Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 13:20
Szia.
Hivatkozott terméket nem ismerem, viszont nekem kettő különbőző típusú is van ilyen (tehát igen nagy rálátásom van a kérdésre!), számítógép tv kimenetről egyik se volt igazán használható, az egyik azóta is szervizben van mert kezdettől fogva szar volt (a hangja, a trustnak).
Mind vasbeton, mind téglafal(!) esetén rossz az adásminőség ti. akár enyhe mozgás is akár képzavart okoz.
Ha nálad a két készülék helyzete olyan lesz, hogy közötte (légvonalban) nem lesz mozgás, lehetséges hogy nem lesz zavaró az emberek mozgása.
Nálunk ami volt... hát kényelmetlen úgy nézni a képet, hogy nem szabad mocorogni. Bezzeg a mocsadékok vakító fehér fogakkal (ideális álompár a készülék dobozán) a 200 centis plazmát vigyorogva nézik...
Ha netán enni szeretnél tv-zés közben, azt is el lehet felejteni, mert a mikró szépen elviszi a képet, és eldurrantja a tv hangszóróját is, vagy a fejhallgatód membránja ugrik ki a helyéről a füleddel együtt.
Mondjuk sejthettem volna előre hogy nem túl kiforrott ez a technológia abból, hogy a hozzáadott útmutatóban van olyan (szinte mindegyiknél egyforma), hogy nem megfelelő képminőség esetén
centiról centire változtassa a készülék helyzetét.
Milyen szar technológia az, ahol centiról centire kell valamit mozgatni? Hát ilyen.
Nem akarom a te általad kinézett készüléket minősíteni, de mivel az konkrétan a készülékbe kerül beszúrásra, a helyét sem nagyon lehet változatni (!), illetve túl kicsinek találom, azért anyag is kell ezekbe a készülékekbe...normális antenna...
Amit tudok tanácsolni, hogy eggyezz meg a kereskedővel hogy vétel előtt kipróbálhasd. Ha megfelel, megveszed, ha nem, akkor nem

Fontos! Ott próbáld ki ahol használni fogod!
Ugyancsak nézd meg hogy minden általad használni kívánt készülék távirányítójának a jelét is korrektül átviszi-e. előfordulhat hogy pl nézel valamit, és egyszer csak átvált/kikapcsol/elmegy a hang stb, mert a vevő rész fals jelet vesz...
A neten fellelhető teszteket el se olvasd, hirdetések, hazugságok mind.
Egyébként nem tiszta mit akarsz, mert azt mondod, UPC adás továbbításához lesz ez a dolog.
Te egyetlen egy csatornát fogsz tudni egy időben továbbítani (a készülék árából nézve kompozit átvitel van csak), mégpedig azt, amit amúgy is nézel a tv-n. És ha lent mást akarnak nézni?
Ezek a készülékek átviszik az infrát is, tehát elméletileg a lenti tv távirányítójával fent tudsz csatornát váltogatni, de mint írtam, ugyanaz fog menni lent, ami fent. Megjegyzem, nem vagyok benne biztos hogy minden távirányítóval kompatibilis az az infra átvitel.
Ha a jelet elosztod, és van mondjuk videód tunerrel, akkor jobb a helyzet, hiszen ha a videód kimenetére szúrod a vezetéknélküli továbbítót, akkor csak a videó lesz használhatatlan a lentiek számára.
Hosszú távon feltétlenül jobban jársz, ha rendesen jó minőségű (réz árnyékolású) koax kábellel viszed fel a jelet, így az öszes csatornát megkapod, nem csak azt az egyet amit lent is néznek, és semmi problémád nem lesz vele

A kábetv-s jel úgyis erős szokott lenni, tehát a T elosztó 2-3db-es csökkenése nem oszt, nem szoroz, de ha mégis, akkor aktív elosztó és kész..és szépen szabályozhatod magadnak a jelerősséget.
Amennyiben mégis vezetéknélküli átvitelben gondolkodsz, akkor ld. feljebb hogy próbáld ki vásárlás előtt, illetve néz inkább digitális elven műkdödőt. Én digitálist konkrétan nem próbáltam még, mivel nem lehet kapni nagyon, de elméletileg jobbnak kell lennie, hiszen átvitelnél lehet azt tudni mi jel, és mi a zavar, ergó zavarmentesebb átvitelt eredményezhet...gondolom az ára is többszöröse. Azért azt se árt kipróbálni vásárlás előtt.
Remélem segítettem. Amennyiben megveszed a készüléket, vagy mást, kérlek majd számolj be a tapasztalatokról.