HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 09. 11:27

idézet:
Ezt írta Renwick:

Nem teljesen. Az alsó (vízszintes) képél teljesen egyenes, vonalzót lehetne mellé tenni. A felső képél viszont balról jobbra haladva nagyjából a kép közepétől enyhe ívet vesz, tehát a jobb oldali függőleges él hosszabb kb. 2-3mm-rel, mint a bal oldali. Bocsánat a 'szakzsargon' miatt, de nem tuodom jobban kifejezni. :)

[ 2003. január 08.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Értem, de sajnos ez nem változtat a lényegen :(

#122 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 09. 11:31

idézet:
Ezt írta tomesz:
Minden újabb monitornak van szervízmenüje? És miket lehet ott állítani? Egy Samsung 753s sz.menüjébe (ha van neki) hogyan lehet be (meg ki :-))) ) lépni? Szívesen szétnéznék benne… (bár a moncsinak semmi baja.)[/quote]

A függőleges torzítást nem lehet állítani menüből, csak esetleg szervízben, mágnesekkel.

#123 Felhasználó inaktív   Butterfly 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 10. 16:21

idézet:
Ezt írta Trinitron:
Szal az a baj a monitorral, hogy van neki egy kis konvergenciahibaja. Ez egy sony csoves Mag MX17s monitor. Nem egy mai darab, de jo kis mindentbiro fajta. A kerdes az, hogy a konvergenciahiba javithato e es ha igen akkor hogyan? Meg erdemes e hazilag nekiesni vagy hagyjam a szerelore?

Trinitron
[/quote]

Ha végképp nembírod nézni, próbáld meg a következőt:
A burkolat levétele után, a képcső nyakán, az eltérítő tekercsek közvetlen szomszédságában találsz 1 rakat mágnest körbe-körbe. Ezek vagy kis pálcikákon 4szögletesek, vagy körbeölelik a csőnyakat, és kis toszigálható fülek formájában nyílvánulnak meg. Ezekkel lehet a konvergenciát és a fókuszt (!) is kiegyenlíteni a képcső felületén egyformára. NAGYON ÓVATOSAN csináld, és lehetőleg előtte egyél, igyál, ******, szóval szánj rá kis időt ;). Ja és nem árt, ha legelőször bejelölöd, most hogy állnak.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.

#124 Felhasználó inaktív   Butterfly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 16:30

idézet:
Ezt írta budasp:
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Goldstar Studioworks 76i 17" monitort használtan. Gyönyörű, egyenletesen éles a képe, nagyon jó a linearitása, de azt viszont csak otthon vettem észre, hogy nagyon nagy a fényereje. A brightness 0%-ra állítva is enyhén szürkés a fekete háttér, a fehér szín pedig szinte kiveri az ember szemét. Gondolom ez megoldható a G2 visszaállításával (gyanítom, hogy előzőleg fel lett tekerve)....
[/quote]

Az alapgond, valószínűleg, ahogy észrevetted, a túl nagy fényerő, ezért látszanak az ún visszífutási csíkok. A monitor alapfényét kellene lejjebb venni, ugyanitt korábban már említett módon, a sorkinemő trafón van a potmétere. Amennyiben a ház hátulján nem találsz a hozzáféréshez lukat, figyelembe véve a garanciát is, nem marad más, csak a szervíz. Akkor jó (normális esetben) a fény, ha maxra feltekerve (elől) épp kiszürkül az, aminek feketének kellene lennie.
Okos pilóta alagútban nem katapultál.

#125 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 01. 10. 16:34

Hoppá, itt egy szakember, a pár hozzászólással fentebbi irományommal kapcsolatban nem tudsz valami bíztatót mondani? :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#126 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 01. 11. 13:51

Nah, Renwick bátyó felcsapott műszerésznek: :cool:

Levettem a műanyag palástot a monitorról, és a belső fém árynékolópalástra -némi kísérletezgetés után- a megfelelő helyre felapplikáltam egy hűtőmágnest. Így sikerült 100%-ban kiszedni a saroktirzítást a monitorból, most már a felső él is teljesen egyenes, én meg boldog vagyok, mert:

-Sikerült egyszerűen megoldani a problémát
-Nem kellett a szervízzel szarakodni -akiket ha nem találok jó kedvükben, akkor lehet, hogy a tűréshatárra hivatkozva visszadobják a cuccot.
-Túléltem egy működés alatt álló nagyfeszültségű készülékben való kotorászást. :D

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#127 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 03. 15:09

Fókusz probléma

A monitor (19"-os Jean D199, nem garanciális) középső részén minden betű kiválóan olvasható, de sajnos a széleken (a sarkokban pedig méginkább) homályos a kép, nagyon bántja a szemet. Levettem a hátlapot és a főpanel jobb oldalán lévő potméterekkel próbáltam belőni. Sajnos ha a széleken lesz éles középen válik homályossá. Átmeneti állapot nincs, köztes állásban mindenütt homályos a kép.
Van valami javítási lehetőség?

#128 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 04. 14:28

Sziasztok!

A következő problémám lenne. Adott egy MAG 251D monitor, és egy Gef3 Ti200 videokártya. Full fényerőn és kontraszton 85mhz-en, 800x600-on, a nokia testben a brightnessnél csak a külső 6 csík látszik. Ez alapállapotban nem is zavarna, de bizonyos játékoknál amelyekben nem lehet gammát állítani(pl. Colin2), vagy csak korlátozott mértékben(C-S), csak négerek harca van az alagútban. Próbáltam a videokártyánál emelni a fényerőt, de az egész olyan természetellenes lesz. A haverom százéves szar kis monitorján nézve ugyanaz a játék olyan mintha még 3 refi menne a játékban.:-)) Rohadtul bosszantó, hogy egy 3 éves monitoron meg minden ilyen sötét. Nem értek hozzá, lehet hogy valami elszállt benne? Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, mert ez így elég kínlódós.

red

#129 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 04. 15:51

idézet:
Ezt írta Orgi:
Sziasztok,

barátom vett használtan egy 19'es MAG moncsit. Tegnap láttam és súlyos gondok vannak vele: az egész képernyőn vízszintesen csíkok vannak. Nagyon is láthatóan, jó sűrűn, végig folyamatosan.
Namost nekem is volt vmi hasonló a szintén MAG monitoromnál, az XJ770. De itt volt olyan, hogy horizontális és vertikális moire és kis állítgatással el lehetett tüntetni.
De ennél a monitornál nincs ilyen, csak egy moire kapcsoló, nincs hor. és vert. részre bontva. Hiába állítgattam, semmi nem történt.
Lehet ezzel valamit tenni? Nem tudom egész szakszerűen mi az a moire, csak megmaradt bennem, hogy nekem azzal volt gondom és ugyanígy nézett ki :) De iszonyú gáz a kép nála...semmi gari persze.
[/quote]

Nalam is hasonlo volt: LG 795FT. Fuggolegesen a racsmaszk csikjai latszottak. Eloszor csak a monitor ket szelen kb 3cm szelessegben. Ezen kivul volt fokuszhibaja: alul homalyosak voltak a betuk. Konvergenciahiba: kozepen sotet hatteren a vilagos betus szovegben szines foltok voltak, mintha tele lenne ujjlenyomattal a moncsi kozepe.
Foleg a csikozas volt a gaz, mivel az osszes oda eso vekony szoveget elmosott, es 1280-ban eleg vekony minden szoveg.
Visszavitel utan elkuldtek a fenebe, hogy a videokari rossz, holott ki volt probalva vagy 6-7kartyaval/geppel.
Szervizben eloszor probalkoztak vele, az eredmeny az lett, hogy mar kb a monitor felen lathatoak voltak a csikok, nem csak oldalt, viszont cserebe a moire kihuzta belole majdnem teljesen. Viszont a moire miatt tovabb mosodott a kep. Szines foltok maradtak... Masodik visszavitelre adott a szerviz egy csereutalvanyt.
Amugy megneztem azota a 795 utodjat, az F700P-t is. Az is sz@r csikos, nagy fenyereju, meg fenyero valtozast is lattam rajta. Azon kivul talalkoztam Samsung 757DFX moncsival is (az LG elott vettem, azt csereltettem at 795-osre), ami szinten csikozott, de annyira, hogy 5perc utan lefordult az ember a szekrol a szem/fejfajastol. Plussz meg 1 dolgot vettem eszre a DFX-nel: fekete hatteren feher szoveg (pl szelesvasznu filmnel a felirat) tukorkepe latszik a monitor "belsejeben" kb 1cm melyen eleg erosen. Szembetuno!
Osszessegeben sztem egyre szarabbak a CRT-k. Foleg ezek az ujabb tipusu agyonhuzott fenyereju, "versenykepes aru" es emiatt lebutitott elektronikaju cuccok.

Vagy csak en szivok veluk mindig?

Amugy most egy Iiyama-t szeretnek.
Velemeny?

vipisrac

#130 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 07. 17:22

Valaki hozzáértő össze tudna esetleg okoskodni nekem valami válaszféleséget? Nem kell megváltani a világot csak valami támpontot adjatok. Kettővel feljebb vagyok.

Előre is köszi

red

#131 Felhasználó inaktív   4lewis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 10:04

HELP!

Tegnap vettem egy MAG 810FD 19"-os monitort. A kepernyo egesz teruleten szellemkepes. Tehat egyszinu hatteren lathato, hogy az ikonok, windows ablakok stb. jobb oldalan 2mm-rel arebb ujra lathatoak az adott dolog konturja 8-10%-os atlatszosaggal.

Asus Gegorce2MX kartyam van, 1280*1024-es felbontason hasznalom, 85Hz-en. Ha valtoztatom a felbontast, a problema megmarad, csak kevesbe latszik ugyanez ervenyes, ha a frissitest allitom.

A boltban kiprobalaskor volt szellemkep, meghozza sokkal nagyobb, lathatobb volt, de az elado aszonta, hogy a monitor eloszto (ilyen kis doboz kb10 monitor volt radugva) miatt van, othon nem lesz ilyen. Hat van.

Hajnali 1-ig allitgattam a monitoron a morie-t, focus-t, stb, de nem tunt el a szellemkep.

Most vigyem vissza? Ez termeszetes? Minek a hibaja? Talan a halozat? de a 17"-os mag-om nak semmi baja.

elore is koszi

#132 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 11:15

idézet:
Ezt írta redbiro:
Valaki hozzáértő össze tudna esetleg okoskodni nekem valami válaszféleséget? Nem kell megváltani a világot csak valami támpontot adjatok. Kettővel feljebb vagyok.

Előre is köszi

red
[/quote]

Hat ha a monitoron nem tudod tovabb huzni a gammat, akkor pedig a videokartyan kene driverbol, vagy amit inkabb javasolnek PowerStrip-bol. Nekem bejott! Mindenfele semakat lehet elmenteni es hotkeyekhez vagy akar magahoz a gamehoz is kozzarendelni.

Magarol az allitasrol: Nem csak a gammat, hanem a kontrasztot es brightnesst is allitani lehet. Probalgatni kell, mert el lehet szurni vele a kepet de tok jot is ki lehet hozni. En legutobb az uj NFS-sel szarakodtam, tul sotet volt es a jatekban levo gamma pedig iszonyatosan kifenyesitette a vilagos reszeket. Probaltam PS-bol, es nemi allitgatas utan sikerult elerni, hogy a sotet reszek is szepen lathatoak lettek, de nem szurkultek ki, a vilagos reszek nem fenyesedtek ki es az egesz kep kontrasztos maradt, nem halvanyult el.

vipisrac

#133 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 11:19

idézet:
Ezt írta 4lewis:
HELP!

Tegnap vettem egy MAG 810FD 19"-os monitort. A kepernyo egesz teruleten szellemkepes. Tehat egyszinu hatteren lathato, hogy az ikonok, windows ablakok stb. jobb oldalan 2mm-rel arebb ujra lathatoak az adott dolog konturja 8-10%-os atlatszosaggal.

Asus Gegorce2MX kartyam van, 1280*1024-es felbontason hasznalom, 85Hz-en. Ha valtoztatom a felbontast, a problema megmarad, csak kevesbe latszik ugyanez ervenyes, ha a frissitest allitom.

A boltban kiprobalaskor volt szellemkep, meghozza sokkal nagyobb, lathatobb volt, de az elado aszonta, hogy a monitor eloszto (ilyen kis doboz kb10 monitor volt radugva) miatt van, othon nem lesz ilyen. Hat van.

Hajnali 1-ig allitgattam a monitoron a morie-t, focus-t, stb, de nem tunt el a szellemkep.

Most vigyem vissza? Ez termeszetes? Minek a hibaja? Talan a halozat? de a 17"-os mag-om nak semmi baja.

elore is koszi
[/quote]

Gef2 MX-nek nem tul jo a kepe, de mivel a boltban is olyan volt, surgosen vidd vissza!!! Es ne hagyd magad! En is kb ilyennel szivtam meg!

vipisrac

#134 Felhasználó inaktív   4lewis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 12:57

Koszi vipisrac !

Ma meg hazaviszem a munkahelyi videokartyat(S3trio64) ha azzal is gaz, akkor holnap visszamegyek kicsereltetni.(velem yol jarnak a taxisok ebbe a honapban) De utalom ezt az egeszet... :(

#135 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 13:05

idézet:
Ezt írta tomesz:
Minden újabb monitornak van szervízmenüje? És miket lehet ott állítani? Egy Samsung 753s sz.menüjébe (ha van neki) hogyan lehet be (meg ki :-) ) lépni? Szívesen szétnéznék benne… (bár a moncsinak semmi baja.)[/quote]

Valaki tud segíteni?
Multimédiás számítógép

#136 Felhasználó inaktív   ferint 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 17:05

idézet:
Ezt írta vipisrac:

Amugy most egy Iiyama-t szeretnek.
Velemeny?

vipisrac
[/quote]

iiyama szerintem nagyságrendekkel jobb. Nem tökéletes az se, de ezeknél az agyonreklámozott gagyi sz***oknál minőségben magasan feljebb van. Én már régóta iiyamát használok és meg vagyok vele elégedve.

#137 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 17:57

idézet:
Ezt írta 4lewis:
Koszi vipisrac !

Ma meg hazaviszem a munkahelyi videokartyat(S3trio64) ha azzal is gaz, akkor holnap visszamegyek kicsereltetni.(velem yol jarnak a taxisok ebbe a honapban) De utalom ezt az egeszet... :(
[/quote]

Vigyazz! En egy Trio3D-vel probaltam es annak is homalyos rossz kepe van alapbol is. Vmi "normalisabb" kartyaval kene megprobalnod. Sztem vmi ATI-val vagy regebbi NV kartyaval, mondjuk egy TNT2-vel.
Es mondom, ne hagyd magad. Engem is elkuldtek a halal f*szaba, hogy jo az, nem cserelnek. Hatarozottan kell fellepni, mert kulonben megetetnek mindennel es semmit nem tudsz ervenyesiteni, amihez jogod van.
Amugy ha jol emlexem 1991/117-es rendelet vonatkozik ilyen dologkra, asszem en azt tanulmanyoztam. Meglepo dolgokra derult feny szamomra. Azt a konkluziot vontam le, hogy a jogaink 70%-ara szarnak. Azt mondjak "nem" es kesz! Aztan ha visszaszol az ember, hogy: "de en tudom, hogy ez nekem jar", akkor mar valahogy rogton "tudjak" ok is...

Ha vmi gond van, irj nyugodtan, megprobalok segiteni.

vipisrac

[ 2003. április 08.: vipisrac szerkesztette a hozzászólást ]

#138 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 08. 17:58

idézet:
Ezt írta zerggg:

iiyama szerintem nagyságrendekkel jobb. Nem tökéletes az se, de ezeknél az agyonreklámozott gagyi sz***oknál minőségben magasan feljebb van. Én már régóta iiyamát használok és meg vagyok vele elégedve.
[/quote]

En is igy hallottam/tapasztaltam
Thx!

#139 Felhasználó inaktív   4lewis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 09. 14:24

szia vipisrac

Na most ertunk vissza a boltbol, a kovetkezo tortent:

Keszseges volt az 'elado' srac. Osszedugtuk a monitort kihagyva a monitor-elosztot, kozvetlen a gepbe dugta. 1024*768-ban bizonytalan volt, hogy nincs ott semmi, de atrakattam 1280*1024-be (amibe hasznalnam) es jobban lathatova valt a szellemkep, amirol a fentiekben irtam.

Latta o is, teljesen korrekt volt, becsomagolta es hozott egy masikat. Kibontas, bekapcs ra a gepre. es csodak csodajara az (is) detto ugyan azt a szellemkepet produkalta! Hala a magyar torvenyeknek fegyverviselest illetoen, nem tudtam fobeloni magam...

Volt ott meg egy masik fajta sony trinitron kepcsoves moncsi, egy dell 21" de az duplaja arban ennek a mag 810FD-nek ugyhogy az bukta. Gagyibbakat meg nemakarok, az se jarhato ut. Igy aztan atveteli papir-iras es penz vissza.

Hat ilyen is van. Igy jartam. Most mar csak az a kerdes, hogy milyen monitort vegyek ami: Sikkepcsoves trinitron monitor kedvezo arral.

De ami biztos, hogy a honap vegeig pihi, mert erre a honapra idegileg eleg volt a szamitastechnika vasarlas...

udv: 4Lewis

#140 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 09. 14:52

idézet:
Ezt írta 4lewis:
szia vipisrac

Na most ertunk vissza a boltbol, a kovetkezo tortent:

Keszseges volt az 'elado' srac. Osszedugtuk a monitort kihagyva a monitor-elosztot, kozvetlen a gepbe dugta. 1024*768-ban bizonytalan volt, hogy nincs ott semmi, de atrakattam 1280*1024-be (amibe hasznalnam) es jobban lathatova valt a szellemkep, amirol a fentiekben irtam.

Latta o is, teljesen korrekt volt, becsomagolta es hozott egy masikat. Kibontas, bekapcs ra a gepre. es csodak csodajara az (is) detto ugyan azt a szellemkepet produkalta! Hala a magyar torvenyeknek fegyverviselest illetoen, nem tudtam fobeloni magam...

Volt ott meg egy masik fajta sony trinitron kepcsoves moncsi, egy dell 21" de az duplaja arban ennek a mag 810FD-nek ugyhogy az bukta. Gagyibbakat meg nemakarok, az se jarhato ut. Igy aztan atveteli papir-iras es penz vissza.

Hat ilyen is van. Igy jartam. Most mar csak az a kerdes, hogy milyen monitort vegyek ami: Sikkepcsoves trinitron monitor kedvezo arral.

De ami biztos, hogy a honap vegeig pihi, mert erre a honapra idegileg eleg volt a szamitastechnika vasarlas...

udv: 4Lewis
[/quote]

:) :) :)
Detto! Csak nalam enyhen szolva nem voltak "keszsegeseg".
En egy Samsung 757DFX-et vettem, az csere masik DFX-re, az csere LG 795-re. Mind csikos volt, csak a boltosbacsik soha nem mutattak nekem 1024 folott es nekem is ott jott ki a hiba (1024 meg hatareset volt). Aztan mar el lettem kuldve melegebb eghajlatra... Na ezutan jott az LG szerviz, ahol szinten azt mondtak, hogy nincs baja, es persze ott sem lehetett elhozatal elott megnezni. Ugyhogy ujra visszavittem, mikor ott volt a szervizes emberke aki nezte. Na o rendes volt es latott minden hibat, ami volt (volt racsmaszk csikossag, fokusz, konvegrencia, jo adag linearitas...) Es akkor kaptam egy csereutalvanyt, monitor pedig ott maradt. Visszamentem a boltba, ahol persze azzal kezdtek, hogy ezt csak LG F700P-re tudjak cserelni, es...
En meg szoltam, hogy az nekem nem felel meg es ugy tudom ilyenkor penz vissza. Ekkor hatrament a csako telefonalgatni, majd kisvartatva visszajott es leszamolta a zs-t az asztalra. :)
Azota amugy lattam is F700P-t. Ugyanolyan sz@r...
Igy ahelyett a 48+afas levelnehezek helyett visszakaptam a 90rugomat :D.

Most Iiyama jon, ahogy irtam is, sztem nezz meg te is egyet, azok eleg jo minoseguek...

GL!

vipisrac

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »