HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 12. 04. 08:18

[url="http://"http://trams.ddts.net/bildbehandling/monitor/moire.html"]Moire[/url]= hullámzó (szín)torzítási minta, ami a katódsugárcső képpontméret és a képjel közötti interferencia (egymásrahatás) miatt alakul ki. (vö. fényhullámok elhajlási jelenségei)
A minta elsősorban a kép amplitúdójától, kontrasztjától és fényességétől függ, de más tényezők is befolyásolhatják.

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000889"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=000889[/url]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#102 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 04. 13:59

idézet:
Ezt írta zeg:
Tegnap vettem egy Samsung 765MB monitort, és feltűnő geometriai hibát vettem (sajnos már otthon) észre. A kép a bal oldaltól indulva alul és felul ÖSSZESEN 2.5mm-et függőlegesen szélesedik a jobb képernyőszélig. Ez most a tűréshatáron belul van, vagy vigyem vissza?[/quote]

Döntöttem, viszem vissza, szerencsére még a 3 napon belul vagyok.

#103 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 04. 18:06

Úgy tűnik, van köztük néhány kitűnő darab(Samsung 765MB). Igaz, három közül... :(

#104 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 00:07

Idézet

Döntöttem, viszem vissza, szerencsére még a 3 napon belul vagyok.

Szerencséd van, hogy 2,5mm az eltérés!  :) Az enyém 1,5-öt tér el és nem cserélték ki, mert a tűrés 2mm-t enged!  :mad:

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 13. 01:44 -kor

#105 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 15:03

idézet:
Ezt írta Freeze, akit törölt a szerver:

Szerencséd van, hogy 2,5mm az eltérés! :) Az enyém 1,5-öt tér el és nem cserélték ki, mert a tűrés 2mm-t enged! :mad:
[/quote]

Én addig állítgattam otthon a monitort, míg a végén a hiba 3mm-nek látszott. A szervízes meg lehet, még életében nem állítgatott ilyen monitort, mert szenvedett vele kb. 5 percet, végul a hiba 3.5 mm lett. :D Azonnal kicserélték :)

[ 2002. december 05.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]

#106 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 18:45

A francba! Úgy látszik csak szívok ezzel a monitorral.Középen, a képernyő bal oldalának első harmadában van egy kis pont, mely attól függően hogy milyen szögből nézem a monitort, színét váltja. Olyasmi, mint amikor a cédé megsérül.A faszom ki van ezzel a monitor típussal. Hogy lehet ekkora szart a piacra dobni? Ez már a negyedik fos Samsung 765MB monitor amit az orrom előtt bontanak ki, és valamilyen idegesítő hibája van. Asszem' ez volt az utolsó ebből az agyonreklámozott giccsből. Eddig egy olcsó, manapság 37+áfáért árult philips 107E monitorom volt, FST laposságú képcsővel, 1024-ben 85HZ-cel de 0.3mm geometriai hibája volt az egyik sarkon, semmi más, pedig úgy vettem mint egy kenyérpirítót:a hipermarketben rámutattam a legszebb dobozra. Csak persze megint a fránya anyagiak..de könyörgöm, 61 ezer forintomba került. Vazz' jövőre veszek egy pékettes nótbukot, elfelejtem az állandó bővítést, meg a sok szívást a márkásnak mondott ultragagyi alkatrészekkel+veszek valami konzolt. De addig is idegesíthetem magam azzal a hibás ponttal, meg nézhetem két méterről a monitornak nevezett borzalmat,bár szerintem 2 hónap alatt sikerul kinyírnom, széthajtanom, szétégetnem ezt a fost. Ráadásul a monitor már egyszer cserélve volt, így az első vásárlásától számítva már letelt a három nap, és gondolom egy pont miatt nem cserélik ki a monitort. Már készítem a lepedőt amibe belecsavarom, elősegítve az 'öregedést'. Szerencsére a monitor rettentően melegszik :D
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
U.I.: Ha valaki lelki világába gázoltam, akkor elnézést kérek, nagyon dühös vagyok.

#107 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 18:56

Hogy ne unatkozzatok, felraktam a HRCre a NOKIA Monitor Tester progit - pici es marha f@sza! :D

Onkicsomizos rar:
[url="http://"http://hrc.webzeppelin.hu/-=Utils=-/tester.exe"]http://hrc.webzeppel...ls=-/tester.exe[/url]

#108 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 05. 19:07

idézet:
Ezt írta T2k:
Hogy ne unatkozzatok, felraktam a HRCre a NOKIA Monitor Tester progit - pici es marha f@sza! :D

Onkicsomizos rar:
[url="http://"http://hrc.webzeppelin.hu/-=Utils=-/tester.exe"]http://hrc.webzeppel...ls=-/tester.exe[/url]
[/quote]
Csak az a gáz, hogy a hibás pont, ma jelent meg.
A nokia monitor tesztet ismerem, az 1.0 verziót használtam tesztelésre.

[ 2002. december 05.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]

#109 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 07. 05:04

Volt egy durva pillanatom, Raffles 14" analóg moncsi (persze ez vacak darab mostanában :D), egyszerűen a sok frekvenciaváltás után elalszik az integrált áramköre, sem vílágít a zöld üzemlámpája sem. :) De néztem néhány kondit, nyáladzott egyikük (vmi izé barna vegyület a nyákra bocsátot, persze kondi alulról). :o Boszankodtam, majd az IBM P50 moncsit vettem, nagyon jó, bár most nagyon öreg, kb. 7 éves használatban van, valóban megdícsérnélek az IBM-et, sokáig bírja a (nagyapi) moncsim. :) Talán leváltásra készülök január közepén a nagyobb, percizitásabb, laposfelületű 17" moncsira, pl. király ViewSonic P70f. ;) Persze sajnos még mindig pénzügyi problémám van. :)

Remélem a következő moncsi jó hosszú élete lehet, nagyon szeretném, ha 10 évig is elbírja. ;) A vacak Raffles 4 év után kész BUMM! :D

Csá!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#110 Felhasználó inaktív   budasp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 11. 11:37

Sziasztok!
Tegnap vettem egy Goldstar Studioworks 76i 17" monitort használtan. Gyönyörű, egyenletesen éles a képe, nagyon jó a linearitása, de azt viszont csak otthon vettem észre, hogy nagyon nagy a fényereje. A brightness 0%-ra állítva is enyhén szürkés a fekete háttér, a fehér szín pedig szinte kiveri az ember szemét. Gondolom ez megoldható a G2 visszaállításával (gyanítom, hogy előzőleg fel lett tekerve).
A komolyabb gondom vele az, hogy közel vízszintes, enyhén görbülő, változó vastagságú halvány csíkok láthatók leginkább a képernyő szélei felé. Ezek a csíkok homogén háttér (pl. Windows zöld háttere) előtt jó látszanak, fényképnél, vagy játéknál már nem is lehet észrevenni őket. Az üzletben is láthatóak voltak ezek a csíkok, az eladó a neon lámpára gyanakodott. De sajnos otthon is pont ugyanúgy jelentkeznek.
Annyi sikerült megfigyelnem, hogy ha a függőleges képméretet, képpozíciót, vagy a képforgatást állítom, akkor a csíkok vándorolnak, sűrűsödnek vagy ritkulnak. A csíkok akkor is vándorolnak lassan le-fel ha magát a monitor döntögetem a talpán előre-hátra. A jel kábelt próbáltam mozgatni, de arra nem történik semmi.
Minden felbontásban és frissítési frekinél meg van ez a jelenség.
Mi lehet ez? Valami féle interferencia?
Köszi!

[ 2002. december 11.: budasp szerkesztette a hozzászólást ]

#111 Felhasználó inaktív   Cnut 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 12:07

Zeg! Nagyon rámijesztetteél. Most akarok venni 765MB-t. Van valaki ankinek jó tapasztalata van vele? :)
Konfig: Abit NF7 (nForce 2), 1700+@2100+ Tbred A, Spire FalconRock II, 256Mb Shuttle PC2700 CAS 2, Inno3d Geforce3 Ti200 220/450Mhz 128MB, Creative Sb Live! 5.1, Maxtor 60Gb 7200rpm, Teac 40x12x48, Pioneer 40x16.

#112 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 15. 15:55

idézet:
Ezt írta budasp:
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Goldstar Studioworks 76i 17" monitort használtan. Gyönyörű, egyenletesen éles a képe, nagyon jó a linearitása, de azt viszont csak otthon vettem észre, hogy nagyon nagy a fényereje. A brightness 0%-ra állítva is enyhén szürkés a fekete háttér, a fehér szín pedig szinte kiveri az ember szemét. Gondolom ez megoldható a G2 visszaállításával (gyanítom, hogy előzőleg fel lett tekerve).
A komolyabb gondom vele az, hogy közel vízszintes, enyhén görbülő, változó vastagságú halvány csíkok láthatók leginkább a képernyő szélei felé. Ezek a csíkok homogén háttér (pl. Windows zöld háttere) előtt jó látszanak, fényképnél, vagy játéknál már nem is lehet észrevenni őket. Az üzletben is láthatóak voltak ezek a csíkok, az eladó a neon lámpára gyanakodott. De sajnos otthon is pont ugyanúgy jelentkeznek.
Annyi sikerült megfigyelnem, hogy ha a függőleges képméretet, képpozíciót, vagy a képforgatást állítom, akkor a csíkok vándorolnak, sűrűsödnek vagy ritkulnak. A csíkok akkor is vándorolnak lassan le-fel ha magát a monitor döntögetem a talpán előre-hátra. A jel kábelt próbáltam mozgatni, de arra nem történik semmi.
Minden felbontásban és frissítési frekinél meg van ez a jelenség.
Mi lehet ez? Valami féle interferencia?
Köszi!
[/quote]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000889"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=000889[/url]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#113 Felhasználó inaktív   Elion 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 07. 19:04

Tegnap vettem 1 Smasung SyncMaster 753s monitort. Elégedett is lennék vele, ha nem lenne a bal oldalán a képnek 1 kb 0,5-1 centis fakó csík. Nem túl komoly, de zavaró tud lenni. Ma némi szenvedés + taxi árán visszavittem a boltba, rákötöték 1 gépre, és megállapították, hogy nincs semmi baja. És tényleg nem is volt rajta a torzulás, ami nálam is csak 1024x768@85Hz-nél jelenik meg. Náluk ennél a felbontásnál sem volt semmi gond. Javasolták, hogy tegyem máshová, lehet, hogy a kábelen szed össze valami zajt, stb. Hazahoztam, rákötöttem a gépre, és ugyanott van a csík. Nem érdekli túlzottan, hogy hova teszem, melyik csatlakozóba dugom (dual head), vagy hogy a másik monitort lehúzom a gépről. Egyszóval neki minden mindegy. Van valami javaslat, hogy mit lehet kezdeni vele?

#114 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 20:48

-Geppel azonos foldelt konnektor
-hangfalak, erosito messzebbre rakasa
...

#115 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 01. 07. 20:59

idézet:
Ezt írta Elion:
Tegnap vettem 1 Smasung SyncMaster 753s monitort. Elégedett is lennék vele, ha nem lenne a bal oldalán a képnek 1 kb 0,5-1 centis fakó csík. Nem túl komoly, de zavaró tud lenni. Ma némi szenvedés + taxi árán visszavittem a boltba, rákötöték 1 gépre, és megállapították, hogy nincs semmi baja. És tényleg nem is volt rajta a torzulás, ami nálam is csak 1024x768@85Hz-nél jelenik meg. Náluk ennél a felbontásnál sem volt semmi gond. Javasolták, hogy tegyem máshová, lehet, hogy a kábelen szed össze valami zajt, stb. Hazahoztam, rákötöttem a gépre, és ugyanott van a csík. Nem érdekli túlzottan, hogy hova teszem, melyik csatlakozóba dugom (dual head), vagy hogy a másik monitort lehúzom a gépről. Egyszóval neki minden mindegy. Van valami javaslat, hogy mit lehet kezdeni vele?[/quote]

Ha csak egy bizonyos felbontásban jelentkezik a hiba, és más gépre kötve nem lehet reprodukálni, akkor jó eséllyel a VGA kártya lesz a bűnös. Milyen típus?

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#116 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 21:07

Ha már így felleltem ezt a topikot, akkor én is kérdeznék:

Adott egy Belinea 10 60 55-ös 19" flat CRT, ami egyébként (az árához képest mindenképpen) egész jó paraméterekkel rendelkező képet ad. Namost, mindemellett úgy néz ki, hogy a vízszintes sík felső része nagyjából középről kiindulva enyhén felfelé hajlik minden felbontásban és képfrissítésben (mondjuk a jobb sarok olyan 2mm-rel feljebb van, min a bal). A dolog nem olyan zavaró, ettől függetlenül azért mozog bennem a kisördög, hogy miként lehetne ezt kikorrigálni. Szerintetek van arra bármi sansz, hogy ezt a hibát a szervíz korrigálja akár eltérítő mágnesek bevetésével, vagy egyéb bűvésztrükkel? Vagy teljesen reménytelen?

Ha nem, az sem baj, csak gondoltam kikérem a témához nálam értőbb emberek véleményét a dologról.

üdv

R.

[ 2003. január 07.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#117 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 16:18

Nekem egy Samsung 959NF van, kis problémával. A betűk egy picit szellemképesek hol az egyik, hol a másik sarokban, attól függően, hogy melyiket korrigálom éppen. Mintha a képernyő nem lenne teljesen merőleges a képcsőre. Alig észrevehető hiba, lényegében nem is zavar, de azért bosszantó. Lehet még valahol állítani? MouScreen-ben nem találtam rá orvosságot, az OSD menü konvergenciaállítása segít valamit, de teljesen nem tünteti el. Peches példány? :(
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#118 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 20:42

idézet:
Ezt írta Renwick:
Ha már így felleltem ezt a topikot, akkor én is kérdeznék:

Adott egy Belinea 10 60 55-ös 19" flat CRT, ami egyébként (az árához képest mindenképpen) egész jó paraméterekkel rendelkező képet ad. Namost, mindemellett úgy néz ki, hogy a vízszintes sík felső része nagyjából középről kiindulva enyhén felfelé hajlik minden felbontásban és képfrissítésben (mondjuk a jobb sarok olyan 2mm-rel feljebb van, min a bal). A dolog nem olyan zavaró, ettől függetlenül azért mozog bennem a kisördög, hogy miként lehetne ezt kikorrigálni. Szerintetek van arra bármi sansz, hogy ezt a hibát a szervíz korrigálja akár eltérítő mágnesek bevetésével, vagy egyéb bűvésztrükkel? Vagy teljesen reménytelen?

Ha nem, az sem baj, csak gondoltam kikérem a témához nálam értőbb emberek véleményét a dologról.
]
[/quote]

Tehát a hiba az lenne, hogy a kép függőleges irányba középtől számítva balra alul és felul kiszélesedik, jobban mint a jobb sarkok?
Nekem csak szegedi szervízekkel van tapasztalatom. Ez alapján nincs remény, így jártál. A kérésemre kibontott samsungok között volt ilyen hibás is. Ahhoz, hogy apró mágneseket rakjanak a monitor Megfelelő helyeire, tudtom szerint elég bonyolult eszközöket kell felhasználni, pont itt a hwsw fórumán írt itt egy tag valami lézeres izébizéről, amivel a gyárban beállítják a monitorokat. :(

#119 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 20:58

idézet:
Ezt írta zeg:

Tehát a hiba az lenne, hogy a kép függőleges irányba középtől számítva balra alul és felul kiszélesedik, jobban mint a jobb sarkok?
[/quote]

Nem teljesen. Az alsó (vízszintes) képél teljesen egyenes, vonalzót lehetne mellé tenni. A felső képél viszont balról jobbra haladva nagyjából a kép közepétől enyhe ívet vesz, tehát a jobb oldali függőleges él hosszabb kb. 2-3mm-rel, mint a bal oldali. Bocsánat a 'szakzsargon' miatt, de nem tuodom jobban kifejezni. :)

üdv

R.

[ 2003. január 08.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#120 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 09. 09:19

Minden újabb monitornak van szervízmenüje? És miket lehet ott állítani? Egy Samsung 753s sz.menüjébe (ha van neki) hogyan lehet be (meg ki :-))) ) lépni? Szívesen szétnéznék benne… (bár a moncsinak semmi baja.)
Multimédiás számítógép

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.