HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:13

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:05

Sziasztok!

Vki nem tud segíteni a fent leírt témában?

Nekem is hdtv-nek ismeri fel, holott semmi köze hozzá...

Vmi felbontásbeli probléma,vagy nem is tudom, mi lehet a baj...

Látszik,ha felbontást váltok,hogy jobban zizeg,vibrál...
Nem szeretnék új tv-t venni emiatt:(

Help SOS!!!

Üdv!

Esetleg régebbi drivereket is próbálj ki...  :rolleyes:  Hátha! Sajna erre már tényleg nem tudok mit mondani! Ált. az ASUS kártyák TV kimenetével elég sok a gubanc, bár a gyári driver legtöbbször orvosolja!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2002 Felhasználó inaktív   NeOhu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:15

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:11

Csáó!

lehet ugyanaz a problémánk...

Tegnap végre beszereztem,, egy rgb-scartos cuccot, összekötöttem a tv-vel, és a kép kivehetetlen, összevissza ugrál,de a felbontás állítgatásra reagál --->gyorsabban ugrál,mégjobban kivehetetlen:)))

Átállítottam pal-b, nekem is hdtvnek ismeri fel de csak egy sima 72centis 50hzes philips tv...

Szal akit tud bármilyen megoldás síkitson,mert lassan 5 napja csak ezzel idegesítem magam...

Driver, vagy bármilyen beállítási megoldás érdekel..

Köszi

Jó hétvégét mindenkinek...

Nekem egy 55cm 50Hz Samsung Tv-m van és egy MSI NX6600GT 128MB VIVO kártyával kötöttem össze.
De mint irtam, nálam az az érdekesség eddig csak nem 1 évig tök faszán ment.
Jah és csak úgy tudtam képet csalni a TV-re, hogy a kártya egyik HDTV kimenetébe bedugtam egy RCA kábelt és összekötöttem a SCART-al.
Na persze hozzáteszem, hogy ez se volt jó, mert kép az volt, de mintha 30Hz lett volna és színfoltok is voltak + vibrált is rendesen, egyszóval szar.

Létezik, hogy a kártya S-Video kimenete elszállt?
Vagy mi lehet a probléma?

#2003 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 09:06

Sziasztok!

Szeretnék videó lejátszásra összerakni egy számítógépet (főleg mpeg2, de időnként divx is lenne). A TV amire kötném egy elég régi, de jó képminőségű modell, csak composite videobemenet van rajta.

Mit javasoltok, milyen kártyát tegyek bele? A következő 2 lehetőségre gondoltam:

- Matrox Millenium Dualhead G450. Elvileg támogatja a windows xp, gyakorlatban működik így valakinek?
  Nekem sohasem volt ilyen kártyám, de régen nagyon jókat mondtak a tv-out minőségéről. Van valakinek tapasztalata, hogy hogy állja meg a helyét az újabb kártyákkal szemben?

- ATI Radeon 9200.

Szóval mit javasoltok melyiket vegyem használtan, ha a TV-out minősége a legfontosabb? 
Persze azért szeretném használni a kártyát általános windowsos programok futtatására is, de erre gondolom minden kártya alkalmas.

Köszi
Ghostie

#2004 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 09:52

Idézet: NeOhu - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:15

Nekem egy 55cm 50Hz Samsung Tv-m van és egy MSI NX6600GT 128MB VIVO kártyával kötöttem össze.
De mint irtam, nálam az az érdekesség eddig csak nem 1 évig tök faszán ment.
Jah és csak úgy tudtam képet csalni a TV-re, hogy a kártya egyik HDTV kimenetébe bedugtam egy RCA kábelt és összekötöttem a SCART-al.
Na persze hozzáteszem, hogy ez se volt jó, mert kép az volt, de mintha 30Hz lett volna és színfoltok is voltak + vibrált is rendesen, egyszóval szar.

Létezik, hogy a kártya S-Video kimenete elszállt?
Vagy mi lehet a probléma?

Simán létezhet.
Nekem van egy Geforce 6800-am amin teljesen halott a tv-out és van egy Geforce 2-m aminek pedig "fut" a tv-out képe és förtelmesek a színek.
MSI GX701

#2005 Felhasználó inaktív   Jam. 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:02

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki csinált-e már ilyen kábelt, vagy esetleg nem tudtok véletlenül egy rajzot hozzá ami alapján meglehet csinálni?

http://www.virtualin...ges/vga-1lg.jpg

Mivel egy ilyen jó megoldásnak tűnik a halott tv-out-os Geforce 6800-amhoz.

Szerkesztette: Jam. 2007. 01. 07. 10:04 -kor

MSI GX701

#2006 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 15:32

Szevasztok!

Teljes kétségbe esés van...

MOndom a mostani helyzetet!

Philips 72centis régi(2001) 50hzes tv összekötve a tv kék scartjaba dugva ->SCART - YUV (RGB) kábellel a gépből d-sub (7tűs SVIDEO)- RGB ADAPTER,(a kártyához adták...)

a tv-m tudja az RGB-t átkapcsolom, erős villódzás, ha megfigyelem csatornaváltásnál,kivehető a kép egy része. a jelenség olyan, mintha a felbontás nem simmtelne, mintha a tv-m nem bírná.

Kipróbáltam egy csomó beállítást,felbontást, mindent amit csak lehet, 4 fajta drive-rel próbálkoztam, a tv-re azt írja ki,hogy HDTV,ami nem igaz...

Utánna olvastam, minden létező fórumon,de semmi

Kérdés ugye a HDTV nagyon felbontású,és igazából erre is lett kitalálva, nem lehet,hogy a driverekben ez eleve bevan állítva, és nem bírja a tv-m?

SDTV -HDTV nem fér össze, vagy nem is tudom,

GYerekek vki próbáljon segíteni,mert megfogok örülni, az is tuti...

KÖSZI ELŐRE IS A SEGÍTSÉGET...

#2007 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:37

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:32

Kipróbáltam egy csomó beállítást,felbontást, mindent amit csak lehet, 4 fajta drive-rel próbálkoztam, a tv-re azt írja ki,hogy HDTV,ami nem igaz...

Hi... nekem nem teljesen tiszta, hol próbálsz felbontást állítani. A Windows Display Properties -> Settings dialoguson, vagy az NVidia Control Panel -> Video & Television -> Change the Signal or HD format ablakban? Szeritem az utóbbiban kellene. 480i vagy 576i felbontást minden TV-nek tudnia kellene...

Szerkesztette: FLaszlo 2007. 01. 07. 16:38 -kor

#2008 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 17:07

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:37

Hi... nekem nem teljesen tiszta, hol próbálsz felbontást állítani. A Windows Display Properties -> Settings dialoguson, vagy az NVidia Control Panel -> Video & Television -> Change the Signal or HD format ablakban? Szeritem az utóbbiban kellene. 480i vagy 576i felbontást minden TV-nek tudnia kellene...

SZia

Na ez az..Mindehol próbáltam...

itt a végeredmény amiről beszélek:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Kép

Kép

És a lényeg,nem tudok semilyen felbontással,és beállítással kicsikarni egy sima képet,már az is haladás lenne,ha fekete fehér képet kapnék,de semmi...

Szerkesztette: Qubi 2007. 01. 07. 17:12 -kor

#2009 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:20

És mi a helyzet sima kompozit kapcsolattal? Videókártya -> mellékelt átalakító kék kimenente -> TV kompozit (általában sárga RCA) bemenete? (Meg persze a NV control panel-ben is kompozit kiválasztása...)

#2010 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:03

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 8:06

Sziasztok!

Szeretnék videó lejátszásra összerakni egy számítógépet (főleg mpeg2, de időnként divx is lenne). A TV amire kötném egy elég régi, de jó képminőségű modell, csak composite videobemenet van rajta.

Mit javasoltok, milyen kártyát tegyek bele? A következő 2 lehetőségre gondoltam:

- Matrox Millenium Dualhead G450. Elvileg támogatja a windows xp, gyakorlatban működik így valakinek?
  Nekem sohasem volt ilyen kártyám, de régen nagyon jókat mondtak a tv-out minőségéről. Van valakinek tapasztalata, hogy hogy állja meg a helyét az újabb kártyákkal szemben?

- ATI Radeon 9200.

Szóval mit javasoltok melyiket vegyem használtan, ha a TV-out minősége a legfontosabb? 
Persze azért szeretném használni a kártyát általános windowsos programok futtatására is, de erre gondolom minden kártya alkalmas.

Köszi
Ghostie

A Matrox G450 TV képe láthatóan élesebb, azt javasolnám.
A mai játékokra persze alkalmatlan a sebessége miatt, de pl. a 2D-s megjelenítése is jobb, szebb a Windows az asztalon. (Egyik gépemben Matrox van, a másikban ATI.)

#2011 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:21

Idézet: tlala - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:03

A Matrox G450 TV képe láthatóan élesebb, azt javasolnám.
A mai játékokra persze alkalmatlan a sebessége miatt, de pl. a 2D-s megjelenítése is jobb, szebb a Windows az asztalon. (Egyik gépemben Matrox van, a másikban ATI.)

Köszi, akkor szétnézek a Matroxok között.

Van különbség a Matrox G450 és a G400-as között tv kép minőségében?
Vagy melyik modell lenne a legalkalmasabb a Tv-re kötéshez?

Üdv
Ghostie

#2012 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:43

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:20

És mi a helyzet sima kompozit kapcsolattal? Videókártya -> mellékelt átalakító kék kimenente -> TV kompozit (általában sárga RCA) bemenete? (Meg persze a NV control panel-ben is kompozit kiválasztása...)

Azt is probáltam, a régi vezetékkel, de semmi...

ezért is vettem meg az rgb-t:)

Szal az sem jó, már gondolkodtam,hogy megnézem más tvvel,csak nem volt hangulatom szétkapni a gépet,és levinni...

Az már,csak holnapra marad...

Utánna VGA csere....mert mást már nem tudok elképzelni...

Azért köszi

#2013 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:04

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 20:21

Van különbség a Matrox G450 és a G400-as között tv kép minőségében?
Vagy melyik modell lenne a legalkalmasabb a Tv-re kötéshez?

A G400-ason kulön TV vezerlö chip van (maven - MAtrox Video ENcoder). A G450-esen mar a GPUba van integralva. Allitolag a maven chip scaler-e jobb.

Ugy emlekszem, mindkettöz lehet eleg egyszeruen SCART kabelt gyartani :)
May the bastard rest in pieces ;)

#2014 Felhasználó inaktív   KisPál 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:53

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a karimat, ami egy geforce 6600gt, rákötöttem a tv-re egy s-video kábel és egy scart átalakító segítségével. Minden tökéletes lenne, csak a tv-n a kép függőlegesen megvan nyújtva. Ez miért van? (A VGA driverem úgy van beállítva hogy a másodlagos kijelzőn ami a TV, teljes képernyőn nyomja mert másképp nincs kép sem a monitoron, sem a tv-n ha filmet nézek.) Válaszokat köszönöm!

#2015 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 18:57

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:37

Laci!

Köszi, az életben nem találtam volna rá, erre a Change the Signal or HD format menüpontra, mert klasszikus nézetben használtam,és ott nem igazán tünteik fel...

Szal most visszadugtam a régi kábelt,és kompoziton megy...Tök okés a kép...

Már csak egy kérdés maradt...

Hiába vettem meg drága pénzért a Scart-RGB kábelt..Az csak Nagyfelbontású tvékhez van?
MErt azt a beállítást,hogy RGB-n sima szabványos tv-n menjen,sajnos nem akarja...illetve nincs is ilyen

Erről tud vki vmit?

kipróbáltam 576i és a 480i is,de nem akarja az igazat:)

Köszi a helpeket eddig is:D

CSáó

#2016 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 19:54

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:04

A G400-ason kulön TV vezerlö chip van (maven - MAtrox Video ENcoder). A G450-esen mar a GPUba van integralva. Allitolag a maven chip scaler-e jobb.

Ugy emlekszem, mindkettöz lehet eleg egyszeruen SCART kabelt gyartani :)

Köszi szépen a válaszokat Matrox ügyben.

Kinéztem az ebay-en egy G450-es kártyát, amin egy VGA és egy DVI kimenet van és 32 megás. A sok típus között nem tudom eldönteni, hogy vajon ez a kártya alkalmas-e tv-re kötésre?
Tehát működik úgy, hogy a DVI kimenetre egy LCD monitort kötök, a VGA kimenetre pedig egy átalakító kábellel egy tv-t?

Köszi
Ghostie

Szerkesztette: ghostie 2007. 01. 08. 19:58 -kor

#2017 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:57

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:57

Hiába vettem meg drága pénzért a Scart-RGB kábelt..Az csak Nagyfelbontású tvékhez van?
MErt azt a beállítást,hogy RGB-n sima szabványos tv-n menjen,sajnos nem akarja...illetve nincs is ilyen

Meg lehet tudni mennyi volt az a "drága pénz"  :)  és hogy hol sikerült ilyet kapni? (Esetleg fotó róla?) Elvileg az én TV-m is tudja az RGB-t, de sehol se találtam RGB-Scart átalakítót...

#2018 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 10:26

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 9:57

Meg lehet tudni mennyi volt az a "drága pénz"  :)  és hogy hol sikerült ilyet kapni? (Esetleg fotó róla?) Elvileg az én TV-m is tudja az RGB-t, de sehol se találtam RGB-Scart átalakítót...

Naná!

Média markt (Én soroksáron vettem)

scart-3RCA (YUV) összekötő kábel 10 méter
trendi, két színű "New Age" design
24 karátos aranyozott érintkezők
kiváló minőségű és gondosan kiválasztott anyagok

http://www.hama.hu/i...esize_79013.jpg

10m-es 10Ezer...6m-es 6500ft
Szal ennyi...De most porosodhat az ágyam alatt...(míg nem lesz egy jó kis lcd-m:):)

Na csáó

#2019 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 15:53

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 20:54

Köszi szépen a válaszokat Matrox ügyben.

Kinéztem az ebay-en egy G450-es kártyát, amin egy VGA és egy DVI kimenet van és 32 megás. A sok típus között nem tudom eldönteni, hogy vajon ez a kártya alkalmas-e tv-re kötésre?
Tehát működik úgy, hogy a DVI kimenetre egy LCD monitort kötök, a VGA kimenetre pedig egy átalakító kábellel egy tv-t?

Köszi
Ghostie

Majdnem mindegyik Matroxot ra lehet kötni TV-re a megfelelö kabellel.

G450 / G550 / P650 / P750-hez ugyanaz a kabel jar. ( HD15 (VGA) -> S-video + kompozit )

DVI+VGA? PCI-os az a G450? http://www.matrox.com/graphics/en/crepro/p...ies/g450pci.php

Mert azzal vigyazni kell. Az erdekesebb ficsörök *csak* Intel chipseten tamogatottak... persze ezt nem kötik sehol az orrodra, de jo tudni. Erdekesebb ficsör alatt ertem pl. a Matrox DVDMax-at: monitoron ablakban megy a video + ugyanakkor teljes kepernyön a TV-n.

Tovabba adnak hozza TV kabelt?
May the bastard rest in pieces ;)

#2020 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:16

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 14:53

Majdnem mindegyik Matroxot ra lehet kötni TV-re a megfelelö kabellel.

DVI+VGA? PCI-os az a G450? http://www.matrox.com/graphics/en/crepro/p...ies/g450pci.php

Mert azzal vigyazni kell. Az erdekesebb ficsörök *csak* Intel chipseten tamogatottak... persze ezt nem kötik sehol az orrodra, de jo tudni. Erdekesebb ficsör alatt ertem pl. a Matrox DVDMax-at: monitoron ablakban megy a video + ugyanakkor teljes kepernyön a TV-n.

Tovabba adnak hozza TV kabelt?

AGP-s a kártya, de hasonló lehet mint ami a megadott linken van, csak nem a millenium, hanem gondolom a régi matrox.

Szóval van rá esély hogy megy egyszerre a DVI és a Tv, csak nem biztos?

Üdv
Ghostie

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »