HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:16

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 16:08

Akkor a "HBO műholdvevője" nem nyújt valami tökéletes képet.
Próbálj ki egy asztali DVD lejátszót kompozit illetve svideo/rgb átvitellel. Mind a dvd lejátszót/mind a tv-t lehet hogy külön is be kell állítani ehhez (tv-nek nem minden aljzata képes svide/rgb fogadásra).

Muszáj különbséget láss :)

Ezt írtam hogy ezt próbáltam, és bármilyen muszály is, nem láttam különbséget.

kép1
kép1

- - - -

Aki lát különbséget scart és rca között, az linkeljen már valahogy fényképet vagy képkockát vagy nem tudom mivel lehetne ezt neten láthatóvá tenni.

És mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanám hogyha egy kamerának a firewire vs. az RCA kimenetét nézzük egy tévén, abban sincs sok szemmel látható különbség.

Szerkesztette: zotyaa 2006. 11. 14. 16:25 -kor

#1922 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:26

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:16

Ezt írtam hogy ezt próbáltam, és bármilyen muszály is, nem láttam különbséget.

Aki lát különbséget linkeljen már valahogy fényképet vagy képkockát vagy nem tudom mivel lehetne ezt neten láthatóvá tenni.

És mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanám hogyha egy kamerának a firewire vs. az RCA kimenetét nézzük egy tévén, abban sincs sok szemmel látható különbség.

Az nem baj ha valaki nem hisz másnak csak a saját szemének. Én azonban hiszek a logikának is, hiszen ha egy jel kevesebbet torzul, kevesebb átalakuláson megy át, jobb lesz a minőség.

Látni persze talán nem olyan nyilvánvaló, hiszen nem a zöld lesz piros :)

Én nem nagyon láttam még olyan tv-t, ami firewire-t fogadott volna...

#1923 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 16:42

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 16:26

Én azonban hiszek a logikának is, hiszen ha egy jel kevesebbet torzul, kevesebb átalakuláson megy át, jobb lesz a minőség.

Igen, ha ésszerűen gondolkodunk, akkor az átalakítás nélküli jel jobb... Biztos jobb is...
De én látni szeretném! És nem látom...

Idézet

Én nem nagyon láttam még olyan tv-t, ami firewire-t fogadott volna...

Tv. azon scarton Pioneer asztali DVD rekorder.
DV kamera.
Firewireval, és RCA-val összekötve.
Túl sok különbség itt sincs, de itt legalább LÁTHATÓ. A firewires kép élesebb. Ennyi.

#1924 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:20

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:42

(...)
DV kamera.

Szóval az asztali dvd rekorder tud fireware-t fogadni? Nem volt még szerencsém olyanhoz :)

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:42

Túl sok különbség itt sincs, de itt legalább LÁTHATÓ. A firewires kép élesebb. Ennyi.

"Élesebb". És az nem elég? Azért a tv-nek van egy képminőség megjelenítési határa, egy bizonyos minőség felé ha megpusztulsz sem mész. Ha igazán minőségi különbséget akarsz látni, akkor nézd monitoron.

#1925 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:11

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 16:42

Igen, ha ésszerűen gondolkodunk, akkor az átalakítás nélküli jel jobb... Biztos jobb is...
De én látni szeretném! És nem látom...

DV kamera.

Üdv!

Szerintem érdemes benézned >> IDE << Nem véletlenül "tépik" a szájukat! Úgy emlékszem, hogy még képpel is alátámasztják a minőség beli különbségeket! (kompozit RCA/Scart, S-Video, komponens) De kimondtad a kulcsszót! ÉLESSÉG! TV-Out-on át a TV-n nem tudom elolvasni az ikonokat, mert olyan sz@r, elmosott a kép! Valószínűleg kompons átvitelnél sokkal élesebb lenne (természetesen a TV felbontását figyelembe véve!). De kítűnően látszódik a DVD lejátszónál is. Amikor bekapcsolom ad egy DVD feliratú hátteret. Mivel 1 ugyanazon képről van szó, így ha váltogatok az S-Video és az RGB között, akkor rögvest szembetűnő a különbség! Sokkal élesebb, remegésmentesebb az RGB! Nem véletlen, hogy ott nem 1db RCA-n viszed át az összes videóinformációt, hanem a Scart kábel több erén/3db RCA-n.

IT tanárommal is összevesztem, mert szerinte semmi különbség nincs a D-Sub és a DVI között! A fenéket nem!  :omg:  Ezekszerint nem látott még jó minőségű megjelenítőt, ami kihozta volna a 2 közti különbséget. Természetesen nincs olyan szembeötlő különbség, mint egy kompozit vs. RGB közt!

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2006. 11. 14. 22:14 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1926 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:27

Idézet: Klown - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 22:11

Üdv!

Szerintem érdemes benézned >> IDE << Nem véletlenül "tépik" a szájukat! Úgy emlékszem, hogy még képpel is alátámasztják a minőség beli különbségeket! (kompozit RCA/Scart, S-Video, komponens) De kimondtad a kulcsszót! ÉLESSÉG! TV-Out-on át a TV-n nem tudom elolvasni az ikonokat, mert olyan sz@r, elmosott a kép! Valószínűleg kompons átvitelnél sokkal élesebb lenne (természetesen a TV felbontását figyelembe véve!). De kítűnően látszódik a DVD lejátszónál is. Amikor bekapcsolom ad egy DVD feliratú hátteret. Mivel 1 ugyanazon képről van szó, így ha váltogatok az S-Video és az RGB között, akkor rögvest szembetűnő a különbség! Sokkal élesebb, remegésmentesebb az RGB! Nem véletlen, hogy ott nem 1db RCA-n viszed át az összes videóinformációt, hanem a Scart kábel több erén/3db RCA-n.

IT tanárommal is összevesztem, mert szerinte semmi különbség nincs a D-Sub és a DVI között! A fenéket nem!  :omg:  Ezekszerint nem látott még jó minőségű megjelenítőt, ami kihozta volna a 2 közti különbséget. Természetesen nincs olyan szembeötlő különbség, mint egy kompozit vs. RGB közt!

Üdv: Klown

Mostmár nem hagy nyugodni ez a dolog, úgyhogy ha nem felejtem el, akkor holnap feltétlenül csinálok egy tesztet scart vs. RCA ügyben! Szerintem nincs szemmel látható különbség, de majd publikálom és megnézhetitek.

#1927 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 15:17

Na emberek,
Ha tényleg olyan szembeötlő szerintetek a különbség akkor mondjátok meg légyszi, melyik kép készült SCART-ról és melyik RCA-ról.
A felvétel így készült: DVD lejátszó rákötve scartal és RCAval DVD rekorderre, és a lejátszóban játszott dvd-t átrögzítettem egy másikra külön scarton, aztán rca-n.

KépKép

#1928 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 15:38

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 15:17

Na emberek,
Ha tényleg olyan szembeötlő szerintetek a különbség akkor mondjátok meg légyszi, melyik kép készült SCART-ról és melyik RCA-ról.
A felvétel így készült: DVD lejátszó rákötve scartal és RCAval DVD rekorderre, és a lejátszóban játszott dvd-t átrögzítettem egy másikra külön scarton, aztán rca-n.

Már megbocsáss de valamit iszonyatosan keversz. Kevered a csatlakozókat az átviteli szabványokkal.
Videó szabványok: Composite, S-video, RGB   A SCART csatlakozón ez a 3 féle szabvány küldhető át. A videotechnikában az RCA csatlakozó (sárga színnel van jelölve) Composite jelet továbbít. A Composite jel a legrosszabb minőség hiszen itt keverve van a három alapszín és a szinkronjel. Az, hogy a SCART csatlakozón Composite, S-video, RGB átvitel fog-e átmenni azt a készülékek döntik el. Pontosabban az, hogy a lejátszó készüléken a SCART kimenetet milyen formátumra állítod valamint az, hogy a TV-n, DVD felvevőn, stb.  a SCART bemenet milyen formátumokat fogad. Szóval attól, hogy SCART még semmi sem lesz szebb. Attól lesz szebb a kép ha a SCART kimenetet állítod RGB-be és a TV-n ill. aa DVD felvevő azon a SCART-n ahova dugtad képes RGB jelek fogadására. Na ekkor már látni fogsz különbséget. Nem is keveset. Az S-video is jobb a Composite-nál de nem jobb az RGB-nél. Azért nem jobb mert az S-video esetében csak a világosságjel van különválasztva de a színjel továbbra is összetett.

Szerkesztette: wpepi 2006. 11. 15. 15:39 -kor

#1929 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 16:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 15:38

Már megbocsáss de valamit iszonyatosan keversz. Kevered a csatlakozókat az átviteli szabványokkal.
Videó szabványok: Composite, S-video, RGB A SCART csatlakozón ez a 3 féle szabvány küldhető át. A videotechnikában az RCA csatlakozó (sárga színnel van jelölve) Composite jelet továbbít. A Composite jel a legrosszabb minőség hiszen itt keverve van a három alapszín és a szinkronjel. Az, hogy a SCART csatlakozón Composite, S-video, RGB átvitel fog-e átmenni azt a készülékek döntik el. Pontosabban az, hogy a lejátszó készüléken a SCART kimenetet milyen formátumra állítod valamint az, hogy a TV-n, DVD felvevőn, stb.  a SCART bemenet milyen formátumokat fogad. Szóval attól, hogy SCART még semmi sem lesz szebb. Attól lesz szebb a kép ha a SCART kimenetet állítod RGB-be és a TV-n ill. aa DVD felvevő azon a SCART-n ahova dugtad képes RGB jelek fogadására. Na ekkor már látni fogsz különbséget. Nem is keveset. Az S-video is jobb a Composite-nál de nem jobb az RGB-nél. Azért nem jobb mert az S-video esetében csak a világosságjel van különválasztva de a színjel továbbra is összetett.

Aha. Köszi a felhomályosítást!
Én viszont nem láttam még olyan videotechnikai eszközt, ahol lehetne állítani hogy a scart kimenete milyen típusú jelet adjon le.

#1930 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 17:14

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 15:28

Én viszont nem láttam még olyan videotechnikai eszközt, ahol lehetne állítani hogy a scart kimenete milyen típusú jelet adjon le.

Szia!

Minek írunk ha el se olvasod? :)

Ezt írtam korábban :

"Próbálj ki egy asztali DVD lejátszót kompozit illetve svideo/rgb átvitellel. Mind a dvd lejátszót/mind a tv-t lehet hogy külön is be kell állítani ehhez (tv-nek nem minden aljzata képes svideo/rgb fogadásra)."

Nekem pl az asztali dvd lejátszómon hátul van egy mechanikus kapcsoló, ami azt állítja, hogy a scart rgb/composit vagy svideo kimenetet adjon. Mivel a tv általam használt scart aljzata nem tud svideo-t csak rgb-t, elég jól látható a különbség a két állás között :)
A tv doksijából pedig látom, melyik scart aljzat képes rgb-re, majd arra a scart aljzatra engedélyezem az rgb-t a tv menüjében (alapból auto). Ja, és olyan scart kábel kell, ami átviszi az rgb-t, általában az a teljes bekötésű szokott lenni :)

Tehát a lánc minden elemén (jelforrás/kábel/jelfogadó) be kell állítani a kívánt átviteli módot.

Nekem az svideo átvitel minőségével sem volt bajom.

#1931 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 08:23

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 16:28

A mezei 240 sorfelbontású VHS videomagnó kivételével ma már szinte az összes képrögzítő/megjelenítő eszköz képes leadni/fogadni S-video és/vagy RGB jelet a composite-on kívül. A VHS videomagnó csak és kizárólag composite kimeneti és bemeneti jelet képes feldolgozni a SCART-on (nincs bekötve se az S-video se pedig az RGB). Mivel a VHS igen alacsony sávszélességgel rögzít ezért nem indokolt az S-Video be/kimenet használata. Viszont S-VHS rendszerű magnóknál és kameráknál már megtalálható az S-video ki/bemenet mely általában 4 pines miniDIN formájában található meg a készülékeken. A DVD lejátszók/felvevők a SCART csatlakozón a composite ki/bemenet mellett már rendelkeznek S-video ki/bemenettel valamint a jobb azaz nem ultragagyi készülékek RGB ki/bemenettel is. TV-k esetében azok a készülékek melyeken csak 1db SCART van általában csak composite be/kimenettel rendelkeznek. A 2 vagy több SCART csatlakozóval rendelkező TV-k már tartalmaznak S-video és/vagy RGB bekötést is.

Azoknál a készülékeknél (DVD lejátszó, DVD felvevő, TV, stb.) melyek SCART-on rendelkeznek mind a három (composite, S-video, RGB) bekötéssel ott a készülékek menüjében kell beállítani azt, hogy a SCART-on melyik bekötés legyen aktív. TV készülékek esetében van olyan melyeken szintén menüben kell a bemeneti formátumot kiválasztani és van olyan is ahol a csatlakozóhoz eleve feltüntetik, hogy milyen forrást képes fogadni (kis piktogramok formájában a SCART mellet feltüntetik a fogadható forrást). Ilyen esetben általában nem kell semmit se beállítani a TV-n mivel a SCART-on a felismerés automatikus.

A kép minőségéhez persze az is hozzátartozik, hogy minőségi kábelekkel szerelt SCART összekötést használj mivel a kábelek igencsak meghatározó szerepűek az átvitelben. Természetesen ahhoz, hogy a compositon kívül az S-video és az RGB is továbbítható legyen teljes bekötésű SCART-t kell használnod (ezeken fel van tüntetve, hogy mind a három szabványt képesek mindkét irányban továbbítani).

Az alábbi képen láthatod, hogy a SCART csatlakozó milyen jelek továbbítására használható (persze az, hogy a készülékekben a 21 pin közül mi van bekötve az függ a készüléktől azaz nem minden készüléknél van bekötve mind a 21 pin). Hogy a készülékekben a SCART milyen jelek továbbítására használatos azaz a 21 pinből mik vannak bekötve azt a készülékek műszaki adatlapjai, dokumentációi valamint a kezelési kézikönyv (user manual) tartalmazza.
Kép

Az alábbi képen pedig a teljes bekötésű SCART-SCART kábel bekötése látható:
Kép

#1932 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:07

Nekem van 1 8000Ft-os DVD-m. Azon is be lehet állítani hogy milyen jelet adjon.
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1933 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:37

Van valakinek ATI (radeon) VGA vezérlője, aki kipróbálta a VGA-Scart kábelt? Mit tapasztaltok? Jobb lett a kép vele? Érdemes vásárolni ilyet?

#1934 Felhasználó inaktív   Athar 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 17. 09:15

Sziasztok!
Nekem is lenne egy TV-out probléma. :( Régi Geforce MX 200-as kártya. A hozzá kapott driverrel igen csúnya a kép, és nem is húzza ki teljes TV méretre, szineket sem nagyon tudtam állítani. A legújabb driverben az nvidia control panelen már egész sokmindent be tudok állítani, szebb a kép is, és teljes TV képernyőben is megjelenik a DVD film. composite kimenetet használok. Clone módban használom a drivert. A gondok a következők:
- néha valamiért "visszaáll" kisebb képméretre, nem húzza szét magát a TV-n
- ha meg széthúzza folyamatosan bevillannak zöld/fehér függőleges csíkok tizedmásodpercekre a képen, nagyon zavaró.
- bármit állítok a driverben (színtelítettség, kontraszt stb.), apply után elfeketedik a kép a Tv-n, és csak géprestart után jelenik meg újra a film a TV-n. Addid hiába indítom újra a powerdvd-t, hiába, állítok bármit a driveren, nem megy.

Találtam valami TV tool nevezetű progit, azzal egész jó képet tudtam előhozni, bár az sem tökéletes, nem teljesen TV szélességű, bár annál jóval több területet használ ki, mint amikor a driverből állítom be.
Ha valaki találkozott hasonló jelenségekkel, vagy van ötlete köszönettel várom.

Athar

#1935 Felhasználó inaktív   santi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 11:33

Sziasztok!

Lenne egy TV-out problémám. Van egy Inteles integrált videokártyával ellátott laptopom, amin sehogy sem tudom beállítani, hogy a TV-n is látszódjon a kép.
Az S-video kimeneten hét db lyuk van és van is egy hét tűs S-video RCA átalakítóm, amivel régebben az asztali PC-met kötöttem össze a TV-vel (sikeresen). Most ezt hiába dugom a laptopba, nem veszi észre a laptop, hogy rá van kötve a TV is.

Tudnátok valami segítséget nyújtani ehhez?
Van különbség két ilyen S-video RCA átalakító között? Mert kipróbáltam kettőt is, igaz hogy mindkettő olyan volt, amit radeon videokarikhoz kaptam.

#1936 Felhasználó inaktív   qpci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 12:42

Nincs kedvem végig nézni, hogy valaki írta e már a problémámat, így hát leírom.
Kábel tv dugóját ha bedugom a gépem tuner kártyájába, zavarja a képet, vibrál. Összekötöttem a gépet a tv-vel, zsír a kép, de ha bedugom a tv-be a kábe tv antennáját, szintén remeg a kép, és a hangot is zavarja. Próbáltam az antenna dugójának az árnyékolását leföldelni, de ugyan ez a helyzet. Hogy tudnám megoldani a problémát?
AMD 2500+, GeForce4 Ti 4200, 512 DDR, LG DVDRAM, Seagate 160GB 7200rpm, PCTV Pro, 19" Acer LCD, cicis nénis egérpad.

#1937 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 13:01

Idézet: qpci - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 12:42

Kábel tv dugóját ha bedugom a gépem tuner kártyájába, zavarja a képet, vibrál. Összekötöttem a gépet a tv-vel, zsír a kép, de ha bedugom a tv-be a kábe tv antennáját, szintén remeg a kép, és a hangot is zavarja. Próbáltam az antenna dugójának az árnyékolását leföldelni, de ugyan ez a helyzet. Hogy tudnám megoldani a problémát?

Ezt nevezik földhuroknak. Oka az, hogy a kábelTV és az elektromos hálózat földelése nem azonos potenciálon van. Megszüntetése is egyszerű mivel csak a földhurok kialakulásának okát azaz a földpotenciál különbséget kell megszüntetni. Mivel a PC védőföldelése érintésvédelmi okokból nem iktatható ki ezért a kábelTV hálózatot kell galvanikusan leválasztani. Erre van az isolator ami elvégzi a galvanikus leválasztást. Isolator kb. 500Ft-1500Ft értékben szerezhető be kábelTV szerelvényeket forgalmazó szaküzletekben. Az isolator-t a lakásba bejövő kábel végére kell tenni még az elosztások elé azért, hogy a lakásban se közvetett se közvetlen módon ne kerüljön leválasztatlanul galvanikus kapcsolatba a hálózati védőfölddel (ha kerülő úton kapcsolatba kerül olyan készülékkel mely védőföldet használ akkor az isolator hatástalan hiszen a földhurok azonnal létrejön). Az isolator után már kapcsolódhat hiszen a kábelTV-nek már nincs galvanikus kapcsolata a kábelTV hálózat földelésével és így a lakáson belül a kábelTV csak az elektromos hálózat védőföldelésén keresztül kap földet.

#1938 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 13:38

Idézet: qpci - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 11:42

Örülj hogy nem nyírta ki a géped/videókártyád/tv-d ez az ész nélküli dugdosás, megoldásban egyetértek ld eggyel feljebb.

#1939 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 15:49

Üdv!

Egy 16:9-es tv-re szeretném rákötni a gépem (s-video... rca...), és az ügyben fordulnék hozzátok hogy milyen használt kártyát ajánlotok ami nem csak a standard felbontásokat tudja a 16:9 miatt ez fontos , lenne. másik hogy mivel tv-re menne a cucc teljesen a széléig huzza ki a képet...

kb 3000-et szánok rá... egyetlen szempont hogy pci-os legyen és hogy 16:9es arányban teljesképernyőn mennyen.... igazából monitor nem is lessz a gépen mert csak filmnézésre és multimédiás dolgokra lesz berakva a tv-alá...

Szerkesztette: uno 2006. 11. 20. 15:50 -kor

A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#1940 Felhasználó inaktív   tsotso 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 21. 08:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, de úgy gondolom kérdezni nem szégyen :)
Van egy TV-out-al rendelkező videókártyám, amin az említett kimenet (nem tudom milyen névvel illetik) 9 lyukkal rendelkezik. A videókárlyámhoz kapott RCA átalakítóval összekötöttem a TV-vel. A TV-n nem jelenik meg semmi csak a konstans fekete, annak ellenére, hogy a videókárlya egyes menüpontjai arról árulkodnak, hogy a számítógép érzékeli a TV-t.
A kérdésem az lenne, hogy melyek azok a beállítások amelyek elengedhetetlenek akkor, ha az ember gyereke összeakarja kötni a TV-t a számítógéppel, illetve úgy egyáltalán mi lehet a baj?

Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.