HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 27. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 27. 01:11

Na de épp ez az h a kitartásom eredménye az lett h MEGNŐTT a folt! :-/ (Plusz a közelében keletkezett egy másik...)

Igen, de azt mondja, hogy ha sarokig növeszted a foltot, akkor az már nem fog zavarni, mert olyan nagy. Kis kitartás, aztán látod, menni fog. Szedd le a réteget az egész képernyőről.
Make love not Wor.

#1502 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 27. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 27. 13:44

Igen, de azt mondja, hogy ha sarokig növeszted a foltot, akkor az már nem fog zavarni, mert olyan nagy. Kis kitartás, aztán látod, menni fog. Szedd le a réteget az egész képernyőről.

Ez legfeljebb viccnek jó sztem... :-/
.

#1503 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 27. 17:35

Ez nem vicc. Az évek során olyan vastag zsíros (és az oxidációjában megkövült) felrakódás tud képződni, ami csak kemény (oldószeres feláztatásos) munkával tüntethető el.
Az ilyen felrakódások képződését nagyban segíti az "antisztatizálós" kendővel való törölgetés.
Érdekes folt hibát lehet még mágneses hatással létrehozni (példul, hangszóró mágnessel).
Ezt a monitor lemágnesező rendszere gyógyítja.

#1504 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 23:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 07. 27. 18:29

Ez nem vicc. Az évek során olyan vastag zsíros (és az oxidációjában megkövült) felrakódás tud képződni, ami csak kemény (oldószeres feláztatásos) munkával tüntethető el.
Az ilyen felrakódások képződését nagyban segíti az "antisztatizálós" kendővel való törölgetés.
Érdekes folt hibát lehet még mágneses hatással létrehozni (példul, hangszóró mágnessel).
Ezt a monitor lemágnesező rendszere gyógyítja.

Akkor nem magyaráztam el jól a problémát. Rendszeresen takarítottam a monitort, izopropil-alkohol alapú cuccal. Mindig is alapos voltam, ilyen koszfelhalmozódás biztosan nem játszik. Antisztatizálós kendőt sosem használtam, csupán egy igen puha ruhadarabot. Magát a foltot bármennyire is izomból törlöm, effektíve nem változik semmit, ugyanúgy szivárványszerűen töri a fényt, és emiatt igen zavaró. Ha lekapcsolom a monitort, akkor egy szimpla foltként látszik, azonban jóval élesebben tükröződnek benne a tárgyak, ezért is gondolom azt h a monitor tükröződésgátló rétege sérült, amit viszont nem szeretnék az egész monitorról eltávolítani, mert annak eredményeképpen az egész monitor ugyanilyen idegesítően szivárványszerűen csillogna. (Küldenék róla fotót, de ezt egyszerűen lehetetlenség lefotózni, a fotógép csak a foltot látja, a szivárványozást nem, de ha bárki látott már nedves szennyeződést a monitorán, akkor tudja h miről beszélek.)

A lemágnesezést természetesen azonnal megpróbáltam, nem használt. Oldalirányból nézve (vagy ha "alátolom" a kurzort) remekül látszik h az üveg felületén van a probléma. (Ez az LG egyedi síkképcsöves megoldása miatt látszik jól: az üveg mögött homorúan van a képcső felülete.)
.

#1505 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 01:15

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 00:56

ezért is gondolom azt h a monitor tükröződésgátló rétege sérült, amit viszont nem szeretnék az egész monitorról eltávolítani

Jól gondolod, de sok más választás nincs, le kell dörgölni mindet. Vagy ha zavar, akkor ledörgölöd és fel lehet rá vinni újat jó drágán. Ennyi az össz opció.
Make love not Wor.

#1506 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 05:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 28. 03:15

Jól gondolod, de sok más választás nincs, le kell dörgölni mindet. Vagy ha zavar, akkor ledörgölöd és fel lehet rá vinni újat jó drágán. Ennyi az össz opció.

Másik választás lehet esetleg, hogy "jóárasítottan" szerzel másikat. Én ezt a SONY-t konkrétan 0 Ft-ért kaptam, csak a szállítást kellett megoldanom. Matrica szerint 2002 márciusi és MADE IN UK. Ezen a gépen van, és eddig még jó (kop-kop). :)

Csatolt fájl:

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1507 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 05:55

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 00:56

Akkor nem magyaráztam el jól a problémát. Rendszeresen takarítottam a monitort, izopropil-alkohol alapú cuccal. Mindig is alapos voltam, ilyen koszfelhalmozódás biztosan nem játszik. Antisztatizálós kendőt sosem használtam, csupán egy igen puha ruhadarabot. Magát a foltot bármennyire is izomból törlöm, effektíve nem változik semmit, ugyanúgy szivárványszerűen töri a fényt, és emiatt igen zavaró. Ha lekapcsolom a monitort, akkor egy szimpla foltként látszik, azonban jóval élesebben tükröződnek benne a tárgyak, ezért is gondolom azt h a monitor tükröződésgátló rétege sérült, amit viszont nem szeretnék az egész monitorról eltávolítani, mert annak eredményeképpen az egész monitor ugyanilyen idegesítően szivárványszerűen csillogna. (Küldenék róla fotót, de ezt egyszerűen lehetetlenség lefotózni, a fotógép csak a foltot látja, a szivárványozást nem, de ha bárki látott már nedves szennyeződést a monitorán, akkor tudja h miről beszélek.)

A lemágnesezést természetesen azonnal megpróbáltam, nem használt. Oldalirányból nézve (vagy ha "alátolom" a kurzort) remekül látszik h az üveg felületén van a probléma. (Ez az LG egyedi síkképcsöves megoldása miatt látszik jól: az üveg mögött homorúan van a képcső felülete.)

Nem viccből írtam. A képcső csak üvegből van, nagy varázslás nem lesz benne, az üveg meg biztosan sík és sima, hacsak nem törölgetted hidrogénfluoriddal, de annak a nyomát is fel lehet polírozni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1508 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 05:59

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 28. 07:55

Nem viccből írtam. A képcső csak üvegből van, nagy varázslás nem lesz benne, az üveg meg biztosan sík és sima, hacsak nem törölgetted hidrogénfluoriddal, de annak a nyomát is fel lehet polírozni.

Drótkefe nem jau? :laugh:

#1509 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 27. 18:35

Nem vicc. Takarítsd le az egész réteget, ahogy a többiek is ajánlották. Élénkebb színei lesznek a monitorodnak.
A tükröződésgátló réteg nem gátolja, csak valamennyire csillapítja a tükröződést.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1510 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 28. 11:08

Nem vicc. Takarítsd le az egész réteget, ahogy a többiek is ajánlották. Élénkebb színei lesznek a monitorodnak.
A tükröződésgátló réteg nem gátolja, csak valamennyire csillapítja a tükröződést.

Jaja, nekem egy másik PHILIPS crt-ről, amit még úgy 2000 körül újonnan vettem, baromi hamar lejött, magától! Csak pár hónap kérdése volt, és úgy csillogott az egész, mint a Salamon töke... :laugh:

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 28. 09:43 -kor

#1511 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 11:05

Nos, köszönöm a véleményeket. Mivel belegondolni sem szeretnék h így csillogjon az egész képernyő, ezért egyelőre elviselem a helyzetet... :-/ Aztán utánaérdeklődöm LG-éknél h tudnak-e rá új réteget vinni. Mivel nem cserélem a hardvereimet 1-2évente, ezért eléggé hozzám nőnek. :D
.

#1512 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 14:10

Hát nem tudom, mennyit kérnek az új rétegért, de ebben a boltban 3-4e ft-ét válogathatsz 17/19/21"-os CRT monitorok között.
De kis keresgéléssel biztos ennél olcsóbbat is találsz, ha nagyon számít az ára.

#1513 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 17:25

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 28. 13:05

Aztán utánaérdeklődöm LG-éknél h tudnak-e rá új réteget vinni.

Lehet, hogy az én ismereteim hiányosak, de ennek olyan "lehetetlen küldetés"-szaga van, mert én még egy olyan műhelyről/szakiról se hallottam aki így, utólag "rétegezné újra" a régi monitorokat. De ha esetleg létezik is valahol, az biztos nem lesz olcsó, mert az ilyen spéci melóknak mindenhol jól megkérik az árát. Még egy kérdés: monitorszűrőre nem gondoltál? Nekem van elfekvőben, meg oda is adnám ingyen, de sajna kicsi a Tiédre, mert 14"-eshez való, neked meg 17"-es kéne... :angry:

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 28. 17:34 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 07. 28. 17:25

Lehet, hogy az én ismereteim hiányosak, de ennek olyan "lehetetlen küldetés"-szaga van, mert én még egy olyan műhelyről/szakiról se hallottam aki így, utólag "rétegezné újra" a régi monitorokat. De ha esetleg létezik is valahol, az biztos nem lesz olcsó, mert az ilyen spéci melóknak mindenhol jól megkérik az árát. Még egy kérdés: monitorszűrőre nem gondoltál? Nekem van elfekvőben, meg oda is adnám ingyen, de sajna kicsi a Tiédre, mert 14"-eshez való, neked meg 17"-es kéne... :angry:

Igen, tudom h kevéssé valószínűen hangzik a dolog. Köszönöm, de a monitorszűrő sajnos semmit sem oldana meg, a "maszat" ottmaradna. :(

Sparow2> Köszi a linket, de LG 795 FT-t nem találtam közöttük. Megfontolom még h akarok-e vhonnan használtat beszerezni.
.

#1515 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 29. 03:00

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 29. 01:28

Igen, tudom h kevéssé valószínűen hangzik a dolog. Köszönöm, de a monitorszűrő sajnos semmit sem oldana meg, a "maszat" ottmaradna. :(

Természetesen úgy van értelme a monitorszűrőnek, ha előtte levakarod a régi trutyit a monitorodról foltmentesre, és ha utána zavar a tükröződés esetleg -- én legalábbis, így gondoltam. De mivel sajna kicsi ami nekem van, ezért ez elmélet marad (legalábbis a részemről). Amíg volt 14"-es CRT-m, az én szemem szerette, de ez persze tök egyéni dolog.

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 29. 03:06 -kor

#1516 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 29. 03:02

Üzenet megtekintéseIdézet: El_Diablo - Dátum: 2012. 07. 29. 01:28

Természetesen úgy van értelme a monitorszűrőnek, ha előtte levakarod a trutyit róla foltmentesre és ha netán zavar a tükröződés utána -- én legalábbis, így gondoltam. De mivel sajna kicsi ami nekem van, ezért ez csak elmélet marad (legalábbis a részemről). Amíg volt 14"-es CRT-m, az én szemem szerette a monitorszűrőt, de ez persze tök egyéni dolog.

Szerkesztette: Macikák 2012. 07. 29. 03:18 -kor

#1517 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 04. 06:31

Pár oldalt visszaolvastam, de inkább megkérdezem!

Adott egy Fujtsu-Siemens XE17-4 TFT monitor. Az a bajom, hogy nehezen jön be rajta a kép, de csak akkor, amikor már a Win-t kéne megjelenítenie (1280x1024/75Hz), ez a max. neki!
Szóval boot közben látok mindent, de aztán olyan, mintha nem bírna átkapcsolni a felbontások között! Esetenkét hibátlanul, elsőre bejön a kép, de ez egyre ritkább. Átállítottam a Win-be, hogy három perc tétlenség után kikapcsolja a monitort, ha ezt megvárom és látom, hogy a visszajelző led átváltott és meglököm az egeret, akkor azonnal meg tudja jeleníteni a képet. Addig megcsinálom a kávét..;)
Ja, ha kisebbre állítom a képfrissítést (60Hz), akkor nagy százalékban elsőre megy a boot, de itt is előfordul ez a dolog!
Gondolom megöregedett a monitor, elfáradt, vagy ilyesmi. Azért nem mai gyerek már, szerintem olyan 6 éves lehet.
Win7, igaz, hogy most Win8, de ugyan az a jelenség..

#1518 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 04. 06:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2012. 08. 04. 08:31

Ja, ha kisebbre állítom a képfrissítést (60Hz), akkor nagy százalékban elsőre megy a boot, de itt is előfordul ez a dolog!
Gondolom megöregedett a monitor, elfáradt, vagy ilyesmi. Azért nem mai gyerek már, szerintem olyan 6 éves lehet.
Win7, igaz, hogy most Win8, de ugyan az a jelenség..

TFT-nél bőven elég a 60Hz, én is azon használom a csak nekem új (=használt) LG-met... :)

Más a működési elve, mint a régi hagyományos, focilabda CRT-knek, uh. lehet hogy öregszik is, de legalább ezzel ne kínozd feleslegesen.

#1519 Felhasználó inaktív   pisti90 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 23. 09:28

Sziasztok nem tudnátok segíteni kicsit? :)

A monitoromon ma elkékült a kép, mi a probléma?
Úgy néz ki mintha egy félig átlátszó kék fólia lenne fölötte.
A monitor kábeleit megmozgattam, a videokártyánál megigazítottam, és párszor megütöttem a monitort, javítási céllal (kalapács nem volt kéznél) Próbáltam a laptopomról kirakni a képet ott is ugyanezt csinálja. A monitorom: LG Flatron F700B.

A vga kábel be van építve a monitorba tehát cserélni nem tudom.
A catalyst control centerben az asztal színbeállításoknál és próbáltam javítani, de a piros csatornát akárhogy mozgatom semmit nem reagál ellenben a kékkel és a zölddel amit ha húzogatok akkor nagymértékben megváltozik a kép.

Most néztem a BIOS-ban a dolgokat és a kék az kék marad, de a piros szín az fekete :) Elszökött a piros szín a monitoromból?

Valakinek volt már hasonló gondja? Ha igen, mi rá a megoldás? Merre érdemes elindulnom?

#1520 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 23. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: pisti90 - Dátum: 2012. 10. 23. 09:28

Most néztem a BIOS-ban a dolgokat és a kék az kék marad, de a piros szín az fekete :) Elszökött a piros szín a monitoromból?

Igen, jól gondolod.
Okozhatja kontakt hiba, képcső hiba és a színcsatornában bármi (általában a cső előtti tranzisztor szokott megszakadni).
Ha mozgatásra nem gyógyul, akkor rá kell mérni a színrácsokra.
Ha (zömmel fehér képnél) a piros hasonló a többihez, akkor vagy foglalat (ez megmozgatás után kis esélyű), vagy képcső.
Ha a többinél lényegesen nagyobb (300 V körüli), akkor nagy eséllyel a tranzisztor.
Vigyázz, ennél nagyobb fesz is megy be a képcső nyakába.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.