Monitor hibák
Elküldve: 2003. 04. 18. 23:46
Ötletek?
Microkey gyártmány, Z80 processzor, monokróm képernyő (Junoszty 402BC típus) 48kb RAM, érintőgombos billentyűzet, BRG MK 29 kazettásmagnó, BASIC interpreter, TV out, beépített hangszóró, külső tápegység (Primo A48)
Elküldve: 2003. 04. 19. 10:27
[ 2003. április 19.: [-MBD-]PET szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 19. 11:06
idézet:
Ezt írta [-MBD-]PET:
Hello! LG 775FT monitoromon van 1 fekete pont, szerintem ott meghalt a monitor... A kérdésem az lenne hogy kicserélik e ezért garanciálisan?[/quote]
Az egy pixelhiba. Garanciában egy pixelhiba miatt nem cserélik. Cseréhez - gyártótól függően - több hiba kell.
Elküldve: 2003. 04. 19. 11:40
idézet:
Ezt írta vkee:
Kicsit eltérve ezektől a szellemkép problémáktól (szinte már offtopic) adva van egy (egye fene, gagyi) kb. '98-as prowiew 15" monitor. A probléma a következő: Bekapcsoláskor remeg a kép, mint állat, mintha brummos lenne, aztán fokozatosan helyreáll, és kb 2-3perc múlva nyoma sincs a remegésnek.
Ötletek?[/quote]
Nem ötlet, olvasás! Mondjuk a leírásé.....
(egyébként a lemágnesezés az, amit minden bekapcsoláskor megcsinál...)
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 04. 20. 00:57

Elküldve: 2003. 04. 21. 06:19
Nincs türelmem végig GPRS-zni az oldalakat, ha van link, adjátok, ne kíméljetek!!! Adva van egy Belinea103040 monitor, és a köv. probléma: elkezdett pumpálni. Ha megnyitok egy sajátgépet pölö, akkor kitágul, ha bezárom, akkor visszamegy. Ezt eddig nem vettem észre, csak most, amikor felraktam a 43.45 nVidia (Abit Gf4Ti4200) drivert, az inf is fenn van. Lehet ez driverprobléma, vagy halódik a moncsi? Most 75 Hz-n megy, 85-ön mintha nem csinálná. Ha tudtok, plz válaszoljatok, kösz.
Hy
bigsee
Elküldve: 2003. 04. 21. 09:06
idézet:
Ezt írta bigsee:
Sziasztok!
Nincs türelmem végig GPRS-zni az oldalakat, ha van link, adjátok, ne kíméljetek!!! Adva van egy Belinea103040 monitor, és a köv. probléma: elkezdett pumpálni. ....... Ezt eddig nem vettem észre, ......[/quote]
Gyenge elektronika jele, gyárilag beépített szolgáltatás...
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 04. 21. 21:06
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Gyenge elektronika jele, gyárilag beépített szolgáltatás...[/quote]
Még van egy kis ideje, szeptemberben jár le a 3 éves gari.
Nagyon jó kis monitor (volt?) Egyébként a 43.00 driverrel csökkent a pulzálás, de azért még megvan.
Hy
bigsee
Elküldve: 2003. 04. 22. 07:48

Microkey gyártmány, Z80 processzor, monokróm képernyő (Junoszty 402BC típus) 48kb RAM, érintőgombos billentyűzet, BRG MK 29 kazettásmagnó, BASIC interpreter, TV out, beépített hangszóró, külső tápegység (Primo A48)
Elküldve: 2003. 04. 22. 07:51
Elküldve: 2003. 04. 22. 08:01
idézet:
Ezt írta vkee:
Nem, nem lemágnesezés, egyrészt azért azt tudom, mit jelent, hogyan műxik, másrészt az nem tart 3-5 percig. Táphiba, de már nincs 5letem hozzá...[/quote]
Újat fogsz hallaniElöregedett elektronika
![]()
Elküldve: 2003. 04. 22. 18:21
idézet:
Ezt írta vkee:
Kicsit eltérve ezektől a szellemkép problémáktól (szinte már offtopic) adva van egy (egye fene, gagyi) kb. '98-as prowiew 15" monitor. A probléma a következő: Bekapcsoláskor remeg a kép, mint állat, mintha brummos lenne, aztán fokozatosan helyreáll, és kb 2-3perc múlva nyoma sincs a remegésnek.
Ötletek?[/quote]
Hát barátom, sok jóval nem kecsegtetlek.Nekem is így kezdte, utána 3 héttel,1 alkalmazás közben hatalmas füstfelleg, és elszált a nagyfesztekercs.(Ne legyen igazam!)Azért nem gagyi, belül Philips cucc van!Csak az elekrtonika dzsunka balra!
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 04. 23. 07:39
Elküldve: 2003. 04. 23. 16:27

Tehát mindenképpen jól jársz...
Elküldve: 2003. 04. 26. 17:08
Nem akartam új topicot nyitni, mert úgyis garis javítás lesz a dologból, de érdekelne a hozzáértők véleménye, mekkora lehet a gond:
Szóval adott egy 19-es Daewoo, ami kb. 6 hónapos, és ma reggel a bekapcsolást követően néhány perc múlva 2 alkalommal olyan jelenséget produkált, hogy elhomályosult,szétugrott, mondhatni "szétzoomolt" a kép, majd elsötétült, a zöld led azonban világított tovább. Ezt követően a jelenség nem ismétlődött.
Egészen délutánig (addig ki volt kapcsolva).
Du. egyszercsak megismétlődött a jelenség, de ez már végleges sötétséggel járt.
Ezzel együtt gyors pittyegés hallatszott a dobozból ami néhány másodpercig tartott még azt követően is, hogy kihúztam a hálózati kábelt.
Érdekes.

Nos lehet-e ezek alapján valamit a hibáról tippelni, legfőképpen abból a szempontból érdekelne persze, hogy mennyi edeig tarthat a javítása?
Két éve - szintén Daewoo monitorommal - több hetet szívtam a garanciális javítással, én marha, tanulhattam volna, belőle...
Előre is köszi ha van ötletetek!
Elküldve: 2003. 04. 28. 13:53
idézet:
Ezt írta justman:
Hali!
Nem akartam új topicot nyitni, mert úgyis garis javítás lesz a dologból, de érdekelne a hozzáértők véleménye, mekkora lehet a gond:
Szóval adott egy 19-es Daewoo, ami kb. 6 hónapos, és ma reggel a bekapcsolást követően néhány perc múlva 2 alkalommal olyan jelenséget produkált, hogy elhomályosult,szétugrott, mondhatni "szétzoomolt" a kép, majd elsötétült, a zöld led azonban világított tovább. Ezt követően a jelenség nem ismétlődött.
Egészen délutánig (addig ki volt kapcsolva).
Du. egyszercsak megismétlődött a jelenség, de ez már végleges sötétséggel járt.
Ezzel együtt gyors pittyegés hallatszott a dobozból ami néhány másodpercig tartott még azt követően is, hogy kihúztam a hálózati kábelt.
Érdekes.![]()
Nos lehet-e ezek alapján valamit a hibáról tippelni, legfőképpen abból a szempontból érdekelne persze, hogy mennyi edeig tarthat a javítása?
Két éve - szintén Daewoo monitorommal - több hetet szívtam a garanciális javítással, én marha, tanulhattam volna, belőle...
Előre is köszi ha van ötletetek![/quote]
A javítás ideje a pótalkatrész rendelkezére állásától függ. Ez rossz esetben akár több hét is lehet.
iiyamát vettél vóna akkor kaptál vón a javítás idejére cseremonitort.... késő bánat.
Én nem vennék dajvút sose.
Egyszer én is megbántam már.