HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   vkee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 18. 23:46

Kicsit eltérve ezektől a szellemkép problémáktól (szinte már offtopic) adva van egy (egye fene, gagyi) kb. '98-as prowiew 15" monitor. A probléma a következő: Bekapcsoláskor remeg a kép, mint állat, mintha brummos lenne, aztán fokozatosan helyreáll, és kb 2-3perc múlva nyoma sincs a remegésnek.
Ötletek?
Konfig:
Microkey gyártmány, Z80 processzor, monokróm képernyő (Junoszty 402BC típus) 48kb RAM, érintőgombos billentyűzet, BRG MK 29 kazettásmagnó, BASIC interpreter, TV out, beépített hangszóró, külső tápegység (Primo A48)

#142 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 19. 10:27

Hello! LG 775FT monitoromon van 1 fekete pont, szerintem ott meghalt a monitor... A kérdésem az lenne hogy kicserélik e ezért garanciálisan?

[ 2003. április 19.: [-MBD-]PET szerkesztette a hozzászólást ]

#143 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 19. 11:06

idézet:
Ezt írta [-MBD-]PET:
Hello! LG 775FT monitoromon van 1 fekete pont, szerintem ott meghalt a monitor... A kérdésem az lenne hogy kicserélik e ezért garanciálisan?[/quote]

Az egy pixelhiba. Garanciában egy pixelhiba miatt nem cserélik. Cseréhez - gyártótól függően - több hiba kell.

#144 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 19. 11:34

Thx!

#145 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 04. 19. 11:40

idézet:
Ezt írta vkee:
Kicsit eltérve ezektől a szellemkép problémáktól (szinte már offtopic) adva van egy (egye fene, gagyi) kb. '98-as prowiew 15" monitor. A probléma a következő: Bekapcsoláskor remeg a kép, mint állat, mintha brummos lenne, aztán fokozatosan helyreáll, és kb 2-3perc múlva nyoma sincs a remegésnek.
Ötletek?
[/quote]

Nem ötlet, olvasás! Mondjuk a leírásé.....

(egyébként a lemágnesezés az, amit minden bekapcsoláskor megcsinál...)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#146 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 00:57

Új, alig 1 hónapos MAG XJ 810 19"-os moncsimon idönként megjelenik 1 fehér kép, olyan mintha vakuval villantanának a szemedbe. Ez a monitor hibája vagy a videókártyáé? :eek:

#147 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 21. 06:19

Sziasztok!
Nincs türelmem végig GPRS-zni az oldalakat, ha van link, adjátok, ne kíméljetek!!! Adva van egy Belinea103040 monitor, és a köv. probléma: elkezdett pumpálni. Ha megnyitok egy sajátgépet pölö, akkor kitágul, ha bezárom, akkor visszamegy. Ezt eddig nem vettem észre, csak most, amikor felraktam a 43.45 nVidia (Abit Gf4Ti4200) drivert, az inf is fenn van. Lehet ez driverprobléma, vagy halódik a moncsi? Most 75 Hz-n megy, 85-ön mintha nem csinálná. Ha tudtok, plz válaszoljatok, kösz.

Hy

bigsee
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#148 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 21. 09:06

idézet:
Ezt írta bigsee:
Sziasztok!
Nincs türelmem végig GPRS-zni az oldalakat, ha van link, adjátok, ne kíméljetek!!! Adva van egy Belinea103040 monitor, és a köv. probléma: elkezdett pumpálni. ....... Ezt eddig nem vettem észre, ......[/quote]

Gyenge elektronika jele, gyárilag beépített szolgáltatás...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#149 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 21. 21:06

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Gyenge elektronika jele, gyárilag beépített szolgáltatás...
[/quote]

Még van egy kis ideje, szeptemberben jár le a 3 éves gari.
Nagyon jó kis monitor (volt?) Egyébként a 43.00 driverrel csökkent a pulzálás, de azért még megvan.

Hy

bigsee
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#150 Felhasználó inaktív   vkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 07:48

Nem, nem lemágnesezés, egyrészt azért azt tudom, mit jelent, hogyan műxik :D , másrészt az nem tart 3-5 percig. Táphiba, de már nincs 5letem hozzá...
Konfig:
Microkey gyártmány, Z80 processzor, monokróm képernyő (Junoszty 402BC típus) 48kb RAM, érintőgombos billentyűzet, BRG MK 29 kazettásmagnó, BASIC interpreter, TV out, beépített hangszóró, külső tápegység (Primo A48)

#151 Felhasználó inaktív   vkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 07:51

Egyébként (csak megnyugtatásképpen), ha nincs rádugva a lemágnesező tekercs, akkor is csinálja...Hidegen jobban, járatás után kevésbé.
Konfig:

#152 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 08:01

idézet:
Ezt írta vkee:
Nem, nem lemágnesezés, egyrészt azért azt tudom, mit jelent, hogyan műxik :D , másrészt az nem tart 3-5 percig. Táphiba, de már nincs 5letem hozzá...[/quote]

Újat fogsz hallani :) Elöregedett elektronika :)
¤

#153 Felhasználó inaktív   PreryQtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 18:21

idézet:
Ezt írta vkee:
Ötletek?
[/quote]
Hát barátom, sok jóval nem kecsegtetlek.Nekem is így kezdte, utána 3 héttel,1 alkalmazás közben hatalmas füstfelleg, és elszált a nagyfesztekercs.(Ne legyen igazam!)Azért nem gagyi, belül Philips cucc van!Csak az elekrtonika dzsunka balra!

;) ;)
AMD DX4x100

#154 Felhasználó inaktív   mammutka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 07:39

Munkahelyről írok, így sajnos nincs időm minden topicot elolvasni, bocs. Kérlek Benneteket, ha volt már valakinek ilyen tapasztalata, ossza meg velem. Szóval pénteken, természetesen zsákbamacska-jelleggel vettünk egy LG F700P monitort. A menüben egy rahedli jellemzőt lehet állítani, azonban szokás szerint a vízszintes egyenesekre vonatkozólag semmit. Nos a monitornál a vízszintesek a bal felső sarokban inkább az ökörhugyozásra emlékeztetnek... Kérdésem (még ma fontos lenne a válasz, a 3 nap miatt), hogy ez lehet-e ok garanciális cserére (korrigálhatatlan geometriai probléma), illetve egyáltalán van-e remény, hogy lesz egy nézhető monitorunk, vagy szimplán megszívtuk. Hangsúlyozom, menüből a hiba nem javítható.

#155 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 16:27

Hi! Mammutka sztem érdemes visszavinned, mert ha tényleg rossz, akkor kicserélik, ha meg beállítási hiba, akkor beállítják neked (hogy bizonyítsák hogy jó :) ).
Tehát mindenképpen jól jársz...

#156 Felhasználó inaktív   mammutka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 18:33

Visszavittem.

#157 Felhasználó inaktív   mammutka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 20:28

Kicserélték.

#158 Felhasználó inaktív   ferint 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 14:06

idézet:
Ezt írta mammutka:
Kicserélték.[/quote]

Örülünk neki :)

#159 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 26. 17:08

Hali!

Nem akartam új topicot nyitni, mert úgyis garis javítás lesz a dologból, de érdekelne a hozzáértők véleménye, mekkora lehet a gond:

Szóval adott egy 19-es Daewoo, ami kb. 6 hónapos, és ma reggel a bekapcsolást követően néhány perc múlva 2 alkalommal olyan jelenséget produkált, hogy elhomályosult,szétugrott, mondhatni "szétzoomolt" a kép, majd elsötétült, a zöld led azonban világított tovább. Ezt követően a jelenség nem ismétlődött.

Egészen délutánig (addig ki volt kapcsolva).

Du. egyszercsak megismétlődött a jelenség, de ez már végleges sötétséggel járt.

Ezzel együtt gyors pittyegés hallatszott a dobozból ami néhány másodpercig tartott még azt követően is, hogy kihúztam a hálózati kábelt.

Érdekes. :(

Nos lehet-e ezek alapján valamit a hibáról tippelni, legfőképpen abból a szempontból érdekelne persze, hogy mennyi edeig tarthat a javítása?

Két éve - szintén Daewoo monitorommal - több hetet szívtam a garanciális javítással, én marha, tanulhattam volna, belőle...

Előre is köszi ha van ötletetek!

#160 Felhasználó inaktív   ferint 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 28. 13:53

idézet:
Ezt írta justman:
Hali!

Nem akartam új topicot nyitni, mert úgyis garis javítás lesz a dologból, de érdekelne a hozzáértők véleménye, mekkora lehet a gond:

Szóval adott egy 19-es Daewoo, ami kb. 6 hónapos, és ma reggel a bekapcsolást követően néhány perc múlva 2 alkalommal olyan jelenséget produkált, hogy elhomályosult,szétugrott, mondhatni "szétzoomolt" a kép, majd elsötétült, a zöld led azonban világított tovább. Ezt követően a jelenség nem ismétlődött.

Egészen délutánig (addig ki volt kapcsolva).

Du. egyszercsak megismétlődött a jelenség, de ez már végleges sötétséggel járt.

Ezzel együtt gyors pittyegés hallatszott a dobozból ami néhány másodpercig tartott még azt követően is, hogy kihúztam a hálózati kábelt.

Érdekes. :(

Nos lehet-e ezek alapján valamit a hibáról tippelni, legfőképpen abból a szempontból érdekelne persze, hogy mennyi edeig tarthat a javítása?

Két éve - szintén Daewoo monitorommal - több hetet szívtam a garanciális javítással, én marha, tanulhattam volna, belőle...

Előre is köszi ha van ötletetek!
[/quote]

A javítás ideje a pótalkatrész rendelkezére állásától függ. Ez rossz esetben akár több hét is lehet.
iiyamát vettél vóna akkor kaptál vón a javítás idejére cseremonitort.... késő bánat.
Én nem vennék dajvút sose.
Egyszer én is megbántam már.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »