van itt valaki :confused:
Monitor hibák
Elküldve: 2007. 01. 09. 12:25
Nemrégiben volt egy áramszünet (vagyis nem csak egy, inkább egy sor frown.gif) otthon, és sajnos ennek hatására "megbetegedett" a TFT-m.
A tünet: olyan a kép mintha a fényerősség a maximumon lenne. Vagy még fölötte jóval. Szóvaé az egész kép nagyon bénán néz ki. Egyik szín sincs a helyén. Visszaállítani nem lehet, próbáltam mindent. frown.gif
Sajnos már nem garanciális..
Ötletek?
Valaki megtudja nézni? Vagy tudtok ajánlani egy helyet?
A monitor típusa: Iiyama Prolite E435s
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 01. 09. 21:57
Eddig nem volt ilyen bajom, így nem tudom mi a teendő / van-e félnivaló:
1 pixel elszállt a notebook-om kijelzőjén (másfél éves a noti)
a kérdésem: szép lassan ennek mintájára tönkre fog menni az egész kijelző, vagy ez csak erre a pixelre vonatkozó probléma?
mi okozhatja a kijelző károsodását? sok használat esetleg? (napi 10-12 órát megy, eddig semmi gond nem volt semmivel)
bocs ha hülyeségeket kérdezek, LCD-hez nem értek...
Elküldve: 2007. 01. 09. 23:45
10-15k körül javítgatják az LCD-ket és nem adnak 168 ezres árajánlatot egy 3 éves 17" TFT javítására, mint a Rikvest pl.
Érdemes végigolvasgatni a honlapjukat, hogy miket tudnak!
Szerkesztette: EV6 2007. 01. 09. 23:46 -kor
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 01. 10. 16:23
Egy butyuta kérdésem van de számomra elég zavaró problémával. Van egy ősrégi (10 éves) Olivetti monitorom és már eléggé szar a kontraszt és állítani akarok rajta, tom is hogy hol kell a másfajata monitorokon gondolom ezen is ott körül kell. Nah a problem a szétszedésével van alul csavarok rögzítik. Ezek eltávolítása nem okoz gondot. De a monitor felső részén fogja v.mi. Elgondolásom szerint hasonló fülek mint ami a többi monitoroknál van. Nah de ezeket nem találtam. Most az lenne a kérdésem, hogy van ilyen vajon benne vagy valami mást találtak ki ide.
Előre is mindent köszönök!
Elküldve: 2007. 01. 11. 08:39
a következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy Samsung 710N monitorom immáron 14 hónapja. Jól funkcionált tegnapig 1280x1024... amikor is egyszercsak feketére váltott a kép és a "Not Optimal Mode, Optimal Mode 1280x1024 60Hz" kezdett jönni folyamatosan.
Próbáltam 2 XP-vel, restore-oltam egy októberi állapotot, de semmi változás. Csak VGA-módban tudtanm elinditani. Most csak 1280x960 60Hz-en műkődik (illetve alacsonyabb felbontáson). Mihelyt felteszem 1280x1024-re kapom a fekete képernyőt és a monitortól az üzenetet. Mi történhetett? Monitorhiba vagy videókártya (ATI A9550s 256MB)?
Köszönöm.
Elküldve: 2007. 01. 12. 20:53
Van egy kis problémám, van egy fujitsu siemens pa1510-es laptopom, alatta Vista Business, amikor lecsukom a kijelzőt akkor ugyebár kikapcsol, de viszont ha kinyitom akkor nem kapcsol vissza. Ezt úgy tudom megoldani hogy készenléti állapot, aztán vissza és újból van kép, de ez így nem buli. Mi lehet a probléma? Valakinél volt már ilyen gond? Előre is kösz.
Elküldve: 2007. 01. 19. 19:06
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:26
LG L1930B D-SUB/DVI monitor, nem LG garos ezért a garozást nem indítanám el, inkább LG szervizbe viszem!
A következő történt:
Rákötöttem egy olyan gép DVI kimenetére, ahol a Samsung 971P monitor szoftverei fel voltak telepítve. Első indításnál a Samsung szoftverei problémáztak, hogy újra kell installálni, második indításnál valamelyik Samsung szoftver indítása közben eltűnt a kép, azóta a monitor a DVI bemeneten STANDBY állapotban van, és nincs kép (másik gépen is).
Gyanítom hogy a nagyokos Samsung szoftver átprogramoza a monitoromat. Kérdés van-e erre vmi szoftver vagy egyéb gyógyír vagy szerviz only.
Előre is kösz a segítséget.
Tuti hogy a számítógép átírta a DVI bemenet DDC epromját. Ez mondja meg a számítógépnek hogy milyen készülék csatl. a géphez, milyen max. felbontást bír a monitor és milyen frekvencián. Csak szervízben tudják átírni, ha át tudják. Én a Profi szervízben dolgozom, és Viewsonic monitoroknál szokott még ilyen gond lenni. De ahhoz a szervíznek rendelkeznie kell egy hozzá való prog. logikával.
Elküldve: 2007. 01. 19. 19:17
Idézet: Peppe - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 10:05
Persze hogy akkor keres rá az ember ilyen totyikra amikor szüksége van rá!
Tehát felteszem kérdésem hátha valaki tud segíteni. Lányom gépe cca egy hétig nem volt bekapcsolva. Ma bekapcsolta és a moncsija kb 1-2 percenként ki majd bekapcsol. Ez egy Ag Neovo F417-es persze már nem garos
És ez javítható nem horribilis összegért persze ?
Várom a + válaszokat.
Jó hétvégét
Hello.
Valószínűleg a monitor tápja ment tönkre, de az is lehet, hogy a digitális kezelőrendszer.Bár az a valószínütlenebb. Hozzad be a Profi szervízbe, én foglalkozom a neovo monitorokkal. Is:). BP, Külső Váci út 123. Az árakat a profiszerviz.hu honlapon tudod megnézni. 99,8% hogy meg tudjuk javítani.
Elküldve: 2007. 01. 19. 19:22
Idézet: peticica - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 9:15
Egy kis segítségre lenne szükségem. A cég most cserélte le a régi monitorokat és kaptunk helyettük Samsung Syncmaster 940N-es lapmonitorokat. A helyzet az, hogy ezen minden megjelenített betű olyan, mintha szellemképes lenne. Ez alapból ilyen vagy csak rosszak a beállításaink ? (4 db ilyen monitort kaptunk és mindnek ugyanez a baja). Autobeállítást próbáltam-nem ért semmit, próbálgattam magam beállítani: Eredmény ugyanaz. Mi lehet itt a hiba ? Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Péter
Hello.
Valószínű hogy nem jó felbontásban van, 19"-os monitornál az ajánlott felbontás: 1280x1024. Ha ennél kisebb felbontáson van használva, a karakterek,ikonok elmosódnak.
Elküldve: 2007. 01. 19. 19:34
Idézet: milona - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 13:29
A következő a problémánk: az 1éves Xerox /Sulinetes, 17', 8ms/ monitorunk teljesen váratlan és kiszámíthatatlan pillanatban elsötétül 2-4 óra használat után. A kék ledje világít, a PC továbbra is megy, csak éppen nem látni semmit. Ha újraindítjuk a PC-t, akkor ismét használható, de mostmár rövidebb ideig. Akkor is működik újra, ha magát a monitort kapcsoljuk ki 10-15 percre. A hátulját nem éreztem feltűnően melegnek. Lehetséges, hogy a kb. fél éves új ATI R.9600/256mb okozza a gondot? /Előtte NVGeforce/64mb volt, csak a gyerek új játékai nem mentek, ezért kellett kicserélni./
Ez a jelenség kb. 3 hónapja áll fenn.
Mi(k) lehet a hiba oka? Aki tud, kérem segítsen!
Valószínű hogy a monitor háttérfénye megy el. Ha elsötétül a monitor, rá kell világítani (pl. egy elemlámpával), és ha látni a képet, akkor ez a baj. Vagy a fénycsövek, vagy a nagyfeszültségű panel(inverter) hibája okozza a problémát. Bár én nagyobb valószínűségét látom a fénycső hibának, mert ha kikapcsolod és be, akkor egy ideig jó. Inverter hibánál 1-2 mp. alatt kikapcsolna. Csak szervízben tudják javítani.
Elküldve: 2007. 01. 23. 14:07
Elküldve: 2007. 01. 23. 15:11
Elküldve: 2007. 01. 25. 16:31
Lenne a barátnőmnek egy Samsung 710N típusú monitora, kb. szeptemberben vette. Eddig egy régi, P3-as géphez volt kötve, valami fogalmam sincs milyen alaplapi integrált videokártyával, s gond nélkül üzemelt. Aztán most vett egy újabb gépet, egy P4-est, Asrock alaplappal, s azon integrált Geforce 6100-as videokareszel. S itt kezdődik a probléma: az új gép használatakor nem műxik rendesen a monitor, világos alapon sötétebb karakterek mellett jobb oldalt húz még egy halvány csíkot. Ez pl. a fehér hátterű és fekete betűszínű Total Commander használatakor rohadt idegesítő, a könyvtárnevek végén ugye szögletes zárójel van, s utánuk egy függőleges csík. Persze a többi betű mögött is, csak azokat nagyjából kitakarja a többi betű. Meg szinte minden függőleges alakzat után jobbra jól kivehető a csík. Na ez most miért van? S hogyan lehet normál használatra bírni? 1280x1024-ben (natív) használjuk, az nvidia drivert már újraraktuk (segítek az asszonynak, csak nem nagyon megy... ), monitorhoz drivert találtam neten, de azzal sem jobb, meg ugye a kép beállításait belövi magának a monitor, s ezek után sincs változás. Visszakötve a régi gépre viszont normálisan üzemel, semmi "plusz csíkok". Valakinek valami ötlet?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2007. 01. 26. 22:26
Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:11
Inkább próbálkozzon a színhőmérsékleti beállításokkal.
Elküldve: 2007. 01. 26. 22:31
Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:31
Lenne a barátnőmnek egy Samsung 710N típusú monitora, kb. szeptemberben vette. Eddig egy régi, P3-as géphez volt kötve, valami fogalmam sincs milyen alaplapi integrált videokártyával, s gond nélkül üzemelt. Aztán most vett egy újabb gépet, egy P4-est, Asrock alaplappal, s azon integrált Geforce 6100-as videokareszel. S itt kezdődik a probléma: az új gép használatakor nem műxik rendesen a monitor, világos alapon sötétebb karakterek mellett jobb oldalt húz még egy halvány csíkot. Ez pl. a fehér hátterű és fekete betűszínű Total Commander használatakor rohadt idegesítő, a könyvtárnevek végén ugye szögletes zárójel van, s utánuk egy függőleges csík. Persze a többi betű mögött is, csak azokat nagyjából kitakarja a többi betű. Meg szinte minden függőleges alakzat után jobbra jól kivehető a csík. Na ez most miért van? S hogyan lehet normál használatra bírni? 1280x1024-ben (natív) használjuk, az nvidia drivert már újraraktuk (segítek az asszonynak, csak nem nagyon megy... ), monitorhoz drivert találtam neten, de azzal sem jobb, meg ugye a kép beállításait belövi magának a monitor, s ezek után sincs változás. Visszakötve a régi gépre viszont normálisan üzemel, semmi "plusz csíkok". Valakinek valami ötlet?
DVI csatis TFT előny.
Elküldve: 2007. 01. 27. 20:16
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:31
Ok, még ha dvi-s lenne a monitor, nincs dvi csati az alaplapi 6100-on...
Valami ötlet amúgy?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2007. 01. 30. 22:43
az a helyzet, vettem egy Samsung 225BW TFT -t
defaultbol nagyon eros a fenye, ami nemis baj, gondoltam lehuzom a fenyerot viszont ha 90% ala viszem akkor sipol egy picit, kb mint egy crt monitor, nem zavaro mert telleg nagyon halk, csak az fogott meg hogy 100% -os fenyeron nemcsinalja..
a gepem nagyon halk, gyakorlatilag nincs is hangja es ha nem megy zene akkor hallani a monitort, szerintetek ennyi meg normalis jelenseg?
akinek van TFT monitorja megtenne hogy megnezi az csinale hasonlot?
Elküldve: 2007. 02. 01. 02:49
van egy 17' Iiyama TFT-m, ami a ma este megrendezett aramszunet ota cian arnyalatura festi (nem 100%-osan, csak mintha egy felig atlatszo kek foliat tett volna ra) ill. elhomalyositja a kepet, kiveve a kov. esetekben amikor is konzisztensen normal kepet ad:
- az OSD szine/elessege mindig normalis (meg ha mogotte a kep cianos is).
- ha kihuzom a gepbol a kabelt, akkor a 'no signal' felirat mogott a fekete az fekete is marad (de pl. bootolaskor a fekete helyett sotetciant kapok)
- ha inditok egy auto-kalibralast, akkor annak az ideje alatt az egesz kep - az OSD es mogotte is - normalisan es elesen latszik, de ahogy befejezi, azonnal visszakerul a festes meg a blur az egeszre.
masik gepre dugva ill. tetszoleges felbontas+frissitesi freki kombinaciokban is pontosan ugyanezt teszi. szinhomersekletet, gammat, meg minden mast is vegigprobaltam, amit csak lehetett kezzel allitani rajta, azt allitottam, de tovabbra is ua.
barkinek otlete, hogy mi lehet ez, mit lehet vele csinalni, es ha ez utobbira a valasz szerviz, akkor garancia hianyaban (kb. 3 hete jart le) hova tudnam vinni?

Súgó
A téma zárva.