodni a DFI biosában a RAM beállitások között akkor lehet, hogy menne a gyorsabb idözités is.
Mert ugye a gyár csak 5 adatot ad meg amiböl egy a CR amire 1T-t garantál de a lap biosában legalább 20 idözités paraméteren lehet állitani. Sajnos az értékeket nem látom, mert mindenhol AUTO van. Ezért nem tudok variálni.
Kellene vmi windowsos progi amivel látnám a default értékeket.
RAM fesz emeléssel már próbálkoztam.
Üdv.

#760 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 18:12

Idézet: pet - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 13:51

............
Na de a lényeg az ADATA ramok mennek 500MHz-en a gyári SPD beálitásokon, de a ramra ráirt gyorsabb beálitásokon sajnos nem. Már elcseréltem a procimat is az öcsémével, mert az ö procijával jobban ment a ramom mint az enyémmel.(Az ASUS ban)(Az övé E4 az enyém E6)De semmi érdekes módon minden ugyan az. Pedig az ASUS lapban volt különbség amit én az eltérö revisioknak tudtam be. Ugye integrált a mem. vezérlö.
Szal fél siker, de ha eltudnék igazodni a DFI biosában a RAM beállitások között akkor lehet, hogy menne a gyorsabb idözités is.
Mert ugye a gyár csak 5 adatot ad meg amiböl egy a CR amire 1T-t garantál de a lap biosában legalább 20 idözités paraméteren lehet állitani. Sajnos az értékeket nem látom, mert mindenhol AUTO van. Ezért nem tudok variálni.
Kellene vmi windowsos progi amivel látnám a default értékeket.
RAM fesz emeléssel már próbálkoztam.
Üdv.

Nálam ugyan ez a probléma volt amíg az AsusA8NSLI-Deluxe volt. Váltottam Asus AR32-MVP Deluxe-ra és megy a RAM 500MHz 3-4-4-8-1T, sőt 520MHz is ugyanezekkel a késleltetésekkel.
Előre bocsátom nem ismerem a DFI lapodat, de szinte biztos , hogy menni kell neki a megadott értékeken, persze 2,8V-on.
Indíts egy CPUZ-t ott láthatod az aktuális beállításokat. CPUZ
A többit ne bántsd a BIOS-ban csak ezeket:
CL  3
RCD  4
RP  4
TRAS 8
CR  1
Üdv:Arsene

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első