HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   opakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:41

Hello!

A problémám: van egy Abit suliro GF4 MX-SE (64M) videokártyám.
Ha felrakom a windows frissítést többet nem hajlandó TV-out érzékelni, és újabb driverrel sem látja.
Ha a régit akarom visszarakni, akkor rákérdez ugyan, hogy felül akarom -e írni a régebbi fájlokat, de mégsem lesz jó.  :reklamacio:

A kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e, hogy melyik wines csomag okozhatja ezt a problémát, mert akkor azt nem telepíteném fel! :eek:

Előre is köszi a segítséget! 

:)

#1882 Felhasználó inaktív   opakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 15:15

Hali!

Mivel az előző kérdésemre nem válaszolt senki, megpróbálkozok egy újabbal!
Most ugyanennél a videokártyánál az a probléma áll fenn, hogy egyszerűen nem érzékeli a tv-out -ot..mitha nem is lenne hozzácsatlakoztatva a tv...próbáltam már midendet...

Valaki esetleg tapasztalt már ilyet?

A választ előre is köszi :)

#1883 Felhasználó inaktív   hangyaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 00:21

Idézet: opakos - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 15:15

Hali!

Mivel az előző kérdésemre nem válaszolt senki, megpróbálkozok egy újabbal!
Most ugyanennél a videokártyánál az a probléma áll fenn, hogy egyszerűen nem érzékeli a tv-out -ot..mitha nem is lenne hozzácsatlakoztatva a tv...próbáltam már midendet...

Valaki esetleg tapasztalt már ilyet?

A választ előre is köszi :)

Ha jól tudom van valami force tv detection vagy ilyesmi nvidiáknál. Ezt kapcsold be. És kkor ha van ha nincs tv úgy veszi hogy van :)

#1884 Felhasználó inaktív   opakos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 09:10

Idézet: hangyaboy - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 0:21

Ha jól tudom van valami force tv detection vagy ilyesmi nvidiáknál. Ezt kapcsold be. És kkor ha van ha nincs tv úgy veszi hogy van :)

Köszi...de ezzel is  próbálkoztam már :(  :(

#1885 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 21. 11:07

Idézet: Necros - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 13:04

Felraktam a legutóbbi hivatalos nVidia drivert, a 91.47-est. Ezzel tökéletes a full képernyős videó, de a 16:9-est is teljes képenyőben adja... :rolleyes:  :omg: Francért nem bírnak egy normális drivert összehozni. :reklamacio:  :mad:

szerk.: Ezt már próbálta valaki?

ForceWare Release 90
Version: 92.91
Release Date: September 14, 2006
PureVideo HD Beta driver

:think:

nah nekem is ue. a gondom, erre azóta vmi megoldás? :think:
ForceWare 91.47 official.

ami érdekes, hogy PowerDVD 7-nél jön ez elő.
ellenben ha WMP9-el nézem a filmet akkor TV-n is jó az aspect ratio!
szal tuti vmi eldugott sunyi szoftver beállítási dolog, de mi? :think:

Szerkesztette: laragirl83 2006. 10. 21. 12:07 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1886 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 16:17

Nah sikerült megoldani az aspect ratio-s problémát! :) (későbbiekben "AR")
szóval, mint írtam, PowerDVD 7-el nézve filmeket, monitoron ha kiraktam full screen-be a filmet, nem volt gond AR-el.
DE!
ha ment clone üzemmódban VGA, és kitettem képet TV-re, és megadtam full screen device-nek a TV-t, ott bizony kirakta 4:3-ba, torzítva a képet és sehogysem bírtam rendesen működésre bírni!
nézelődtem neten, nvidia fórumokon, és ott is volt erről szó, mint írták a 9x.xx force ware-ekkel mind ez van, bug, hiba, ahogy tetszik! azt javasolta mindenki megoldásnak, hogy vissza kell térni 8x.xx driverekhez!
na mondom azt nem! :o
és mint írtam, ha WMP9-el néztem a filmet, akkor az AR a TV-n is stimmelt! :eek:
na mondom, itt akkor a PowerDVD-vel lesz vhol gond, ill. más playerekkel is próbáltam, pl BSPlayer, ott is baj volt.
tehát jöjjön a megoldás!
kicsit illogikus, tehették volna értelmesebb helyre is, mind1, lényeg van megoldás :)
szóval PowerDVD indít! ott lépjünk be beállításokba! így:
Kép

na itt pedig alul látható a "DVD Feature" opciónál a "Read-It-Clearly" lehetőség!
ezt pipáljuk be! ekkor jön a figyelmeztetés, hogy néhány hardware-en ez galibát okozhat! (történetesen 6800GS-em, ha ez az opció be volt kapcsolva BSOD-ot dobott minden alkalommal ha teljes képernyőre tettem filmet monitoron.... :( )
de nem baj, mert ezt majd ha elvégeztük a szükséges beállítást, kikapcsolhatjuk és ugyanúgy jó lesz AR :p
itt szintén menjünk bele beállításokba, ott ez lesz:
Kép
na itt kell a "Dual Device Display" fülnél beállítani a MÁSODIKAT (overlay mode)! ez alapból az uccsón van, ami nem jó!
na ha ez megvan, akkor OK.
Read-It-Clearly kikapcsolható, de ha nem okoz kékhalált, akkor maradhat is! (7900gs-en nem szarozik, bár lehet, újabb FW miatt...mind1)
és ezután láss csodát, másodlagos full screen megjelenítőn is jó az AR! :respect:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1887 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 16:26

UP!
bocs, elírtam, ez a Read-It-Clearly funkció NEM kell, csak elég ha ki van adva kép TV-re, és akkor belépni az "Advanced" menübe, akkor érhető el a "Dual Display Device" fül! :respect:
sorry! :up:

#1888 Felhasználó inaktív   BikMak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 22. 21:29

Van egy nvidia karim, amit ráköttem a tv-re is. Most klón módban fut. A probléma: a lejátszott videóknak a képe csak a monitoron jelenik meg, a tv-n csak a fekete semmi. Ezt hogy lehetne megoldani?

#1889 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 07:30

Idézet: BikMak - Dátum: 2006. okt. 22., vasárnap - 22:29

Van egy nvidia karim, amit ráköttem a tv-re is. Most klón módban fut. A probléma: a lejátszott videóknak a képe csak a monitoron jelenik meg, a tv-n csak a fekete semmi. Ezt hogy lehetne megoldani?

CP-ben amikor ki van adva kép TV-re, akkor a vhol az overly option környékén meg kell adni "Full Screen Device"-nek a "Secondary Display"-t! :up:

#1890 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 16:05

Én is ezzel a nyamvadt aspect ratioval szívok... :-( jöhetne már rá megoldás!
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#1891 Felhasználó inaktív   Komjatius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 17:19

Sziasztok!

Lúzer úzer kérdezne valamit...

Régebben volt bajom, hogy a TV-n fekete-fehér volt a kép TV-kimenetről, de ezen már túl vagyok, megtaláltam a TV sok bemenete közül azt az egyet, ami képes színesen fogadni a képet.

De.

Most van egy újabb problémám.

Szeretnék a TV-re filmet kiküldeni, de a videó megjelenítő ablak helyén csak a fekete üresség tátong.

Olvastam itt régebbi hozzászólást valami vobsubról, de nekem ez így nem mondott semmit.

S.O.S. kéne valami segítség.

Köszi!

#1892 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:01

Sziasztok!
Tudtok-e mondani olyan digitalizálókártyát, és mennyibe kerül az olcsóbb kategória, amelyik közvetlenül rendereli az éppen szerkesztett videót?

#1893 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 01:53

Van egy Sapphire X1800-as kártyám és elkeveredett a doboza.
Szeretném rákötni a tévére, hogy hd felbontású videókat nézegethessek végre.
Van itthon s-video kábelem, de a csatlakozók nem kompatibilisek az X1800-as s-video csatlakozójával.
Ha jól emlékszem, a kártya dobozában mintha lett volna egy s-video=>HDTV átalakító is.
Hol juthatok hozzá ilyenhez, van ötletetek?

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 11. 03. 01:54 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1894 Felhasználó inaktív   kult99 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 04. 08:16

KOMJATIUS

A problemadra a megoldas :
az overlay megadasasa.

A legjobb klon modban kikuldeni a kepet arra a nyomorult tvre.
Radeon kartyaknal be kell allitani azt h theater modban legyen es akkor talan mukodni fog.

Nekem meg azt arulja mar el valaki, hogy a halalba lehet azt beallitani, hogy  a tvmet ne 1024x768 ba ismerje fel az a ***** driver. Mar nagyon unom ui. levagja a kep szelet.

Nem tudom, hogy csak a radeon kartyak ennyira otvarak v geforce-k is ?

Levagja a kepnek a szelet a videozaskor amikor is bekapcsolom a tv a driverben.

Ha csak siman vindozban illesztem a extend to main - el akkor meg nem feketeseg tatong a kep helyen.

Az a legjobb benne, hogy beallitom mukodik es ket nap mulva teljesen uj problemaval talalkozom.

Hihetetlen, szoval ha vki tud akkor segitsen mar.

Vagy legalabb azt, hogy hol van errol vmi oldal.

Udv

kult

#1895 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 09:14

Idézet: kult99 - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 7:16

(...)Nekem meg azt arulja mar el valaki, hogy a halalba lehet azt beallitani, hogy  a tvmet ne 1024x768 ba ismerje fel az a ***** driver. Mar nagyon unom ui. levagja a kep szelet. (...)

A radeon CCC driver beállító alkalmazásban szépen be lehet állítani a tv felbontását is, meg azt is hogy mekkora legyen a kép.

#1896 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 15:24

Idézet: kult99 - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 8:16

KOMJATIUS

A problemadra a megoldas :
az overlay megadasasa.

Radeon kartyaknal be kell allitani azt h theater modban legyen es akkor talan mukodni fog.

Nekem meg azt arulja mar el valaki, hogy a halalba lehet azt beallitani, hogy  a tvmet ne 1024x768 ba ismerje fel az a ***** driver. Mar nagyon unom ui. levagja a kep szelet.

Nem tudom, hogy csak a radeon kartyak ennyira otvarak v geforce-k is ?

Levagja a kepnek a szelet a videozaskor amikor is bekapcsolom a tv a driverben.

Ha csak siman vindozban illesztem a extend to main - el akkor meg nem feketeseg tatong a kep helyen.

Az a legjobb benne, hogy beallitom mukodik es ket nap mulva teljesen uj problemaval talalkozom.

Hihetetlen, szoval ha vki tud akkor segitsen mar.

Vagy legalabb azt, hogy hol van errol vmi oldal.

Udv

kult

Üdv!

Szeretem a költői kérdéseket!  :D  Saját magadnak megválaszoltad a probléma megoldását. Ha esetleg nem tűnne fel:  :omg:

"A problemadra a megoldas :
az overlay megadasasa.

Radeon kartyaknal be kell allitani azt h theater modban legyen es akkor talan mukodni fog." 

Azzal meg ne törődj, hogy a TV-det 1024×768-asnak ismeri fel! Nálam is így van! Az asztalon követi az egér mozgását a képernyő, de ha overlay-be átvált, akkor kirakja a videót full screen-be! (Legyen az akármekkora felbontású a videó! > HD)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1897 Felhasználó inaktív   kaisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 05. 15:34

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémára: a szüleim vettek egy video készüléket, és már volt egy dvd-lejátszójuk, amit a tv-vel közösen vettek. A dvd-t a tévéhez csak scart-kábellel lehetett kötni, mert a tv-n csak olyan kimenet van. A videot összekötöttük a tv-vel rendeltetésszerűen (antennakábel, coaxkábel, meg scartkábel), és a dvd-t úgy kötöttük a tv-hez, hogy vettünk scart-elosztót a tv-hez, és a dvd, meg a video scartját is abba dugtuk. A probléma ott kezdődik, hogy a videot lehet nézni, a dvd-t nem, akkor sem, ha a video scartját kihúzzuk. A kérédsem az, hogy mi a teendő. Megfelelően vannak-e így rákötve az eszközök a tv-re? Ha igen, akkor mi kell ahhoz, hogy a dvd-t meg tudjuk jeleníteni (azelőtt nem volt vele semmi probléma, egyből megjelent az AV csatornán, most meg semmi nem jelenik meg). A dvd-képernyő egy esetben jelent meg, amikor a dvd scartját nem a tv elosztójába dugtuk, hanem a video AV2 kimenetelébe, viszont úgy sem volt jó, mert akkor meg futott a kép (három részre volt osztódva). Tehát, kérdeném, hogy van-e valaki, aki tanácsot tudna adni, hogy mit lehetne még kipróbálni vagy beállítani?

#1898 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 16:41

Idézet: kaisa - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 15:34

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémára: a szüleim vettek egy video készüléket, és már volt egy dvd-lejátszójuk, amit a tv-vel közösen vettek. A dvd-t a tévéhez csak scart-kábellel lehetett kötni, mert a tv-n csak olyan kimenet van. A videot összekötöttük a tv-vel rendeltetésszerűen (antennakábel, coaxkábel, meg scartkábel), és a dvd-t úgy kötöttük a tv-hez, hogy vettünk scart-elosztót a tv-hez, és a dvd, meg a video scartját is abba dugtuk. A probléma ott kezdődik, hogy a videot lehet nézni, a dvd-t nem, akkor sem, ha a video scartját kihúzzuk. A kérédsem az, hogy mi a teendő. Megfelelően vannak-e így rákötve az eszközök a tv-re? Ha igen, akkor mi kell ahhoz, hogy a dvd-t meg tudjuk jeleníteni (azelőtt nem volt vele semmi probléma, egyből megjelent az AV csatornán, most meg semmi nem jelenik meg). A dvd-képernyő egy esetben jelent meg, amikor a dvd scartját nem a tv elosztójába dugtuk, hanem a video AV2 kimenetelébe, viszont úgy sem volt jó, mert akkor meg futott a kép (három részre volt osztódva). Tehát, kérdeném, hogy van-e valaki, aki tanácsot tudna adni, hogy mit lehetne még kipróbálni vagy beállítani?

Üdv!

Igaz, nem ismerem a scart elosztók lelki világát. Nem lehet, hogy van rajta egy forrás kapcsoló, amivel kiválasztod, hogy melyik bemenetről kapja a TV a jelet?!  :think:  Én Scart elosztó nélkül oldottam volna meg! Videó megy a TV Scart-jába. A DVD-t meg dugd be a Videó Scart BEmenetére (nem a TV-hez menő kimenetbe). Ha a TV AV1-en, a Videó meg AV csatornán van, akkor elvileg kell, hogy menjen a DVD. (A videó ilyenkor átengedi magán a jelet és egyenesen továbbítja a TV-hez.

#1899 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 23:23

Idézet: kaisa - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 14:34

Sziasztok!

A DVD-t nem szerencsés a videoba vezetni, a DVD lemezek Macrovision védelme miatt ez gondot okozhat.  Lásd DVD FAQ.
Megoldás lehetne az, ha a TV SCART bemenetére csak a DVD-t kötöd, a video-t meg RF-n (a nagyfrekis kimenetén, azaz az antenna összekötő kábelen keresztül), egy TV csatornára hangolva nézitek. A VHS kazetták jelének sávszélessége/minősége miatt ugyanis gyakorlatilag nem fogsz minőségi különbséget látni.
Szóval ez a gyakorlatban legegyszerűbben úgy néz ki, hogy a videomagnóba beteszel egy kazettát, lejátszásra kapcsolod, és a TV-n egy szabad programhelyre behangolod/rögzíted a jelét. (Persze ehhez összekötve kell lennie a videomagnónak egy koax kábellel a TV antennabemenetével.)

#1900 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 19:11

Idézet: tlala - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:23

A DVD-t nem szerencsés a videoba vezetni, a DVD lemezek Macrovision védelme miatt ez gondot okozhat.  Lásd DVD FAQ.
Megoldás lehetne az, ha a TV SCART bemenetére csak a DVD-t kötöd, a video-t meg RF-n (a nagyfrekis kimenetén, azaz az antenna összekötő kábelen keresztül), egy TV csatornára hangolva nézitek. A VHS kazetták jelének sávszélessége/minősége miatt ugyanis gyakorlatilag nem fogsz minőségi különbséget látni.
Szóval ez a gyakorlatban legegyszerűbben úgy néz ki, hogy a videomagnóba beteszel egy kazettát, lejátszásra kapcsolod, és a TV-n egy szabad programhelyre behangolod/rögzíted a jelét. (Persze ehhez összekötve kell lennie a videomagnónak egy koax kábellel a TV antennabemenetével.)

Ehh eszembe se jutott, hogy vannak olyan DVD-k amik macrovision-nal vannak ellátva!  :omg:  Nekem nincs ezekből túl sok... (10%) Na nem mint + figyelmeztetési szint...  :D

Szerkesztette: Klown 2006. 11. 06. 19:12 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97