HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 02. 07:52

Ma reggel bekapcsolaskor pukkant egy halkat a monitorom (Samsung 2493HM), es kicsit budos lett. ;-) Persze se kep se hang, csak a visszajelzo led vilagit, de amugy nem mukodik a cucc. Tudtok jo szakit vagy szervizt (Budapesten) akire rabizhatnam? Termeszetesen mar nem garis (4 eves), de nem cserelnem le, ha meg javithato.

Koszi,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1522 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 02. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 11. 02. 07:52

Ma reggel bekapcsolaskor pukkant egy halkat a monitorom (Samsung 2493HM), es kicsit budos lett. ;-) Persze se kep se hang, csak a visszajelzo led vilagit, de amugy nem mukodik a cucc. Tudtok jo szakit vagy szervizt (Budapesten) akire rabizhatnam? Termeszetesen mar nem garis (4 eves), de nem cserelnem le, ha meg javithato.

Koszi,
Samott

Hétfőn, vagy kedden csörögj meg. Ha világít a LED, az mondjuk nem annyira jó jel, de talán csak egyszerű baja lesz neki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1523 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 02. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 02. 08:04

Hétfőn, vagy kedden csörögj meg. Ha világít a LED, az mondjuk nem annyira jó jel, de talán csak egyszerű baja lesz neki.

Koszonom, ugy lesz, hetfon kereslek. (Budapesten merrefele rendelsz?)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1524 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 02. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2012. 11. 02. 11:19

Koszonom, ugy lesz, hetfon kereslek. (Budapesten merrefele rendelsz?)

Samott

:offtopic: Békaember kolléga megcsinálja neked, ne aggódj.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1525 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 03. 07:12

Most keszulok en is kinyitni az enyemet hogy belenezzek.A het elejen allt le olvasgattam utanna a neten es ugy tunik a problema a gyenge kondikban rejtozik amit a Samsung hasznalt a tapban.Valami 12db-ra emlekszem de az biztos hogy nem feltetlenul lathato a kondin hogy behalt.Volt olyan megoldas is hogy a 4 labu grazet cserelte ki a ficko valami $3-ba kerult.Egy harmadik meg csak ujraforrasztgatta az osszes forrasztast.Most mar hajnali ketto van es a linkjeim a masik gepemen vannak de holnap felrakom oket.
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#1526 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 03. 19:48

http://www.ccl-la.co...24-lcd-monitor/
A cserelendo condik (minegyik) jelolve vannak.Szinten eredmenyes volt valaki miutan kicserelte ezt az alkatreszt: TS4B05G - Single Phase 4.0 AMPS
http://html.alldatas.../1/TS4B05G.html
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#1527 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: GerBeGurGya - Dátum: 2012. 11. 03. 07:12

a problema a gyenge kondikban rejtozik amit a Samsung hasznalt a tapban.

Nem, már a tünetek alapján sem kondi a valószínű, egészséges is mind. A forraszok is még jó állapotúak. Sokkal trükkösebb baja volt neki. De már működik :cool:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1528 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 11. 13:52

Nem, már a tünetek alapján sem kondi a valószínű, egészséges is mind. A forraszok is még jó állapotúak. Sokkal trükkösebb baja volt neki. De már működik :cool:

Ha tudja az ember hogy mit csinal akkor nincsennek trukkos dolgok :)
Az enyem is jo mar $20-ba kerult.Megvettem a kondikat es a ket biztit is kicsereltem es hoppa mar mukszik is.A kondik itt sem tuntek rosznak ki nem meregettem oket ugyan.
My Baby

#1529 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 11. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: GerBeGurGya - Dátum: 2012. 11. 11. 20:57

Ha tudja az ember hogy mit csinal akkor nincsennek trukkos dolgok :)
Az enyem is jo mar $20-ba kerult.Megvettem a kondikat es a ket biztit is kicsereltem es hoppa mar mukszik is.A kondik itt sem tuntek rosznak ki nem meregettem oket ugyan.

Nem tudom, mire gondolsz az első mondattal. A kondik többnyire Shamwák (Samsung gyártásúak), azok elsőosztályúak, csakhogy a Samunak sikerült ebből egy hibás eresztést gyártani. A hibás mivoltuk a nagyokon mindig látszani szokott, ezek halnak el gázfejlődéssel, míg a kisebbek csak simán kiszáradnak, azokon nem látszik nyom. Általánosságban viszont nincs baj a Samu kondikkal. Biztosítót cserélni, ha azok el vannak repülve, sosem szabad előzetes mérés nélkül, jobb esetben elrepül az is, rossz esetben az elektronika további kárt szenved. Ha egyáltalán elpukkannak, annak oka van, többnyire már a halott félvezető mögötte (a biztosítónak nem az a dolga, hogy az elektronikát védje a hálózattól, hanem az, hogy a tönkrement elektronikától védje a hálózatot és elejét vegye tűz kialakulásának).
20 dollár 12 kondiért meg két biztiért nekem soknak tűnik (a kicsi kondik 20Ft/db a minőségiből is, a nagyok meg 1-300), aztán még te melóztál a javítással és biztos vagyok benne, hogy egy potenciális hibát nem szüntettél meg, amiről nem ír az a weboldal, amit linkeltél: A panelen elszórt ragasztócseppeket, melyek a primer oldalon, feszültség alatt, meleg hatására porózussá válnak és nedvességet szívnak magukba, majd egy idő után vezetni kezdenek, és a táp drágább alkatrészeit, a fél primer kört PFC-stül elküldik devnullába. Az integrált PWM vezérlő 700, a készenléti 500, a PFC vezérlője 500, FET-jei 3-400/db, a primer kapcsolók 2-400Ft/db, aztán van még pár ellenállás, dióda, esetleg optocsatoló, vagy a graetz. Valószínű, hogy ahol a biztosító kimegy, ott is a ragasztó miatt történik valami, mert a kondik fáradásával ilyesmi nem fordul elő, legfeljebb az inverterben lévővel. Én a helyedben szétszedném, mert ritka bonyolult tápja van, drága, ha eldöglik. A primer területen lévő ragacsot maradéktalanul ki kell szedni minden érintett alkatrész lábáról, és környezetéből, az idő múlásával barnuló széle jelzi már a hibát is. Samottnak marha nagy mázlija volt, mert azon kívül, hogy a ragasztóban stabil! ív keletkezett és világított a panel, még nem durrant el semmi más, le tudott állni a tápegység, csak az ív maradt fent..
A használt ragasztót jól ismerik a gyártók is, a HP-Compaq PDP124-es tápjának fő hibaforrása ez volt, ott a primer kapcsoló volt nyakonöntve vele-Gondolom sejted, nagyáramú útvonal, a panel szabályosan felégett a környékén és mindent vitt, olyan alkatrészeket, melyek sose mennek tönkre egy tápban-, és tekintve, hogy egyedi táp(=drágán adja a HP), meg elég hamar durrant el, és egy rémálom szervizelni, a javítása így megérte, de finoman szólva nem volt olcsó. Amikor először szedtem ki egy ilyen károsult alkatrészt, feltűnt, hogy az egyik diódának a lába erősen korrodált-a ragasztóban megkötött víz tette a dolgát, az kezdett gyanús lenni. LG hifiben láttam olyat, hogy az alkatrész lába eltűnt, annyira elrohadt a ragacs alatt..

#1530 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 04:48

A ragasztot nem emlitettem mert az tul alapveto ezt azert illo tudni nem egy kimondott Samsung problema.En is ismerek "szereloket" akik kifizettetnek egy csomo alkatreszt aztnan meg semmi mast nem csinaltak csak kitakaritottak a beegett ragasztot meg ujraforrasztottak a lapot.Az en esetemben en biztos is vagyok hogy mas nem is kellett volna de $20-ert mar nem fogom osszerakni a tapot 4-eves kondikkal.Egy uj tap az $50-80 nem mondanam draganak azt sem latva hogy alkatreszekre valaki tobbet kolt persze egy szipla tapcsereert nem lehet annyit kerni.
En itt be is fejeznem nem kell it feltalalni a spanyol viaszt.
My Baby

#1531 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: GerBeGurGya - Dátum: 2012. 11. 12. 04:48

A ragasztot nem emlitettem mert az tul alapveto ezt azert illo tudni nem egy kimondott Samsung problema.En is ismerek "szereloket" akik kifizettetnek egy csomo alkatreszt aztnan meg semmi mast nem csinaltak csak kitakaritottak a beegett ragasztot meg ujraforrasztottak a lapot.Az en esetemben en biztos is vagyok hogy mas nem is kellett volna de $20-ert mar nem fogom osszerakni a tapot 4-eves kondikkal.Egy uj tap az $50-80 nem mondanam draganak azt sem latva hogy alkatreszekre valaki tobbet kolt persze egy szipla tapcsereert nem lehet annyit kerni.
En itt be is fejeznem nem kell it feltalalni a spanyol viaszt.

Nem értem a stílusodat, komolyan, valami bajod van velem? Biztos pocsék a stílusom, de a spanyolviasz kicsit erős tőled, próbáld meg figyelembe venni, hogy én zömmel laikus embereknek igyekszem elmagyarázni itt.
-A ragasztós dolgot ismered (ha már ismered, igazán említhetted volna a válaszodban, nem csak a kondicserét, ennyire nem alapvető annak, aki nem forrasztgat), akkor talán rutinos vagy szerelés ügyében-elnézésedet kérem, de aki webes javítókészletet vesz igénybe, rendszerint nem az ennyire hozzáértő szokott lenni, ez a probléma a szavaiddal élve, annyira alapvető, hogy hozzáértőbbnek nincs szüksége erre. Mégis megveszel 20 dollárért 12 kondit a netről ahelyett, hogy egy alkatrészboltba elmennél és megúsznád az ötödéből ugyanolyan minőségűekkel. Amivel én szoktam javítani Yageok, a kiskercsatornákon elérhető fajták, beváltak, nagyon-nagyon ritka volt, hogy visszajöttek később ezekkel púposan-száradtan tápok (utoljára 2 éve volt egy ilyen). Javítok japán kondikkal is, ahol az igénybevétel megkívánja, de a Yageok kb. harmadába kerülnek ezeknek és beváltak, saját eszközeimben is általában ezeket használom. A 4 éves kondival mi baj van? Áruld el, hogy miért kellene kicserélni dolgukat jól végző alkatrészeket, melyek dátumbélyegzőjük szerint nem a hibás elektrolittal töltött sorozatból vannak, elsőosztályú minőségűek, és még sok évig jól mennek, akár bőven túlélik a gép használati idejét? Amúgy a táp nagy pufferkondiját nem cserélted ki, pedig a PFC miatt az igazán igénybe van véve, az nem zavart?
-Szervizként azért megjegyzem, hogy egy javításnál nem az alkatrész az, ami viszi az árat, hanem az idő és a technológia. Ahhoz, hogy azt a pár csepp ragasztót levakarjam, darabokra kell szedjem a monitort, fokozottan ügyelve kijelzőre, ESD-re, tárolt kapacitásra és van egy berendezésem, szerszámparkom, amit használok. A forrasztás költségvetése olyan szervizekben, ahol így számolják (mi ezt egységáron számoljuk) tipikusan 200Ft/db szokott lenni-egy ennél egyszerűbb panelen 20-30 forrasztást el szoktam végezni, ha már nekilátok. A szimpla tápcseréért is lehet annyit kérni, a megkezdett munkaórát mindenképpen (fél óra alatt nincs meg egy egyszerű panelcsere sem méréssel-teszteléssel-mert ami Kínából jön, abban nem bízunk vakon néhány érdekes tapasztalat után). 50-80 dollár (erről áfás számla is érkezik?), az most 15-24 guriga, ehhez egy szervizóra 4k nálunk. Egy emelt költségvetésű nagyjavítás a fent leírt alkatrészözönnel meg 12k, szerintem nem kérdés, hogy mi éri meg.

#1532 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 08:36

OFF: Didy remélem itt már olvasod :D
Szóval tápot be tudtok vizsgálni? Mármint hogy minden rendben van e vele? Persze nem ingyért, illetve ha lehet előre megbeszélt időpontban leadnám aztán 1-2 óra mulva felvenném.

#1533 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 11. 12. 08:36

OFF: Didy remélem itt már olvasod :D
Szóval tápot be tudtok vizsgálni? Mármint hogy minden rendben van e vele? Persze nem ingyért, illetve ha lehet előre megbeszélt időpontban leadnám aztán 1-2 óra mulva felvenném.

Be, persze, de Pesten nincsen most műhelylehetőség, komoly bevizsgát nem tudok sajnos helyben intézni, csak szemrevételezést.

#1534 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 12. 09:44

Be, persze, de Pesten nincsen most műhelylehetőség, komoly bevizsgát nem tudok sajnos helyben intézni, csak szemrevételezést.

Annyira komoly nem is kell csak hogy a fesz/amper értékek rendben kijönnek e meg stabiak (habár én nem értek hozzá így ne mtudom mi számít komolyan meg mi nem :) )
Egyébként egy Corsair VX450 ről lenne szó, 2.5-3 éves asszem. Gondom nincs vele elvben teszi a dolgát, csak mostanság vannak anomiáliák és szeretnék kizárni lehetésges hibaforrásokat.

Olyan Dec 10. körülre majd rádkérdek mikor tartózkodsz itt és benézek vele akkor :)

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 11. 12. 09:41 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 12. 08:44

... komoly bevizsgát nem tudok sajnos helyben intézni, csak szemrevételezést.

:offtopic: Feszkót szemmel méred, áramot ujjal, mágnesességet aurálisan, kapacitáshoz még kell eszköz, nem? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1536 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 12. 17:27

:offtopic: Feszkót szemmel méred, áramot ujjal, mágnesességet aurálisan, kapacitáshoz még kell eszköz, nem? :)

Kapacitáshoz a hajamat használom. :Đ

#1537 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 12. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 11. 12. 11:39

Egyébként egy Corsair VX450 ről lenne szó, 2.5-3 éves asszem...

:offtopic:

2010 okt. óta viszi a retró gépem, zéró problémával... :up:

Csatolt fájl:

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1538 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 20:41

...es immaron ujra nagykepernyorol jelentkezem, ugyanis didyman kartars nem csak megjavitotta, hanem le is szallitotta az en jol megszokott monitoromat. Ezuton is ujra koszonet erte, jobb mint ujkoraban. :-)

Samott

#1539 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 21:44

nekem is szállíthatna már... :Đ
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1540 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 16. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 12. 20:41

Kapacitáshoz a hajamat használom. :Đ

:offtopic: Most már tudom, hogy ha égnek áll a hajad, akkor még VAN kapacitásod... :D :smoker:

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.