HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 12. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 12. 13:08

Szét kell szedni az egészet és lecsavarozni a bordáról vagy lepattintani a pöcökröl.Lehet szerezni bele másikat 4-5 centist is akár.Persze először nemárt tisztázni hogy képet ad e egyáltalán akár a műanyag burkolatát ha van lebontva és rákókányolva ideiglenesen egy 8 centis házhűtő..

Már csak azt kéne megtudni, hogy miféle fajta VGA kártyának van baja. :omg:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1442 Felhasználó inaktív   Hronin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 17. 07:47

Helló,

Néhány napja azt csinálja a gépem, hogy bekapcsolás után a monitor sötét marad és nem reagál semmire, a stand-by egyenletesen villog tovább. Ha nyomok egy resetet, akkor újrabootoláskor már a képernyő is bekapcsol.
Ez mitől lehet?

A monitor Samsung Syncmaster 226BW, a videókártya ATI Radeon HD 4870 X2.

#1443 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 09:25

Milyen a tápegység a gépben?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1444 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 20:10

Ilyen hibajelenséget okozott az, h a videokártya a lefogáskor megfeszítette az alaplapot és ez szép lassan az alaplapon egy kontakthibát okozott.
Ebben az esetben a problémát megoldotta a rögzítő fül alá megfelelő papíralátét berakása.

#1445 Felhasználó inaktív   Tiszabg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 11:54

Sziasztok új vagyok az oldalon egy gondom van LG L204WT-SFQ monitor, ha leállítom és újraindítom órákba telik míg beindul. Hátul olyan sípoló hantot ad ki, mielőtt szerelőhöz vinném kérnék tanácsot mi lehet a gond? Nem szeretném ha átvágna. Köszi a válaszokat.

#1446 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiszabg - Dátum: 2011. 09. 19. 11:54

Sziasztok új vagyok az oldalon egy gondom van LG L204WT-SFQ monitor, ha leállítom és újraindítom órákba telik míg beindul. Hátul olyan sípoló hantot ad ki, mielőtt szerelőhöz vinném kérnék tanácsot mi lehet a gond? Nem szeretném ha átvágna. Köszi a válaszokat.

Praktikus kérdezés előtt rákeresni, benne van-e már a fórumban a kérdésedre a válasz.
Nagy eséllyel kondenzátor öregedés van a tápegység részben. Ez javítható kondenzátor cserével. Ha a javító komplett tápot akar cserélni, nem érdemes belemenned.

#1447 Felhasználó inaktív   Tiszabg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 19. 15:29

Praktikus kérdezés előtt rákeresni, benne van-e már a fórumban a kérdésedre a válasz.
Nagy eséllyel kondenzátor öregedés van a tápegység részben. Ez javítható kondenzátor cserével. Ha a javító komplett tápot akar cserélni, nem érdemes belemenned.

Köszönöm a választ. Most már legalább van egy kis tudásom mi is lehet a gond. Sajnos elég sok szerelő szereti átvágni a kedves ügyfelet.

#1448 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 19. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiszabg - Dátum: 2011. 09. 19. 19:58

Köszönöm a választ. Most már legalább van egy kis tudásom mi is lehet a gond. Sajnos elég sok szerelő szereti átvágni a kedves ügyfelet.

Sajnos a kedves ügyfelek jó része egy ostoba, tudálékos, követelőző fasz.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1449 Felhasználó inaktív   bolcsogab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 20:01

sziasztok!
van egy régi benq fp731-es lcd monitorom (2003-as gyártás, öreg), sajnos bármit állítok rajta vagy a beállításokban, a képe borzasztó, a betűk élesek, stabil a kép, de valahogy a képek és grafikai elemek egyszerűen förtelmesek. próbáltam drivert letölteni, de csak valami fp731.icm file-t (ICC profil)-t tudok letölteni, semmi futtathatót. a rarba van még egy fp731.cat és egy fp731.inf file (amiben semmi sincs arról, hogy hova másoljam) segítsen már valaki, hogy mi lehet a megoldás, mit csináljak, hogy élvezhető képet adjon. csatolok egy képet róla, hogy milyen a kép (nem változik 640*480-on 60hz-en és 1280*1024 75hz-en sem.Csatolt fájl  SA400253.JPG (59,54K)
Letöltések:: 12

#1450 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: bolcsogab - Dátum: 2011. 10. 01. 22:01

próbáltam drivert letölteni, de csak valami fp731.icm file-t (ICC profil)-t tudok letölteni, semmi futtathatót. a rarba van még egy fp731.cat és egy fp731.inf file (amiben semmi sincs arról, hogy hova másoljam) segítsen már valaki, hogy mi lehet a megoldás, mit csináljak, hogy élvezhető képet adjon.

Ez még ilyen ezer-éves szoft, nincsen setupja. Úgy kell telepíteni, hogy Windows Intézőben JOBB egérgombbal ráklikkelsz az INF-fájlra. A megjelenő menüben a Telepítést választod, és ennyi! Innentől a Windows jól felrakja. Ellenőrizni az Eszközkezelőben tudod. Ha ott a monitor nevét írja ki, akkor OK. De csodákat persze ettől se nagyon várj.

Szerkesztette: Macikák 2011. 10. 01. 21:43 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1451 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 22:20

--

Szerkesztette: attilav 2011. 10. 25. 22:28 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1452 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 12:51

Adott egy Samsung Syncmaster 740N háttérvilágitás nélkül.Kondik 3A bizti cserélve lett de továbbra sincs háttérvilágitás.
keresek valami olcsójánost aki megcsinálná,budimen és vidékiek kizárva.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1453 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 09. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 19. 19:36

Sajnos a kedves ügyfelek jó része egy ostoba, tudálékos, követelőző fasz.

hol látsz te kedves üffelet?Kép
inkább igyál valamit. Kép
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1454 Felhasználó inaktív   hpmaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 08:49

Tiszteletem!

A minap szereztem egy 24"-os ACER AL2416W lcd monitort. A hibajelenség az volt, hogy egy fél másodpercre bejön a kép, majd eltűnik. Mindez kb. félfényerőn.
Gondoltam, valami kondi lehet a ludas.
Szétszed -> hibát keres -> hibát talál.
Az inverter panelen a 10db 100uF kondiból 4 "meg volt menve". Az egyik ki is durrant.
Ezeket kicseréltem. Utána kiderült, hogy a rajta lévő 2db P ill. 2db N csatornás FET közül egy-egy szintén halott volt (zárlatos). Azt is cseréltem.

Ezzel elértem azt, hogy most már a fényerő jobb lett, de ugyanúgy kikapcsol.
Most ez a következő tipp, hogy valamelyik fénycső adhatta meg magát. Van 6db csatlakozó az inverteren. (6db cső lenne benne?)

Elképzelhető, hogy ez okozta a FETek halálát, ami viszont a kondik halálához vezetett? Vagy a kondik ölték meg a FETeket?
Az elektrotanyán olvastam egy cikket, amiben írják, hogy csőhalál okozhatja ezt a kikapcsolósdit. Mivel az elektronika túl nagy, vagy túl alacsony áramfelvételt érzékel a csőtől...

Mik az itteni, igen tisztelt szakértők tippjei? Mi lehet a legvalószínűbb hiba?

#1455 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 12:52

Van egy Samsung 940MW LCD Monitor. Húgom elmondása szerint időnként nem kapcsolat be, ez azóta annyit változott, hogy egyáltalán nem.
Mennyiért javítanak egy ilyet? Valószínűleg a tápja hibás.
Találtam egy oldalt, ahol le van írva, hogy mit kell kicserélni benne, de nem vagyok biztos abban, hogy meg tudnám csinálni.
http://www.ccl-la.co...g-940mw-lcd-tv/
Ezek az alkatrészek mennyit kóstálhatnak?

Hol érdemes javítani, ha nem fognék hozzá házilag?

#1456 Felhasználó inaktív   hpmaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 14:13

Jelentem: a monitor működik hibátlanul. Kép

A hiba bennem volt Kép
Nem csak a két jobboldali FETet kellett kicserélni, hanem a másik kettőt is.
Két IRFR024N és IRFR9024 van most benne.

Tehát összegzés képpen:

ACER AL2416W LCD monitor
Hibajeleség:
Bekapcsoláskor a kép csak egy pillanatig látható. A monitor látszólag jól veszi a jelet (POWER led alapján) / Egyébként kis szögben megvilágítva a képernyőt, látszik, hogy van kép, csak háttérvilágítás nincs /

Javítás:
Az inverter panelon minden elkót kicserélni (100u/35V) és a 4 FETet (P2804BDG /55V@10A/ illetve P5504EDG /-40V@-8A/ jelűek párban) is cserés! Például a fent említett típusokra.
Mindezek mellett érdemes megvizsgálni, hogy az SMD biztosítékok nem szakadtak-e.

#1457 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: hpmaster - Dátum: 2011. 11. 15. 14:13

[font="Arial, Verdana, sans-serif"][size="2"]Jelentem: a monitor működik hibátlanul. Kép

Gratul.
És kössz a korrekt leírást. :)

#1458 Felhasználó inaktív   llci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 13:30

Üdv!
Segitséget szeretnék kérni egy monitor problémához, HPvs17e ami kicsit vibrál és mintha a vizszintes vonalakból kettö lenne és olvasás közben igencsak zavaró tud lenni.
A monitort most vettem a gazda azt mondja hogy neki müködött tökéletesen, próbáltam felbontást meg hz-t állitani, most 75 hz van és 1280-1024 felbontáson amugy ez a monitor felbontása is de így is aprón remeg, valaki mondta, hogy a monitor driver-ét lekellene tölteni már azt is próbáltam de igazából csak futtatam és enyi tovább nem tudom mit csináljak vele. küldök egy képet amin nagyjából látszik a hiba.

Válaszotokat előre is köszönöm. Laci!

Nemtudom küldeni mert tul nagy

Szerkesztette: llci 2011. 12. 10. 13:34 -kor

#1459 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: llci - Dátum: 2011. 12. 10. 13:30

Üdv!
Segitséget szeretnék kérni egy monitor problémához, HPvs17e ami kicsit vibrál és mintha a vizszintes vonalakból kettö lenne és olvasás közben igencsak zavaró tud lenni.
A monitort most vettem a gazda azt mondja hogy neki müködött tökéletesen, próbáltam felbontást meg hz-t állitani, most 75 hz van és 1280-1024 felbontáson amugy ez a monitor felbontása is de így is aprón remeg, valaki mondta, hogy a monitor driver-ét lekellene tölteni már azt is próbáltam de igazából csak futtatam és enyi tovább nem tudom mit csináljak vele. küldök egy képet amin nagyjából látszik a hiba.

Kábellel minden rendben?
Képet ide tedd fel: kephost
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1460 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 10. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: llci - Dátum: 2011. 12. 10. 13:30

Üdv!

Nyomj neki egy auto gombot, valami szöveggel teli képernyőn. Ha ez nem oldja meg, a menüben a phase szót keresd és állítsd megfelelőre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.