Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:36
Huh má majdnem nyitottam egy új topicot pedig szem előtt van.
A lényeg hogy most vetem egy vidkarit pontosan ASUS EAX X1650XT 256 Mb AVIVO(szerintem csak TV outja van de mind1)
A lényeg hogy szeretném rákötni a TV re amin van az a Sárga kör alakú csatlakozó asszem az az S-Video megy egy Euroscart csati is.
Namármost a VGA-hoz egy olyan kábelt adtak hogy a mi a VGA ba megy az asszem 7 tűs vagy nemtom és abból jön ki 3 különböző színű kábel(kék,piros,nemtom)
Hogy lehetne összekötni a tv vel?
Kb 3 méteres kábel kellene.
Van feles DVI kimenetem is ha azzal is megoldható.
Illetve milyen kábelre/kábelekre lessz szükségem illetve hol szerezhetem be őket?
Nagyon láma vagyok ebben a témában ugyhogy ah lehet nagyon részletesen irjátok le a kábel típusokat meg hogy hol lehet beszerezni.
Köszi
Ismerős a helyzet!
Az 1db sárga RCA csati (ha van ilyen) akkor az a kompozit kimenet. Azt tuti, hogy rá tudod dugni a TV-re. Vagy van külön kompozit RCA bemenet a TV-n, vagy RCA -> Scart átalakító segítségével.
A zöld-piros-kék RCA azaz YPbPr (színkülönbségi jelek) már nehezebb dió. Elméletileg azt csak úgy tudod rákötni, ha van a TV-den ilyen 3RCA-s bemenet. Most azon agyalok, hogy találtam neten 2-féle kábelt, csak nem tudom, hogy a TV-m tud-e valamit kezdeni az YPbPr-rel.
YPbPr -> Scart kábel:
YPbPr (RCA) -> Scart átalakító:
Ill. lehet még S-Video kimenet is. (Legáltalánossabb) Ekkor 2 járható út van. Ha van a TV-den S-Video bemenet (vagy Scart-on keresztül S-Video-> Scart átalakítón keresztül tudja fogadni), akkor azzal összekötöd. Ha nincs ilyen bemenet, akkor átalakítással/forrasztgatással/kókányolással 2 érpárt közösíteni kell így kompozitot kapsz, amit már meg tud enni a TV.
+1 igen macerás lehetőség. D-Sub (VGA) -> RGB Scart átalakító. De erről egy külön topic szól. Gyöngyörű képet eredményez, viszont elég nehézkes, bonyolult. Ill. a TV-dben is könnyen kárt tehetsz, ha nem értessz hozzá. Tehát nem ajánlom!
Üdv: Klown
Szerkesztette: Klown 2007. 03. 12. 20:28 -kor