HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:30

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:22

Sziasztok! Spéci kérdés következik, remélem fog valaki tudni rá válaszolni.
Ez már kicsit videotechnika, mint számítástechnika, de azért az is.
A következő a helyzet: szeretnék egy kamera és egy számítógépes tv-kimenet között mondjuk egy video magnóval "képet vágni", hol az egyik látszódjon hol a másik.

Na most, ugye nincsen összeszinkronizálva a két eszköz, ezért vágáskor néha "ugrik" a kép. Vajon meglehet-e azt csinálni, hogy én mondjuk egy számítógépes programmal "érzésre" hozzászinkronizálom a jelet a kameráéhoz?

Bocs ha nagy hülyeséget mondtam és köszi a válaszokat:)

Ha jól értem a kérdést akkor kb ül a biztonsági őr és nézi a kamerákat, és te úgy akarsz képet váltani hogy ne vegye észre... :)

#2042 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:27

mikk2000: Nem jól érted

A következő a helyzet: van két bemenetem, egy számítógép tvoutja, és egy kamera. Ez a két cucc rá van kötve mondjuk egy videómagnóra, és onnan megy ki a tévére.
És én mindössze annyit szeretnék, hogy hol a kamera képe, hol a számítógép tvoutja látszódjon a tévén, tehát a két kép között akarok váltogatni, ezt lehet videómagnóval, de: képváltás közben "ugrik" egyet a kép, mert nem egyszerre mennek a képkockák, és ha váltok, lehet hogy éppen a másik képkocka csak a felénél jár, és ezmiatt ugrik a kép. (persze, van hogy tökéletesen áttudom váltani zavar nélkül, de mondjuk ez 3-ból 1 alkalom kb.)

Szóval a lényeg, hogy össze kéne szinkronizálni a két jelforrást, ezt a sokszázezer forintos videó keverőpultok tudják is hardveresen. De én szoftveresen szeretném, hogy a TV kimenetem képkockái ugyanúgy frissüljenek mint a kamerámé, és így a képvágás mindig tökéletes lesz.

Remélem érthető voltam

#2043 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:28

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:27

mikk2000: Nem jól érted

A következő a helyzet: van két bemenetem, egy számítógép tvoutja, és egy kamera. Ez a két cucc rá van kötve mondjuk egy videómagnóra, és onnan megy ki a tévére.
És én mindössze annyit szeretnék, hogy hol a kamera képe, hol a számítógép tvoutja látszódjon a tévén, tehát a két kép között akarok váltogatni, ezt lehet videómagnóval, de: képváltás közben "ugrik" egyet a kép, mert nem egyszerre mennek a képkockák, és ha váltok, lehet hogy éppen a másik képkocka csak a felénél jár, és ezmiatt ugrik a kép. (persze, van hogy tökéletesen áttudom váltani zavar nélkül, de mondjuk ez 3-ból 1 alkalom kb.)

Szóval a lényeg, hogy össze kéne szinkronizálni a két jelforrást, ezt a sokszázezer forintos videó keverőpultok tudják is hardveresen. De én szoftveresen szeretném, hogy a TV kimenetem képkockái ugyanúgy frissüljenek mint a kamerámé, és így a képvágás mindig tökéletes lesz.

Remélem érthető voltam

Gondoltam hogy nem egy nyílt fórumon kérsz betörési tanácsokat :)

Ha a videókártyádon nincs video-in (kompozit vagy svideo) akkor kórencsálnék kölcsönbe egy tv kártyát, mert azon illene legyen. Ennek a video-in-jébe dugnám a kamerát. Ha a kamera digitális akkor szerintem digitálisan is tud kimenetet szolgáltatni, tehát firewire vagy usb, és elvileg ezt online meg is lehet jeleníteni a szg-en gondolom (passz mert dig kamerákkal nem foglalkoztam).
Namost kéne egy olyan progi ami tud váltogatni a szg "normál kép" között, illetve a video-in képe között (vagy ha működik akkor a digitális fw/usb kép között), ekkor számítógépről közvetlenül tudnál váltogatni (funkcióbillentyű hozzárendeléssel pl), nem kéne videómagnó sem hozzá. Viszont maga az átváltás szerintem kis szünettel jár majd, de ki kell próbálni. Azt se tudom mekkora zavart okozna az átváltás...ez csak tipp.

#2044 Felhasználó inaktív   cindy86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 11:10

Sziasztok! NVidia kártyám van és a filmeket TV-n szeretem nézni. NIncs is gond vele rá tudom kötni meg is jelenik a kép a TV-n csak Van úgy hogy miközben én filmet nézek tesóm netezni szeretne. ilyenkor a dualview-ot szoktam használni, de azt hol ki tudom választani hol nincs benne a listában. Nem tudjátok ez miért van?

balhek.uw.hu

#2045 Felhasználó inaktív   ifjdan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:22

Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni.  :respect:

Nemrég vettem egy Galaxy NVIDIA 7600GS karit, és nem bírom kitenni a képét TV-re. Sehogy.
A TV és a kártya szerinttem jól van összekötve: egy ATI kártyával, Catalyst-tal tökéletesen működött.
A régi, mezei TV-met nem akarja felismerni, semmilyen képet nem bírok előcsalogatni belőle.

Még régen találtam egy oldalt, ami pontról pontra végigvisz a Catalyst-on.
http://vganfo.uw.hu/tvout.html

Nem tudtok valami hasonlót NVDIA-driverre, a magamfajta lámáknak ;) ?

Előre is kösz a választ:
ifjdan

#2046 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:29

Hali mindenkinek!Van nekem egy mx440-es karim meg egy samsung 16:9-es tv s-video kábelel összekötve.16:9 -es filmet játszok le,de sajna alul felül megvan a fekete csík mintha 4:3-mas tvn nézném.Gondolom valami végtelenűl egyszerű megoldás van a problémára,de nekem sajnos nem sikerűlt rájönnöm.Segítsetek légyszi!
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#2047 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:29

Idézet: Robesz123 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:29

Hali mindenkinek!Van nekem egy mx440-es karim meg egy samsung 16:9-es tv s-video kábelel összekötve.16:9 -es filmet játszok le,de sajna alul felül megvan a fekete csík mintha 4:3-mas tvn nézném.Gondolom valami végtelenűl egyszerű megoldás van a problémára,de nekem sajnos nem sikerűlt rájönnöm.Segítsetek légyszi!

Az arányok stimmelnek? Fejek, testek stb?

Mert ha igen, akkor ne feledd, hogy többféle mozi képernyőarány van használatban, a legszélesebb az "1:2.35". Tehát hiába van 16:9-es TV-d ("1:1.8"), az ilyen "nagyon" szélesvásznú filmeket te is csíkkal fogod nézni. Igaz, még így is többet látsz belőle, mint aki 4:3-as TV-n nézi :)

Első körben a nézni kívánt DVD lemezt tedd be az asztali lejátszóba (biztos van ha 16:9-es TV-tek van) és ha a szg is ugyanolyan vastagságú csíkkal adja akkor nincs gond.

Szerkesztve mert a számadatból gürüszemű fej lett :)

Szerkesztette: mikk2000 2007. 03. 09. 18:30 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:01

mikk2000: nem számítógépen keresztül akarom a kamera képét vinni! Én egy videómagnóval váltogatok a képek között! De nem együtt "frissül" a két jelnél a képkocka, és ezért váltáskor "ugrás" van. Ezért szeretném manuálisan állítani a képkocka frissítését a TV-outnál.

#2049 Felhasználó inaktív   Robesz123 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:36

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:29

Az arányok stimmelnek? Fejek, testek stb?

Mert ha igen, akkor ne feledd, hogy többféle mozi képernyőarány van használatban, a legszélesebb az "1:2.35". Tehát hiába van 16:9-es TV-d ("1:1.8"), az ilyen "nagyon" szélesvásznú filmeket te is csíkkal fogod nézni. Igaz, még így is többet látsz belőle, mint aki 4:3-as TV-n nézi :)

Első körben a nézni kívánt DVD lemezt tedd be az asztali lejátszóba (biztos van ha 16:9-es TV-tek van) és ha a szg is ugyanolyan vastagságú csíkkal adja akkor nincs gond.

Szerkesztve mert a számadatból gürüszemű fej lett :)

Jaja az arányok rendben vannak.Akkor ezzel fény is derült a problémára.Köszönöm!
Két lábon állok így nem esek el,nekem az átlag életkornak még a fele sem kell.

#2050 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:52

Idézet: ifjdan - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:22

Sziasztok, én is segítséget szeretnék kérni.  :respect:

Nemrég vettem egy Galaxy NVIDIA 7600GS karit, és nem bírom kitenni a képét TV-re. Sehogy.
A TV és a kártya szerinttem jól van összekötve: egy ATI kártyával, Catalyst-tal tökéletesen működött.
A régi, mezei TV-met nem akarja felismerni, semmilyen képet nem bírok előcsalogatni belőle.

Még régen találtam egy oldalt, ami pontról pontra végigvisz a Catalyst-on.
http://vganfo.uw.hu/tvout.html

Nem tudtok valami hasonlót NVDIA-driverre, a magamfajta lámáknak ;) ?

Előre is kösz a választ:
ifjdan

Üdv!

Akasztják a hóhért!  :D  Ugyanígy jártam! Csak én egy Galaxy 7600GT-t vettem. Nos S-Video és YPbPr kimeneten kívűl nincs rajta más! Mivel a TV-men csak egy szimpla Scart bemenet van, ezért eléggé meg vagyok lőve! Tehát kérdezném a gurukat, hogy ilyenkor mi a helyzet?!  :D

1. S-Video -> kompozittá varázslása -> Scart
2. YPbPr -> Scart

A 2. út vajon járható-e?! Igazándiból nem tudom, hogy a Panasonic TV-m tud-e kezdeni valamit a színkülönbségi jelekkel?! Vagy a YUV jelekkel (YCbCr)  :think:  De elvben megoldható-e a 3RCA -> Scart átalakítás?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 03. 10. 16:55 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2051 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:32

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:01

mikk2000: nem számítógépen keresztül akarom a kamera képét vinni! Én egy videómagnóval váltogatok a képek között! De nem együtt "frissül" a két jelnél a képkocka, és ezért váltáskor "ugrás" van. Ezért szeretném manuálisan állítani a képkocka frissítését a TV-outnál.

Értettem a kérdést arra válaszoltam. Ha nem szimpatikus nem próbálod ki. :)

#2052 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:03

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 17:32

Értettem a kérdést arra válaszoltam. Ha nem szimpatikus nem próbálod ki. :)

Véglis nem lenne rossz megoldás a tiéd se, és van is mindenféle bemenet a gépemen (analóg, firewire) de mérföldekkel gyengébb lesz a kép, ha a kamera képét a gépen keresztül kitolom a tvoutra, mintha közvetlenül kötném a tévébe.

#2053 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:36

Huh má majdnem nyitottam egy új topicot pedig szem előtt van.

A lényeg hogy most vetem egy vidkarit pontosan ASUS EAX X1650XT 256 Mb AVIVO(szerintem csak TV outja van de mind1)
A lényeg hogy szeretném rákötni a TV re amin van az a Sárga kör alakú csatlakozó asszem az az S-Video megy egy Euroscart csati is.
Namármost a VGA-hoz egy olyan kábelt adtak hogy a mi a VGA ba megy az asszem 7 tűs vagy nemtom és abból jön ki 3 különböző színű kábel(kék,piros,nemtom)
Hogy lehetne összekötni a tv vel?
Kb 3 méteres kábel kellene.
Van feles DVI kimenetem is ha azzal is megoldható.
Illetve milyen kábelre/kábelekre lessz szükségem illetve hol szerezhetem be őket?

Nagyon láma vagyok ebben a témában ugyhogy ah lehet nagyon részletesen irjátok le a kábel típusokat meg hogy hol lehet beszerezni.

Köszi

#2054 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 20:25

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:36

Huh má majdnem nyitottam egy új topicot pedig szem előtt van.

A lényeg hogy most vetem egy vidkarit pontosan ASUS EAX X1650XT 256 Mb AVIVO(szerintem csak TV outja van de mind1)
A lényeg hogy szeretném rákötni a TV re amin van az a Sárga kör alakú csatlakozó asszem az az S-Video megy egy Euroscart csati is.
Namármost a VGA-hoz egy olyan kábelt adtak hogy a mi a VGA ba megy az asszem 7 tűs vagy nemtom és abból jön ki 3 különböző színű kábel(kék,piros,nemtom)
Hogy lehetne összekötni a tv vel?
Kb 3 méteres kábel kellene.
Van feles DVI kimenetem is ha azzal is megoldható.
Illetve milyen kábelre/kábelekre lessz szükségem illetve hol szerezhetem be őket?

Nagyon láma vagyok ebben a témában ugyhogy ah lehet nagyon részletesen irjátok le a kábel típusokat meg hogy hol lehet beszerezni.

Köszi

Ismerős a helyzet!  :D

Az 1db sárga RCA csati (ha van ilyen) akkor az a kompozit kimenet. Azt tuti, hogy rá tudod dugni a TV-re. Vagy van külön kompozit RCA bemenet a TV-n, vagy RCA -> Scart átalakító segítségével.

A zöld-piros-kék RCA azaz YPbPr (színkülönbségi jelek) már nehezebb dió. Elméletileg azt csak úgy tudod rákötni, ha van a TV-den ilyen  3RCA-s bemenet. Most azon agyalok, hogy találtam neten 2-féle kábelt, csak nem tudom, hogy a TV-m tud-e valamit kezdeni az YPbPr-rel.

YPbPr -> Scart kábel:
Kép

YPbPr (RCA) -> Scart átalakító:
Kép

Ill. lehet még S-Video kimenet is. (Legáltalánossabb) Ekkor 2 járható út van. Ha van a TV-den S-Video bemenet (vagy Scart-on keresztül S-Video-> Scart átalakítón keresztül tudja fogadni), akkor azzal összekötöd. Ha nincs ilyen bemenet, akkor átalakítással/forrasztgatással/kókányolással 2 érpárt közösíteni kell így kompozitot kapsz, amit már meg tud enni a TV.

+1 igen macerás lehetőség. D-Sub (VGA) -> RGB Scart átalakító. De erről egy külön topic szól. Gyöngyörű képet eredményez, viszont elég nehézkes, bonyolult. Ill. a TV-dben is könnyen kárt tehetsz, ha nem értessz hozzá. Tehát nem ajánlom!  :)

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 03. 12. 20:28 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2055 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 23:43

Igen a tv-n van olyan sárga "lyuk" bemenet akor gondolom az a kompozit.
Ezenkívűl rendelkezik 1 db EUROSCART csatival.
A Vidkárgyának meg ilyen 7 tűs kimenete van.(a hozzáadot kábel is olyan hogy egyik vége ilyen 7 tűs a másik végén meg 3 kábel ül.

Hol lehet venni olyan kábelt ami az első képen van?
Kb azzal tudnám összekötni a tv-t vagy ha lehet külön olyan kábelt venni hogy 7 tűs egyik vége a másik meg RCA(sárga dugó amire én azt hiszem s-videnyó) az lenne a legjobb szerintem.

#2056 Felhasználó inaktív   rigo88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 10:58

Hali!
Láttam, előttem már feltették a kérdést, de a válasz sajnos nem volt kielégítő, általam ún. sufnimegoldásnak hangzott :)
Tehát:
Van egy panasonic TX-32PS12P tv-m, 16:9es, van rajta "valós" 16:9, 4:3, "Panasonic Auto" meg még pár funkció, ami ebből a szempontból használhatatlan.
A számítógépen lejátszva a dvd-t a kép a jól ismert alul-felül fekete csíkkal lesz látható, dvd-lejátszóba rakva pedig a tv-n a "szélesvásznú" felirat jelenik meg és a kép kitölti a tv-t. A kérdésem a következő:
létezik-e olyan videókártya driver, vagy program, ami ha 16:9es a kép, akkor 16:9ben teszi ki tv-re a jelet?
köszi!!
rigo

#2057 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 16:00

Lehet hogy ahoz kell a HDTV támogatás videókártya oldaláról? :think:

#2058 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 20:37

Az elözö oldalon nyavajogtam, hogy  ferdecsikos a tv-n a pc-m képe. Már ott tartottam, hogy lekarmolom az arcom, amikor kalandvágybol nem a tv oldalán levö s-video csatiba dugtam a kábelt, hanem a tv hátulján levö egyik scart csatiba. Videokaribol s-vhs-rca átalakitoval egy 200Ft-os, 5m-es rca kábellel összekötöttem a scart csatiba dugott átalakitoval (korábbi életében playstation adapter) és láss csodát, gyönyörü zaj és zavarmentes a kép.

Kivonatolom magamnak a tanulságot: Nem biztos, hogy a legmodernebbnek tünö csatlakozót kell favorizálni.

#2059 Felhasználó inaktív   rigo88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 23:39

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 16:00

Lehet hogy ahoz kell a HDTV támogatás videókártya oldaláról? :think:

ezt nekem? :) a gef6600GTben van "tdtv támogatás"? a tv-m nem hd-tv (asszem...)

#2060 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 00:30

Idézet: rigo88 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 0:39

ezt nekem? :) a gef6600GTben van "tdtv támogatás"? a tv-m nem hd-tv (asszem...)

Igazából csak a 16:9 miatt gondoltam.
De amugy a beállítsoknál min van dual vagy clone vagy extended ..milyen modot használsz?
HA clone, extended akor szerintem nem fog menni hogy a monitoron 4:3 esetleg 5:4(ha ez a TFTk natívja).
Én a dual wiewel próbálkoznék és ott a megjelenítő beállításokban.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.