HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   csiki7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:15

Az új tvm amin eddig néztem a filmeket az tönkrement de van egy régebbi aminek nincsen ojan bemenete ami a másiknak volt, de van rajta AV csatlakozó-nak bemenet (21 lukas) olyan AV-s átalakító kellene nekem amibe jólenne a kábelem: http://www.csiki7.tvn.hu/zz/index.htm
Létezik ilyen átalakító?
!!konfig!!
"nincs vége amíg nincs vége"

#1862 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 22:37

Idézet: csiki7 - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 19:15

Az új tvm amin eddig néztem a filmeket az tönkrement de van egy régebbi aminek nincsen ojan bemenete ami a másiknak volt, de van rajta AV csatlakozó-nak bemenet (21 lukas) olyan AV-s átalakító kellene nekem amibe jólenne a kábelem: http://www.csiki7.tvn.hu/zz/index.htm
Létezik ilyen átalakító?

Ha a tv-d scartja tud svideo bemenetet, és a te szg-ed svideo kimenete svideo-t ad ki, akkor nincs gond, tényleg csak össze kell kötni. Van olyan scart csatlakozó dugó (nekem olyan van), aminek a hátoldalán van svideó bemenet + audió bemenet, ráadásul aranyozott. Ez azért jó, mert olyan drága szabvány svideó kábelt használsz majd amilyet csak akarsz.

Tehát bolhapiac helyett irány egy műszaki bolt :)

#1863 Felhasználó inaktív   csiki7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 09:49

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 22:37

Ha a tv-d scartja tud svideo bemenetet, és a te szg-ed svideo kimenete svideo-t ad ki, akkor nincs gond, tényleg csak össze kell kötni. Van olyan scart csatlakozó dugó (nekem olyan van), aminek a hátoldalán van svideó bemenet + audió bemenet, ráadásul aranyozott. Ez azért jó, mert olyan drága szabvány svideó kábelt használsz majd amilyet csak akarsz.

Tehát bolhapiac helyett irány egy műszaki bolt :)

OK! Köszi! Ma felhívok egykét boltot holnap meg bemegek veszek hozzá cuccot. :)
!!konfig!!
"nincs vége amíg nincs vége"

#1864 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:00

Hello.

Nemrég vettem egy Gef 7600 GS karit. Előtte egy MX4000-et használtam, kisebb bajlódás után ez utóbbival tökéletesen ment is a TV-n minden. Viszont az új karival egyszerűen nem boldogulok. Ki tudom tenni a képet TV-re, de ekkor jelentkezik hogy a film helyén fekete képernyő, és csak a monitoron látszik a film. Megoldás Teljes képernyős video beállításainál a másodlagos kijelzőre állítom, így a monitoron nincs kép mikor megy a film és a TV-n van, de ez sem jó mert ilyenkor meg hiába nyitok meg feliratot a filmhez az nem látszik egyáltalán, mintha nem is lenne. 1 féleképpen tudok filmezni felirattal, ha clone-ozom, és a TV-t állítom be elsődleges kijelzőnek.

Van ennek olyan módja a beállításnak, hogy mindkét kijelzőn látszódjon a film is, meg a felirat is?
Esetleg nem jó driverrel próbálkozom.

Bárkitől bármilyen 5let?

#1865 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:27

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 16:00

Hello.

Nemrég vettem egy Gef 7600 GS karit. Előtte egy MX4000-et használtam, kisebb bajlódás után ez utóbbival tökéletesen ment is a TV-n minden. Viszont az új karival egyszerűen nem boldogulok. Ki tudom tenni a képet TV-re, de ekkor jelentkezik hogy a film helyén fekete képernyő, és csak a monitoron látszik a film. Megoldás Teljes képernyős video beállításainál a másodlagos kijelzőre állítom, így a monitoron nincs kép mikor megy a film és a TV-n van, de ez sem jó mert ilyenkor meg hiába nyitok meg feliratot a filmhez az nem látszik egyáltalán, mintha nem is lenne. 1 féleképpen tudok filmezni felirattal, ha clone-ozom, és a TV-t állítom be elsődleges kijelzőnek.

Van ennek olyan módja a beállításnak, hogy mindkét kijelzőn látszódjon a film is, meg a felirat is?

Bárkitől bármilyen 5let?

Az uj (9x-es verzioszamu) nVidia driverekben ez elegge el van cseszve.

Nekem csak igy sikerult beizzitani a TV-outot (7600 GT, 91.31-es es 91.47-es driver):

- multimonitor mode: multiview (nem clone) (gyk. 2 fuggetlen megjelenitö, monitor + tv)
- videomirror off
- lejatszaskor athuz media player a TV-re, aztan full screen. Egyedul igy mudödött :)

Ami nem muködött:
- video mirror (azaz ugyanaz a muvi a monitoron ablakban es full-screenben a tv-n) se overlay-yel, se windows media rendererrel
- tovabba egyes dolgokat (szintelitettseg, kontraszt es masok) nem lehetett allitani a 9-es szeriaju driverekben.

Reszemröl visszatertem a legutolso 8-ashoz (84.21), azzal minden muködik, videomirror (overlayjel es WMRrel is), szin-beallitasok, stb.

Neked ezt nem ajanlom, mert emlekezetem szerint a 7600 GS-t a 90-es driverekben kezdtek el tamogatni...

Szerkesztette: Luftwaffe 2006. 10. 09. 11:30 -kor

May the bastard rest in pieces ;)

#1866 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 11:49

Nekem szintén a driverrel van gond (91.31). A TV kimeneten nem jó a full képernyős videó. Ha NTSC formátumban van, akkor már majdnem jó, de így is marad egy kis sáv alul-felül. Ez már nagyjából elviselhető, de jobb lenne, ha normálisan menne. Lehet valamit még bűvészkedni vagy várjak újabbra vagy tegyem fel a 84.21-est?

Korábban a 16:9-es formátumú videókat nem akarta normálisan mutatni egy másik 9x-es driver, de ez legalább most jól megy...

Szerkesztette: Necros 2006. 10. 11. 11:49 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1867 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 13:31

Idézet: Necros - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 12:49

Nekem szintén a driverrel van gond (91.31). A TV kimeneten nem jó a full képernyős videó. Ha NTSC formátumban van, akkor már majdnem jó, de így is marad egy kis sáv alul-felül. Ez már nagyjából elviselhető, de jobb lenne, ha normálisan menne. Lehet valamit még bűvészkedni vagy várjak újabbra vagy tegyem fel a 84.21-est?

Probalhatsz zoomolgatni, de akkor meg a kep jobb illetve bal szelet fogja levagni  :(

En meg a 90-es szeriaban nem talaltam mozizasra/TV-outra jo drivert.

#1868 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 12:04

Felraktam a legutóbbi hivatalos nVidia drivert, a 91.47-est. Ezzel tökéletes a full képernyős videó, de a 16:9-est is teljes képenyőben adja... :rolleyes:  :omg: Francért nem bírnak egy normális drivert összehozni. :reklamacio:  :mad:

szerk.: Ezt már próbálta valaki?

ForceWare Release 90
Version: 92.91
Release Date: September 14, 2006
PureVideo HD Beta driver

:think:

Szerkesztette: Necros 2006. 10. 12. 12:05 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#1869 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 12:27

Idézet: Necros - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 13:04

szerk.: Ezt már próbálta valaki?

ForceWare Release 90
Version: 92.91
Release Date: September 14, 2006
PureVideo HD Beta driver

En nem.

Szvsz hacsak valami bugfix nem köt a 9x-es driverekhez, dobd ki es tedd fel a legutolso 8x-est.

#1870 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 22:18

Lassan kijönnek az új játékok, azokhoz meg, gondolom, azért csak jobb lesz a minél újabb driver. :) Ezt a kellemetlenséget meg majd elviselem... Hátha a következő jobb lesz. :D

#1871 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:26

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:27

Az uj (9x-es verzioszamu) nVidia driverekben ez elegge el van cseszve.

Nekem csak igy sikerult beizzitani a TV-outot (7600 GT, 91.31-es es 91.47-es driver):

- multimonitor mode: multiview (nem clone) (gyk. 2 fuggetlen megjelenitö, monitor + tv)
- videomirror off
- lejatszaskor athuz media player a TV-re, aztan full screen. Egyedul igy mudödött :)

Ami nem muködött:
- video mirror (azaz ugyanaz a muvi a monitoron ablakban es full-screenben a tv-n) se overlay-yel, se windows media rendererrel
- tovabba egyes dolgokat (szintelitettseg, kontraszt es masok) nem lehetett allitani a 9-es szeriaju driverekben.

Reszemröl visszatertem a legutolso 8-ashoz (84.21), azzal minden muködik, videomirror (overlayjel es WMRrel is), szin-beallitasok, stb.

Neked ezt nem ajanlom, mert emlekezetem szerint a 7600 GS-t a 90-es driverekben kezdtek el tamogatni...

Sajnos sejtettem hogy valami hasonló választ fogok kapni :mad:
De ami érdekes hogy ugyanezzel a driverrel a régi MX4000-em tökéleteen ment, clone üzemmódban is. no mind1. Majd lehet megpróbálom a 92.xx beta drivert, ha az se jó akkor marad hogy mindig elsődleges kijelzőnek állítom a TV-t.... :(

#1872 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:43

Már kérdeztem párszor itt-ott, de valahogy sose válaszolt senki.
Adva van egy ősrégi "Hoteles" Saba TV, aminek a Scartja kb. minden létező dolgot fogad, amit csak Scart fogadhat. Van neki a menüjében egy beállítás, ami átteszi a felbontást 480-as HDTV felbontásba (nem röhögni!), ilyenkor ha jól tudom olyan 720x480 körüli a kép, ami azért pöttyet jobb mint az alap. De lövésem sincs hogyan lehet ráküldeni ilyen felbontást, mivel a beépített műholdvevő analóg, biztos vagyok benne, hogy csak a Scarton keresztül ...
Na de hogyan?
Azt hiszem picit jobban néznének kia  DVD filmek, mint "hagyományos" felbontásnál. (Az mennyi is? 352x240?)
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1873 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:52

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 8:43

(...)
Azt hiszem picit jobban néznének kia  DVD filmek, mint "hagyományos" felbontásnál. (Az mennyi is? 352x240?)

dvd-pal : 720x576. ennyit meg tud a sima (pal) tv is.

Hiába kérdezed meg többször, a válasz nem változik :)

#1874 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:54

Idézet: Necros - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 23:18

Lassan kijönnek az új játékok, azokhoz meg, gondolom, azért csak jobb lesz a minél újabb driver. :)

Olvasd el ezt: 91.47 ForceWare Release notes

Ebben le van irva, hogy miket heggesztettek meg a 9x-es driverekben  :D

Pl. Geforce 7600-hoz a következö jatek bugfixek vannak:

Idézet

Issues Resolved in Version 91.28:

Windows XP: Corruption occurs when running the Timburry
Buglooker demo.

Issues Resolved in Version 91.31:

Improved mouse performance on Oblivion.

Issues Resolved in Version 91.47:

A blue-screen crash occurs when starting Microsoft Flight Simulator
04 after enabling 2x antialiasing from the NVIDIA panel.

Mivel en se Flight Simulatorral, se a Buglooker demoval nem jatszom, ezert nekem jo a legutolso 8x-es driver  :cool:

A bugfixek nagy resze SLI illetve 7950 GX2-höz kapcsolodik.
Egy masik resze meg a videolejatszashoz (nem tul sikeresek, szvsz  :Đ )

#1875 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 09:55

Oké, de ugye van az elméleti képnéret, meg a gyakorlati felbontás, amik köszönő viszonyban sincsenek egymással. Valamiért csak rátették ezt az üzemmódot?  :think:

#1876 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:10

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 10:43

Adva van egy ősrégi "Hoteles" Saba TV, aminek a Scartja kb. minden létező dolgot fogad, amit csak Scart fogadhat. Van neki a menüjében egy beállítás, ami átteszi a felbontást 480-as HDTV felbontásba (nem röhögni!)

A 480i (720x480 pixel, i=valtottsoros) SD (Standard Definition) felbontas, nem HD. A 480p (720x480 pixel, p=progessziv) sem HD felbontas meg.

Mivel a TV-d egy "ösregi" CRT, ezert nem hinnem, hogy kepes megjeleniteni a 480p-t, söt szvsz fogadni sem kepes, de ezt neked kell lenyomozni a TV tipusa alapjan :)  Lehet, hogy csak eliras a menuben...

Idézet

A "hagyomanyos" DVD felbotas 720x576i (PAL) vagy 720x480i (NTSC). Ha PAL DVD-t akarsz nezni 480-as felbontason vesztessz a felbontasbol (576 vs. 480)

Idézet

De lövésem sincs hogyan lehet ráküldeni ilyen felbontást, mivel a beépített műholdvevő analóg, biztos vagyok benne, hogy csak a Scarton keresztül ...
Na de hogyan?

Nincs komponens bemenete a TV-nek? Azon lehetne kuldeni progressziv videojelet...

#1877 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:14

Scart van és elvileg azon át fogad S-Video, Composit vagy RGB (?) jelet.
Igazából nincs megadva, hogy milyen felbontásra vált, van simán a megjelenítési menüben egy kapcsolo, hogy üzemmód Normal vagy HDTV. Ha átkapcsolom, akkor függőlegesen megnő (duplájára?) a felbontás, de mivel a TV adás felbontása kisebb, az nem tölti ki a képet ...

Piros gomb effektus, lehet sose használom, de megöl a kíváncsiság, ha nem derítem ki mi a fene ez?

#1878 Felhasználó inaktív   hangyaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 19:12

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 15:00

Hello.

Bárkitől bármilyen 5let?

Én most szereztem be 1 nvidia-t még nem tudtam kipróbálni a tv kimenetet. Amit leírtál az a directx (ms féle másolás védelem) hibája hogy két képernyőn nem lehet ugyan azt a képet +jeleníteni. (trükközés nélkül) Eleinte én is hasonló problémával küzdöttem Ati-n. Én úgy tettem pontot a dolog végére hogy csináltam két profilt. Az 1.iken a monitor volt bekapcsolva a másikon a tv. És hozzájuk rendeltem a ctrl+shift+ F2/F3-at. Így 1 gombnyomással tudtam váltogatni a két kijelző között. Nálam bevált és nemvolt semmilyen megjelenítési problémám.

#1879 Felhasználó inaktív   hangyaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 19:20

Én is kérdeznék. Vagy inkább kérnék.
Beszereztem 1 vivo-s Geforce FX5900-ast de nincs hozzá s-video csatalakozó. persze még véletlenül sem szabványos, ha jól számoltam 9lábnak van csatlakozás. Már 1 lábkiosztás is sokat segítene. Sajnos nem találtam a neten pedig valahol biztos van. 1 mezei AV-bemenetre szeretném rákötni (RC). Aki tudja hogyan lehet az ne habozzon +osztani velem.  :respect:

#1880 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 20:10

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 10:43

Adva van egy ősrégi "Hoteles" Saba TV, aminek a Scartja kb. minden létező dolgot fogad, amit csak Scart fogadhat. Van neki a menüjében egy beállítás, ami átteszi a felbontást 480-as HDTV felbontásba (nem röhögni!), ilyenkor ha jól tudom olyan 720x480 körüli a kép, ami azért pöttyet jobb mint az alap. De lövésem sincs hogyan lehet ráküldeni ilyen felbontást, mivel a beépített műholdvevő analóg, biztos vagyok benne, hogy csak a Scarton keresztül ...

Üdv!

Tipp!  :idea:

A TV korából ítélve találn a PAL Plus szabványra utalhat ez a kapcsoló. Viszont, ha nem szélesvásznú (16:9), akkor nem hinném, hogy túl sok jelentősége lenne.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »