HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 30. 16:45

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 20:52

Kevés információval semmit nem ér, részletesen írd le a problémás gépedet vagyis a problémás konfigurációdat. Nem biztos hogy elektromos hálózati hiba ez, pl. töredezett a villamos hálózati vezeték, ha valóban töredezett lenne, biztosan rég felhevülne a töredezett pont(ok)on, áramütés és tűzveszélyes lesz, a következmény a lakástűz/zárlati robbanás stb.

Első tippem a tápegységed lesz a ludas, de talán nem lesz igazam. :Đ

Azt nem írtad, hogy tesód gépnél is pattog-e az öregecske moncsi?

Köszi a segítséget.
Megnézem másik gépen a monitort, hogy ott mit produkál.
Ha ott minden rendben lesz, akkor a gépben lehet a hiba (táp, kábel, videókártya stb.)

#802 Felhasználó inaktív   HG9MBV 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 10:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 19:16

javaslom  az aruhaz vevoszolgalatan leadni. HA ertesz az elektronikahoz, szerintem a nicked alapjan igen, nyugodtan javitsd meg - tantal kondi nem hiszem hogy van benne az un A/D boardon. a TFT monitorokon elterites nem nagyon van, a bejovo VGA a jelet mediatek vagy realtek funkcionalis egyseggel digitalizaljak es a TFT panelnek mar igy kuldik tovabb az un. LVDS kabelen. A kerdesem az, hogy biztos-e hogy ez a panel ment ki, es nem pedig az inverter ami 600V-ot allit elo a hattervilagitas szamara?

edit: a legvaloszinubnek azt tartom, hogy a kapcsolouzemu tapegyseg pufferelkoja szallt el. tipikusan 1000uF-os kondi szokott lenni, sajnos rossz minoseguek e legtobb esetben es az igenytelen kapcsolastechnika miatt 80-90 fokon forr a kondiban az elektrolit. Ha ez az elko a bunos, javallot a rubycon gyartmanyu cserekondenzator.

PROVIEW TFT mégegyszer...!
A monitor be lett juttatva a szervizbe, 2 hét után kiderült alaplapi hibája van!(?) Na ezt azért nemértem mert tök kondis jelenséget láttam és a hi8ba keletkezése is egy elkó eldurranásával kezdődött, hacsak nem a többrétegű panelen sérült meg valami nyák vonal és egy ideig az oxid vezetett annyit, hogy elején 2-3 perc majd másfél óra kellett a beindulásához! Utánna viszont gond nélkül jól ment! Szerintem ha ez volt akkor a kondi eldurranásakor sérült meg a vezetővonal és a rövidzárkor amit a kondi okozott akkor a nyák megsérülhetett, csak szivárgó áram maradt az elégett rézcsík helyén! Így hiába cserélték ki a kondit, nem volt tápkapcsolata, be sem indult! A szerviznek egyszerűbb volt kiadni a javithatatlan papírt a monitorról és cser ajánlatot tenni! Azóta már egy Hanns-G HC1984D -re lett cserélve! Szépen és jól dolgozik! Köszönet a kazincbarcikai PC-kuckó vezetőjének D. Zolinak, aki az egész szervizelést és cserét lerendezte, mert Én nem tudok menni utánna!
http://www.pc-kucko.hu/
Köszönet a segitőkészségért itt a fórumozóknak is! :respect:  :)

#803 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 13. 07:15

Heloka!
Nekem egy Samsung plazmam van, kb "16" os.
A lényeg ha nekiáll fütyürészni akkor mindig jó nagyot ráfújok a szellőzőjére aztán hallgat.

#804 Felhasználó inaktív   Alias83 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 27. 15:25

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy a monitorom elkezdett olyat csinálni, hogy egy pillanatig normális a kép, utána besötétedik, de a kép látszik, csak nagggyon sötét. Ez vajon miért lehet? Ha újraindítom, akkor ugyanez, egy pillanatra oké, aztán megint tök sötét. A drivert újratelepítettem, a vezetékeket ellenőriztem. Egyébként ACER AL1711-es monitor.

#805 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 15:32

Idézet: HG9MBV - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 11:12

PROVIEW TFT mégegyszer...!
A monitor be lett juttatva a szervizbe, 2 hét után kiderült alaplapi hibája van!(?) Na ezt azért nemértem mert tök kondis jelenséget láttam és a hi8ba keletkezése is egy elkó eldurranásával kezdődött,

Persze, mert itt ha alaplapon van valami hiba, akkor azt komplett cserével gyógyítják. Lehet occsóbb egy gyári panel, mint az elkókat herélni idehaza, így meg a többi járulékos hiba is ki lesz zárva.
Make love not Wor.

#806 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 29. 11:18

Üdv!
Van egy 15"-os Medion LCD moncsim,5 esztendős.Megjelent rajta egy függőleges ,vékony iylne zöldes-kékes csík,a látható kép telejs hosszában.(bal oldalt,a képernyő kb 1/4 részénél.)Fehér alapon nem látszik.
Mi baja lehet?Javítható?

Szerkesztette: xgabo 2007. 07. 29. 11:19 -kor

,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#807 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:30

Anno emlitettem itt hogy van egy olyan problemam hogy a benq monitorom kepe sotet szineknel nagyon zavaros. El is vittem szervizbe es cserelgettek ezek mindent ossze-vissza de tenzlegesen nem mondhatnam hogz jobb lett a dolog. kozben megneztem par olcscobb tipust meg masik nagyobb benq monitort is es ugyanolyan zavarosnak talaltam a kepet azoknak is mint az enyimnek szal vegulis nem csak az enyim csinalja.De mivel panelt is csereltek a monitoromban ezert legalabb a pixelhibam eltunt :D
A kerdesem az lenne hogy ne e tudja valaki hogy a benq monitoroknak hogy lehet elocsalogatni a szervizmenujet hogy hatha ott lehetne valamit allitani.
a monitorom egy Benq FP222Wa. esetleges segitsegeteket elore is koszonom.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#808 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:14

nah megtudtam a szervizmenut hogy hogy kell elohozni de nem talaltam benne semmi jot.
ha valakit esetleg erdekel: ugy kell bekapcsolni hogy kozben az enter es menu gombot is nyomva tartjuk. ezutan az i key-el jon elo a szervizmenu.
nem lehet sokmindent allitani es sokmint nem is tudtam hogy mi de azert probalgattam allitgatni de nem tortent valtozas az en szemszogembol ugyhogy mindent hagytam ugy ahogy volt.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#809 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:17

Sziasztok! :)

Közel 3 és fél év után megadta magát a katódsugaras Samsung SyncMaster 763MB monitorom, ugyanis nem hajlandó bekapcsolni. :Đ Megnéztem más konnektorba dugva vga nélkül, és a tápkábelét is újra bedugtam, de nem jártam sikerrel. Ilyen esetben általában mi szokott tönkre menni a monitorokban? :confused:

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 08. 21. 09:18 -kor

#810 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 09:21

Hát lehet pár dolog :)
Táp/képcső, stb. (világít a standby led, illetve ad valami életjelet?)

#811 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 14:29

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 10:17

Közel 3 és fél év után megadta magát a katódsugaras Samsung SyncMaster 763MB monitorom, ugyanis nem hajlandó bekapcsolni. :Đ Megnéztem más konnektorba dugva vga nélkül, és a tápkábelét is újra bedugtam, de nem jártam sikerrel. Ilyen esetben általában mi szokott tönkre menni a monitorokban? :confused:

Ilyen esetben lehet hogy elég sok minden...

#812 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:09

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 14:29

Ilyen esetben lehet hogy elég sok minden...

Ugy ahogy kolléga mondja! Egy jó TVszerelő csodákra képes egy ilyen monitorral! nekem egy Halott 21"os LG-t élesztett ujjá 3ezer forintbol 3 nap alatt!
Takygyerek a világjáró......

#813 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 09:21

Elvittük szervízbe a cuccost. Ha új monitort veszünk, akkor valószínűleg LCD-t (Samsung 720N), és valahogy nem sírnék annyira a régi után, aminek egy kicsit homályosabb volt a képe a kelleténél típushibából adódóan...
Vicc, hogy a cseremonitor, ami egy 15 colos LG Studioworks 520Si, valamivel élesebb képet ad. :omg:

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 08. 22. 09:23 -kor

#814 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 15:54

Sziasztok!
Van egy LG CRT monitorom. Újabban néha elkezd remegni a képe, kb. 1 percig, utána abbahagyja. Ez a monitor vagy a videokártya hibája lehet?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#815 Felhasználó inaktív   Rallyboy74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 06:37

Sziasztok!  ;) Nekem van egy compaq 15" tft monitorom. A probléma vele a következő: a képe éles tiszta jók a szinei csak a képernyő mindkét szélénél kb 3 centis sávban hullámzik folyamatosan remeg a kép. mintha valami bezavarná. Mi okozhatja ezt a hibát, javítható-e, esetleg mennyiért? Otthon is vagy csak szervízben? :think:
Rallyboy74

#816 Felhasználó inaktív   Rallyboy74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 06:43

Van egy TV-out- os videókártyám ami egy olyan gépből van aminek leállt a procihűtője és az alaplapon kipukkant az összes kondi. A másik gépben elindul a kártya, de mivel másik alaplap, másik RAM, nem tudom eldönteni hogy melyik csinálja azt a hibát ( Másik nincs cserélgetéssel nem tudom a hibát kizárni) hogy egyszercsak változó üzemelési idő után fekete képet ad. de addig is minden felbontást tökéletesen visz. lehet ez a VGA hibája? Megy egy darabig aztán feketekép, restart után megint megy egy darabig... :think:  :think:
Rallyboy74

#817 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 09:35

Na...javítás lesz 5000ért. :Đ Tipikus Samsung hiba fordult elő, hogy a tápegységének áramkapcsoló (power switch) tranzisztora mondta fel a szolgálatot, és kicserélik. Csak az nem világos a számomra, hogy előző nap villámlott, és semmi rendelleneset nem művelt aznap, hiszen nagy valószínűséggel áramingadozás áldozata lett. :D

#818 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 11:35

Egygyors kérdésem lenne: Mitől lehet, hogy egy tft-vel régóta jól működő gép, nem kapcsolja be a crt monitirokat? (pl samsung 795mb).
Néha bekapcsol a monitor, de a win logo után átmegy készenléti állapotba. ( a frekik ée a felbontás a monitornak megfelelő)
A vidkárty fx 5700
Lehet valamit állítani a biosban ami változtat a dolgon? Régebben egy gépnél találkoztam ilyennel, de már nem emléxem mi volt a megoldás.

#819 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 20:18

Nos, a fenetbb leírtak közelebbről: (láttam a gépet)
A jelenség az, hogy a gép indulásakor tökéletesen bekapcsol a monitor, de amikor a win xp logója bejön, akkor lekapcsol a monitor. Csökkentett módban tökéletesen megy. Több crt monitorral is ezt csinálja, tft-vel tökéletes. Csökkentett módban hiába állítok bármit (freki vagy felbontás) akkor is kikapcsol újraindítás után.
találkozott valaki ilyen problémával? Ha igen, akkor mi a megoldás?

#820 Felhasználó inaktív   littleNorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:26

Melyiket vegyem ?
1.LG LCD 19'' L1918S-SN 5ms 700:1
2.LG L1919S,19'' flatron LCD 8ms 1400:1
Üdv.: littleNorbi

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +