HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért is kell nekünk olyan sok FPS?????? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért is kell nekünk olyan sok FPS?????? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 20. 18:59

szerintem, amikor 1 elektronsugár-végigfutásra több kiszámolt kép jut, ki kellene őket átlagolni, így értelmet nyerne a 300FPS pl.

[ 2004. március 20.: one szerkesztette a hozzászólást ]
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#22 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 19:40

idézet:
Ezt írta Boba:

Filmekben van motion blur... játékban hol van?

Csak egy kis beleugatás... máshol vauvau
[/quote]

Te is.

#23 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 20:24

Felhős az ég, ilyenkor nemtudok...

idézet:
Csak egy kis beleug@tás[/quote]
Úgylátszik Te bármikor... :D

Amúgy végülis felvetésedre ott a válasz, csámcsogj rajta. Más is megválaszolta nemcsak én, enyémet nem feltétlen kell elolvasni, Jazzos is megfogta a dolgot.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#24 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:00

idézet:
Ezt írta Boba:
Felhős az ég, ilyenkor nemtudok...

Úgylátszik Te bármikor... :D

Amúgy végülis felvetésedre ott a válasz, csámcsogj rajta. Más is megválaszolta nemcsak én, enyémet nem feltétlen kell elolvasni, Jazzos is megfogta a dolgot.
[/quote]

PG.PG nem azt mondta, hogy leugat mást, nem tudom mire ez a nagy arc most, hogy vauvau. Értelmezd az írást, utána írj Te is...

Szerintem van már olyan játék amiben van motion blur. Pontos példát nem tudok mondani, mert nem játszok, de hallottam már.

[ 2004. március 20.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#25 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:05

idézet:
Ezt írta Lipton:

PG.PG nem azt mondta, hogy leugat mást, nem tudom mire ez a nagy arc most, hogy vauvau. Értelmezd az írást, utána írj Te is...

Szerintem van már olyan játék amiben van motion blur. Pontos példát nem tudok mondani, mert nem játszok, de hallottam már.

[/quote]

Hagyd, ha én valakinek mondok valamit, akkor idézem. ;)

#26 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:20

NFSU-ban van Motion Blur, sebességfüggő és engem nagyon zavar :D ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#27 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:28

idézet:
Ezt írta Lipton:

[/quote]

Van olyan játék... van olyan vga kari ami hardware-sen is támogatja (voodoo 4től felfelé ha jól dereng.) De ugye nem ez az átlag. ÉS kövezzetek meg, amiért elfelejtettem azt az 5százalékot, amiről megfeledkeztem. (Amúgy láttál már ilyen motion blur-t élőben? Nagyon nem olyan mint max-ban ám... nem pixel elmosás van, hanem 4szer egymásra renderelés, és igen durva minőségben. Valemlyik 99es PcGuruban van erről cikk, ott igencsak csúnyácska eredményt hozott és ott nem simább lett a játék, hanem átláthatatlanabb, és persze lasabb is mert 4szer anyit kell számolnia. Szóval EZ a motion blur nemcsak hogy NEM "folyamatosítja" a képet, hanem pont az ellenkezője. Remélem már érthető.

2:
idézet:
Csak egy kis beleug@tás.[/quote]
Ezt Ő írta... erre énmeg mondtam, máshol kell ugatni. Különben is mint mondtam, felhős az ég. Kicsit erős volt, attól még mindíg azt mondom. Máshol vauvau.

[ 2004. március 20.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#28 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:28

idézet:
Ezt írta one:
szerintem, amikor 1 elektronsugár-végigfutásra több kiszámolt kép jut, ki kellene őket átlagolni, így értelmet nyerne a 300FPS pl.[/quote]

Kb. így készül a mesterséges motion-blur. ;)

#29 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:32

idézet:
Ezt írta Mumia:
(Ez azt jelenti, hogy a videókártya vár a monitorra, és amíg az nem rajzolta ki az előző képet végig, nem számol új képet)[/quote]

Ezt egy picit korrigálnám: ilyenkor bufferbe számol. Ez a double/triple/stb. buffering. Pl. DX-ben be lehet állítani, hány képkockát számolhat ki előre. (A túl sok nem jó, az 1 nem optimális, legjobb talán a 2.)

#30 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:37

idézet:
Ezt írta bigsee:
NFSU-ban van Motion Blur, sebességfüggő és engem nagyon zavar :D ;)[/quote]

Nem csodalom: a letezo legocskab megvalositas, amit valaha lattam.

Annal meg az altalam jatekban latott legelso MB is jobb, amit vmelyik kedvenc motoros szimulatoromban lattam... :)

#31 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:47

idézet:
Ezt írta Mumia:
Amikor tv-t nézel, 50 különböző képet látsz. Ugyanis a két félképen más van, amit egymás után megjelenít a tv.

Vagyis amikor tv-t nézel már eleve 50fps folyamatosságú a mozgás.
[/quote]

Ez így van, kivéve, ha filmre vett (szóval nem CCD kamerával felvett) anyagról van szó (főleg mozifilmek). Mivel azoknál eredetileg 24 fps van, ezt PAL rendszereken általában változtatás nélkül 25 fps-sel játszák le. Van egy pici motion-blur, persze, de azért jól láthatóan ugrál a kép, főleg, ha pásztázik a kamera, vagy álló háttér előtt közepes..nagy sebességgel elhalad egy nagy objektum. Bár akinek jó a szeme, egyéb mozgásokon is észreveszi.

Ide tartozik még, hogy egyes 100Hz-es TV-kben van egy olyan chip, ami képes 2 eredeti képkocka közé kiszámolni egy köztes mozgásfázist! (Én eddig csak Philips-nél láttam Natural Motion néven, de lehetséges, hogy 1-2 másik típusban is van.) Bizony, leköveti a mozgó objektumokat, és a mozgás útvonalának közepére teszi őket, stb. Ez az említett filmeket is "50fps-íti", vagy az 50fps-es videót "100fps-íti". Utóbbi már nem is igazán a mozgásokban vehető észre, bár abban is kicsit (jobban "úszik" a kép, mint írta már valaki), hanem nem duplázódnak meg az élek, nincs "szőr", stb. De a mozifilmek tök jó folyamatosak lesznek.

(Hihi, MM-ban szoktam ezt nézegetni. Mondjuk ott annyira nem értenek hozzá, hogy sokszor be sincs kapcsolva ez a featúra. Mondjuk a vevők sem tudják értékelni túlzottan. Én ott szoktam csodálni, hogy milyen szép folyamatos, életszerűek a mozgások, a vevők meg csak mennek, 1-2 másodpercet pillantanak rá bambán a képernyőkre, sem azt nem látják, 50 vagy 100Hz-es-e egy TV, sem azt, 25-50-100fps-eses-e a mozgás... :rolleyes: :( :D :D )

#32 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:52

idézet:
Ezt írta Boba:
Van olyan játék... van olyan vga kari ami hardware-sen is támogatja (voodoo 4től felfelé ha jól dereng.) De ugye nem ez az átlag. ÉS kövezzetek meg, amiért elfelejtettem azt az 5százalékot, amiről megfeledkeztem. (Amúgy láttál már ilyen motion blur-t élőben? Nagyon nem olyan mint max-ban ám... nem pixel elmosás van, hanem 4szer egymásra renderelés, és igen durva minőségben. Valemlyik 99es PcGuruban van erről cikk, ott igencsak csúnyácska eredményt hozott és ott nem simább lett a játék, hanem átláthatatlanabb, és persze lasabb is mert 4szer anyit kell számolnia. Szóval EZ a motion blur nemcsak hogy NEM "folyamatosítja" a képet, hanem pont az ellenkezője. Remélem már érthető.[/quote]

Biztos, hogy a motion-blurra gondolsz? Mert nehezen tudom elképzelni az ehhez való HW támogatást. Viszont, olyan van, hogy HW-esen támogatott DoF (Depth of Field, ha jól emlékszem). (Van is ilyen DX demó, valami Toys, vagy mi, nem tudom, ATI-s vagy nV-s.) Látványra hasonló effekt, de más.

#33 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:55

MB nincs hwbol tudomasom szerint.

#34 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:07

idézet:
Ezt írta Victor:

Ez így van, kivéve, ha filmre vett (szóval nem CCD kamerával felvett) anyagról van szó (főleg mozifilmek). Mivel azoknál eredetileg 24 fps van, ezt PAL rendszereken általában változtatás nélkül 25 fps-sel játszák le. Van egy pici motion-blur, persze, de azért jól láthatóan ugrál a kép, főleg, ha pásztázik a kamera, vagy álló háttér előtt közepes..nagy sebességgel elhalad egy nagy objektum. Bár akinek jó a szeme, egyéb mozgásokon is észreveszi.
[/quote]

Nem tartottam szükségesnek megemlíteni, de így van.

#35 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:08

idézet:
Ezt írta T2k:

Nem csodalom: a letezo legocskab megvalositas, amit valaha lattam.

Annal meg az altalam jatekban latott legelso MB is jobb, amit vmelyik kedvenc motoros szimulatoromban lattam... :)
[/quote]

Én a Motorhead-re emlékszem, abban láttam először. Pedig az nem tegnap volt.

#36 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:11

idézet:
Ezt írta T2k:
MB nincs hwbol tudomasom szerint.[/quote]

Miert nincs? Az gyorsitaná a HW-t-kat, nem? Vagy pont forditva?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#37 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:18

idézet:
Ezt írta Wyco:

Miert nincs? Az gyorsitaná a HW-t-kat, nem? Vagy pont forditva?
[/quote]

:eek:

:confused: Hogy mit tetszik mondnai, kerem szepen? :confused:

#38 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:20

idézet:
Ezt írta T2k:

:eek: :confused: Hogy mit tetszik mondnai, kerem szepen? :confused:
[/quote]

Irtad, hogy tudomásod szerint nincs HW-s MB. Mire én megkérdeztem, hogy ha nincs, akkor miert nem vezetik be?
Kéretik nem leorrolni engem: szierntem mint laikus ha tudnának egy normális HW-s MB-t bevezetni az megdobhatná a kártyák teljesitményét, mert pl eseteg valami külön process lehetne, vagy ilyesmi. De ez az én gondolatmenetem csak.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#39 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:23

Nem értem mire gondolsz, miért dobná a kártyák teljesítményét egy Motion blur? Hol itt az összefüggés :eek:

#40 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:23

Igenigen, megvan a bibi. Félrenéztem a dolgot. Támogatás megvan, viszont szoftware-sen is kellene, ezért nem jelent meg rá motionblur-os játék. Voodoo 5500-ról olvastam, de mivel a Voodoo4-ek is asszem VSA-100 chip-et tartalmaz, gondolom azt adataik közel hasonlóak. Nah 2 cikkből ollóznám össze a lényeget..

Pcguru 99/10

Elvben T-bufferel és Accumulation bufferrel meglehet oldani a motion blur-t. Ezt jósolta Laa-Yosh.
idézet:

PcGuru 2000/08

"Van azonban a V5-nek egy előnye, méghozzá a multichipes kiépítéssel megalósított T-buffer. Erről meglehetősen sokat értekeztünk már nektek, és most végre lehetőségünk nyílt megtekinteni a gyakorlatban is. Előljáróban annyit mondanék, hogy mostanáig egyedül az aliasing került megvalósításra, és erősen kétséges, hogy a fejlesztők a motion blur és egyéb effektek megjelenítéséhez ezt a -nagyon is kártya specifikus- módszert támogatnák."
from Laa-Yosh
[/quote]
Szóval az effekt bennevan a kártyában, csak nagyon mélyen szunnyad, nem használták ki. Ha jól értelmezem a dolgot. Mivel a hardware képes lenne rá, a szoftware támogatás nincs a háta mögött. Azt nemtudom játék jelent-e meg a támogatásával, én nem tudok róla.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó