HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 18. 20:14

Egész pontosan hogyan van összekötve? Milyen kébelek, eszközök, stb.?

Ha nem érzékeli a TV-t, annak majdnem mindig a kábelezés az oka.

#1842 Felhasználó inaktív   patee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 19. 12:42

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 18., hétfő - 20:14

Egész pontosan hogyan van összekötve? Milyen kébelek, eszközök, stb.?

Ha nem érzékeli a TV-t, annak majdnem mindig a kábelezés az oka.

kábel: a típusa "hama" TV-PC kábel, egyik vége 4 tűs (ez megy a videokártyába), a másik vége meg Euroscart, amin van egy kétállású tolókapcsoló (FBAS/Video felirattal), ez meg a Funai TV-be megy (igaz elég régi, 13 éves de gondolom ez elvileg nem számít; amúgy van rajta RCA aljzat is)

Igazából ennyi. Más eszközök nincsenek. :)

Az elképzelhető, hogy mondjuk a videokártya aljzata nem jó? Ezt hogy lehet leellenőrizni?

#1843 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 14:41

Idézet: patee - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 13:42

kábel: a típusa "hama" TV-PC kábel, egyik vége 4 tűs (ez megy a videokártyába), a másik vége meg Euroscart, amin van egy kétállású tolókapcsoló (FBAS/Video felirattal), ez meg a Funai TV-be megy (igaz elég régi, 13 éves de gondolom ez elvileg nem számít; amúgy van rajta RCA aljzat is)

Igazából ennyi. Más eszközök nincsenek. :)

Az elképzelhető, hogy mondjuk a videokártya aljzata nem jó? Ezt hogy lehet leellenőrizni?

Leellenőrizni nem nagyon lehet. Itt az ati Rage-ek S-video kiosztása, elvileg a tiéd is ilyen.
Kép
Ha van olyan RCA-s átalakítód, ami megfelelő ehhez a kiosztáshoz (3. tű a kompozit-jel, meg bármelyik Ground), akkor megpróbálhatod a TV-d RCA-s aljzatához csatlakoztatni.

Öregebb TV-knél előfordul ugyanis, hogy nem szereti az S-video jelet. Többek közt nálam sem ment egy régi Videotonnal, csak RCA-n.

#1844 Felhasználó inaktív   patee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 20. 16:03

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 14:41

Leellenőrizni nem nagyon lehet. Itt az ati Rage-ek S-video kiosztása, elvileg a tiéd is ilyen.
Kép
Ha van olyan RCA-s átalakítód, ami megfelelő ehhez a kiosztáshoz (3. tű a kompozit-jel, meg bármelyik Ground), akkor megpróbálhatod a TV-d RCA-s aljzatához csatlakoztatni.

Öregebb TV-knél előfordul ugyanis, hogy nem szereti az S-video jelet. Többek közt nálam sem ment egy régi Videotonnal, csak RCA-n.

OK!

Nagyon köszi a segítséget! :)

#1845 Felhasználó inaktív   xms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 12:48

Sziasztok,

Van egy érdekes problémám:
Van egy PC egy ATI kártyával aminek van SVIDEO kimenete is. Anno egy SVIDEO-RCA átalakítóval tökéletesen tudtam nézni  TV-n a PC képét, menet közben a gépet áthelyeztem a lakás egy másik pontjára, s arra lettem figyelmes, hogy az RCA kábel TV-be dugandó vége ráz, de úgy megcsapott, hogy percekig csak pislogtam. Én eddig ezt nem tapasztaltam, s nem hiszem, hogy ez természetes. Ez miatt egyébként be sem mertem dugni a TV-be nehogy tönkretegye.
Létezik olyan SVIDEO-RCA átalakító ami galvanikusan leválasztott, vagy mi miatt rázhat ez a cucc?

Köszönöm!
xms

#1846 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:13

Sziasztok, a következő problémám adódott:
a laptopom szerettem volna a tv-vel összekötni az s-video kimeneten keresztül. az s-video kábel egy scart átalakítóba megy. a kábel és az adapter biztos, hogy jó, mert az asztali gépről működik (bár a kép rosszabb, mint a kompozit kimenetet használva). a laptopon viszont a megjelenítő közötti váltással annyi történik, hogy a tv képe egy kicsit rezzen, villan, de nem történik semmi. a laptop a grafikus beállításain láthatóan nem érzékeli az s-video kimenten csatlakoztatott eszközt (míg a vga kimeneten lévő monitort igen).
már a grafikus drivereket frissítettem.
mi lehet szerintetek a hiba? rossz a laptop s-video kimenete, vagy meghajtó hiba? esetleg valamiért az adapter a laptopból jövő s-video jelet nem tudja átalakítani, míg az asztali gépét igen?

köszönettel: HB

#1847 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:16

még annyi, hogy fujitsu siemens amilo m7440 a laptop típusa.

#1848 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:24

Idézet: Hamilkar Barkas - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 21:13

Sziasztok, a következő problémám adódott:
a laptopom szerettem volna a tv-vel összekötni az s-video kimeneten keresztül. az s-video kábel egy scart átalakítóba megy. a kábel és az adapter biztos, hogy jó, mert az asztali gépről működik (bár a kép rosszabb, mint a kompozit kimenetet használva). a laptopon viszont a megjelenítő közötti váltással annyi történik, hogy a tv képe egy kicsit rezzen, villan, de nem történik semmi. a laptop a grafikus beállításain láthatóan nem érzékeli az s-video kimenten csatlakoztatott eszközt (míg a vga kimeneten lévő monitort igen).
már a grafikus drivereket frissítettem.
mi lehet szerintetek a hiba? rossz a laptop s-video kimenete, vagy meghajtó hiba? esetleg valamiért az adapter a laptopból jövő s-video jelet nem tudja átalakítani, míg az asztali gépét igen?

köszönettel: HB

Valószínűleg ugyanaz a baja, mint 3-4 hozzászólással feletted lévőnek. Ha jól értem az asztali gép Composite RCA-n kereszül megy, míg a laptop simán S-Video kábellel (nem megy).

Keríts egy megfelelő lábkiosztású S-Video->RCA átalakítót (a videokártya típusától függ, hogy melyik tűn megy a Composite signal), és próbáld ki azzal.

#1849 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:30

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 20:24

Valószínűleg ugyanaz a baja, mint 3-4 hozzászólással feletted lévőnek. Ha jól értem az asztali gép Composite RCA-n kereszül megy, míg a laptop simán S-Video kábellel (nem megy).

Keríts egy megfelelő lábkiosztású S-Video->RCA átalakítót (a videokártya típusától függ, hogy melyik tűn megy a Composite signal), és próbáld ki azzal.

köszönöm.
az aszali gép egyébként kétféleképpen működött megfelelően:
1. a kártya s-video kimenetén bemenve az adapterbe
2. a kompozit kimenetén egy kompozit kábellel kijőve bele egy másik rca-scart átalakítóba (ez a kép jobb)

a laptopnál az első konfiguráció lehetséges, mert csak s-video kimenet van. viszont akkor meg nem megy, de még kép sincs.

honnan lehet tudni, hogy milyen átalakítóra van pontosan szükségem? csak annyit tudtam, hogy kell egy ilyen, és vettem ma egyet. de honnan látni bármilyen különbséget?

uedv: hb

#1850 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:35

a lábkiosztásokról szóló fentieket nem nagyon értettem, egyszerűen azt nem értem, hogy ugyanaz a kábel, ugyanazzal az adapterrel miért működik vagy sem attól függően, hogy az s-video kábel egyik vége a laptopba, vagy az asztali gépbe van dugva? de ha jól értelmezem, a gépek s-video kimenetei különbözhetnek.

#1851 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:40

egy ilyen s-video - scart átalakítót használok

Csatolt fájl:

#1852 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:56

Ha az asztali géppel megy S-Video kimenetet használva, akkor laptoppal is illene neki mennie. Pláne ugyanazzal a kábellel. Gondolom standard 4-tűs s-video vezetéket használsz.
Az elmúlt 10 percben próbáltam Intel-es (elvileg ilyen van a laptopodban) videokártyák TV-Out-jának lábkiosztásáról találni valamit, de nem jutottam semmire.

Az SCART átalakítódnak szerintem nem sok köze van a hibajelenséghez. Egyértelműen a laptopnál kell keresni a hibát, de most így elsőre nincs tippem, mitől nem megy.

Az s-video lábkiosztások csak akkor különböznek szerintem, amikor nem standard 4-tűs a csatlakozó, hanem több. Az újabb videokártyákon általában 6-7-8 tűs S-Video kimenet van, és a plusz tűk kötése szokott különbözni, nem a 4 alap.

Kukkantsd már meg, hogy a laptopon lévő TV-Out-on mennyi lyuk van. Ha 4-nél több, akkor a plusz lyukak valamelyikén kompozit jel kell hogy menjen.

#1853 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:58

egy biztos! a laptop s-video kimenete jó!

ugyanis az asztali gépen van egy digitalizáló kártya s-video bemenettel. direktben, s-video kábellel összekötöttem a két gépet, és tökéletesen átmegy a jel. tehát tényleg az átalakítóval van valami.

#1854 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 21:01

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 20:56

Ha az asztali géppel megy S-Video kimenetet használva, akkor laptoppal is illene neki mennie. Pláne ugyanazzal a kábellel. Gondolom standard 4-tűs s-video vezetéket használsz.
Az elmúlt 10 percben próbáltam Intel-es (elvileg ilyen van a laptopodban) videokártyák TV-Out-jának lábkiosztásáról találni valamit, de nem jutottam semmire.

Az SCART átalakítódnak szerintem nem sok köze van a hibajelenséghez. Egyértelműen a laptopnál kell keresni a hibát, de most így elsőre nincs tippem, mitől nem megy.

Az s-video lábkiosztások csak akkor különböznek szerintem, amikor nem standard 4-tűs a csatlakozó, hanem több. Az újabb videokártyákon általában 6-7-8 tűs S-Video kimenet van, és a plusz tűk kötése szokott különbözni, nem a 4 alap.

Kukkantsd már meg, hogy a laptopon lévő TV-Out-on mennyi lyuk van. Ha 4-nél több, akkor a plusz lyukak valamelyikén kompozit jel kell hogy menjen.

az a helyzet, hogy teljesen alap minden aljzat és dugó, tehát 4 tűs. azért is nem értettem a fenti képeket.
bizony, intel
915GM/GMS,910GML Express Chipset Family

ja, és nagyon köszönöm a gyors választ!

#1855 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 21:03

és csak annyit vesz észre a tv abból, hogy átkapcsolok a megjelenítők között, hogy egy kicsit megjelenik egy-két fehér vékony zavarszerű vonal.

#1856 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 21:34

nem lehet, hogy az s-video kábellel van a gond? azt hiszem, azt a digitalizáló kártyához adták. egyszer a nyomtató usb kábelével jártam így, hogy máshoz adott kábel nem volt jó, csak a nyomtatóhoz. pedig mindkettő egyforma usb kábel volt.

#1857 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 10:23

Idézet: Hamilkar Barkas - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 22:34

nem lehet, hogy az s-video kábellel van a gond? azt hiszem, azt a digitalizáló kártyához adták. egyszer a nyomtató usb kábelével jártam így, hogy máshoz adott kábel nem volt jó, csak a nyomtatóhoz. pedig mindkettő egyforma usb kábel volt.

Nem kellene, hogy rossz legyen, de ha egyszer nem megy, lehet, hogy az a rossz. Az USB kábelek sem különbözhetnének normális esetben.

#1858 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 30. 16:05

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 10:23

Nem kellene, hogy rossz legyen, de ha egyszer nem megy, lehet, hogy az a rossz. Az USB kábelek sem különbözhetnének normális esetben.

no szóval az a helyzet, hogy anyósoméknál másik két tévén tökéletesen működik. akkor viszont a tévével van otthon baj. de számomra a helyzet megoldódott, mert pont emiatt akartam az adaptert.
köszönöm a tanácsokat!

#1859 Felhasználó inaktív   Hamilkar Barkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 30. 16:06

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 10:23

no szóval az a helyzet, hogy anyósoméknál másik két tévén tökéletesen működik. akkor viszont a tévével van otthon baj. de számomra a helyzet megoldódott, mert pont emiatt akartam az adaptert.
köszönöm a tanácsokat!

#1860 Felhasználó inaktív   gergo55 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 16:09

Üdv mindenkinek!

Mindjárt kérdeznék, "nyugorta": van egy Sony videómonitorom,az MTV-ben használták vágásra,
Külön audió és videó bemenete, és Euroscard csatlakozása is van.
Kérdés, hogyan, köthetem rá a gépemre, (Celeron 700 fpcga alaplap, integrált videókártyával)
Mielőtt leszúrnátok, hogy nézzek körül, jelzem, hogy GSM RLL modemmel vagyok fenn, csak a regisztráció 3x próbálkozásra sikerült.

Jó ötleteket előre is köszönöm,

Gergő

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »