HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 27. 21:59

Idézet: JohnGrape - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 22:45

Színes csíkok a monitoron

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni az alábbi tünetek megoldására.
A gép másfél éves Fujitsu Siemens Scaleo P, a CPU 3 GHz Intel® Core™ 2 Duo Intel® Pentium® 4 HT, a videokártya ATI Radeon X1550 Series, a monitor LG Flatron 1917S.
Videok lejátszása közben színes egymással párhuzamos többnyire piros csikok jelennek meg és a lejátszás alatt annyira besűrűsödnek, hogy alig látható a kép.
A video befejeztével az erős csíkok eltünnek, de maradnak a vékonyak. A videojátékoknál (pld. Flight Simulátor) is ugyanez a helyzet, úgyhogy élvezhetetlen.
Ha frissítési frekvenciát váltok akkor eltűnnek, majd később újra előjönnek.
Ezenkívül időnként a kurzorhoz tapadnak rövid vízszintes fekete, néha színes csíkok, ilyenkor alig látni, hogy hová mutat a kurzor.
A legújabb ATI CATALYST 8.7 (XP) driver és a 8.7-es Catalist Control Center van telepítve.
A tartalék Daewoo monitoron viszont ugyanezek a hibák jelennek meg, tehát ezek szerint akkor nem monitorhiba ?
Már mindent megpróbáltam, de lehet hogy mégse mindent ?
Kérem tanácsotokat a johngrapesi1@t-online.hu email címere is.
Előre is köszi.
Üdv
John Grape
:mad:

Elsőzör is: Nem kell ekkora betűkkel+félkövérrel+színessel írni, látjuk azt anélkül is. ;)

Nem monitor hiba, ha teheted, próbáld ki a vga-kártyát más gépben is, amúgy a tápod milyen?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#982 Felhasználó inaktív   JohnGrape 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 21:21

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 21:47

Itt a videokártya halódik így azt kellene kicserélned.

Köszi a tippet, nem a legjobb hír.
Van valami jó javaslat video kártyára ?
A lényeg, hogy bírja a Flight Simulator X-et is.

#983 Felhasználó inaktív   JohnGrape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 21:28

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 21:59

Elsőzör is: Nem kell ekkora betűkkel+félkövérrel+színessel írni, látjuk azt anélkül is. ;)

Nem monitor hiba, ha teheted, próbáld ki a vga-kártyát más gépben is, amúgy a tápod milyen?

Elnézést a betűkért, de nem gondoltam hogy ilyen baromi rondán fog kinézni.

A táp ATX. A vga kártya más gépen való kipróbálására nincs lehetőségem.

Van valami más ötlet ?

#984 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 00:15

Idézet: JohnGrape - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 22:28

A táp ATX. A vga kártya más gépen való kipróbálására nincs lehetőségem.

Van valami más ötlet ?

Az addig oké, hogy atx, hiszen AT-s már koránsem lehetne :D  :D , de mégis mi van ráírva, milyen márkájú?
Mert, ha nem v.mi jó, akkor a vga-vásárlás is felejtős.
.-= Vasak =-.

#985 Felhasználó inaktív   JohnGrape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:02

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 0:15

Az addig oké, hogy atx, hiszen AT-s már koránsem lehetne :D  :D , de mégis mi van ráírva, milyen márkájú?
Mert, ha nem v.mi jó, akkor a vga-vásárlás is felejtős.

Köszi a folyamatos segítséget.
Az a helyzet hogy amióta megvan a gép (másfél éve vettem újonnan) még nem szedtem szét, ezért nem tudom megmondani, hogy a táp milyen márkájú.
Meg fogom nézni és jelentkezem.
Üdv

#986 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:25

Üdv Mindenkinek!

Van egy kb. fél éves Samsung 223 BW (21.6'') LCD monitorom és az alábbi probléma alakult ki. Szép volt a kép, egyszer csak elkezdett enyhén vibrálni... azóta is ezt csinálja.

Olvastam máshol hol fordítsam meg a monitor csatlakozóját, mert lehet hogy elektromos hálózati gond van - habár nem igazán vágom a dolgot - ez nem segített.

Egyébként egy 3 hónapos Galaxy GeF 9600 GT 1. DVI kimenetére van kötve és eddig teljesen rendbe volt. Korábban is csinált már ilyet, de akkor egy dugó fordítás segített. Most viszont hirtelen megint előjött és nem tom mit tegyek. A Vista 60 Hz-et ír ki monitor frissítésnek.

Lécci segítsetek!!!!

Szerkesztette: ForrestFire 2008. 07. 30. 16:27 -kor

desktop: Asus P5K, Core2duo E6550, 2x1 Gb Geil Ultra ram, Galaxy 9600 GT OC 512 Mb with zalman VF 1000 led, 320Gb samsung sata2, 420W Xilence, Samsung SyncMaster 223BW [21.6'' wide, 1650x1080@60],
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36,  15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2
phone: iPhone 3GS 16 Gb, jailbraked

#987 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 16:48

Idézet: ForrestFire - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 17:25

Üdv Mindenkinek!

Van egy kb. fél éves Samsung 223 BW (21.6'') LCD monitorom és az alábbi probléma alakult ki. Szép volt a kép, egyszer csak elkezdett enyhén vibrálni... azóta is ezt csinálja.

Olvastam máshol hol fordítsam meg a monitor csatlakozóját, mert lehet hogy elektromos hálózati gond van - habár nem igazán vágom a dolgot - ez nem segített.

Egyébként egy 3 hónapos Galaxy GeF 9600 GT 1. DVI kimenetére van kötve és eddig teljesen rendbe volt. Korábban is csinált már ilyet, de akkor egy dugó fordítás segített. Most viszont hirtelen megint előjött és nem tom mit tegyek. A Vista 60 Hz-et ír ki monitor frissítésnek.

Lécci segítsetek!!!!

A frissítési frekit tedd magasabbra, más felbontásokon, esetleg játék közben is jelentkezik a problem?
.-= Vasak =-.

#988 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 17:12

Az a helyzet testvérem hogy még BIOS-ban is látom a vibrálást, hardveres gondra tippelek.

Monitor? Elektromos hálózat? Videókártya? ! :think: Öcsém gépével kicsit összeturmixolom, aztán majd szólok mi lett az eredmény!

Szerkesztette: ForrestFire 2008. 07. 30. 17:13 -kor

desktop: Asus P5K, Core2duo E6550, 2x1 Gb Geil Ultra ram, Galaxy 9600 GT OC 512 Mb with zalman VF 1000 led, 320Gb samsung sata2, 420W Xilence, Samsung SyncMaster 223BW [21.6'' wide, 1650x1080@60],
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36,  15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2
phone: iPhone 3GS 16 Gb, jailbraked

#989 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 13:14

Tegnap a monitorom fogta magát, és lekapcsolt. A "képcső" vagy mi folyamatosan kattogott utánna. Ki-be kapcsoltam utánna jó lett  :) Ez az a bizonyos Samu SyncMaster 765MB "csíkos" monitor  :)

#990 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 14:57

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 13:14

Tegnap a monitorom fogta magát, és lekapcsolt. A "képcső" vagy mi folyamatosan kattogott utánna. Ki-be kapcsoltam utánna jó lett  :) Ez az a bizonyos Samu SyncMaster 765MB "csíkos" monitor  :)

Valószínüleg a monitor tápja érezte úgy, túl van terhelve és a sorkimenőhöz tartozó segédtáprészt kapcsolgatta ki-be (egy relé).
Ha mégegyszer előfordul a jelenség, akkor ne kínozd, vidd szakemberhez. Könnyen lehet belőle akkora károsodás, h akkor már nem éri meg megjavítani.

#991 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 20:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 15:57

Valószínüleg a monitor tápja érezte úgy, túl van terhelve és a sorkimenőhöz tartozó segédtáprészt kapcsolgatta ki-be (egy relé).
Ha mégegyszer előfordul a jelenség, akkor ne kínozd, vidd szakemberhez. Könnyen lehet belőle akkora károsodás, h akkor már nem éri meg megjavítani.

Hát, izé: csíkozódás(néha a csíkozódás alatt halk, vagy hangos sercegés-olyan mint ha vmi sülne benne :) -), magas felbontáson (1280-tól) a széleken fehér csík, most ez a kikapcsolás-->2hónap múlva lesz 5éves a jószág. :) Ja és nemrég vettem észre 3 hajszál vékony repedést, jobb felső résznél elől a müanyagon. Jobb felső résznél oldalt, meg kicsit szét "nyílt" a borítás. Azaz egy picit nagyobb ott a rés. Sztem a meleg okozta tágulástól. (hát nagyon melegszik)
Azért már kezdem nézegetni az LCD monitorokat. min 17" ha már 1600 körüli a max felbontása akkor már örülök. Meg hát ugye a szine. Elég "matt" a fényük/szinük van nekik. Némelyik "hamis" szint produkál.

#992 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 20:54

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 21:06

Azért már kezdem nézegetni az LCD monitorokat. min 17" ha már 1600 körüli a max felbontása akkor már örülök. Meg hát ugye a szine. Elég "matt" a fényük/szinük van nekik. Némelyik "hamis" szint produkál.

17'-colos tft-monitornál nincsen 1600*-szoros felbontás, ilyen 17'-es tft nincs. Ebben majd segítenek az okosak, a szine a panel minőségétől függ, amelyeket nézted, az tn-paneles volt, vannak jobb panelek is, csak sokkal drágábban.-röviden ennyi.
.-= Vasak =-.

#993 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 20:57

lcd.nek ugyse lesz olyan képe mint egy profi crt-nek,eleve ott az idegesítő beragadt subpixel hiba ami nem is garis tényező ,sajnos a gyártásból ered.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#994 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 21:37

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 20:06

Hát, izé: csíkozódás(néha a csíkozódás alatt halk, vagy hangos sercegés-olyan mint ha vmi sülne benne :) -),

Akkor kibontás, alapos ecsetes kiporszívózás és utána nyitott monitorháznál megkukkantani, hol húz a nagyfesz a sorkimenő környékén. Ha szerencséd van, még a megszenesedett felület kikaparása után nagyfeszlakkal (amit autó gyujtáselosztó repedés javítására is árulnak) még javítható.
Gyorsan romló folyamat és bármikor végképp behalhat.

#995 Felhasználó inaktív   Cell3289 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 17:08

Üdv mindenki!

Egy LG flatron L1930S (TFT) monitorral akadt probléma. Pár óra pihentetés után bekapcsolva úgy kb 5-10 percen belül a képernyő balfelének a közepén vertikálisan egy kb. 4-5 centi széles oszlopban irgalmatlan pixel zajosodás alakul ki. Kezdetben finoman pirosan kezd villódzni, majd az egész összevissza vibrál, zöld-kék-sárga-piros szinek kavarognak. Nagyjából azt mutatja amit kellene ott látni, csak irgalmatlan zajjal vegyítve. Ebben az állapotban bekapcsolva hagyva további 5-10 perc után már a képernyő közepén is egy vertikális irányú fekete csík kezd bevillanni, kicsit húzva a képet lefelé. Ha azonnal lekpacsolom, majd vissza, akkor tiszta a kép, de már pár másodperc működés után ismét előjön. További ki be kapcsolgatások után pedig már szinte azonnal rossz. Ha otthagyom pár órát kikapcsolt állapotban, akkor bekapcsolás után ismét 5-10 percig is szép a képe. Ebből arra következtettem, hogy valami melegedés lehet a dologban.

Szétkaptam amint lehetett (gari már rég nincs rajta) és a táp kapcsolásban két L aluminium közül az egyik szinte izzott, olyan forró volt. Két shottky dióda van rajta (egy MBR1010 és egy 10CTQ150). Más furcsaságot nem találtam egyik panelen sem. Látszólag minden tiszta, se por, se égésnyomok, se szag, se puffadt kondik, se forrasztási hibák, se tekercs külsérelmi nyomok. Műanyag burkolat nélkül kicsit tovább bírja, ez megint a melegedés tézist támasztja talán alá. Azért a belső kábeleket, csatlakozásokat megmozgattam, hátha kontakt, de semmi haszna. Lebontottam a képernyő vezérlőrészéről is a burkolatot, hátha ahhoz az oszlophoz tartozó fóliás hozzávezetés sérült, de látszólag semmi baja. Kicsit megnyomkodtam, de ennek se volt semmi haszna.

Arra gondoltam, ha csak tünet kezelés is, de azt a hűtőbordát valahogy kicsit bőviteni kéne, hátha akkor nem izzik fel annyira. Sajnos semmi más 5letem nincs. Menet közben nem tudok rendesen mérni sem tápfeszeket és egyebeket rajta, mert a monitor tervezőinek hála egy olyan zseniális konstrukcióval állok szemben, hogy csak összeszerelt állapotban lehet normálisan működtetni a cuccot. Persze ha nagyon muszáj, akkor az egyik tápkábelt meghosszabbítva felnyitva is el tudom indítani.

Van valakinek 5lete mi lehet?

#996 Felhasználó inaktív   Cell3289 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 17:28

Valszeg az összes kondit lefogom azért cserélni biztos ami biztos...

#997 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 20:12

Idézet: Cell3289 - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 17:28

Valszeg az összes kondit lefogom azért cserélni biztos ami biztos...

Ne hagyd ki a forró panelen a diódákat. Találkoztam olyannal, h hideg egyenáramú mérésnél jónak mutatta magát, normál üzemben meg á dehogy.
Érdemes megnézni a dióda utáni puffer(eket). Esetenként a felpuffadás nélküli kondenzátor hőmérséklete árulkodik.

#998 Felhasználó inaktív   Cell3289 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 14:01

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 20:12

Ne hagyd ki a forró panelen a diódákat. Találkoztam olyannal, h hideg egyenáramú mérésnél jónak mutatta magát, normál üzemben meg á dehogy.

Köszönöm a tippet! Valamiért arra gondoltam, hogy ha a shottky-k szétmentek volna, akkor még ennyire se működne a monitor. De valóban le kéne cserélni őket, csak az a gond, hogy sehol se találtam boltban ezt a két diódát.

10CTQ150:
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets.../10CTQ150.shtml

MBR10100CT:
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets...BR10100CT.shtml

Nem nagyon merek kisérletezni, nem tudom pontosan ezek helyett mit szabadna betenni. Addig is megcsinálom addig amit tudok, és kipróbálom, hogy ha kis ventivel fújom a shottky-k hűtőjét az hoz e valami javulást. De a diódákat mindenképp lecserélem majd, csak egyenlőre úgy néz ki rendelni kéne valahonnan, már ha lehet 1-2 darabot...

#999 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 15:52

Idézet: Cell3289 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 14:01

csak az a gond, hogy sehol se találtam boltban ezt a két diódát.

Ha a katalógusadatok (áram, frekvencia, feszültség, nyitófeszültség, csatornaellenállás) megvan, akkor nyugodtan kereshetsz helyettesítőtípust.
Ha nem nagyobb feszültségű, akkor én behunyt szemmel beleberhelnék egyet egy döglött számgép tápegységből.

#1000 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 19:50

Ha egy film közben bekapcsolom a feliratot, és ha a film alatti fekete részen van a felirat, akkor duplán látom a feliratot :Đ A 2. felette van, azaz inkább belül, mert látni hogy a képcső belső üvegén van. Csak közelről tünik fel, de eddig ilyen se volt. Kezdem élvezni :)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.