Idézet: GerBeGurGya - Dátum: 2012. 11. 11. 20:57
Ha tudja az ember hogy mit csinal akkor nincsennek trukkos dolgok

Az enyem is jo mar $20-ba kerult.Megvettem a kondikat es a ket biztit is kicsereltem es hoppa mar mukszik is.A kondik itt sem tuntek rosznak ki nem meregettem oket ugyan.
Nem tudom, mire gondolsz az első mondattal. A kondik többnyire Shamwák (Samsung gyártásúak), azok elsőosztályúak, csakhogy a Samunak sikerült ebből egy hibás eresztést gyártani. A hibás mivoltuk a nagyokon mindig látszani szokott, ezek halnak el gázfejlődéssel, míg a kisebbek csak simán kiszáradnak, azokon nem látszik nyom. Általánosságban viszont nincs baj a Samu kondikkal. Biztosítót cserélni, ha azok el vannak repülve, sosem szabad előzetes mérés nélkül, jobb esetben elrepül az is, rossz esetben az elektronika további kárt szenved. Ha egyáltalán elpukkannak, annak oka van, többnyire már a halott félvezető mögötte (a biztosítónak nem az a dolga, hogy az elektronikát védje a hálózattól, hanem az, hogy a tönkrement elektronikától védje a hálózatot és elejét vegye tűz kialakulásának).
20 dollár 12 kondiért meg két biztiért nekem soknak tűnik (a kicsi kondik 20Ft/db a minőségiből is, a nagyok meg 1-300), aztán még te melóztál a javítással és biztos vagyok benne, hogy egy potenciális hibát nem szüntettél meg, amiről nem ír az a weboldal, amit linkeltél: A panelen elszórt ragasztócseppeket, melyek a primer oldalon, feszültség alatt, meleg hatására porózussá válnak és nedvességet szívnak magukba, majd egy idő után vezetni kezdenek, és a táp drágább alkatrészeit, a fél primer kört PFC-stül elküldik devnullába. Az integrált PWM vezérlő 700, a készenléti 500, a PFC vezérlője 500, FET-jei 3-400/db, a primer kapcsolók 2-400Ft/db, aztán van még pár ellenállás, dióda, esetleg optocsatoló, vagy a graetz. Valószínű, hogy ahol a biztosító kimegy, ott is a ragasztó miatt történik valami, mert a kondik fáradásával ilyesmi nem fordul elő, legfeljebb az inverterben lévővel. Én a helyedben szétszedném, mert ritka bonyolult tápja van, drága, ha eldöglik. A primer területen lévő ragacsot maradéktalanul ki kell szedni minden érintett alkatrész lábáról, és környezetéből, az idő múlásával barnuló széle jelzi már a hibát is. Samottnak marha nagy mázlija volt, mert azon kívül, hogy a ragasztóban
stabil! ív keletkezett és világított a panel, még nem durrant el semmi más, le tudott állni a tápegység, csak az ív maradt fent..
A használt ragasztót jól ismerik a gyártók is, a HP-Compaq PDP124-es tápjának fő hibaforrása ez volt, ott a primer kapcsoló volt nyakonöntve vele-Gondolom sejted, nagyáramú útvonal, a panel szabályosan felégett a környékén és mindent vitt, olyan alkatrészeket, melyek sose mennek tönkre egy tápban-, és tekintve, hogy egyedi táp(=drágán adja a HP), meg elég hamar durrant el, és egy rémálom szervizelni, a javítása így megérte, de finoman szólva nem volt olcsó. Amikor először szedtem ki egy ilyen károsult alkatrészt, feltűnt, hogy az egyik diódának a lába erősen korrodált-a ragasztóban megkötött víz tette a dolgát, az kezdett gyanús lenni. LG hifiben láttam olyat, hogy az alkatrész lába eltűnt, annyira elrohadt a ragacs alatt..