Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:27
mikk2000: Nem jól érted
A következő a helyzet: van két bemenetem, egy számítógép tvoutja, és egy kamera. Ez a két cucc rá van kötve mondjuk egy videómagnóra, és onnan megy ki a tévére.
És én mindössze annyit szeretnék, hogy hol a kamera képe, hol a számítógép tvoutja látszódjon a tévén, tehát a két kép között akarok váltogatni, ezt lehet videómagnóval, de: képváltás közben "ugrik" egyet a kép, mert nem egyszerre mennek a képkockák, és ha váltok, lehet hogy éppen a másik képkocka csak a felénél jár, és ezmiatt ugrik a kép. (persze, van hogy tökéletesen áttudom váltani zavar nélkül, de mondjuk ez 3-ból 1 alkalom kb.)
Szóval a lényeg, hogy össze kéne szinkronizálni a két jelforrást, ezt a sokszázezer forintos videó keverőpultok tudják is hardveresen. De én szoftveresen szeretném, hogy a TV kimenetem képkockái ugyanúgy frissüljenek mint a kamerámé, és így a képvágás mindig tökéletes lesz.
Remélem érthető voltam
Gondoltam hogy nem egy nyílt fórumon kérsz betörési tanácsokat
Ha a videókártyádon nincs video-in (kompozit vagy svideo) akkor kórencsálnék kölcsönbe egy tv kártyát, mert azon illene legyen. Ennek a video-in-jébe dugnám a kamerát. Ha a kamera digitális akkor szerintem digitálisan is tud kimenetet szolgáltatni, tehát firewire vagy usb, és elvileg ezt online meg is lehet jeleníteni a szg-en gondolom (passz mert dig kamerákkal nem foglalkoztam).
Namost kéne egy olyan progi ami tud váltogatni a szg "normál kép" között, illetve a video-in képe között (vagy ha működik akkor a digitális fw/usb kép között), ekkor számítógépről közvetlenül tudnál váltogatni (funkcióbillentyű hozzárendeléssel pl), nem kéne videómagnó sem hozzá. Viszont maga az átváltás szerintem kis szünettel jár majd, de ki kell próbálni. Azt se tudom mekkora zavart okozna az átváltás...ez csak tipp.