Van egy öreg Yakumo TFT 17 XF8-as monitorom 3 év garis, és most hogy a vége felé jár kijött rajta egy elég érdekes jelenség kíváncsi vagyok ki mit tud hozzászólni.
Bekapcsolás után 5-10 perccel egy függőleges sávban a képernyő tetejétől az aljáig vízszintes piros vonalak kezdenek el "futkosni", bizonyos színeknél jobban észrevehetően, még egy kis idő után a kép is villog. Aztán még pár perc után kezdenek besűrűsödni a vízszintes piros csíkok és egy szép egyenletes függőleges sáv rajzolódik ki, mint egy hasáb egy diagrammon kb

Pár óra üzemeltetés során elkezd a dolog fordítottja történni egyre inkább halványulnak a vonalak és a végén hibamentes a kép.
A hiba csak a névleges felbontásban és 75Hz-en (max) jelentkezik akármi másra állítom azonnal megszűnik.
Namost bevittem a boltba így 2 év után ilyen hibával

kicsit vicces volt megírni a hibajelenséget a lapra amit a szervízbe küldenek nem volt könnyű 3 mondatban megfogalmazni. A lényeg hogy másfél hónapot volt szervízben és úgy küldték vissza hogy állítólag semmi baja. Több különböző gépen is kipróbáltam tehát videókártya hiba vagy interferencia kizárva, de hát hiába magyaráztam nekik, a garilapon ez ékeskedik: cseréljek videókártya dirvert...
Lassan lejár a garancia és nem tudom mi tévő legyek vele... visszaküldjem azért hogy megint ott legyen másfél hónapot és visszaküldjék rosszul?...