HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 21:13

Először kábelcsere...

kössz! megmondom neki, hogy vigye szervízbe, én nemakarom szétkapni a monitorját...Gyula2222: jó ötlet a forrasztásnál mehtett el v.mi, majd mondom a havernak, kössz! ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#922 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:09

Sziasztok!

Adott egy Viewsonic VP201s moncsi!
Utóbbi időben fura dolgokat csinál. Nem is tudom pontosan leírni hogy mi az amit látok.
Talán a legmegfelelőbb az hogy pixel zajos lett a kép. Ha megkocogtatom valamivel a jobb felső sarkát akkor néha megjavul.

Képek itt:

http://kepfeltoltes.hu/080523/4073825801_w...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/3036079102_w...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/10912397373_...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/1047289274_w...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/4852247055_w...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/3841085136_w...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/2604337_www....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/11194161748_...ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080523/6224171269_w...ltoltes.hu_.jpg

Ha valaki találkozott már ilyen hibával, kérem jelezze!
Valamint ha esetleg valaki jártas TFT monitor szétszedésben, akkor kérem dobjon egy privátot! :up:

#923 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 22:18

Szerinted mire valók a monitor teszt programok? Ebből mi a rákot látunk szted? :think:  Homogén kép; vonalak-rácsok, színátmenetek szabályosan - látjuk minek kéne lennie; de itt nem!

Vagy legalább csinál távolabbi képet is... ha ezt fekete kép helyett adja akkor értelemszerű a dolog; monitor kuka - panelcsere több mint a monitor ára. Ha ott kép van akkor meg :hemuveg:

Szerkesztette: MC Pite 2008. 06. 11. 22:21 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#924 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 09:03

Szerintem teljesen világosan látszik a hiba, miszerint bizonyos szineknél be van pixelesedve a kép.
Tényleg nem tudom jobban szavakkal leírni. Amit a képen látsz egy háttérkép részei közelről (macroval) lefényképezve, hogy MINDENKI lássa mi a probléma. Ha lefényképezném távolról a monitort akkor biztos hogy még úgy sem látnád a hibát, ha ezen nem veszed észre. Ha pl megnézted volna a többi képet láttad volna pl ahogy az egyik internetes kereső "gombja" hogy el van torzulva.

Mellesleg:
A monitor nem megy a kukába. Túl drága volt ahhoz. Lehet hogy TE megteheted hogy kidobod és veszel másikat, én inkább megpróbálnám megjavítani első körben!

:respect:

Szerkesztette: letenye 2008. 06. 12. 09:17 -kor

#925 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 10:19

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 9:03

A monitor nem megy a kukába. Túl drága volt ahhoz. Lehet hogy TE megteheted hogy kidobod és veszel másikat, én inkább megpróbálnám megjavítani első körben!

Ezekben a szerkezetekben sor-oszlop vezérléssel hajtják meg a képpontokat.
Ha belső átvezetés van a kijelzőn, és egy pont vezérlésekor több is világít, akkor menthetetlen.
Próbálj előállítani egy fekete hátteret, ami előtt mondjuk egy fehér egérmutatót mozgatsz.
Ha maszatolódik a körvonala, akkor annyi.
Ha függőleges, vagy vízszintes csíkok jelennek meg benne, akkor még lehet a vezérlőchip döglődése, vagy esetleg a chip környékén valami javítható koszosodásból eredő átvezetés.
Van mikor a vágyak nem esnek egybe a lehetőségekkel.

#926 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:15

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 10:19

Ha függőleges, vagy vízszintes csíkok jelennek meg benne, akkor még lehet a vezérlőchip döglődése, vagy esetleg a chip környékén valami javítható koszosodásból eredő átvezetés.
Van mikor a vágyak nem esnek egybe a lehetőségekkel.

Igazából becsíkosodik. Olyasmi mintha eltünne egy szin és igy be is sárgul az egész kép, mikor megütöm a jobb felső sarkát akkor visszajön. Van amikor napokig jó.
Esetleg azt tudod hogy hogy lehetne szétszedni? Merthogy próbáltam már, de a csavarok kiszedése után is ugyanolyan merev az illesztés mint előtte! (Széttörni nem akarom)
De csinálok még képet. :)

#927 Felhasználó inaktív   letenye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:25

Ugyanezt csinálja az enyém is (ráadásul hasonló típus):

http://www.youtube.c...h?v=W2Y7TNGGYpI

#928 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:36

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:15

Igazából becsíkosodik. Olyasmi mintha eltünne egy szin és igy be is sárgul az egész kép, mikor megütöm a jobb felső sarkát akkor visszajön. Van amikor napokig jó.
Esetleg azt tudod hogy hogy lehetne szétszedni? Merthogy próbáltam már, de a csavarok kiszedése után is ugyanolyan merev az illesztés mint előtte! (Széttörni nem akarom)
De csinálok még képet. :)

Vidd el szervízbe és mihamarabb. Öreg barkácsoló vagyok és tudom, a rejtett műanyagfülecskék sok gondot tudnak okozni. Kellő gyakorlat nélkül, sérül a doboz, és a hibát sem fogod tudni kijavítani.

#929 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:23

Van egy Samsung SyncMaster 765MB monitorom, ami már ugye nem egy fiatal darab. kb 5vagy6 éves.
1hete jött elő az a hiba, hogy amikor "frissen" bekapcsolom, azaz amikor még hideg a hátulja, vékony csíkok jelennek meg a képernyőn. Ilyenkor vagy enyhén épphogycsak megpaskolom a monitor oldalát, vagy a bekapcs gombal trükközök. Van még egy megoldás, a várás. Ha bemelegszik, utánna jó lesz. Ha véletlenül megütöm az asztalt, akkor visszajönnek a csíkok. Le-fel szaladgálnak vízszintes csíkok. Eléggé zavaró. Mi lehet a hiba?
Van még 2jelenség: az egyik általában bootolásnál van. Olyankor aszem 640x480-as felbontásban van a monitor. Elkezd sípolni. Boot után átáll normálra (1024x768) és abba hagyja.
A másik akkor van, amikor a konyhában bekapcsol a mikro. Cak akkor! Elkezd a kép hullámozni, remegni. Zavarja a mikrohullám? :) erről most nem tudtam videót csinálni, mert csak úgy üresen nem kapcsolom be a mikrót :)
kép1: a függőleges színoszlop a fényképező miatt van. begerjed
kép2
videó:  nem vmi jó de látható

#930 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:51

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 13:23

Van egy Samsung SyncMaster 765MB monitorom, ami már ugye nem egy fiatal darab.

Lehet elektrolit kondenzátor elfáradási hiba, vagy egy a bemelegedésre változó mértékű kontakthiba is.
A fütyülést valamely induktiív elem (fojtó, vagy transzformátor) mechanikai szilárdságának csökkenése (összelakkozás) szokta okozni.

#931 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:53

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 14:23

Van egy Samsung SyncMaster 765MB monitorom, ami már ugye nem egy fiatal darab. kb 5vagy6 éves.
1hete jött elő az a hiba, hogy amikor "frissen" bekapcsolom, azaz amikor még hideg a hátulja, vékony csíkok jelennek meg a képernyőn. Ilyenkor vagy enyhén épphogycsak megpaskolom a monitor oldalát, vagy a bekapcs gombal trükközök. Van még egy megoldás, a várás. Ha bemelegszik, utánna jó lesz. Ha véletlenül megütöm az asztalt, akkor visszajönnek a csíkok. Le-fel szaladgálnak vízszintes csíkok. Eléggé zavaró. Mi lehet a hiba?
Van még 2jelenség: az egyik általában bootolásnál van. Olyankor aszem 640x480-as felbontásban van a monitor. Elkezd sípolni. Boot után átáll normálra (1024x768) és abba hagyja.
A másik akkor van, amikor a konyhában bekapcsol a mikro. Cak akkor! Elkezd a kép hullámozni, remegni. Zavarja a mikrohullám? :) erről most nem tudtam videót csinálni, mert csak úgy üresen nem kapcsolom be a mikrót :)
kép1: a függőleges színoszlop a fényképező miatt van. begerjed
kép2
videó:  nem vmi jó de látható

nézd meg a monyo kábeljét, és ellenőrizd, hogy nem-e tört el benne v.mi szál, próbáld ki más vga-val (vagy géppel) a monitort, de az is lehet, hogy kontakthiba.
A mikrós dolog- pedig az áram-ingadozásból is adóthat. (ha eddig nem zavarta a micró a monyot akkor biztos).

Nézesd meg egy szervizessel, szerintem még érdemes javítattni ;) .

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 14. 13:58 -kor

.-= Vasak =-.

#932 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 14:06

Hát sztem tuti hogy nem kábel hiba, mert csak hidegen rosz. Illentve ha meglököm az asztalt, akkor néha visszajön, de pár perc és eltönik.
A mikrónál meg, amióta mikró van, azóta zavarja. hogy most áramingadozás lenne nem tudom, de ha megy a vasaló ami 1000W-os az nem zavarja. a Mikró csak 850W.
Nincs kedvem javíttatni. A csík kibírható. max 10-15perc. Amíg kinem ég a képcső, nem veszek laposat. :)

Szerkesztette: tom007 2008. 06. 14. 14:07 -kor

#933 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 15:06

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 15:06

Hát sztem tuti hogy nem kábel hiba, mert csak hidegen rosz. Illentve ha meglököm az asztalt, akkor néha visszajön, de pár perc és eltönik.
A mikrónál meg, amióta mikró van, azóta zavarja. hogy most áramingadozás lenne nem tudom, de ha megy a vasaló ami 1000W-os az nem zavarja. a Mikró csak 850W.
Nincs kedvem javíttatni. A csík kibírható. max 10-15perc. Amíg kinem ég a képcső, nem veszek laposat. :)

akkor nem az áram hibája, hogy a mikró bekapcsolásával megváltozik a kép, a mikró frekvenciája zavarja be a monyo saját frekvenciáját és inerferencia keletkezik ezért lesz zavaros ilyenkor a kép.
(Attól, hogy meglököd a monitort és jó lesz lehet kábeltörés!, ha nincs úgy pénzed új monyo-ra, de TFT-t akarsz és digitálisat, akkor olyat találsz már 35-ér is(újat, 17'colosat) ). ;)
.-= Vasak =-.

#934 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 15:16

És az mitől van hogy bekapcsolásnál a kép vagy lentebb vagy fentebb van? Mindennap bekell manuálisan állítani. Amúgy van pénz, de nem szeretem a TFT-ket. :) Csak kibírja 2009 nyaráig.
Megnéztem a kábelt. Akárhogy csavarom hajlítom, semmi baj. Ha kinyomom a monitort, és megvárom míg teljesen lehül, visszakapcsolásnál újra csíkok. A meglökésnél gondolom a képcsőben/monitorban megmozdul vmi és ezért jönn vissza a hiba.

#935 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:05

Idézet: letenye - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 10:03

Szerintem teljesen világosan látszik a hiba, miszerint bizonyos szineknél be van pixelesedve a kép.
Tényleg nem tudom jobban szavakkal leírni. Amit a képen látsz egy háttérkép részei közelről (macroval) lefényképezve, hogy MINDENKI lássa mi a probléma. Ha lefényképezném távolról a monitort akkor biztos hogy még úgy sem látnád a hibát, ha ezen nem veszed észre. Ha pl megnézted volna a többi képet láttad volna pl ahogy az egyik internetes kereső "gombja" hogy el van torzulva.

Mellesleg:

:respect:

Lehet hogy te olyan gazdag és ügyes vagy hogy megjavíttatod a monitorodat, én nem; és az olcsóbb utat választom, új vétele.

Monitoromat anno 100ért vettem, nem találtam a garipapírt, ajánlatot kértam javításra, 120. Haosnló paraméterekkel rendelekző monitor 70ért van. Szerencsére meglett a garipapír.

A PIXELESEDIK értelmezhetetlen hiba. Szép hogy belemakrózól valamibe; de ha nem látjuk hogy minek kéne ott lennie és mi van helyette szerinted honnan tudjuk meg hogy mi a hiba?

A szellemkép vezérléshibára utal, a többivel meg nem tudok mit kezdeni, egy homogén kép kellene hogy lássuk mivan; a videóban lévő képekből már látom. Szerencsére úgy néz ki nem panel, az a drágább. Mondjuk hogy mennyivel olcsóbb a vezérlés azt nem tudom; de csak olcsóbbnak kell lennie...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#936 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:07

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 16:06

akkor nem az áram hibája, hogy a mikró bekapcsolásával megváltozik a kép, a mikró frekvenciája zavarja be a monyo saját frekvenciáját és inerferencia keletkezik ezért lesz zavaros ilyenkor a kép.
(Attól, hogy meglököd a monitort és jó lesz lehet kábeltörés!, ha nincs úgy pénzed új monyo-ra, de TFT-t akarsz és digitálisat, akkor olyat találsz már 35-ér is(újat, 17'colosat) ). ;)

Nem akarom kifejteni amit már másutt megtettem; legyen elég annyi hogy _emlékeztető_!

Vmi öregedesési, tipikusan kondi száradás/tekercs szigetelés öregedési problémának tűnik, kábel kicsukható...

#937 Felhasználó inaktív   cnote 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:40

Sziasztok!
ViewSonic 1916w monitorom van és egy olyan gondom lenne, hogy mikor sötétebb kép van akkor elsötétül egy kicsit automatikusan, és ez eléggé idegesít, főleg filmezésnél... Mien megoldást javasoltok erre a problémára?

#938 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 14:33

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 15:16

Ha kinyomom a monitort, és megvárom míg teljesen lehül, visszakapcsolásnál újra csíkok.

Nem tudom, mennyire vagy műszaki.
Egy kibontás, kiporszívózás, minden csatlakozó átmozgatása már lehet, önmagában meggyógyítja.
Ha találsz felpúposodott tetejű kondenzátort, és kicseréled azonos nagyáramú típusra, szintén jót tettél.
Ha átforrasztod a nagyteljesítményű ellenállások és a transzformátorok lábait, megintcsak jó irányba mozdultál.
Ha meg a végén gyári értékre tudod húzni a sorvég tápfeszültségét, akkor nagyon sokat tettél.

#939 Felhasználó inaktív   cnote 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 20:40

ÖÖ ahha.. :) De mindegy is mert ha ilyesmire van szükség akkor a garancia fogja intézni.. De várok még ötleteket hátha. Mert kb 1 hónapja vettem a monitort, és már akkor is ilyenvolt első használatnál!!

#940 Felhasználó inaktív   cnote 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 21:50

Ja bocsi azthittem nekem jött a választ de mégse :(

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46