HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2031 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 20:54

Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 19:35

Üdv!
Láma vagyok a kérdésfeltevéshez is, ugyhogy nem ér kinevetni. Van egy asus a9550 videokarim, ennek a képét egy 5m-es s-video kábellel küldöm a tv-re. Minden jol müködik, a kép a helyén van, szines is, de  ferdén jó sürün csikos. Ez mitöl lehet?

Először azzal próbálkozzál, hogy kihúzod a tévéből a koaxot, és úgy nézed meg, hogy milyen a képe! Ha akkor tökéletes (szerintem az lesz), akkor egy galvanikus leválasztó beszerzése megoldja a problémát.

#2032 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 00:02

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 20:54

Először azzal próbálkozzál, hogy kihúzod a tévéből a koaxot, és úgy nézed meg, hogy milyen a képe! Ha akkor tökéletes (szerintem az lesz), akkor egy galvanikus leválasztó beszerzése megoldja a problémát.

sima tetöantenna van a tvre dugva, de azért kihuztam, nem ezen mulik. Majd kiprobálom a rövid kábelt.

#2033 Felhasználó inaktív   Gesztiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 04. 21:54

Hy all!

Minden gép guruhoz szól ez az egyszerű kérdésem. Adott egy ATi Radeon 9600 SE 128 MB-os vidkari. Ezt rákötöm egy szimpla PAL-os, 50 Hz-es TV-re, amin a kép Fekete-fehér. SCART-on keresztül csatlakoztatom össze a TV-t a vidkarival, máshogy nem lehetséges. Kábelcserét, másik Catalist-et próbáltam, nem segített. Teljesen reménytelen vagyok. Beállítás első ránézésre mindenhol oké, full képernyős videó is müxik, csak minden fekete-fehér. Lécci help me.

#2034 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:42

Idézet: Gesztiboy - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 20:54

Ezt rákötöm egy szimpla PAL-os, 50 Hz-es TV-re, amin a kép Fekete-fehér.

PAL-NTSC probléma lehet. Két megoldási lehetõség:
- TV menüjében beállítani hogy fogadjon NTSC jelet. Vannak TV-k amik ezt alapból tudják, van ahol be kell állítani. Az is lehet hogy valami AUTO-ra van állítva, de a TV nem veszi észre hogy NTSC a jel.
- Catalyst Control Center-ben PAL-ra állítani a kimenõ jelet.

#2035 Felhasználó inaktív   Gesztiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 08. 08:45

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:42

PAL-NTSC probléma lehet. Két megoldási lehetõség:
- TV menüjében beállítani hogy fogadjon NTSC jelet. Vannak TV-k amik ezt alapból tudják, van ahol be kell állítani. Az is lehet hogy valami AUTO-ra van állítva, de a TV nem veszi észre hogy NTSC a jel.
- Catalyst Control Center-ben PAL-ra állítani a kimenõ jelet.

A TV-n semmit nem lehet állítani, nem mostani darab. CCC-ben a kimenő jelet PAL-ra való állítás alatt azt érted, hogy a TV Régióját állítsam PAL-ra? Alapból azon van, mivel Magyarország van ott megjelölve és azon belül is PAL-B. Ha NTSC-re állítom, akkor plusszba még szalad is a kép. Beállításokban sztem minden oké, de ha vmi ötleted van, örömmel várom. GeForce 4 MX 440-en gond nélkül üzemelt ez a TV színnel, mindennel. ATi-nál nemtom, miért van ilyen problem. Lehet, hogy xar lenne a karim?

#2036 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:48

Üdv! Az Intel GMA 950-nel kapcsolatban kérdeznék. Hogy a bánatban lehet a Radeonoknál megszokott theater típusú klónozást csinálni? Ha a tévét és a noti kijelzőjét egyszerre használom, akkor elmászik a noti kijelzőjének a felbontása, ami nem túl jó, mert ez szélesvásznú, a tévé meg ugye nem.

#2037 Felhasználó inaktív   GeForce2krisz 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 10. 10:41

Figyuzatók ha valaki tud segiteni akkor segítsen szitú:

PIV gépem van de SAJNA Geforce 2 MX 400 tv outos karival próbáltam már mindenhogyan behózni a tvén windows
1 Driver Nvidia nem küldi át a jelet.
2 Tvtools azt irja ki " Tvchips:    NONE"

Kimenetek:
S video, RCA

Mindketőhőz van már hószabítóm, SCART, Aranyozótt.............dugalj.
De semmi sem jönn be a TV-én csak fut valami sötétség.

Már egy kicsit unom hogy egyik TV outos (3db különbőző)  kari se küld át a tvnek. GF2,TNT2, ATI RAEDON,

TV: Philips 72cm 100Hz pip, 2 scart, szürés STB............

Aki megfejti mi ahiba annak intézek valamit.
(Prágai utazás, Üdülés,) Utazási iróda vezetője vagyok nem kammu.

#2038 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:24

up

Szerkesztette: vodi 2007. 02. 19. 22:26 -kor

vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#2039 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:56

Idézet: Klown - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:39

Legegyszerűbb, ha veszel egy YPrPb -> Scart átalakítót összekötöd és megnézed, hogy tetszik-e a TV-nek az RGB jel. Ha, igen nyert ügyed van és dörzsölheted a tenyered, hogy sokkal jobb a TV-out-od minősége, mint átlag földi halandónak aki kénytelen kompozit RCA-val, vagy S-Video-val szórakázni.

Üdv: Klown

A kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében kérjük olvassa el a készülék használati útmutatóját (technikai paraméterek c. fejezet), vagy kérdezze meg TV szerelőjét, elektroműszerészét!

Asszem nekem is egy ilyen YPrPb -> Scart kábelre lenne szükségem. Honnan lehet ezt beszerezni? Heroinár nélkül persze. Készíteni nem tudok, pákamesteri kvalitások nélkül sajnos.

#2040 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:22

Sziasztok! Spéci kérdés következik, remélem fog valaki tudni rá válaszolni.
Ez már kicsit videotechnika, mint számítástechnika, de azért az is.
A következő a helyzet: szeretnék egy kamera és egy számítógépes tv-kimenet között mondjuk egy video magnóval "képet vágni", hol az egyik látszódjon hol a másik.

Na most, ugye nincsen összeszinkronizálva a két eszköz, ezért vágáskor néha "ugrik" a kép. Vajon meglehet-e azt csinálni, hogy én mondjuk egy számítógépes programmal "érzésre" hozzászinkronizálom a jelet a kameráéhoz?

Bocs ha nagy hülyeséget mondtam és köszi a válaszokat:)

#2041 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:30

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:22

Sziasztok! Spéci kérdés következik, remélem fog valaki tudni rá válaszolni.
Ez már kicsit videotechnika, mint számítástechnika, de azért az is.
A következő a helyzet: szeretnék egy kamera és egy számítógépes tv-kimenet között mondjuk egy video magnóval "képet vágni", hol az egyik látszódjon hol a másik.

Na most, ugye nincsen összeszinkronizálva a két eszköz, ezért vágáskor néha "ugrik" a kép. Vajon meglehet-e azt csinálni, hogy én mondjuk egy számítógépes programmal "érzésre" hozzászinkronizálom a jelet a kameráéhoz?

Bocs ha nagy hülyeséget mondtam és köszi a válaszokat:)

Ha jól értem a kérdést akkor kb ül a biztonsági őr és nézi a kamerákat, és te úgy akarsz képet váltani hogy ne vegye észre... :)

#2042 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:27

mikk2000: Nem jól érted

A következő a helyzet: van két bemenetem, egy számítógép tvoutja, és egy kamera. Ez a két cucc rá van kötve mondjuk egy videómagnóra, és onnan megy ki a tévére.
És én mindössze annyit szeretnék, hogy hol a kamera képe, hol a számítógép tvoutja látszódjon a tévén, tehát a két kép között akarok váltogatni, ezt lehet videómagnóval, de: képváltás közben "ugrik" egyet a kép, mert nem egyszerre mennek a képkockák, és ha váltok, lehet hogy éppen a másik képkocka csak a felénél jár, és ezmiatt ugrik a kép. (persze, van hogy tökéletesen áttudom váltani zavar nélkül, de mondjuk ez 3-ból 1 alkalom kb.)

Szóval a lényeg, hogy össze kéne szinkronizálni a két jelforrást, ezt a sokszázezer forintos videó keverőpultok tudják is hardveresen. De én szoftveresen szeretném, hogy a TV kimenetem képkockái ugyanúgy frissüljenek mint a kamerámé, és így a képvágás mindig tökéletes lesz.

Remélem érthető voltam

#2043 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:28

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:27

mikk2000: Nem jól érted

A következő a helyzet: van két bemenetem, egy számítógép tvoutja, és egy kamera. Ez a két cucc rá van kötve mondjuk egy videómagnóra, és onnan megy ki a tévére.
És én mindössze annyit szeretnék, hogy hol a kamera képe, hol a számítógép tvoutja látszódjon a tévén, tehát a két kép között akarok váltogatni, ezt lehet videómagnóval, de: képváltás közben "ugrik" egyet a kép, mert nem egyszerre mennek a képkockák, és ha váltok, lehet hogy éppen a másik képkocka csak a felénél jár, és ezmiatt ugrik a kép. (persze, van hogy tökéletesen áttudom váltani zavar nélkül, de mondjuk ez 3-ból 1 alkalom kb.)

Szóval a lényeg, hogy össze kéne szinkronizálni a két jelforrást, ezt a sokszázezer forintos videó keverőpultok tudják is hardveresen. De én szoftveresen szeretném, hogy a TV kimenetem képkockái ugyanúgy frissüljenek mint a kamerámé, és így a képvágás mindig tökéletes lesz.

Remélem érthető voltam

Gondoltam hogy nem egy nyílt fórumon kérsz betörési tanácsokat :)

Ha a videókártyádon nincs video-in (kompozit vagy svideo) akkor kórencsálnék kölcsönbe egy tv kártyát, mert azon illene legyen. Ennek a video-in-jébe dugnám a kamerát. Ha a kamera digitális akkor szerintem digitálisan is tud kimenetet szolgáltatni, tehát firewire vagy usb, és elvileg ezt online meg is lehet jeleníteni a szg-en gondolom (passz mert dig kamerákkal nem foglalkoztam).
Namost kéne egy olyan progi ami tud váltogatni a szg "normál kép" között, illetve a video-in képe között (vagy ha működik akkor a digitális fw/usb kép között), ekkor számítógépről közvetlenül tudnál váltogatni (funkcióbillentyű hozzárendeléssel pl), nem kéne videómagnó sem hozzá. Viszont maga az átváltás szerintem kis szünettel jár majd, de ki kell próbálni. Azt se tudom mekkora zavart okozna az átváltás...ez csak tipp.

#2044 Felhasználó inaktív   cindy86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 11:10

Sziasztok! NVidia kártyám van és a filmeket TV-n szeretem nézni. NIncs is gond vele rá tudom kötni meg is jelenik a kép a TV-n csak Van úgy hogy miközben én filmet nézek tesóm netezni szeretne. ilyenkor a dualview-ot szoktam használni, de azt hol ki tudom választani hol nincs benne a listában. Nem tudjátok ez miért van?

balhek.uw.hu

#2045 Felhasználó inaktív   ifjdan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:22

Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni.  :respect:

Nemrég vettem egy Galaxy NVIDIA 7600GS karit, és nem bírom kitenni a képét TV-re. Sehogy.
A TV és a kártya szerinttem jól van összekötve: egy ATI kártyával, Catalyst-tal tökéletesen működött.
A régi, mezei TV-met nem akarja felismerni, semmilyen képet nem bírok előcsalogatni belőle.

Még régen találtam egy oldalt, ami pontról pontra végigvisz a Catalyst-on.
http://vganfo.uw.hu/tvout.html

Nem tudtok valami hasonlót NVDIA-driverre, a magamfajta lámáknak ;) ?

Előre is kösz a választ:
ifjdan

#2046 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:29

Hali mindenkinek!Van nekem egy mx440-es karim meg egy samsung 16:9-es tv s-video kábelel összekötve.16:9 -es filmet játszok le,de sajna alul felül megvan a fekete csík mintha 4:3-mas tvn nézném.Gondolom valami végtelenűl egyszerű megoldás van a problémára,de nekem sajnos nem sikerűlt rájönnöm.Segítsetek légyszi!
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#2047 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:29

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:29

Hali mindenkinek!Van nekem egy mx440-es karim meg egy samsung 16:9-es tv s-video kábelel összekötve.16:9 -es filmet játszok le,de sajna alul felül megvan a fekete csík mintha 4:3-mas tvn nézném.Gondolom valami végtelenűl egyszerű megoldás van a problémára,de nekem sajnos nem sikerűlt rájönnöm.Segítsetek légyszi!

Az arányok stimmelnek? Fejek, testek stb?

Mert ha igen, akkor ne feledd, hogy többféle mozi képernyőarány van használatban, a legszélesebb az "1:2.35". Tehát hiába van 16:9-es TV-d ("1:1.8"), az ilyen "nagyon" szélesvásznú filmeket te is csíkkal fogod nézni. Igaz, még így is többet látsz belőle, mint aki 4:3-as TV-n nézi :)

Első körben a nézni kívánt DVD lemezt tedd be az asztali lejátszóba (biztos van ha 16:9-es TV-tek van) és ha a szg is ugyanolyan vastagságú csíkkal adja akkor nincs gond.

Szerkesztve mert a számadatból gürüszemű fej lett :)

Szerkesztette: mikk2000 2007. 03. 09. 18:30 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:01

mikk2000: nem számítógépen keresztül akarom a kamera képét vinni! Én egy videómagnóval váltogatok a képek között! De nem együtt "frissül" a két jelnél a képkocka, és ezért váltáskor "ugrás" van. Ezért szeretném manuálisan állítani a képkocka frissítését a TV-outnál.

#2049 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:36

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:29

Az arányok stimmelnek? Fejek, testek stb?

Mert ha igen, akkor ne feledd, hogy többféle mozi képernyőarány van használatban, a legszélesebb az "1:2.35". Tehát hiába van 16:9-es TV-d ("1:1.8"), az ilyen "nagyon" szélesvásznú filmeket te is csíkkal fogod nézni. Igaz, még így is többet látsz belőle, mint aki 4:3-as TV-n nézi :)

Első körben a nézni kívánt DVD lemezt tedd be az asztali lejátszóba (biztos van ha 16:9-es TV-tek van) és ha a szg is ugyanolyan vastagságú csíkkal adja akkor nincs gond.

Szerkesztve mert a számadatból gürüszemű fej lett :)

Jaja az arányok rendben vannak.Akkor ezzel fény is derült a problémára.Köszönöm!
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#2050 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:52

Idézet: ifjdan - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:22

Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni.  :respect:

Nemrég vettem egy Galaxy NVIDIA 7600GS karit, és nem bírom kitenni a képét TV-re. Sehogy.
A TV és a kártya szerinttem jól van összekötve: egy ATI kártyával, Catalyst-tal tökéletesen működött.
A régi, mezei TV-met nem akarja felismerni, semmilyen képet nem bírok előcsalogatni belőle.

Még régen találtam egy oldalt, ami pontról pontra végigvisz a Catalyst-on.
http://vganfo.uw.hu/tvout.html

Nem tudtok valami hasonlót NVDIA-driverre, a magamfajta lámáknak ;) ?

Előre is kösz a választ:
ifjdan

Üdv!

Akasztják a hóhért!  :D  Ugyanígy jártam! Csak én egy Galaxy 7600GT-t vettem. Nos S-Video és YPbPr kimeneten kívűl nincs rajta más! Mivel a TV-men csak egy szimpla Scart bemenet van, ezért eléggé meg vagyok lőve! Tehát kérdezném a gurukat, hogy ilyenkor mi a helyzet?!  :D

1. S-Video -> kompozittá varázslása -> Scart
2. YPbPr -> Scart

A 2. út vajon járható-e?! Igazándiból nem tudom, hogy a Panasonic TV-m tud-e kezdeni valamit a színkülönbségi jelekkel?! Vagy a YUV jelekkel (YCbCr)  :think:  De elvben megoldható-e a 3RCA -> Scart átalakítás?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 03. 10. 16:55 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104