Monitor hibák
Elküldve: 2005. 11. 09. 09:04
Van egy használt Iiyama HA202DT monitorom, 22"-os. Főleg tervezési munkákra vettem, ezért ilyen méretű, most már inkább csak képeket dolgozok fel rajta. A monitor kábé két évig öcsémnél volt, ő elég sokat játszik, tehát futott rendesen a berendezés. Leginkább 1024x768-on ment, 100Hz-en, tehát eléggé közepes terheléssel (140 kHz-es a vízszintes maximum).
Olyan 2-3 hónapja átvittem magammal barátnőmhöz, most mi használjuk. Kábé egy hete észrevettem, hogy néha összeugrik a kép olyan fél centit mindkét oldalt, de csak vízszintesen. Különösebb hangjelenséggel nem jár, bár mintha valami cicergés is lenne ilyenkor.
Ez az eltérítés hibája lenne? Ilyenkor "hama-hama" szerviz, ugye?
Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy garis-e még a berendezés, majd megnézem. Ha nem garis, akkor mit lehet tenni? A szerviz hol van?
Üdv,
Ákos
.
.
Elküldve: 2005. 11. 09. 20:47
Múlt héten vettem egy Samsung 796MB crt moncsit. Csak tegnapelőtt került sor a beüzemelésére. Az lenne a problémám vele, hogy a képernyő bal és jobb szélén szinte teljes oszlopban "hálós" a kép, olyan, mintha egy szúnyogháló lenne ott, vagy mintha kis függőleges vonalak lennének... Jobban a bal szélén látszik, elég széles sávban. Már első bekapcsoláskor is láttam, világos megjelenítés esetén feltűnőbb. Nem tudom, mi ennek a hibának a neve (tudja vki?), de gondolom emiatt visszavihetem, és kicserélik gariban a moncsit. Jól gondolom? Ugye nem kell ezzel a hibával együttélnem?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2005. 11. 10. 18:54
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 20:47
Múlt héten vettem egy Samsung 796MB crt moncsit. Csak tegnapelőtt került sor a beüzemelésére. Az lenne a problémám vele, hogy a képernyő bal és jobb szélén szinte teljes oszlopban "hálós" a kép, olyan, mintha egy szúnyogháló lenne ott, vagy mintha kis függőleges vonalak lennének... Jobban a bal szélén látszik, elég széles sávban. Már első bekapcsoláskor is láttam, világos megjelenítés esetén feltűnőbb. Nem tudom, mi ennek a hibának a neve (tudja vki?), de gondolom emiatt visszavihetem, és kicserélik gariban a moncsit. Jól gondolom? Ugye nem kell ezzel a hibával együttélnem?
Senkinek semmi tippje?
Elküldve: 2005. 11. 11. 08:44
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 18:54
Ha ennyire új a készülék és nem vagy teljes mértékben megelégedve a képminőséggel, akkor gondolkodás nélkül vidd vissza. Ha a hiba mindig látszik és jól leírod a hibajelentésben, valamint elég határozottan lépsz fel (kulturáltan, de határozottan), akkor szerintem sikerrel jársz.
Szerintem érdemes egyébként fogni egy Nokia tesztprogramot, kábé 400 kbyte és azzal minden porcikáját végig lehet nézni a monitornak. Persze legalább 15 percet kell melegíteni (nem szó szerint, csak járatni) előtte, hogy valamennyire beálljon. Akkor az összes hibát és egyenetlenséget felfedezheted. Nézd végig és ezek tudatában menj a szervízbe minél hamarabb.
Más.
Az én problémámra tud valaki megoldást?
Üdv!
.
.
Elküldve: 2005. 11. 11. 10:15
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 21:47
...én azonnal visszavinném, nincs mese, ezzel szerintem nem nagyon lehet együttélni ÚJ monitor esetén.
Elküldve: 2005. 11. 12. 00:46
Idézet: Warrior - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 10:15
Srácok!
Köszi a tanácsot, én is így gondoltam, és cselekedtem is! A szervízben (HRP udvara, Samsung...) azt mondja a srác, hogy igen, ismerik a problémát, többen is jöttek már ilyennel, viszont nekik valami tájékoztatáson vagy tanfolyamon vagy min elmondták, hogy ezek így vannak gyártva, ez nem hiba, olyan, mint a régebbi Sony-kon levő 2 vízszintes csík, ezért nem cserélhető... Ennek bizonyítására hozott is egy másik ugyanilyen típust, s az is hasonló képet produkált. Hát gyönyörű... Most mit tudok csinálni???
Elküldve: 2005. 11. 12. 17:23
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 1:46
Köszi a tanácsot, én is így gondoltam, és cselekedtem is! A szervízben (HRP udvara, Samsung...) azt mondja a srác, hogy igen, ismerik a problémát, többen is jöttek már ilyennel, viszont nekik valami tájékoztatáson vagy tanfolyamon vagy min elmondták, hogy ezek így vannak gyártva, ez nem hiba, olyan, mint a régebbi Sony-kon levő 2 vízszintes csík, ezért nem cserélhető... Ennek bizonyítására hozott is egy másik ugyanilyen típust, s az is hasonló képet produkált. Hát gyönyörű... Most mit tudok csinálni???
Hát erre rába*tál.
Jó pár srác dolgozik Fényszarun és mondják mi van ott. .. Hadd ne kommentáljam.
Szóval úgy vagyok vele, majd akkor veszek Samsungot megjelenítőből (bármilyen megjelenítőből) ha a kezem leszárad. Valószínűsége nulla.
Ne sajnáld a pénzt arra amit napi tíz órán át nézel!
Elküldve: 2005. 11. 21. 10:27
Idézet: donphobos - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 9:04
Van egy használt Iiyama HA202DT monitorom, 22"-os. Főleg tervezési munkákra vettem, ezért ilyen méretű, most már inkább csak képeket dolgozok fel rajta. A monitor kábé két évig öcsémnél volt, ő elég sokat játszik, tehát futott rendesen a berendezés. Leginkább 1024x768-on ment, 100Hz-en, tehát eléggé közepes terheléssel (140 kHz-es a vízszintes maximum).
Olyan 2-3 hónapja átvittem magammal barátnőmhöz, most mi használjuk. Kábé egy hete észrevettem, hogy néha összeugrik a kép olyan fél centit mindkét oldalt, de csak vízszintesen. Különösebb hangjelenséggel nem jár, bár mintha valami cicergés is lenne ilyenkor.
Ez az eltérítés hibája lenne? Ilyenkor "hama-hama" szerviz, ugye?
Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy garis-e még a berendezés, majd megnézem. Ha nem garis, akkor mit lehet tenni? A szerviz hol van?
Üdv,
Ákos
.
.
Elküldve: 2005. 11. 22. 13:15
LG 915FT monitorom az utóbbi pár napban érdekes dolgokat művel (hónapja járt le a garancia):
* LG915FT hiba *
teljesen véletlen szerűen jön elő ez a csíkozódás+remegés ,otthagyom a gépet jó mikor visszamegyek ez fogad aztán egyszer csak elmúlik (kihúztam a vga kábelt és nincs jel akkor is csinálja a monitor).
A végét járja valamelyik áramkör :confused: (esetleg tud valaki egy megbízható debreceni monitor szervízt)
Szerkesztette: enigma 2005. 11. 22. 13:17 -kor
Elküldve: 2005. 11. 22. 19:36
Nekem egy 24 colos Dell TFT-m van, amin a minap sárga villózó csykok ugráltak, nekem meg a gatyámban jelentek meg hasonlók a remülettől
Kikapcs, bekapcs, aztán nem jelentkezett többé hasonló tünet. Megnyugodtam, de mégis, mi lehetett ez??? :confused:
Elküldve: 2005. 11. 23. 15:04
Lenne egy nagyon egyszerű problémám, sztem akinek már volt hasonló kalandja, az biztos tud segíteni!
No, van egy másfél éves Samsung 959 monitorom. Van rajta gyönyőrű "Multi-Layer" bevont (hogy durranna szét aki kitalálta) Az történt hogy tegnap rátüsszentettem, és úgy ahogy kell tiszta pötty lett a felület.
Aztán máma síma lehelléssel és papírzsebkendővel nekiálltam. A végeredmény két kikopott folt ahol a kp is világossabb. Mi a nyavalyát csináljak most vele, mert a szervízzben ezzel kiröhögnek.
Aki tud megoldást, kérem segítsen!
Elküldve: 2005. 11. 24. 13:40
Idézet: enigma - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 12:15
LG 915FT monitorom az utóbbi pár napban érdekes dolgokat művel (hónapja járt le a garancia):
* LG915FT hiba *
teljesen véletlen szerűen jön elő ez a csíkozódás+remegés ,otthagyom a gépet jó mikor visszamegyek ez fogad aztán egyszer csak elmúlik (kihúztam a vga kábelt és nincs jel akkor is csinálja a monitor).
A végét járja valamelyik áramkör :confused: (esetleg tud valaki egy megbízható debreceni monitor szervízt)
ilyen hibát a nagyfesztekercs szokott produkálni.. nem serceg közben? ütögetésre reagál?
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 11. 24. 14:06
Idézet: alexha - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 12:40
alapból halkan serceg de csak nagyon közelről lehet hallani, ütögetésre reagál (vagyis fordítanom kell az egész monitoron, jó kis testedzés)
sokér cserélnek egy ilyen nagyfesztekercset ?
Elküldve: 2005. 11. 26. 21:19
Ugyanakkor ha kikapcsolom az anti-alising-et akkor eltunnek... a pulzalas sebessége pedig az anti-alising mértékével arányosan növekszik 2X = lassu pulzalas 4X = gyors pulzalas 6X = már állandó pulzálás mentes...
Azt meg gondolom mindenki tudja hogy hogyan néznek ki az űjabb játékok Anti-alising nélkül...
Egyébként faxa mert egyetlen hibas pixel sincs hala istennek és még van rajta 23 hónap garancia...
- Tehát please segítsetek hogy miért jelennek meg pulzala pontok/pixelek anti alising hasznalatakor
- És hogy egyaltalan hasznalatos-e az Anti-Alising LCD monitoroknál ??
Kérleg segítsetek Garancia->Csere vagy LCD monitor jellegzetesség és semmi "gond"
Jah és nem mindig ugyanott jelenik meg (ez a felbontás függvényében változik) tehát nem beégett vagy hibás pixel... -esetleg VGA (RADEON 9500 PRO) Please help
Szerkesztette: Benix 2005. 11. 26. 21:21 -kor
Elküldve: 2005. 11. 30. 10:58
Szeretnék egy 21"-os használt monitort venni. 19.900-ért találtam több fajtát. Segítenétek nekem abban, hogy ezek közül melyiket érdemes megvenni? Előre is köszönöm!
Elküldve: 2005. 11. 30. 17:37
Idézet: _sopánka - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 14:04
Lenne egy nagyon egyszerű problémám, sztem akinek már volt hasonló kalandja, az biztos tud segíteni!
No, van egy másfél éves Samsung 959 monitorom. Van rajta gyönyőrű "Multi-Layer" bevont (hogy durranna szét aki kitalálta) Az történt hogy tegnap rátüsszentettem, és úgy ahogy kell tiszta pötty lett a felület.
Aztán máma síma lehelléssel és papírzsebkendővel nekiálltam. A végeredmény két kikopott folt ahol a kp is világossabb. Mi a nyavalyát csináljak most vele, mert a szervízzben ezzel kiröhögnek.
Aki tud megoldást, kérem segítsen!
Fogj vmi sokkal finomabb dolgot. Szarvasbor, szemuvegtisztito kendo, esetleg egy anyonmosott zsebkendo. Es folytasd amit elkezdtel. Kello turelemmel atcsoportosithato az a franya reteg....
Elküldve: 2005. 11. 30. 17:41
Idézet: gnme - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 16:23
Jó pár srác dolgozik Fényszarun és mondják mi van ott. .. Hadd ne kommentáljam.
Szóval úgy vagyok vele, majd akkor veszek Samsungot megjelenítőből (bármilyen megjelenítőből) ha a kezem leszárad. Valószínűsége nulla.
Ne sajnáld a pénzt arra amit napi tíz órán át nézel!
Monochrome hatter eseten, vagy mas esetben is. Elmeletileg van benne Moire szuro. Az nekem el volt allitva. Nalam 30/0 ertekre kellett allitani.
Elküldve: 2005. 12. 26. 20:45
1. Tehát az egyik kisebb probléma az hogy égre-földre keresek hozzá drivert a neten(HP Ultra VGA 1280 monitor), de nem találok XP-hez valót, lehetséges hogy nincs hozzá?
2. A másik probléma, hogy játékok alatt (FIFA 2006, MOHAA), nagyon sötét a kép, gammát hiába állítgatom, vagy is ha állítom akkor már az is problémás lesz, nem tudom, hogy ez összefügg e az előbb említett problémával(driver).
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:Rolessz
Elküldve: 2005. 12. 29. 20:23
Végigolvastam a topikot,de nem találtam hasonló problémát! Szóval az a lényeg, hogy időnként a monitort felső felén (de pontosan a felén) nem látok semmit, csak a fekete képernyőt. Az alsó fele tökéletes, és a két fél között egy fényes csík húzódik. Egy kis "simogatással" viszont vissza lehet hozni, de ez általában csak másodpercekig-percekig tart, viszont volt olyan, hogy egy hétig tökéletesen működött! Ezért reménykedem benne hogy csak valami kisebb gebasz lehet... De sajnos analfabéta vagyok monitor téren, szóval ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
Amúgy egy 15"-os Proview monitorrol van szó, 5 éves!

Súgó
A téma zárva.