Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 19:16
javaslom az aruhaz vevoszolgalatan leadni. HA ertesz az elektronikahoz, szerintem a nicked alapjan igen, nyugodtan javitsd meg - tantal kondi nem hiszem hogy van benne az un A/D boardon. a TFT monitorokon elterites nem nagyon van, a bejovo VGA a jelet mediatek vagy realtek funkcionalis egyseggel digitalizaljak es a TFT panelnek mar igy kuldik tovabb az un. LVDS kabelen. A kerdesem az, hogy biztos-e hogy ez a panel ment ki, es nem pedig az inverter ami 600V-ot allit elo a hattervilagitas szamara?
edit: a legvaloszinubnek azt tartom, hogy a kapcsolouzemu tapegyseg pufferelkoja szallt el. tipikusan 1000uF-os kondi szokott lenni, sajnos rossz minoseguek e legtobb esetben es az igenytelen kapcsolastechnika miatt 80-90 fokon forr a kondiban az elektrolit. Ha ez az elko a bunos, javallot a rubycon gyartmanyu cserekondenzator.
PROVIEW TFT mégegyszer...!
A monitor be lett juttatva a szervizbe, 2 hét után kiderült alaplapi hibája van!(?) Na ezt azért nemértem mert tök kondis jelenséget láttam és a hi8ba keletkezése is egy elkó eldurranásával kezdődött, hacsak nem a többrétegű panelen sérült meg valami nyák vonal és egy ideig az oxid vezetett annyit, hogy elején 2-3 perc majd másfél óra kellett a beindulásához! Utánna viszont gond nélkül jól ment! Szerintem ha ez volt akkor a kondi eldurranásakor sérült meg a vezetővonal és a rövidzárkor amit a kondi okozott akkor a nyák megsérülhetett, csak szivárgó áram maradt az elégett rézcsík helyén! Így hiába cserélték ki a kondit, nem volt tápkapcsolata, be sem indult! A szerviznek egyszerűbb volt kiadni a javithatatlan papírt a monitorról és cser ajánlatot tenni! Azóta már egy Hanns-G HC1984D -re lett cserélve! Szépen és jól dolgozik! Köszönet a kazincbarcikai PC-kuckó vezetőjének D. Zolinak, aki az egész szervizelést és cserét lerendezte, mert Én nem tudok menni utánna!
http://www.pc-kucko.hu/
Köszönet a segitőkészségért itt a fórumozóknak is!