HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT, de melyik márkát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT, de melyik márkát? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 05. 12:36

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 7:31

sok helyen olvasatam hogy a 256 Mb verzión szarabb memória van !

ez nem igaz !

Az Abit 9600 Xt 256 Mb verzión 3.3 ns samsung ramok vannak ! Tehátsemmivel se rosszabb mint egy 128 Mb verzió

Kár, hogy a 128 MB-os verziókon 2,8 ns-os ramok vannak. Még rosszabb esetben (ala GexCube Extreme) 2,5 ns-os ramokkal kell beérnie a gyarló user-nek.  :smoker:

#62 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 13:10

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:40

Kár, hogy a 128 MB-os verziókon 2,8 ns-os ramok vannak. Még rosszabb esetben (ala GexCube Extreme) 2,5 ns-os ramokkal kell beérnie a gyarló user-nek.  :smoker:

és ? mit érsz el azzal hogy 2.8 ns  600 Mhz bően elég most minden játékhoz,amelyikhez meg nem azon a plussz +50-70 Mhz se fog segiteni
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#63 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 13:21

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 14:14

és ? mit érsz el azzal hogy 2.8 ns  600 Mhz bően elég most minden játékhoz,amelyikhez meg nem azon a plussz +50-70 Mhz se fog segiteni

+50-70 mhz, éppen elég lehet a játszhatóság határán való túljutáshoz.

#64 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 14:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 12:25

+50-70 mhz, éppen elég lehet a játszhatóság határán való túljutáshoz.

szerintem meg nem fog számitani az a 50 Mhz az a játék amihez már a VGA kártyád lesz pici, akkor nem fog segiteni az a 50 Mhz, ha kevés lesz a vga akkor egy picit kisebb felbontáson vagy kissebb grafikai részltességel játszom !

Pl : ha ati4200  far cry 1024:786 simán ment, és 1280:1024 is lehetett vele játszani...
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#65 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:33

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 12:14

Nos, nem boven elég szerintem. Nézz teszteket, a 9600 XT-ék épp a játszhatóság határán vannak. (20-40 fps átlagértékek, ami azt jelenti hogy bizonyos esetekben 10 körül is lehet)

A 9600 XT erossege a shader utasításokat erosen használó alkalmazásokban mutatkozik meg igazán, itt ugyanis sokat jelent az 500 Mhz-es mag órajel. De ha a játék tele van nagy textúrákkal és AA+AF is bekapcsolódik akkor a 300 Mhz-es memória már kevésnek bizonyulhat.
Next stop, Wonderland.

#66 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:53

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 13:14

Jó, akkor még egyszer.
Te ezt állítottad:

"sok helyen olvasatam hogy a 256 Mb verzión szarabb memória van !
ez nem igaz !"

Ezt kívántam cáfolni, mert igenis rosszabb memóriák vannak rajtuk. Én még nem találkoztam olyan gyártmánnyal, amin 2,8-as vagy jobb ramok lettek volna.

#67 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:11

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 14:52

szerintem meg nem fog számitani az a 50 Mhz az a játék amihez már a VGA kártyád lesz pici, akkor nem fog segiteni az a 50 Mhz, ha kevés lesz a vga akkor egy picit kisebb felbontáson vagy kissebb grafikai részltességel játszom !

Pl : ha ati4200  far cry 1024:786 simán ment, és 1280:1024 is lehetett vele játszani...

Vajon bekapcsoltad az AA/AF-et is? Milyenek voltak a texture detail, shadow és egyéb beállítások? A középkategóriás kártyánál az ember általában elvárja, hogy a fenti opciók "medium" állása mellett a játék elvezhető sebességgel fusson. Nos pont a FarCry az a játék, amihez a 9600XT már elég sovány. Látvány javítók nélkül single player módban és 1 GB memóriával még csak élvezhető, de multiban közepes minőségi beállításokkal már bajos lesz elérni az élvezhető 80-100 fps-t.

Az UT2004 viszont teljes mértékben élvezhető multiban 1024x768-ban "Holy Shit" minőségi beállítások mellett. Viszont olyan lassan tölti be a pályákat, hogy szvsz ide is kell már az 1 GB ram.  :cool:

A végére egy kérdés. Ezt írtad (idézem): " ha ati4200" Melyik modellt is takarja ez a jelölés? :think:
Én ilyet nem ismerek, persze lehet tudatlan vagyok.  :cool:
Esetleg az R420-at? Az még meg sem jelent. :omg:  Vagy neked esetleg van kéznél egy példány? Add már kölcsön egy napra tesztelni.  :D

Van egy másik GPU, ami ténylegesen 4200-as jelölést visel, de azt nem az ATI, hanem a konkurencia (nVidia) követte el.  :o

Egyébként javaslom, használj mondatközi és mondatvégi írásjeleket.

#68 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 18:45

Amolyan igazságosztóként lépnék színre :D
1. Abban igaza van, hogy a ram attól, hogy 3.3ns vagy gyengébb időzítésű nem lesz "szarabb". Ez a dolog a kártya húzhatóságát rontja, ami a R9600XT erőssége. Amúgy meg van egy rahedli R9600XT és azok főleg 256MB-osak, amik 3.3ns nem BGA ramokkal vannak szerelve, amik épp határon járnak és 1MHz-et nem lehet feljebb tolni.
2. Ha egy játék single-ben élvezhető, de multiban már nem az nem a kártya hanem valószinűleg a motor hibája.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#69 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 18:54

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 15:15

A végére egy kérdés. Ezt írtad (idézem): " ha ati4200" Melyik modellt is takarja ez a jelölés? :think:

Nos, szerintem "a ti 4200"-at akart írni, csak elfeledte a szünetet. Egyébként a szövegöszefüggésbol kiderül hogy erre gondolt.

Persze szerencsétlen kis hiba, mert eloször én is Ati4200-at értettem ... :D

PS. Szia Kosh, most látom neked is Sapphire 9600XT van ... én néhány napja szreztem be egy Ultimate Editiont (fontos volt hogy halk legyen)

Szerkesztette: Hubert 2004. 04. 05. 18:56 -kor

Next stop, Wonderland.

#70 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 19:03

Most én is a Sapphire irányába hajlok, pontosabban van egy konkrét jelöltem :D
Lehet belépek a klubba :D

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#71 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 19:33

Idézet: Emre - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 15:52

Ezt ki mondta? Ezt nagyon nehezen hiszem el, úgy is mondhatnám, hogy nem hiszem el  :rolleyes:

Ugyanis még húzott 9600XT-vel is vannak helyek, ahol játszhatóság határát eléri, 1024-ben, nemhogy 1280-ban. És aki eddig ti4200-vel próbálta a játékot mind arról számolt, be, hogy játszhatatlan, ezek után te jössz és azt mondod 1280-ban is jó  :think:

#72 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 20:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 20:37

És aki eddig ti4200-vel próbálta a játékot mind arról számolt, be, hogy játszhatatlan

És én is.
És ma cseréltem 9600XT-re (Sapphire 128mb), és már határozottan játszható medium-high beállításokkal 1024-ben. A Ti4200-vel 800x600, majdnem minden low-on épp hogy elment élvezhetően.

#73 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 21:59

mennyiért vetted,és hol? nincsenek vele driver gondok?
mert énis ilyet tervezek venni  :idea:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#74 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:12

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 21:57

És én is.
És ma cseréltem 9600XT-re (Sapphire 128mb), és már határozottan játszható medium-high beállításokkal 1024-ben. A Ti4200-vel 800x600, majdnem minden low-on épp hogy elment élvezhetően.

600 körülre húzott maggal már very high-on is játszható.

#75 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:01

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:49

Amolyan igazságosztóként lépnék színre :D
1. Abban igaza van, hogy a ram attól, hogy 3.3ns vagy gyengébb időzítésű nem lesz "szarabb". Ez a dolog a kártya húzhatóságát rontja, ami a R9600XT erőssége. Amúgy meg van egy rahedli R9600XT és azok főleg 256MB-osak, amik 3.3ns nem BGA ramokkal vannak szerelve, amik épp határon járnak és 1MHz-et nem lehet feljebb tolni.
2. Ha egy játék single-ben élvezhető, de multiban már nem az nem a kártya hanem valószinűleg a motor hibája.

Nem érzed az ellentmondást az állításaidban?

1. Persze pl. a 3,3 ns csak egy tájékoztató érték. Lehet a ram gyorsabb is, ha jól sikerült szériából jött ki, de nem érte el tesztelésnél a következő lépcsőhöz (2,8 ns) előírt gyári értékeket. Az én régi GB9000PRO kareszem levő Hynix ramok is mentek 300 (télen 310) MHz-el, mégis csak 3,6 ns értéket vésett rá a gyártó. Érthetőbben fogalmazva, ha a 3,3 ns és a 2,8 ns-os ram is teljesíti a kérdéses 300 MHz-et, a gyártó miért nem kér ugyanannyit darabjukért? Azért mert a 3,3 ns-os valamilyen tekintetben kevesebbet tud (úgymond "szarabb").

2. A single player-ben általában 35-40 fps-t már élvezhetőnek (vagy inkább játszhatónak tartanak). Próbálj meg 35-40 fps-el multizni. Sem élvezhető, sem játszható nem lesz. És ez nem a motor hibája.

Szerkesztette: Kosh Naranek 2004. 04. 06. 07:02 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:03

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:58

Nos, szerintem "a ti 4200"-at akart írni, csak elfeledte a szünetet. Egyébként a szövegöszefüggésbol kiderül hogy erre gondolt.

Persze szerencsétlen kis hiba, mert eloször én is Ati4200-at értettem ... :D

PS. Szia Kosh, most látom neked is Sapphire 9600XT van ... én néhány napja szreztem be egy Ultimate Editiont (fontos volt hogy halk legyen)

Te is sajnáltad a pénzt az Asus 9800XT-re? :D

#77 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:01

Részben  a pénz, másrészt tljesen halk kártyát akartam. (passzív hutos Utimate Edition-t vettem meg)
Eloször Radeon 9800 Pro Ultimate Edition-t kértem, az nem volt raktáron, és egy hónapba került volna amíg lesz, a régi kareszt meg eladtam, így gyorsan lépnem kellett, volt ez a 9600 XT UE, és ez lett.
Picit bánom, mert ár/teljesítmény viszonya nem a legjobb, 50 dolcsiért pluszban már kaphattam volna Radeon 9800 Pro-t de az ventilátoros volt, az nem kellett.

Hja, aki válogatós az fizessen. :D

Na meg azért nem olyan rossz kártya ez, foleg hogy a vas alatta sem mai csirke. (KT3Ulktra2 AGP 4x DDR 333, stb)
A Radeon 9800 Pro-hoz már új alaplap, táp, proci stb kellett volna, és most már várni fogok a 939/BTX/PCIExpress/R423 kombóra.

Szerkesztette: Hubert 2004. 04. 06. 08:07 -kor

Next stop, Wonderland.

#78 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:42

Idézet: Kosh Naranek - Dátum: 2004. április 6, kedd - 6:05

Nem érzed az ellentmondást az állításaidban?

1. Persze pl. a 3,3 ns csak egy tájékoztató érték. Lehet a ram gyorsabb is, ha jól sikerült szériából jött ki, de nem érte el tesztelésnél a következő lépcsőhöz (2,8 ns) előírt gyári értékeket. Az én régi GB9000PRO kareszem levő Hynix ramok is mentek 300 (télen 310) MHz-el, mégis csak 3,6 ns értéket vésett rá a gyártó. Érthetőbben fogalmazva, ha a 3,3 ns és a 2,8 ns-os ram is teljesíti a kérdéses 300 MHz-et, a gyártó miért nem kér ugyanannyit darabjukért? Azért mert a 3,3 ns-os valamilyen tekintetben kevesebbet tud (úgymond "szarabb").

Nem érzem az ellentmondást  :(

Attól, hogy egy kártyán a ramot nem lehet agyonhúzni, miért lenne szar?

Te nem érted mit akarok elmagyarázni. A srác kiállt az ellen, hogy szarnak tituláltuk a 256MB-os kártyákat, de igazat kell adni abban, hogy nem szarabb, hanem kevésbé húzható. A +128MB ramért valamit áldozni kell. Amúgy valószinűleg a gyártónak is kevesebbe kerül azokból a modulokból felépíteni a kártyát, mint egy alacsonyabb időzítésűből.

Valójában a szar kifejezés használatát kérdőjelezem meg. Szarnak titulálok egy kártyát, ha nem indul el bármely körülmények között, vagy ha szemetel, mert lerohadt rajta a ram. De attól mert egy kártya megy referencia órajelekkel, csak nem lehet agyonhúzni nem lesz szar.

Aki meg anélkül vesz kártyát, hogy megfelelő fórumokon/oldalakon szétnézzen azzal kapcsolatban, hogy teszem az a 128as és 256os kártya közt mi a valódi különbség a ram mennyiségen kívül az meg ne pampogjon, hogy nem tudja húzni, ennyi.

#79 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 11:12

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 6, kedd - 9:46

Nem érzem az ellentmondást  :(

Attól, hogy egy kártyán a ramot nem lehet agyonhúzni, miért lenne szar?

Te nem érted mit akarok elmagyarázni. A srác kiállt az ellen, hogy szarnak tituláltuk a 256MB-os kártyákat, de igazat kell adni abban, hogy nem szarabb, hanem kevésbé húzható. A +128MB ramért valamit áldozni kell. Amúgy valószinűleg a gyártónak is kevesebbe kerül azokból a modulokból felépíteni a kártyát, mint egy alacsonyabb időzítésűből.

Valójában a szar kifejezés használatát kérdőjelezem meg. Szarnak titulálok egy kártyát, ha nem indul el bármely körülmények között, vagy ha szemetel, mert lerohadt rajta a ram. De attól mert egy kártya megy referencia órajelekkel, csak nem lehet agyonhúzni nem lesz szar.

Aki meg anélkül vesz kártyát, hogy megfelelő fórumokon/oldalakon szétnézzen azzal kapcsolatban, hogy teszem az a 128as és 256os kártya közt mi a valódi különbség a ram mennyiségen kívül az meg ne pampogjon, hogy nem tudja húzni, ennyi.

Jajjj, jajjj... a gyerek ezt írta: "sok helyen olvasatam hogy a 256 Mb verzión szarabb memória van !

ez nem igaz !"

Az ő olvasatában "Szarabb=alacsonyabb freki". Ő azt mondta, hogy ez nem igaz, pedig dehogynem. Ezt próbáltam elmagyarázni. Ha a "szarabb" jelzővel van problémád, akkor esetleg kérd meg a srácot, hogy használjon kifinomultabb (mondhatni kultúráltabb) kifejezéseket (és mondatközi írásjeleket, a nagy kezdőbetűről nem is beszélve, de ez most csak szőrszálhasogatás a részemről).

A többi mondattal pedig az általam leírtakat támasztod alá.

#80 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 11:32

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 17:16

2 év gari meg tulképpen nem sok mindenre jó. Nálam még egyáltalán nem volt (kopp-kopp) semmi gond VGA-val.

Nem kell sz@rrá húzni és sokáig bírni fogja...

Off
...Azért egy codegen vagy istenments más alatt:D jól jön ám a két év gari, arról nem is beszélve, hogy mi minden érhet hozzá ahhoz a kártyához...Mert ugye ritka az az ember, aki megveszi, berakja és két évig ki sem nyitja a házát. Azaz nem ritka, csak nem hwsw-s:D .És most csak az évenként esedékes nagytakarításra is gondolok. Balesetek mindíg lehetnek, az ember így azért csak nyugodtabban nyúl hozzá.
Azt pedig ismét szeretném hallani, hogy a tuning miben függ össze az élettartammal. Bizonyítsd be nekem, hogy a +100Mhz= -2év élettartammal...:)
Ha az ember ésszel csinálja, akkor sikerül a kritikus hőmérséklet alatt maradni, bőven.
Volt a kezem között egy passzív bordás gefx5200. Az nyitott házzal megfoghatatlan bordát produkált (kb. 70-80 fok) Win asztalon. A kis gépmelegítő.
On
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.