HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT, de melyik márkát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT, de melyik márkát? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 03. 15:52

Idézet: tibity - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 8:57

Nekem 256Mb-os gexcube-om van (9600xt), és szar 4ns-es Samsungok vannak rajta. Ha jól tudom a 128-asokon gyorsabb van.

2 féle 128as van, az egyiken 2.5ns ramok vannak am másikon meg 4ns. Ez azért van, mert GeCube 2 félét csinál, Extreme és Encore Edition-t. Az Extreme finoman szólva tuning barát, az Encore, viszont nem.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#182 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 22:32

Még mielőtt beleugrok a vásárlásba, abit nf7-s alaplapom van ebbe belemegy  minden gond nélkül a HIS 9600xt ? Mert olvastam valahol hogy valamelyik kártya nem tudom már pontosan melyik, nem megy bele az alaplapba, de hogy melyik alaplapba azt sem tudom :) csak arra emlékszem hogy valami új Ati kártya volt, ezért kérdem.... :)

#183 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 01:31

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 23:32

Még mielőtt beleugrok a vásárlásba, abit nf7-s alaplapom van ebbe belemegy  minden gond nélkül a HIS 9600xt ? Mert olvastam valahol hogy valamelyik kártya nem tudom már pontosan melyik, nem megy bele az alaplapba, de hogy melyik alaplapba azt sem tudom :) csak arra emlékszem hogy valami új Ati kártya volt, ezért kérdem.... :)

Mar miert nem menne bele? Vagy kompaktibilitasra gondolsz? Semmi gondod nem lesz... ha meg igen, visszaviszed, es kersz masik markat...  :think:

#184 Felhasználó inaktív   [andras] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 07:03

Hii!! Ti milyen progival huzzátok a kártyátokat? :think:

#185 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 11:29

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 1:31

Mar miert nem menne bele? Vagy kompaktibilitasra gondolsz? Semmi gondod nem lesz... ha meg igen, visszaviszed, es kersz masik markat...  :think:

Azt olvastam hogy nem fér bele mert túl nagy s rossz az alaplap elosztása, csak mondom nem tudom melyik kártyáról s alaplapról volt szó...ezért kérdeztem, de azért ez elég gáz nem hogy megveszed hazaviszed s nem fér bele mondjuk a ram miatt :) vagy valami más miatt...
De egyébként egyet értek veled, ha nem passzol vissza viszem..

#186 Felhasználó inaktív   Nemcso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 14:14

Idézet: [andras] - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 6:03

Hii!! Ti milyen progival huzzátok a kártyátokat? :think:

Rage3D  ;)

#187 Felhasználó inaktív   [andras] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 18:31

KöSz :respect:

#188 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 11:34

Sziasztok
Még mindig kérdéses hogy hol tudnék hozzájutni egy GeXcube 9600XT 128mb 500/350 2,5ns -kareszhoz???
Mis**alnal mndanak mindenfélét de biztos forrásból 1-2 hét mire lesz és még azt sem tudni milyen.
+ adnak ehhez HL2-kupont???

Illetve ha ilyet nem kapok akkor melyik az a karesz amit javasoltok? HIS, Sapphire?
köszi

#189 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 07. 12:20

Ha biztosra akarsz menni, gyors kártyát akarsz, jó időzítésű ramokkal, akkor HIS. A Sapphire-t sem húznám le, jószerivel akadnak szép példányok... rajtad áll.

#190 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 21:09

Holnap reggel megyek a kartyáért :)  (HIS Excalibur 9600xt turbo) már alig várom :)
remélem nem fogok csalódni benne. Majd beszámolok a tapasztalataimról.
Ez a srác aki GeXcube kártyát akar venni kicsit elbizonytalanitott, bár annyit olvastam már a
His-ről hogy ha belegondolok még mindig ezt a kártyát tartom a legjobb választásnak.
A GeXcube kártyákkal kapcsolatban eddig nincs valami hú de jó véleményem, pontosabban ami a hűtésüket illeti, ugyanis a szobaársamnak egy 9800pro-ja van s elég "nulla" a hűtés rajta. Melegszik mint az atom s van olyan is hogy kilépeget játtékból, bár hozzá teszem lehet a provi miatt van ez utóbbi probléma. Mindegy a lényeg hogy nem tetszik amit láttam viszont a HIS hűtése jónak tűnik így a képek alapján :) bár lehet hogy ez sem lesz jobb, bár bizom benne hogy nincs most igazam. S egyébként is olyan szépeket írtatok erről a kártyáról hogy nehéz nem e mellett dönteni. Omegához csatlakozva a Sapphire is jónak tűnik...de végül is mindenki azt vesz ami tetszik neki s amit tud.
Na minden jót....

#191 Felhasználó inaktív   Crazy2222 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 09. 13:21

Hy
szerintetek melyik 9600XT-t válasszam: Connect 3D, ABIT vagy GeXCube? esetleg HIS?
fontos nálam a tuningolhatóság is
ezeket mennyiért és hol lehet kapni?
thx

#192 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 14:15

Idézet: Crazy2222 - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 12:21

Hy
szerintetek melyik 9600XT-t válasszam: Connect 3D, ABIT vagy GeXCube? esetleg HIS?
fontos nálam a tuningolhatóság is
ezeket mennyiért és hol lehet kapni?
thx

Connect és Abit a 3.3ns-os ramjaikkal kezdő körben kiesnek a tuning miatt.
GeCube Extreme talán ilyen szempontból a legjobb, 2.5ns-os ramok vannak rajta. Van Encore is 4ns ramokkal, azt felejsd el :)

Más alternatívák: HIS és Sapphire. :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#193 Felhasználó inaktív   Crazy2222 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 09. 23:58

ok
és ezt a hármat mennyiért lehet kapni kb és hol, mert ha itt ózdon meghozatnám, akkor sztem nem lenne olcsó, de ha pestről meg tudnám rendelni az jó lenne

#194 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 10. 05:53

Idézet: doriath - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 8:24

Omega,

Milyen cuccal húzod az ATI kártyádat.  :respect: A Excalibur 9600 Xt Platinum kártyából a 700/576-ot tudtam kihúzni. :)  Valamilyen radeon tweeker progit használtam, :think:  többet nem is engedett a procin húzni ha a memóriát húztam tovább akkor pedig már szemetesedett a kép.
Esetleg mit lehet még állítani? (Ez a 700/800 egy kicsit durva nem?) :think:

Üdv D ;)

Szia!

Nagyon szép eredmény ez, ha nem csak benchmark progik alatt volt stabil, hanem 'éles' felhasználásban, játékok alatt is :think: Nálam is 576/700 volt a max, Power Strip-et használtam. ;) Igaz, shareware verzió. Van mellette egy olyan checkbox, ami szürke ebben a próbaverzióban, bizonyos "Szinkron", ez be van jelölve. Szerintem ennek kikapcsolásával lehetne nagyobb órajelet elérni. Mindazonáltal a 800/700-at kamunak tartom :respect: Erre írtam, hogy nem is sokkal marad el az enyémtől :p

Üdv

#195 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:48

Omega

Az 576/700-on nem csak a tesztprogiban ment faszásul, hanem a játékok alatt is (FarCry). :) 
A Power Stripnek melyik verziója volt az amit a tuninnghoz használtál, nekem van valamilyen régebbi, de ha felrakom akkor ezt a kártyát nem látja normálisan, meg a Ti4200-hez használtam :think: .
Más, kacsingatok egy HIS Excalibur 9800 Pro felé :) , nem tudod ott, hogy vannak a grafproci és a memo adatok. Mindenhol úgy látom, hogy 400/760 ez akkor azt jelenti, hogy 400-on megy  a proci és 760-on a memória :p . Bár tudom hogy ez a kártya 256 bites és a belső felépítés is más a memória ha kól tudom DDR2-es, de azért ez egy kicsit kevéslem :think: .
Előre is köszi a választ.

Üdv D :)
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#196 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:11

Hát megvettem az ASUS 9600XT VIVO kártyát, és valami csodát művelt a gépemel. Mondjuk nem is volt neki nehéz :D

Sok kedves funkciója van a kártyának, és alig melegszik. Nekem bevált.

#197 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 19:07

Én is megvettem szombatom a His Excalibur 9600xt turbo platinum kártyát, csak annyit róla hogy  :respect: , tehát eddig nagyon tetszik, a képminőség, a teljesítmény, s akártya is frankón néz ki. Bár nem szeretem a szines ventillátorokat, de ettől eltekintve tetszik hogy van rajta gyári memória hűtő.... Húzni még nem húztam, eddig sem húztam a videokártyáimat, de lehet megptóbálom mennyivel lenne jobb. Egyáltalán érdemes húzni? Érezhető a különbség vagy csak a tudat ami van hogy hú de jó húzva van a cucc  :)  ?

#198 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 11. 08:11

Szerintem gyakorlatban értelmetlen húzni. Több pont benchmark-ban, tapasztalatszerzés, ami jól jön eladásnál (mennyin stabil?), ennyi. Nincs olyan szaggató játék, amin javítana 50-100MHz plusz.

Üdv :respect:

#199 Felhasználó inaktív   Detori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:04

Sziasztok!

Szeretném a számítógépem egy kicsit fejleszteni (főként a videokártyát) és a fórumot olvasgatva a 9600XT mellett döntöttem, de felmerült bennem egy kérdés.

Viszonylag régi alaplapom van  - MSI 845 Ultra-C - és benne egy 1,8-as P4-es. A jelenlegi videokártya egy GeForce MX440-es... Szerintetek nyugodt szívvel cseréljem le a régi MX440-et egy 9600XT-re vagy alaplap (+processzor) cserében is gondolkodnom kellene?

Igazság szerint nem szeretnék túl sokat áldozni a frissítésre, max netto 45,000 Ft-ig szeretnék elmenni. Szerintetek az új X800-as alapú kártyák mikorra érnek ide, tehát mikorra várható, hogy a 9600XT egy kicsit olcsóbb lesz?

Előre is kösz,
Detori

#200 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:08

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 9:11

Szerintem gyakorlatban értelmetlen húzni. Több pont benchmark-ban, tapasztalatszerzés, ami jól jön eladásnál (mennyin stabil?), ennyi. Nincs olyan szaggató játék, amin javítana 50-100MHz plusz.

Üdv :respect:

Ez sem igaz, óriási a különbség.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »