HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:15

Sziasztok!

ATI Radeon 9000 Pro videókártyám van, és olyan problémám van, hogy Windows XP alatt egyszerűen nem tudom 75Hz-nél feljebb állítani a frissítést. Régen ezzel nem volt gond, még 100Hz is ment. Aztán egyszer csak összeugrott a kép, és azóta 75Hz a max., nem tudom, miért. A dolog érdekessége az, hogy Linux (UHU) alatt tökéletesen megy 85-100Hz is, és ha új XP-t telepítek (próbaképpen másik winyóra, vagy valami), akkor azzal is megy jól a frissítés magasabb frekivel. Egyedül a mostani XP-met nem tudom visszaállítani. Próbáltam már mindenféle új és régebbi driverrel, még a kártyához adott gyárival is, eredménytelenül. Hogyan tudnám teljesen kiirtani az esetleges hibás drivert, ami ezt a jelenséget okozza? Vagy hol keressem a hibát, mi lehet a gondja?

Köszi,
Joci

#722 Felhasználó inaktív   GBKnight 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:30

Egy princeton 14" tft monitorral lenne egy problémám. Gyenge a fényereje...

#723 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 08:40

Idézet: sztupi - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 1:49

sziasztok!

van egy 17' Iiyama TFT-m, ami a ma este megrendezett aramszunet ota cian arnyalatura festi ....

Nekem is pont ugyanez történt ugyanígy az iiyama monitorommal :( Ma visszük szervízbe majd beszámolok :up:

#724 Felhasználó inaktív   enzo.1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 22. 19:58

Sziasztok!

Mit szóltok ehhez? Kb. 3 hónapos Samsung 720n önműködővé vált, véletlenszerűen elindítja az automata beállítás funkciót. Ekkor persze megjelenik az 'Auto Adjustment' OSD felirat, állítgatja a fényerőt, képpozíciót, stb. Maximálisan nem lehet mellette dolgozni. Van, hogy egy hétig nem csinálja, aztán beindul, és lelőni sem lehet. A kábelek rendben, a Auto Adjust gombnál sincs érintkezési hiba. Valakinek valami tipp?
Köszi a válaszokat!
Enzo

#725 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:52

Sziasztok!

Daewoo HL720A monitornál kezd megjelenni némi világos folt a képernyő bal szélén egy bizonyos ponton. A kijelző nem volt úgymond nyomogatva fizikailag.

Szóval lehet-e ezzel kezdeni valamit ill. garanciás még a monitor meg csinálják-e vagy ez nem garanciás hiba.

Vagy inkább adjam el...  :omg:

:(

Szerkesztette: rollingrock 2007. 02. 22. 20:53 -kor

Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#726 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:09

Idézet: rollingrock - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 19:52

Sziasztok!

Daewoo HL720A monitornál kezd megjelenni némi világos folt a képernyő bal szélén egy bizonyos ponton. A kijelző nem volt úgymond nyomogatva fizikailag.

Szóval lehet-e ezzel kezdeni valamit ill. garanciás még a monitor meg csinálják-e vagy ez nem garanciás hiba.

Vagy inkább adjam el...  :omg:

:(

Hát "szart" ne adj el  :cool:  :smoker:

Ha még garis, akkor vidd szervízbe, max azgt mondják nem garanciális hiba :up:

#727 Felhasználó inaktív   Bélféreg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 16:59

Sziasztok! A problémám a következő: van egy Fujitsu Siemens S17-1 TFT monitor, és mindig azt a hibaüzenetet kapom bekapcsoláskor, hogy No signal. A történet előzménye, hogy korábban egy másfajta lapmonitor volt a géphez csatlakoztatva, ami működött is köbö 2 hónapig, aztán egy pillanatról a másikra elment a kép, és az is hasonló hibaüzenetet írt ki. Monitorhibára gyanakodtunk az elején, még a szervizben is azt mondták, hogy valszeg sz*r a tápkábel, és azt ki is cserélték, működött is más PC-vel. Aztán kicseréltük a monitort erre a Siemensre, és nem működik. Gyanítom, hogy a monitorbeállításoknál kéne átállítani a frekvenciát (?, bocs, ha blődségeket mondok, de nem értek hozzá), de hogy állítsam be, ha egyszer semmi sem látszik? Egyébként a led bekapcsoláskor zölden világít, aztán jön a no signal, és utána narancssárgán világít. Mi lehet a gond? Légyszi, segítsetek, fogalmam sincs, mivel lehetne még próbálkozni.

Amúgy valaki azt írta egy másik fórumon hasonló problémára, hogy ha narancssárgán világít a led, akkor érdemes lenne egy CMOS resetet csinálni. Ez segítene esetleg?

#728 Felhasználó inaktív   Bélféreg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 17:04

Vagy esetleg a videokártyával lehet gond?

#729 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 17:21

Bekapcsoláskor ha nem látszik totál semmi a képernyőn akkor lehet hogy videókártya.

Esetleg egy VGA ki-be tétel van hogy segít ha jó a kártya.

Lehet még alaplap cmos resettel próbálkozni (vagy kivenni az elemet egy időre)
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#730 Felhasználó inaktív   Bélféreg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 09:46

Idézet: rollingrock - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 17:21

Bekapcsoláskor ha nem látszik totál semmi a képernyőn akkor lehet hogy videókártya.

Esetleg egy VGA ki-be tétel van hogy segít ha jó a kártya.

Lehet még alaplap cmos resettel próbálkozni (vagy kivenni az elemet egy időre)

Igen, bekapcsoláskor semmi sem látszik a képernyőn, csak a "NO SIGNAL" felirat. Akkor majd megpróbálkozom azzal, amit írtál
CMOS reset volt, kiszedtem az elemet, csak azt nem tudom, mennyire időre kell. Nekem max. 15 percig volt kivéve, az elég? Mindenesetre segíteni nem segített. :(

#731 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 17:17

Idézet: Bélféreg - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 10:46

Igen, bekapcsoláskor semmi sem látszik a képernyőn, csak a "NO SIGNAL" felirat. Akkor majd megpróbálkozom azzal, amit írtál
CMOS reset volt, kiszedtem az elemet, csak azt nem tudom, mennyire időre kell. Nekem max. 15 percig volt kivéve, az elég? Mindenesetre segíteni nem segített. :(

Az a legbiztosabb CMOS resetnél ha összeérinted a két érintkezőt az elem alatt, vagy a CMOS reset jumpert kell átrakni egy pillantra.

#732 Felhasználó inaktív   Bélféreg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 10:50

Na, megoldódott. Videokártya-csere után minden tökéletesen működik. Sajnos tönkrement az előző.

#733 Felhasználó inaktív   LoA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:32

Hello! Meg tudnátok mondani, hogyan lehet laptopról a TVre varázsolni a képet? Összekötöttem a TVvel a videokártyát, de csak a háttérkép jelenik meg a TVn. Előre is kösz.
"never opened myself this way life is ours, we live it our way"

#734 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 21:06

Sziasztok!

Kb 2 hetes Daewoo LM1710 monitor elkezdett "csíkozni". A eltérő árnyalatú területek találkozásánál húz egy csíkot jobbra. Pl. Wordben szürke hátteren a fehér lap tetejénél a fekete csík, s annak kb nincs vége a fahér lap szélélnél, hanem kihúz jobbra, persze nem olyan sötéten. De ez rengeteg helyen látszik, pl Total Commanderben a sorok (fehér alapon fekete betűk), olyan mintha színváltós lenne a háttér jobbra... Van, amikor erősebben, van, amikor gyengébben, sőt, van amikor észre sem veszem - vagy megjavul magától, vagy már annyira hozzászokott a szemem. S ezt csak jobbra csinálja, balra semmi gond. Mi lehet a probléma, s hogyan lehet megszüntetni??? Eleinte nem csinálta ezt, csak pár napja.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#735 Felhasználó inaktív   eizofav 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 12. 11:28

Sziasztok emberek!

Vázolnám is a problémát rögtön, ami nem is biztos hogy probléma. Van nekem egy EIZO Flexscan T966-os 21'' Trinitronom (2003 jan, 4800 üzemóra), hibátlan és gyönyörű a képe, nagyon szeretem, viszont észrevettem egy érdekes dolgot: miután bemelegszik (1-2 óra után) néha nagyon halk pattanó hangot hallok, ami a crt-k kikapcsolásakor hallható hangokhoz hasonló,de tényleg nagyon halk, tehát csak teljes csöndben hallom, ha külön odafigyelek (ez a hang nem jár együtt semmilyen képi elváltozással). Alapesetben a bal hátsó oldaláról hallom, de ha bárhová odateszem a kezem a búrájára, akkor onnan kezdem hallani.Természetes jelenség ez, tehát arról van szó hogy az a 27000 Volt, ami cikázik benne, attól elektrosztatikusan feltöltődik a fémhaza és egy apró pattanással kisül néha, vagy nem kéne neki ilyet csinálni? Szokták földelni az ilyen nagy eltérítő feszültséggel dolgozó monitorok fémházát, és esetleg ott nem stimmel valami? Vagy csak megtaláltam a tyúkszaron az ütőeret? ( egyebként a sorkimenője is nagyon csendes, csak akkor hallom, ha közvetlenül mellé teszem a fülemet)

Előre is köszönöm a segítséget!

#736 Felhasználó inaktív   19000227 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 12. 17:54

Sziasztok! Nekem egy Grundig Vision tv-m van
és ezt használom monitorként is!
Az lenne a bajom, h elszíneződik ilyen kékeszöldre a képernyő!!
és mostanában egyre többször csinálja!
mi lehet a baja??

Előre is köszi...

#737 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 07:13

Idézet: Alitboy - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 20:22

Hello.
Valószínű hogy nem jó felbontásban van, 19"-os monitornál az ajánlott felbontás: 1280x1024. Ha ennél kisebb felbontáson van használva, a karakterek,ikonok elmosódnak.

A monitor leírás szerint analóg jelbemenetet tud fogad, tehát a szellemképes ilyen. Váltani kéne DVI kompatibilis monitorokra. :)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#738 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 07:20

Idézet: GBKnight - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 15:30

Egy princeton 14" tft monitorral lenne egy problémám. Gyenge a fényereje...

http://www.chip.de/news/c1_news_13702801.h...d1=20833&tid2=0

Ő lenne az? Jajj, le kéne cserélni megfelelőbb monitorra! :eek: Kinek olcsó ár érdekel, kinek minőség érdekel. Választhatsz. :( Az utóbbit mindig döntöttem, fel is áldoztam némi többszörös felárral, meg is lett, még mindig használom több mint 3 éve a ViewSonic VP912s, de mára kivonták a forgalomból. :)

#739 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 07:25

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:06

Sziasztok!

Kb 2 hetes Daewoo LM1710 monitor elkezdett "csíkozni". A eltérő árnyalatú területek találkozásánál húz egy csíkot jobbra. Pl. Wordben szürke hátteren a fehér lap tetejénél a fekete csík, s annak kb nincs vége a fahér lap szélélnél, hanem kihúz jobbra, persze nem olyan sötéten. De ez rengeteg helyen látszik, pl Total Commanderben a sorok (fehér alapon fekete betűk), olyan mintha színváltós lenne a háttér jobbra... Van, amikor erősebben, van, amikor gyengébben, sőt, van amikor észre sem veszem - vagy megjavul magától, vagy már annyira hozzászokott a szemem. S ezt csak jobbra csinálja, balra semmi gond. Mi lehet a probléma, s hogyan lehet megszüntetni??? Eleinte nem csinálta ezt, csak pár napja.

Mivel csatlakoztad a géppel? Ha D-SUB-on keresztül, mindig előjön a "szellemkép". Egyéb probléma orvoslás esetén ki kell próbálni másfajta DVI-vel rendelkező videókártyával. Ha Ati-d van, szerezz kölcsönben nvidia-t. Ha mégis csíkozik, újratelepíteni a windózt szúrópróbaszerűen. Ha mégsem, maga a moncsi lúdas, irány a szervíz vagy mittomén. De nem vagyok nagy TFT-s szakértő és szervíz. :D

#740 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 07:29

Idézet: LoA - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 19:32

Hello! Meg tudnátok mondani, hogyan lehet laptopról a TVre varázsolni a képet? Összekötöttem a TVvel a videokártyát, de csak a háttérkép jelenik meg a TVn. Előre is kösz.

:offtopic: Klón módban meg kell hogy jeleníteni, állítólag két monitorként állítottad be. :D Húzd az egérkurzort jobbra egészen, akkor látszani fog az egérkurzorod a TV-n. :) Ez nem monitorhiba, csupán szoftver kompatibilitási (újabb verzió leszedés a videókártyának) és állítási gond.

Szerkesztette: bolic system 2007. 03. 17. 07:29 -kor

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.