HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   atika85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 00:58

Idézet: Eszter156 - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 12:47

Szió!Nekem is van egy ilyen "csodálatos" Samsung 720N monitorom, egy folytában ezt csinálja, most lesz egy éves.....eddig nem jöttem rá mi a hiba...Neked sikerült már valamit kiderítened?A tiéd megjavult már?

Egyik fórumon olvastam, hogy a Menü gomb 5 másodpercig való nyomása kikapcsolja az auto... funkciót. Tényleg kikapcsolja, csak utána azt írja ki, hogy auto.. locked. viszont ez csak pár pillanatig van ott, és nem is csinál semmit, ezért úgy döntöttem, hogy hagyom. aztán pár nap múlva már nem jelentkezett a dolog, viszont mostmár nem tudok belépni a menübe, nem tudom kikapcsolni, nem tudok vele semmit csinálni, viszont ezeken kívül tökéletesen működik... Fél megoldás, de még mindig jobb mintha állandóan ugrálna a felirat.

(egyébként lehet hogy csak véletlen, de pont akkor jelentkezett a dolog amikor elkezdtem Linux-ot használni, majd miután már nem nyúltam a linuxhoz abbamaradt a dolog...)

#862 Felhasználó inaktív   DarkFlame16 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 18:16

CSá all lenne 1 kis gondom .. van 1 Samsung SyncMaster 710N monitorom kb fél éves és azlenne a baj h: Függöleges irányban mintha minőség torzitás lenne (azaz életlen kép) ien több függöleges vonalban kb 5 vonalban végig életlen minden, föleg a betüknél látszik nagyon , Állitottam a képarányt , a felbontást, a frissitést a menüt végig próbálgattam állitani, de semmi...akár hogy teszem mindig "életlenitő csikok" vannak rajta függőleges irányba... és ez a hiba most jött elő pár napja és sehogy nem tom kiszedni...de érdekes játékoknál semmi ien nem tapasztalható ...esetleg valami tipp? :(

Szerkesztette: DarkFlame16 2007. 12. 10. 18:18 -kor

#863 Felhasználó inaktív   atis71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 15:24

Sziasztok

Nekem kellene egy kis segítség. Megszakadt a kábel a monitoromon, ki szeretném cserélni, nem tudtok olyan rajzot amin leírjár, hogy  a videokártya monitor kimenetének a kábelen melyik szín felel meg.

Valami bekötési segédlet kellene ha tudtok olyat.

Ja és ha lehet sűrgösen kellene.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Email cím: ati.free@freemail.hu

#864 Felhasználó inaktív   bem13 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 12. 15:35

Sziasztok!

Kéne egy kis help! Van egy nagyon noname GABA crt monitorom, a típusát sem tudom, mert még az everest sem ismeri fel (!). Ajándékba kaptam használtan. Az utóbbi időben viszont elkezdte azt produkálni, hogy elmegy és visszajön a kép, vagy csak simán villog és közben pattog vmi a belsejében. Amikor semmit sem csinálok akkor nyugi van, de ha dobálom az ablakokat (kis méret, vissza normál), akkor kb fél percenként elmegy és visszajön a kép. Ugyanez játék közben, tehát akkor amikor nagy a mozgás a képen. Próbáltam videókártya illesztőprogit frissíteni, recallolni, hátha én rontottam el vmit, lejjebb vettem a Hz-t. Egyébként a legnagyobb "teljesítménye" 1024x768 @85 Hz. REmélem tudtok segíteni. Előre is köszi  :respect:

#865 Felhasználó inaktív   mimmon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 20:10

sziasztok! örülök ennek a topicnak!
3 napja vettem egy Philips 190WV LCD monitort, de már most bekékül! régen a tv-nk csinálta ezt, csak az szabályosan rózsaszín lett. látom a képet, csak világoskékben az egészet. az egész kék lesz, aztán csak csíkok és visszatér a normális szín. szerintetek visszavigyem, vagy ez majd elmúlik??
köszi a választ előre is.

#866 Felhasználó inaktív   mimmon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 20:14

ja és ezt a régi CTX monitorom után vettem, ami úgy halt meg, hogy egyszercsak elment a kép, de visszatért, később pedig végleg meghalt. úgy tudtam visszahozni, hogy alul a menü gombját kellett nyomkodnom kb 10 másodpercenként. élvezet volt egy kézzel gépelni... a szervizből ugyanígy került vissza, azt mondták reménytelen. ezt azért írom le, hogy aki hasonlókat tapasztal, kezdhet spróolni egy újra. bár kitudja.

#867 Felhasználó inaktív   bem13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 02:27

Én kapásból visszavinném a monitort ha ezt csinálná. Ha ott azt mondják ez elmúlik akkor semmi, de érdemes minél előbb visszavinni ha baj van vele.

#868 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:30

Üdv.!

A következő a jelenség.
Adott egy intel 865GV graf. meghajtó, hozzá egy Samsung 763-as monitor. 2 évig ment rendesen (most is ment).
Az illető vett egy Samsung 940B-s monitort és egy idő után elkezd vibrálni, ami főként betűknél látszódik.

Próbáltam egy i855-ös chipset laptopról meghajtani úgy néz ki teljesen jó. Driverek a legfrissebbek.

Valami tipp, hogy mi baja lehet? Találkozott, olvasott valaki hasonló problémával?

Előre is thx. :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#869 Felhasználó inaktív   gyu84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 12:40

Üdv!
Nálam a jelenség a következő:
Adott egy ATI Radeon X1650XT videokártya (2DVI+TV) és egy TFT monitor (DVI+VGA) DVI-vel rákötve.
Egyszercsak Windowsban se kép se hang. Ok. Reset.
Kép van, egészen addig amig be nem tölt a win, a monitor kiirja hogy No signal és kikapcsol, TV-n viszont van kép.
A Windowst újratelepítettem, jó is volt egészen addig amig fel nem telepítettem az ATI illesztőprogramját.
Utána winben megint No signal, monitor kikapcs.
Aztán VGA kábellel kötöttem rá a gépre a monitort.
VGA-kártyára ugyanarra a kimenetre rákötöttem a DVI-VGA átalakítót és láss csodát van kép.
Sajnos másik kártyám nincs úgyhogy nem tudok kisérletezni.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez most a monitor vagy a vidokártya hibája?
Válaszokat előre is köszönöm.

#870 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:27

Hello!

Most vettem egy LG L194WT 19"-os wide lcd-t. Ennek elvileg 1440x900 az ideális felbontása, de ezt nem tudom kiválasztani (a windowsban nincs a lehetséges felbontások között).

A videókártyám: MSI RX2600XT-T2D256EZ/DDR3 Silent , szerintem ennek tudnia kéne (vagy nem?).

A monitor driverét feltettem.

Most D-sub kábellel van összekötve a gépemmel (tehát analóg), lehet ez a gond? (amúgy van DVI csatija is) Vagy mi a szösz van?

Kösz!
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#871 Felhasználó inaktív   sipkamiska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 14:43

Sziasztok!
Keresgéltem rá itt megoldás, de nem találtam ezért beírom a problémát.

A monitor bizonyos időközönként úgy rezonál, mintha mobilon hívnának. De nem marad el. Csak úgy tudom visszaállítani, ha megváltoztatom a felbontást. Van, hogy egy kis sávban elkezdi és egy idő múlva már rezeg az egész képernyő.

Eddig semmi baja nem volt, csak pár hete kezdte az egészet. Nem tudom szoftveres vagy hardveres hibával állok-e szemben.

(videókártya: ATI Radeon 9200, monitor: Fujitsu-Siemens MCM 19P1n)

#872 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 20:01

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:27

Hello!

Most vettem egy LG L194WT 19"-os wide lcd-t. Ennek elvileg 1440x900 az ideális felbontása, de ezt nem tudom kiválasztani (a windowsban nincs a lehetséges felbontások között).

A videókártyám: MSI RX2600XT-T2D256EZ/DDR3 Silent , szerintem ennek tudnia kéne (vagy nem?).

A monitor driverét feltettem.

Most D-sub kábellel van összekötve a gépemmel (tehát analóg), lehet ez a gond? (amúgy van DVI csatija is) Vagy mi a szösz van?

Kösz!

kipróbáltam DVI kábellel is, de nem oldódott meg a helyzet...

A windows-ban a beállításoknál max az 1280x768 -as felbontást mutatja a listában, mint választható felbontást.

A videókarihoz használt ATI Catalyst-ban a listában ott van az 1440x900 -as felbontás, mint a maximum választható, de ha kiválasztom, a monitor kikapcsol... (power saving módba kapcsol)

Ez vajon monitor hiba, vagy esetleg videókari, vagy valami driver?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#873 Felhasználó inaktív   lenoardo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 19:20

Nem tudom ti hallottatok olyan pixel hibáról lcd monitoron,ami csak nagyobb igénybevételkor jön ki pld. játék után.Vagy nem is a monitor hibás?
Gépem:Amd 64 300+,Radeon 850 xt 256,400giga HDD 1giga Ram, meg
egy gyönyörű LG 20' monitorom ami 2 hónapos.Mert félek ,hogy így elhajtanak
a szervízből,hogy csak néha látszik a hiba.Ráadásul kelet Magyarországon szervizük
csak Miskolcon van hozzám közel én meg Egri vagyok.Szerintetek elvigyem szervízbe?
:(

#874 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:39

Idézet: lenoardo - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 20:20

Nem tudom ti hallottatok olyan pixel hibáról lcd monitoron,ami csak nagyobb igénybevételkor jön ki pld. játék után.Vagy nem is a monitor hibás?
Gépem:Amd 64 300+,Radeon 850 xt 256,400giga HDD 1giga Ram, meg
egy gyönyörű LG 20' monitorom ami 2 hónapos.Mert félek ,hogy így elhajtanak
a szervízből,hogy csak néha látszik a hiba.Ráadásul kelet Magyarországon szervizük
csak Miskolcon van hozzám közel én meg Egri vagyok.Szerintetek elvigyem szervízbe?
:(

Értelme nincs mivel a jelenleg hatájos törvények szerit 19" moncsikon 7 sub és 3 dead pixel hiba megengedett. Ez még nem garanciális mennyiség sajna. :(

És ezért valószínüleg a 20" nál még több. :omg:

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 01. 07. 20:40 -kor

#875 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:03

Apró és kíváncsi kérdés: monitor sorkimenő cseréje mennyibe szokott fájni?
----------
rohamkocka

#876 Felhasználó inaktív   tutenkamon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:09

Egy 13 hónapos Xerox XA7-17i TFT monitorom van, ami úgy egy hete néha a fehér szint egy-egy pillanatra sárgárásra váltja. Nem tudjátok ez mitől lehet? Ki akar purcanni? Vagy kinek mi a tippje?
Előre is köszi a válaszokért!

#877 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:29

Idézet: tutenkamon - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 14:09

Egy 13 hónapos Xerox XA7-17i TFT monitorom van, ami úgy egy hete néha a fehér szint egy-egy pillanatra sárgárásra váltja. Nem tudjátok ez mitől lehet? Ki akar purcanni? Vagy kinek mi a tippje?
Előre is köszi a válaszokért!

Legvaloszinubb, hogy kontakthibas a kek vezeteked. Probald mozgatni a csatlakozok kornyeken, ha elojon es romlik, akkor nyertel, valszeg olcson meguszod.
Probalj eloszor kabelt cserelni - ha nem hasznal, masik videokartyat, aztan a kezdeti felallassal masik monitort. Mert ez sokminden mas hiba is lehet.
Alopecia perniciosa

#878 Felhasználó inaktív   tutenkamon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 15:31

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:29

Legvaloszinubb, hogy kontakthibas a kek vezeteked. Probald mozgatni a csatlakozok kornyeken, ha elojon es romlik, akkor nyertel, valszeg olcson meguszod.
Probalj eloszor kabelt cserelni - ha nem hasznal, masik videokartyat, aztan a kezdeti felallassal masik monitort. Mert ez sokminden mas hiba is lehet.

Köszi a tanácsot, de szerencsére azóta kiderült, hogy a tápkábel kezdett el kivándorolni a monitorból és az csinálta az egészet. (Mondjuk amikor egészen kicsúszott és nem akart bekapcsolni a monitor, az nem volt egy szép pillanat! De aztán amikor letapogattam a monitort, akkor már érezhető volt, hogy valami nem egészen van benne) Amúgy még egyszer köszi!

#879 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 17:03

Idézet: tutenkamon - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 14:31

Köszi a tanácsot, de szerencsére azóta kiderült, hogy a tápkábel kezdett el kivándorolni a monitorból és az csinálta az egészet. (Mondjuk amikor egészen kicsúszott és nem akart bekapcsolni a monitor, az nem volt egy szép pillanat! De aztán amikor letapogattam a monitort, akkor már érezhető volt, hogy valami nem egészen van benne) Amúgy még egyszer köszi!

Ja kerem, ha a trivialis hibakat nem zarjuk ki... :)

En egy 134 collos, lezeres hatteru monitornak nem latom a kepet. Mi lehet a baj?
Megoldas: sajnos meg nem tudtam venni ilyet, ezert nincs is itt az asztalon, hehe  :) .
Alopecia perniciosa

#880 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:20

Az nem lehet, hogy Europában én vettem egyedül HG216d-t. Dsub bemenetről 1680x1050 felbontással teljesen jó a kép, karakterek tűélesek, könnyen olvashatók.  A HDMI bemenettel nem boldogulok. Vettem HDMI-DVI kábelt (3000ft), de  akármilyen beállitással csak a Win-logoig jutok el, utána sötétség és fagyás. A vga kártya: ATI Sapphire HD2600XT, Catalyst:7.2. HDMI ajánlott beállitása: 1920x1080i 50Hz (ez sem jött be). Külösebben nem zavarna, a Dsub-os képpel meg vagyok elégedve, de bosszant, hogy mi a fenének adtam ki most már kb. 7000-ft-t feleslegesen.
Ötlet és/vagy  javaslat= köszönet.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.