HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:01

Idézet: isi101 - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:18

Sziasztok !
Az volna az én nagy gondom, hogy van egy aránylag régi tévém, amire szeretném a számítógép képét rávarázsolni.
A videókártya tv kimenetével nincs is semmi gondom, másik televizión szépen meg is jelenik a kép,
csak ennek a tévének az átváltása az a/v csatornára nem sikerül.
Viszont más készülék(dvd lejátszó) a scart csatlakozón keresztül automatikusan át tudja kapcsolni..
A számítógép jele is egy scart-rca kábel segítségével kerülne rá, csak a tévét kéne valahogy tudni átkapcsolni az a/v csatornára.
Nem lehet valamelyik bemenet segítségével átváltani?

Ha a sima alapsávi videó bemenetét akarod használni a scart csatinak (20-as láb), ahhoz nem feltétlenül kell a kapcsolójel, elég ha a tv távkapcsolójával a tv-t video-ra állítod.
De egyébként az átkapcsolást a scart bemenet 8-as lábára adott egyenáramú jel végzi, ezt viszont nem feltétlenül adja ki minden készülék (csak amelyiknek R-G-B kimenete is van, hiszen a vevő oldalon akkor arra is szükség van, hogy a scart bemenet észlelje, hogy R-G-B kapcsolat eröltetve van).
A gyakorlatban viszont egy db 9 V-os kis elem is megteszi, ha te akarod az átkapcsolást végezni...
Scart bekötés:
Kép

#1962 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 22:31

Idézet: tlala - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 22:01

Ha a sima alapsávi videó bemenetét akarod használni a scart csatinak (20-as láb), ahhoz nem feltétlenül kell a kapcsolójel, elég ha a tv távkapcsolójával a tv-t video-ra állítod.
De egyébként az átkapcsolást a scart bemenet 8-as lábára adott egyenáramú jel végzi, ezt viszont nem feltétlenül adja ki minden készülék (csak amelyiknek R-G-B kimenete is van, hiszen a vevő oldalon akkor arra is szükség van, hogy a scart bemenet észlelje, hogy R-G-B kapcsolat eröltetve van).
A gyakorlatban viszont egy db 9 V-os kis elem is megteszi, ha te akarod az átkapcsolást végezni...
Scart bekötés:
Kép

Köszönöm szépen a gyors választ.
A fő gondom az, hogy nem tudom átkapcsolni a televíziót a csatornára, ezért kellene a Scart csatlakozóval való átkapcsolás.
Gondolom, a 9 voltos elem helyett megteszi a számítógép 12 voltja is.

Azaz, a videókártyáról a 20as lábra, a tápegységről pedig a 8asra.
a test gondolm össze van kötve a scarton, azaz mindegy melyikre teszem a gépről.

#1963 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 14:20

Üdv

Fogalmam sincs hogy hol kellene kérdeznem, tudtok valamit ezekről a 2,4 Ghz-en működő audio-videó jeltovábbítókról?

13 ezer Ft körüli áron van egy pár, UPC adás továbbításához kellene földszintről 1. emeleti tévére.

Olyasmi mint ez:

http://www.addel.hu/template/temp1/detailp...roductid=106212

de pontosan erről lenne szó: (kép alja)
http://w3.hat.hu/ftp/temp/obi_katalogus/61...pdfs/big/04.jpg

Vélemény? Van valakinek tapasztalat?

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 13. 14:23 -kor

#1964 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 14:58

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 14:20

Üdv

Fogalmam sincs hogy hol kellene kérdeznem, tudtok valamit ezekről a 2,4 Ghz-en működő audio-videó jeltovábbítókról?

13 ezer Ft körüli áron van egy pár, UPC adás továbbításához kellene földszintről 1. emeleti tévére.

Olyasmi mint ez:

Persze hogy tudunk róluk, rengeteg helyen lehet manapság ilyet kapni.
Nekem is van ilyesmim, és meg vagyok vele elégedve, bár a falak sokat rontanak a hatótávolságon. (fal nélkül akár 30-50 méter is tisztán, falakkal 10 méter)
Képminőségileg rendben van, persze nem lesz olyan mint a UPC-jé, hiszen ez csak kompozit, de maga az átvitel nem ront a képminőségen.

Az elgondolásod is érdekes, hiszen te az emeleti tévén ugyanazt tudod csak nézni, mint amit odalent néznek.
Ez az egyik legnagyobb hátránya a műholdas televíziózásnak. Ahány tévé, annyi beltéri egység, annyi előfizetés... a kábeltévét meg annyifelé osztod amennyire akarod.

#1965 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:30

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 13:20

Üdv

Olyasmi mint ez:

Szia.

Hivatkozott terméket nem ismerem, viszont nekem kettő különbőző típusú is van ilyen (tehát igen nagy rálátásom van a kérdésre!), számítógép tv kimenetről egyik se volt igazán használható, az egyik azóta is szervizben van mert kezdettől fogva szar volt (a hangja, a trustnak).

Mind vasbeton, mind téglafal(!) esetén rossz az adásminőség ti. akár enyhe mozgás is akár képzavart okoz.
Ha nálad a két készülék helyzete olyan lesz, hogy közötte (légvonalban) nem lesz mozgás, lehetséges hogy nem lesz zavaró az emberek mozgása.
Nálunk ami volt... hát kényelmetlen úgy nézni a képet, hogy nem szabad mocorogni. Bezzeg a mocsadékok vakító fehér fogakkal (ideális álompár a készülék dobozán) a 200 centis plazmát vigyorogva nézik...
Ha netán enni szeretnél tv-zés közben, azt is el lehet felejteni, mert a mikró szépen elviszi a képet, és eldurrantja a tv hangszóróját is, vagy a fejhallgatód membránja ugrik ki a helyéről a füleddel együtt.

Mondjuk sejthettem volna előre hogy nem túl kiforrott ez a technológia abból, hogy a hozzáadott útmutatóban van olyan (szinte mindegyiknél egyforma), hogy nem megfelelő képminőség esetén centiról centire változtassa a készülék helyzetét.
Milyen szar technológia az, ahol centiról centire kell valamit mozgatni? Hát ilyen.

Nem akarom a te általad kinézett készüléket minősíteni, de mivel az konkrétan a készülékbe kerül beszúrásra, a helyét sem nagyon lehet változatni (!), illetve túl kicsinek találom, azért anyag is kell ezekbe a készülékekbe...normális antenna...

Amit tudok tanácsolni, hogy eggyezz meg a kereskedővel hogy vétel előtt kipróbálhasd. Ha megfelel, megveszed, ha nem, akkor nem :) Fontos! Ott próbáld ki ahol használni fogod!
Ugyancsak nézd meg hogy minden általad használni kívánt készülék távirányítójának a jelét is korrektül átviszi-e. előfordulhat hogy pl nézel valamit, és egyszer csak átvált/kikapcsol/elmegy a hang stb, mert a vevő rész fals jelet vesz... :)

A neten fellelhető teszteket el se olvasd, hirdetések, hazugságok mind.

Egyébként nem tiszta mit akarsz, mert azt mondod, UPC adás továbbításához lesz ez a dolog.
Te egyetlen egy csatornát fogsz tudni egy időben továbbítani (a készülék árából nézve kompozit átvitel van csak), mégpedig azt, amit amúgy is nézel a tv-n. És ha lent mást akarnak nézni?
Ezek a készülékek átviszik az infrát is, tehát elméletileg a lenti tv távirányítójával fent tudsz csatornát váltogatni, de mint írtam, ugyanaz fog menni lent, ami fent. Megjegyzem, nem vagyok benne biztos hogy minden távirányítóval kompatibilis az az infra átvitel.
Ha a jelet elosztod, és van mondjuk videód tunerrel, akkor jobb a helyzet, hiszen ha a videód kimenetére szúrod a vezetéknélküli továbbítót, akkor csak a videó lesz használhatatlan a lentiek számára.

Hosszú távon feltétlenül jobban jársz, ha rendesen jó minőségű (réz árnyékolású) koax kábellel viszed fel a jelet, így az öszes csatornát megkapod, nem csak azt az egyet amit lent is néznek, és semmi problémád nem lesz vele :) A kábetv-s jel úgyis erős szokott lenni, tehát a T elosztó 2-3db-es csökkenése nem oszt, nem szoroz, de ha mégis, akkor aktív elosztó és kész..és szépen szabályozhatod magadnak a jelerősséget.

Amennyiben mégis vezetéknélküli átvitelben gondolkodsz, akkor ld. feljebb hogy próbáld ki vásárlás előtt, illetve néz inkább digitális elven műkdödőt. Én digitálist konkrétan nem próbáltam még, mivel nem lehet kapni nagyon, de elméletileg jobbnak kell lennie, hiszen átvitelnél lehet azt tudni mi jel, és mi a zavar, ergó zavarmentesebb átvitelt eredményezhet...gondolom az ára is többszöröse. Azért azt se árt kipróbálni vásárlás előtt.

Remélem segítettem. Amennyiben megveszed a készüléket, vagy mást, kérlek majd számolj be a tapasztalatokról. :)

#1966 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 15:58

Köszönöm mindkettőtöknek a hozzászólást!  :)

Nem nekem lesz a készülék, hanem a főnökömnek.

Tudja, hogy csak azt nézheti a fenti tévén, amin a UPC beltéri van. Kábeltévéje nincs, olyan helyen lakik, csak ez a UPC direkt. Nekem eszembe se jutna ilyen cuccot venni.

Most aztán jól megkavartátok, tehát 50-50% :) - Konkrétan az OBI-sat akarta megvenni (második link), de ajánlottak neki egyet 25 ezer Ft-ért, egy Szatellites boltban.

Továbbítom az infókat, és majd mérlegel.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 13. 15:59 -kor

#1967 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 15:20

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 15:30

...

A mikrós dolog tényleg igaz, bezavar és a tévéd meghalhat tőle. Az, hogy a mozgástól meghal, csak annyiban igaz, ha ott mozogsz ahonnan kapja a jelet. De mivel itt földszint-emelet van nem tudom ki mozogna a két cucc között....

#1968 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 15:44

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 14:20

(...) De mivel itt földszint-emelet van nem tudom ki mozogna a két cucc között.... (...)

Amit írtam nem te állításaid megcáfolására írtam, hanem válaszoltam annak, aki kérdezett.
Egyébként magam is ezt írom "Ha nálad a két készülék helyzete olyan lesz, hogy közötte (légvonalban) nem lesz mozgás, lehetséges hogy nem lesz zavaró az emberek mozgása." tehát ebben egyetértünk...

#1969 Felhasználó inaktív   beamen 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 14. 20:49

Hello!

Nem tudom másnak volt e már ilyen problémája, de én nem találkoztam ezzel egybevágóval.
A következő a helyzet:Videókártyámhoz kapott átalakítóba benyomtam a vidkártyába majd ezt összekötöttem a tv-vel egy rca-rca kábellel.Eleinte működött is pár napig a dolog.Aztán ma mikor bekapcsoltam már fekete fehér volt a kép.Próbáltam scarttal is a tvhez kapcsolni akkor is ugyanez volt az eredmény.Pal van beállítva és kipróbáltam klón módban és desktop kiterjesztéssel is.
Nem tudom mitévő legyek.Egyik napról a másikra mitől lehetett fekete fehér?Mit lehet tenni?
Előre is köszönöm a segítséget!

#1970 Felhasználó inaktív   beamen 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 15. 15:16

Olyan jelenség is van, hogy mikor a videokimenet formátumát kompozitra állítom akkor színes lesz a kép egy pillanatra, de aztán elsötétül a kép és nem látni semmit.

#1971 Felhasználó inaktív   zoljoz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:57

Sziasztok,

ma kipróbáltam egy 2,4 GHz-es jeltovábbítóval összekötni a PC-t és a TV-t. A videokártyát S-VIDEO-RCA kábellel dugtam össze a jeladóval. A probléma az, hogy a TV-n nem jelenik meg kép. Megnéztem a beállításokat és úgy néz ki, mintha nem lenne TV eszköz csatlakoztatva a kimenetre.

Tudja valaki, hogy van-e valami megoldás?

Köszi...

#1972 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:08

Sziasztok,

Lehet valahol RGB -> kompozit átalakítót kapni? Új videókártyámon (azt hiszem) komponens RGB kimenet van, ezt kellene valahogy a TV kompozit (vagy s-video) RCA bemenetére ráhegeszteni.

Ilyen kártyáról van szó: Asus EN7600GT

Esetleg RGB -> scart megoldás is szóba jöhet, de akkor a DVD-lejátszót kell máshova csatlakoztatnom... (csak 1 scart van a TV-n).

Köszi, L.

#1973 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:31

Idézet: zoljoz - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 20:57

Sziasztok,

ma kipróbáltam egy 2,4 GHz-es jeltovábbítóval összekötni a PC-t és a TV-t. A videokártyát S-VIDEO-RCA kábellel dugtam össze a jeladóval. A probléma az, hogy a TV-n nem jelenik meg kép. Megnéztem a beállításokat és úgy néz ki, mintha nem lenne TV eszköz csatlakoztatva a kimenetre.

Tudja valaki, hogy van-e valami megoldás?

Köszi...

A vezetéknélküli továbbitó adója pont olyan, mintha ott egy tv lenne, tehát a driverben kell tudnod beállítani a tv kimenetet.

Első körben próbáld ki esetleg közvetlenül a tv-vel összekötni a gépet, így kiderül, hogy a számítógép+kábel -e a gond.
(Előtte tv-ből minden antennát húzz ki, és minden dugdosást/kihúzást az összes eszköz kikapcsolt állapotában végezz!)

#1974 Felhasználó inaktív   nagyger 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:57

Sziasztok,

1 olyan kérdésem lenne hogy ati kártyáknál lehet olyan osztott képernyős megjelenítést elérni mint a geforce-oknál hogy a fele képernyőt a monitoron a másikfelét a TV-n látom? Igazábol amit szeretnék használni rajta az egy karaoke program. És geforce kártáknál ez tök jo hogy kirakom a szöveget az egyikfelére(ami a tvn látható), és közben nyugodtan keresgélhetek számokat a másik felén(monitoron) amit csak én látok.  Vagy nem létezik videokeverő program tv out-ra?, keresgéltem, de még nem találtam ilyet

#1975 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:43

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 19:08

Lehet valahol RGB -> kompozit átalakítót kapni? Új videókártyámon (azt hiszem) komponens RGB kimenet van, ezt kellene valahogy a TV kompozit (vagy s-video) RCA bemenetére ráhegeszteni.

Probléma megoldva - az RGB adapter kék színü csatlakozóján kompozit és s-video jel is jön... M'ér nem tudják ezt valami haszn. útmutat.-ban leírni....

#1976 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:46

Idézet: nagyger - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 13:57

Sziasztok,

1 olyan kérdésem lenne hogy ati kártyáknál lehet olyan osztott képernyős megjelenítést elérni mint a geforce-oknál hogy a fele képernyőt a monitoron a másikfelét a TV-n látom? Igazábol amit szeretnék használni rajta az egy karaoke program. És geforce kártáknál ez tök jo hogy kirakom a szöveget az egyikfelére(ami a tvn látható), és közben nyugodtan keresgélhetek számokat a másik felén(monitoron) amit csak én látok.  Vagy nem létezik videokeverő program tv out-ra?, keresgéltem, de még nem találtam ilyet

A Catalyst Control Center-ben lennie kell ilyennek... Display Manager -> Extended mode, vagy ilyesmi....

#1977 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:30

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 15:43

Probléma megoldva - az RGB adapter kék színü csatlakozóján kompozit és s-video jel is jön... M'ér nem tudják ezt valami haszn. útmutat.-ban leírni....

Csinálhatnál valami fényképet, hadd lássuk :)

#1978 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:21

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 20:30

Csinálhatnál valami fényképet, hadd lássuk :)

Szóval, itt a gép mögötti kábel-rengeteg egy része.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A videókártya mini-DIN csatijában van a mellékelt RGB adapter. Ennek kék csatijában a (sárga) kompozit kábel. (A piros és a zöld lóg a semmibe...)

Az NVidia Control Panel-ben meg be lehet állítani milyen jelet adjon a kártya:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#1979 Felhasználó inaktív   kikillai 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:50

Hali,

Van egy Nvidia GeForce 7600 GS videókártyám, és tv-n szeretném nézni a filmket. Ehhez meg is van a megfelelő kábelem, a legfrisseb drivert is felraktam, ami nagyon szépen fel is ismerte, h D/Pal-ban, S-videó kimeneten kell megkapnia a jelet a tv-nek... Ez meg is történik, azonban fekete-fehér a tv-n a szín, és akármit csinálok nem lesz más...Ami biztos: a kábel jó, mert nem rég cseréltem le a gépem, akkor egy GeForce 2-esem volt, amivel működött a cucc, plusz, és ez a legérdekesebb számomra: ha K/Pal-t állítok be S-videón, majd utána átrakom Composite kimenetre a beállítást, akkor abban a pár másodpercben, amíg felismeri, h ilyen tulajdonképpen nincs, látszik rendesen a szín... Csak aztán elmegy a kép, és állíthatom vissza, hogy aztán megint csak fekete-fehéren működjön...
Találkozott vki más is ilyen problémával???
Vagy mit lehetne megnézni, beállítani, stb...

Köszi előre is a segítségeteket!

Gábor

#1980 Felhasználó inaktív   beamen 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 22. 15:37

Kedves kikillai!
Nekem egy az egyben ugyanez a problémám, még a videókártya is stimmel, de én eddig nem kaptam választ.Remélem a te leírásod világosabb lett mint az enyém és valaki segít.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.