idézet:
Ezt írta Ry:
hát, jobb lenne, ha legalább a profi (jó, persze nem Eizo, de a típusában a 'p' elvileg profi-t jelent) monitoroknál lenne ilyen állítási lehetőség, vagy még inkább; ilyen hiba ne férjen bele a gyári tűréshatárba. nem azért adok érte 10-15 ronggyal többet, mint eredetileg akartam, hogy ugyanolyan hibái legyenek, mint az olcsóbb típusoknak...[/quote]
Hello nekem is 757p van, hasonlo a problem mint nálad. Vonalzóval nézve sajnos nagyon jól látszik, hogy felül a sarkok feljebb vannak mint a középső rész. Tehát az egyenes vonal középre lejt. Ráadásul ennek a görbületnek a mélypontja nem pont középen van, hanem a középtől jobbra, ugy kétharmadrésznél, így mégcsak nem is szimetrikusan görbe.
Monitor hibák
Elküldve: 2002. 03. 18. 18:28
Elküldve: 2002. 03. 18. 22:23
Elküldve: 2002. 03. 20. 13:34
Olyasmi problémám van, hogy a képernyő felső részén vékony vízszintes csíkok vannak és kép tetejéből egy kicsi lemarad. A nokia féle progival ez úgy néz ki, mintha vissza hajlana az ábra teteje és az okozná a csíkokat ( és e miatt is hiányzik a tetelyéből kicsi). Ha a kép méretet lecsökkentem vagy annyira lehúzom azt, hogy ne érjen be a problémás régióba megoldódik a helyzet, viszont élvezhetetlenűl alul van a kép.
A monitor most került hozzám és abszult noname (előtte egy cégnél állt elfekvőbe, így ha akarom megtarthatom): Medion 1772ie 17'. Drivert nagy nehezen találtam valamit a weben, de lehet, hogy ez a probléma?
Van esetleg valami ötletetek vagy felejtsem el a monitort( ingyé azért nem lenne/lett volna rossz)?
Elküldve: 2002. 03. 20. 14:31
Elküldve: 2002. 03. 20. 20:13
idézet:
Ezt írta Ophideo:
Még annyit az előzőhöz, hogy a probléma a bootolás alatt még nem jelentkezik . Csak amikor megjelenik a desktop akkor jönnek a csíkok is.[/quote]TV javítási tapasztalatok alapján ez vertikális eltérítő áramköri hiba, alkatrészek öregedése okozhatja, javításra szorulna. A frissítési frekvencia, máskor a melegedés függvényében változhat a visszahajlás, illetve a vonalak mennyisége.
Elküldve: 2002. 03. 20. 22:02

Nagyon kb. mennyit kóstálhat a javíttatás és megéri-e vajon beleinvesztálni? ( Mert nettó 25-35 körül már márkásat láttam használtan és ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy ragaszkodnának-e ahhoz az áfához egyáltalán )
Elküldve: 2002. 03. 21. 08:45
monitor vasarlas elott allok, es 2 tipus neztem ki magamnak.
Az egyik Samsung Syncmaster 757P a masik pedig Miro 1795F, mind a ketto 17"-os.Kerdesem az lenne, hogy melyik monitort lenne erdemes megvenni?Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Koszi...
Elküldve: 2002. 03. 21. 09:06
idézet:
Ezt írta Ophideo:
...Nagyon kb. mennyit kóstálhat a javíttatás és megéri-e vajon beleinvesztálni? ( Mert nettó 25-35 körül már márkásat láttam használtan és ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy ragaszkodnának-e ahhoz az áfához egyáltalán )[/quote]
Monitor javítási díjakat annyira nem ismerem, szervíztől is függ, de sokszor csak vizsgálat alapján mondható meg pontosan. Ha árajánlatot kérsz, tisztázni kell a vizsgálati díjat és/vagy előre behatárolni, hogy x ezer fölött nem kéred a javítást. Én nem vagyok híve a horribilis vizsgálati díjaknak, de az is igaz, hogy sokszor egy pontos árajánlathoz szinte végig kell csinálni az egész javítási folyamatot. Ezután esetleg visszacserélni az alkatrészeket, "visszarontani" a készüléket, az több munkával jár, mint egy javítás.
A szóbanforgó hiba viszont olyan jellegű, amiről egy tapasztalt monitor-műszerész típus és hibajelenség alapján esetleg ránézésre is tud árajánlatot adni, mivel vannak típushibák is.
[ 2002. március 21.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 21. 12:21
[QB]
...A szóbanforgó hiba viszont olyan jellegű, amiről egy tapasztalt monitor-műszerész típus és hibajelenség alapján esetleg ránézésre is tud árajánlatot adni, mivel vannak típushibák is.
Köszi, a részletes és szakszerű válaszokat, sokat segítettek.

Elküldve: 2002. 04. 11. 21:29
LG 795FT. Az egesz ugy kezdodott, hogy magnessel sikerult jol elrontani a kepet. Degauss mar nem segitett rajta. Szerviz megcsinalta, nemreg kaptam vissza, bekapcsolom, kiraly. Nemsokara viszont a felso savban megint latok egy kis lilas elszinezodest. Degauss, szepen kiveszi, viszont par sec. mulva, amikor teljesen vege van (ezt egy kattanassal jelzi), akkor visszaugrik a lila folt. Lehet, hogy a hangfal miatt, habar ez elott nem okozott problemat, mindenesetre elpakoltam innen. Vagy lehet, hogy eddig is gond volt a hangfal, csak akkor a degauss javitotta, most meg nem tudja? Mi lehet a gond? Nem akarom visszavinni megegyszer, habar lehet, hogy az lesz.
Egyebkent ha odatartom a mobilom, akkor elhalvanyodik a folt. Ha a szatelit hangszorot tartom oda egesz kozel, egy nagyon picit akkor is (pedig magnesesen arnyekolt, habar ez mint tudjuk, nem jelent 100%-os arnyekolast).
Udv,
W.
Elküldve: 2002. 04. 12. 10:42
Belinea 15"-os moncsi,a hiba a következő:
Időnként (2-3 naponta) megcsinálja azt,hogy a képernyő hirtelen besárgul,és ezt vagy magától abbahagyja 1-2 másodperc múlva,vagy a képfrissítési frekit meg kell változtatni (mindegy mennyin volt,a lényeg a változtatás).
Ugyanezt megcsinálja gyakrabban úgy is,hogy nem hirtelen sárgul be,hanem éppencsak hogy sárgás lesz a kép (szinte csak akkor veszem észre amikor visszafehéredik).
Egy alkalommal pedig gyorsan egymás után csinálta jól láthatóan (mintha kontakthibás lenne valami).
Javasolták már hogy mozgassam a vezetéket,de azzal sem előidézni,sem elhárítani nem tudtam az elszíneződést.
Előre is köszi a tippeket!
Elküldve: 2002. 04. 12. 12:23
idézet:
Ezt írta Petrov #2:
Sziasztok!
Belinea 15"-os moncsi,a hiba a következő:
Időnként (2-3 naponta) megcsinálja azt,hogy a képernyő hirtelen besárgul,és ezt vagy magától abbahagyja 1-2 másodperc múlva,vagy a képfrissítési frekit meg kell változtatni (mindegy mennyin volt,a lényeg a változtatás).
Ugyanezt megcsinálja gyakrabban úgy is,hogy nem hirtelen sárgul be,hanem éppencsak hogy sárgás lesz a kép (szinte csak akkor veszem észre amikor visszafehéredik).
Egy alkalommal pedig gyorsan egymás után csinálta jól láthatóan (mintha kontakthibás lenne valami).
Javasolták már hogy mozgassam a vezetéket,de azzal sem előidézni,sem elhárítani nem tudtam az elszíneződést.
Előre is köszi a tippeket![/quote]
Kábé 3 évvel ezelőtt volt egy ITT 51 centis tévém, az 8 év után sárgult be. Egyik bekapcs után sárga, következőnél minden ok, néha működés közben eltunt a sárgulás. Először arra gondoltam, hogy a sárgulás majd elmúlik, ehelyett azonban állandósult. A vége az lett, hogy a harmadik szervíz után a kukában végezte(többe kerult volna a javítás, mint a tv, ha jól emlékszem, valami képcsőhiba lehetett). Remélem több szerencséd lesz a monitorral, mint nekem a tévével!
[ 2002. április 12.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 14. 08:27
Elküldve: 2002. 04. 14. 20:27
Ilyen hibája a képcsőnek is lehet, de az elektronikának is. Azoknál az ITT tévéknél ez egy szériahiba, képcső gyártási hiba volt. Természetesen nem csak sárgulás lehetséges, hanem bármelyik szín megszűnhet.
Elküldve: 2002. 04. 14. 20:32
idézet:
Ezt írta WebM:
Hello,
LG 795FT. Az egesz ugy kezdodott, hogy magnessel sikerult jol elrontani a kepet. Degauss mar nem segitett rajta. Szerviz megcsinalta, nemreg kaptam vissza, bekapcsolom, kiraly. Nemsokara viszont a felso savban megint latok egy kis lilas elszinezodest. Degauss, szepen kiveszi, viszont par sec. mulva, amikor teljesen vege van (ezt egy kattanassal jelzi), akkor visszaugrik a lila folt. Lehet, hogy a hangfal miatt, habar ez elott nem okozott problemat, mindenesetre elpakoltam innen. Vagy lehet, hogy eddig is gond volt a hangfal, csak akkor a degauss javitotta, most meg nem tudja? Mi lehet a gond? Nem akarom visszavinni megegyszer, habar lehet, hogy az lesz.
Egyebkent ha odatartom a mobilom, akkor elhalvanyodik a folt. Ha a szatelit hangszorot tartom oda egesz kozel, egy nagyon picit akkor is (pedig magnesesen arnyekolt, habar ez mint tudjuk, nem jelent 100%-os arnyekolast).
Udv,
W.[/quote]
Sajnos van benne valami remanens mágnesesség. Szervízben lehet még próbálkozni külső demagnetizáló készülékkel, de ez lehet akár javíthatatlan jelenség is, tévéknél is előfordul ilyen eset (maradandó károsodás), persze képcsőcserével nyilván javítható.
[ 2002. április 14.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 03. 20:13
[ 2002. december 03.: zeg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 03. 21:10
A monitoromon az egyik percröl a másikra be kékült az egész kép. Nem windows kékhalál, hanem az egész olyan mintha kapott volna egy adag kéket. Szal olyan kékes az egész, de talán inkább cián kékhez tudnám hasonlitani. A szinek mind egy kicsit furák. Ugyanez volt az elözö monitormmal (Axion 15") az viszont zöld volt. Elvittem szervizbe, haha szerviz, itt a városban nálunk csak egy köcsög geci van aki mindent kipakolt belőle, egy hétig még müxött aztán kész vége. Mikor meg visszavittem aszondta hogy sajna nem tud vele mit kezdeni. Ugyhogy nagyon félek ettöl a megoldástól hogy hozzá elvigyem a mostani monitoromat (Siemens Fujitsu 17"). Nem tudtok vmi-t hogy mit csináljak??? JA és még garis sztem mert biztos van rá kb 2év és tavaly november környékén vettem. A monitor körül nincs semmi ami mágnesezhetné, föleg az egész képet. KB 2 méterre van két darab elég nagy videoton hangfal, amik használaton kivül vannak, monitor mellet meg csak a két kis pc hangszoro (hama) van de azok tökéletesen árnyékoltak. Tud vki segiteni???

Elküldve: 2002. 12. 03. 21:39
Elküldve: 2002. 12. 03. 22:32
barátom vett használtan egy 19'es MAG moncsit. Tegnap láttam és súlyos gondok vannak vele: az egész képernyőn vízszintesen csíkok vannak. Nagyon is láthatóan, jó sűrűn, végig folyamatosan.
Namost nekem is volt vmi hasonló a szintén MAG monitoromnál, az XJ770. De itt volt olyan, hogy horizontális és vertikális moire és kis állítgatással el lehetett tüntetni.
De ennél a monitornál nincs ilyen, csak egy moire kapcsoló, nincs hor. és vert. részre bontva. Hiába állítgattam, semmi nem történt.
Lehet ezzel valamit tenni? Nem tudom egész szakszerűen mi az a moire, csak megmaradt bennem, hogy nekem azzal volt gondom és ugyanígy nézett ki

Elküldve: 2002. 12. 03. 23:16