HWSW Informatikai Kerekasztal: Videókártyák "erősorrendje" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Videókártyák "erősorrendje" Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:17

S3 Virge-em volt... és volt rá 1-2 játék tényleg. Pl Terminal Velocity és Descent 2. 1995-ben jelent meg ő is, csakúgy mint az NV1.
Annyi előnnyel talán, hogy a Virge támogatta a D3D bizonyos funkcióit (nem mindet ezért eléggé ratyi képe volt az első valódi D3D kártyákhoz képest). Valószínűleg a MS akkor még az S3-al működött együtt, elvégre az NV mint cég sehol nem volt akkor még az S3 piaci erejéhez képest. :)
Pl a Diamond's Stealth3D 2000 is Virge alapú volt... és később jelent meg további változata is a chipnek. Sőt a Trio3D is Virge leszármazott volt. :)

Arra emlékszem, hogy látszott a különbség, meg a sebesség is is CPU/normál VGA által számolt grafikához képest. :)

Persze ezek is spéci játékkiadások voltak, mint az NV1-hez a Virtua cop.

Közben megtaláltam wikin a történelmét: http://en.wikipedia.org/wiki/ViRGE

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 02. 07. 10:18 -kor

#962 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 10:18

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:53

Azok csak demók voltak a SEGA részéről. Maguk a játékok sokkal késöbb jöttek és addigra tán még mikrohullámú sütőn is futottak.  :Đ
Én magam részéről a Renditiont sajnáltam, sokkal szebb képe volt szerintem, mint a Voodoo-nak, de lasabb volt sajna ...

Rendition kártyám sose volt, de a V1-nek a maga idejében verhetetlen képe volt szerintem. Igaz később a V2 és a V3 képe sem lett szebb, ugyanúgy megmaradt a max 16bit és a 256x256 texúrafelbontás, ez a V3 korában már elég gáz volt. Aztán a VSA-100-ba (V4/5) már beletettek 32 bites színmélység kezelést és 2048x2048 textúrafelbontást, de ez akkoriban már nem extra feature, hanem alapkövetelmény volt. Én azt sajnálom, hogy nem tudták kiadni a Rampage-et, ami dx8-as lett volna, és többchipes felépítésben valószínűleg kellően gyors is. Ha tartják magukat még 0.5-1 évig, akkor lehet hogy még ma is ők lennének a királyok  :cool:

Rampage

Szerkesztette: GAI 2008. 02. 07. 10:22 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#963 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:27

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 8:07

Ez 1995-ben jött ki, a V1 meg 1996 végén.

Az S3 Virge-et nem tudom mikor jött ki, de nem ismerem el 3D gyorsítónak  :Đ Mondjuk jó eséllyel az is újabb, mert gondolom directx kompatibilis 3D gyorsítónak hazudták, az NV1 pedig az első directx megjelenése előtt jött ki nem sokal. Mondjuk én még az életbe nem láttam hogy az S3 Virge bármilyen formában is 3D-t gyorsított volna  :Đ

Pedig toltam rajta azt a nagy robotos gámát... mi is a címe...??
:confused:
Mind1. Na azzal játszottam. :D

Szerkesztette: carr 2008. 02. 07. 11:28 -kor

#964 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:00

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 11:18

Rendition kártyám sose volt, de a V1-nek a maga idejében verhetetlen képe volt szerintem.

Tudja a görcs, sokan állították, hogy elmosódott a képe a Voodoo-nak, aztán amikor kijött a TNT1, akkor dúlt az első nagy flame. A TNT arcok szerint a Voodoo képe elmosodott, a Voodoo arcok szerint meg a TNT képe kockás/pixeles. Azt tudom, hogy a Rendition képe ránézésre szebb volt, de hogy ez csak driverbeállítás, szoftver vagy HW okból volt, azt nem tudom. Dehát annyit ért a képminőségével, mint szegény Matrox G200.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#965 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:17

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 12:00

Tudja a görcs, sokan állították, hogy elmosódott a képe a Voodoo-nak, aztán amikor kijött a TNT1, akkor dúlt az első nagy flame. A TNT arcok szerint a Voodoo képe elmosodott, a Voodoo arcok szerint meg a TNT képe kockás/pixeles. Azt tudom, hogy a Rendition képe ránézésre szebb volt, de hogy ez csak driverbeállítás, szoftver vagy HW okból volt, azt nem tudom. Dehát annyit ért a képminőségével, mint szegény Matrox G200.

A Voodoo képére azért lehetett rámondani, hogy elmosódott, mert nagyon kis felbontású textúrákat használt (256x256), és ezeket szétnyújtotta majd elmosta a felületen. A V1 korában megjelent játékoknál ez nem számított, mert amúgy sem használtak nagyobb textúrákat, de az újabb játékoknál elég szembetűnő volt a különbség, a TNT1 ugyanis már 2048x2048-as felbontásig kezelte a textúrákat, ami élesebb képet eredményezett, a Voodoo-k pedig egészen a V4/5-ig nem tudták ezt. A Voodoo-k ellenben szebb szűrési eljárásokat és köd effektet tudtak, valamint az egész kép sokkal szebb, lágyabb volt mint a korabeli NV-ken (Riva128, TNT1-2). Más kártyákkal nem foglalkoztam, csak 3dfx-el és NV-vel, így más kártyák képéről nem tudok véleményt mondani. Személyes véleményem, hogy a Voodoo-k képe szebb volt, mint a korabeli NV-ké, de nyilván lesz, aki nem így gondolja :)

Szerkesztette: GAI 2008. 02. 07. 12:19 -kor

#966 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:05

Ez a képminőség dolog szinte csak az emberek ízlésétől függ.
Nekem például jobban tetszik a GeForce kontrasztosabb képe, mint az ATié, pedig az utóbbit sokan szebbnek ítélik.

#967 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:09

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:05

Ez a képminőség dolog szinte csak az emberek ízlésétől függ.
Nekem például jobban tetszik a GeForce kontrasztosabb képe, mint az ATié, pedig az utóbbit sokan szebbnek ítélik.

Nálam a kérdés ebben a vonatkozásban fel sem merülhet  :Đ

#968 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 13:17

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:09

Nálam a kérdés ebben a vonatkozásban fel sem merülhet  :Đ

Nem tudom, de én még az anisot is szebbnek látom NV-n. :omg:  :D
Nem vagyok olyan NV fanatikus, mint te, de az ATival meggyűlt annyira a bajom, hogy soha többet ne vegyek azt. :Đ Kb. másfél hete van GeForceom, és nem találtam egy igazán szemet szúró hibát a Forcewareben, ellentétben a Catalyst Control Centerrel, ami ugyan tény, hogy részletesebb, és szebb, de instabilabb is, meg ramzabáló. Kb 2*-3* olyan gyorsan tölt be az XP csak a vga driver miatt. :omg:  :Đ  Nem jelentem ki, hogy szar az ATi, mert amúgy egyáltalán nem az, de nekem sajnos nem volt annyira sok szerencsém vele. :(

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 02. 07. 13:25 -kor

#969 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:55

Control center egy fos hulladék úgy ahogy van, kitérdekel hogy néz ki.

Az viszont, hogy az aniso szebb nv-n hát rögöhnöm kell nagyokat. Pont azért kényszerültem vásárlás után egy héttel eladni az nv kártyámat mert a gyomrom nem vette be amit az aniso néven produkált a képernyőre.

#970 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 17:12

Ha vetted volna a fáradtságot, és átállítottad volna kiváló minőségre a textúraszűrés minőségét, akkor megspórolhattál volna egy eladást.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#971 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 17:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:55

Control center egy fos hulladék úgy ahogy van, kitérdekel hogy néz ki.

Az viszont, hogy az aniso szebb nv-n hát rögöhnöm kell nagyokat. Pont azért kényszerültem vásárlás után egy héttel eladni az nv kártyámat mert a gyomrom nem vette be amit az aniso néven produkált a képernyőre.

Hát figy...
Ha jól emlékszem, ATin valóban élesebb volt egy picit az aniso, viszont feltűnően szálkásabbak lettek az élek, és ez például ut2004 alatt marhára nem nyerte el a tetszésemet.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 02. 07. 18:01 -kor

#972 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 07:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:55

:Đ  :Đ  :Đ

Bírom az ilyen általánosító uszító hozzászólásokat :D Ez a kijelentés nagyjából másfél éve nem állja meg a helyét

Bizony, a G80 anizója nemcsak gyorsabb, hanem szebb is lett minden eddigi megoldásnál. A helytelenül kicsillagosodó GeForce 7 (G71 GPU) és a Radeon X1000 (R580 GPU) normál módját jobb elfelejteni. Az ATI minőségi AF-je is szemmel láthatóan gyengébb lett, mint az új GeForce-é.

#973 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 08:24

igen... .A radeon meg az ő utánozhatatlan, gyögyörű AF technológiája

ATI 3870
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nv8800
Kép

ATI 3870
Kép

Nv8800
Kép

Csodálatos  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 02. 08. 08:27 -kor

#974 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:02

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 17:12

Ha vetted volna a fáradtságot, és átállítottad volna kiváló minőségre a textúraszűrés minőségét, akkor megspórolhattál volna egy eladást.

Vettem, 16x.on már valóban jó volt, csak használhatatlanul lassú  :p

#975 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:04

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 8:24

igen... .A radeon meg az ő utánozhatatlan, gyögyörű AF technológiája

Csodálatos  :up:

És ezen mit kéne látni?  :think: Biztos bennem van a hiba de azon kívül, hogy az nv-n az élek elmosódottak az ati-n meg élesek semmi különbséget nem látok.

Na meg a cikkre linkelhettél volna, mert így beállítások ismerete nélkül eléggé félrevezető. Meg 1280x1024 édeskevés legalább 1600-as felbontás nem ártana.

Szerkesztette: Mumia 2008. 02. 08. 09:09 -kor

#976 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:07

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 7:58

Amit írtam az a GF7-re vonatkozott, 8-as szériát még nem volt szerencsém kipróbálni. Egyébként az normális, hogy a linken a táblázatban csak a gf8 alatt vannak képek? Az összes többi cella üres.

#977 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:07

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 8:24

igen... .A radeon meg az ő utánozhatatlan, gyögyörű AF technológiája:

Mint kiderült, az ATI-n very highról highra kapcsolódott a textúrák minősége játék közben valahogy (pedig én beállítottam very highra), ezért csúnyább ezeken a képeken.

#978 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 9:07

Amit írtam az a GF7-re vonatkozott, 8-as szériát még nem volt szerencsém kipróbálni. Egyébként az normális, hogy a linken a táblázatban csak a gf8 alatt vannak képek? Az összes többi cella üres.

fLeSs -t kérdezd, hogy mitől lehet ez az anomália :D Én is csodálkoztam. Amikor a cikk friss volt, emlékeim szerint még megvolt minden kép :)

Idézet

Vettem, 16x.on már valóban jó volt, csak használhatatlanul lassú  tongue_2.gif

Talán nem egy 7100GS-el kellett volna próbálkozni  :Đ A 16x AF a 7800/7900 szériát már nem terhelte meg számottevően.

#979 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:13

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 9:10

Talán nem egy 7100GS-el kellett volna próbálkozni  :Đ A 16x AF a 7800/7900 szériát már nem terhelte meg számottevően.

Az lehet, de miután úgy leszerepelt a kártya te vettél volna egy másikat ugyanabból a szériából? Most a fanatizmustól eltekintve, ugye hogy nem.

#980 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 9:07

Egyébként az normális, hogy a linken a táblázatban csak a gf8 alatt vannak képek? Az összes többi cella üres.

Nem normális, a motorváltásnál megváltoztak a linkek, de ezt most javítottam.

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.