TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 03. 17. 21:05
ATI RADEON kártyám van, s-video kimenetre s-video kábel + scart-átalakító (scart a tévébe).
klón üzemmód bekapcsolva, mégsem jelenik meg a TV-n semmi.
mi lehet a probléma?
megköszönném, ha valaki segítene!
Elküldve: 2007. 03. 17. 22:28
Elküldve: 2007. 03. 18. 07:36
Nekem sem megy simán a pc-tv kapcsolat.

ATI 9800pro-val, ha bedugom a TV-be a kábelt, (a pc még be sincs kapcsolva) akkor búgó hangot ad, ha bekapcsolom, akkor van kép ugyan (a búgó hang marad), de ferdén igencsak csíkos, ami különösen sötét tartalmaknál zavaró, így alig élvezhető a film. A TV-PC kábel kb 5m hosszú, elvileg jó minőségű (jó vastag) árnyékolt kábel, ami régebben kifogástalan volt. A jelenség csak azóta van, amióta az érintett gépben 9600pro-ról 9800pro-ra váltottunk. Ehhez már nem jó a régi videokátrtya s-video csatlakozója (azzal nincs kép), a 9800 dobozában lévő kb. 1.5m-es darabot kell használni.
Mit lehet tenni?
Szerkesztette: Rapidus 2007. 03. 18. 07:39 -kor
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2007. 03. 18. 14:23

R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2007. 03. 18. 17:22
Tehát.. control centeres verzióm van. kép már van,de elég furcsa. Főleg a fényes részek vibrálnak meg világítanak lilán. Ha még ezt lehetne valahogy orvosolni akkor nagyon örülnék.
Elküldve: 2007. 03. 24. 10:15
lehet, kicsit hülye kérdés, de van jelentősége, hogy a kompozit, a scart vagy az s-video bemeneten kötöm rá a gépemet a tévére?
LCD tévéről van szó (nagyobb felbontással), és volt régebbről egy s-video - scart kábelem, és hát pocsék az a minőség, amit a tévén mutat.
Elküldve: 2007. 03. 24. 11:18
Idézet: rigo88 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 9:58
Láttam, előttem már feltették a kérdést, de a válasz sajnos nem volt kielégítő, általam ún. sufnimegoldásnak hangzott

Tehát:
Van egy panasonic TX-32PS12P tv-m, 16:9es, van rajta "valós" 16:9, 4:3, "Panasonic Auto" meg még pár funkció, ami ebből a szempontból használhatatlan.
A számítógépen lejátszva a dvd-t a kép a jól ismert alul-felül fekete csíkkal lesz látható, dvd-lejátszóba rakva pedig a tv-n a "szélesvásznú" felirat jelenik meg és a kép kitölti a tv-t. A kérdésem a következő:
létezik-e olyan videókártya driver, vagy program, ami ha 16:9es a kép, akkor 16:9ben teszi ki tv-re a jelet?
köszi!!
rigo
Már bocs, de sufnimegoldás az agyad.
Ha ésszel elolvasod amit írtam, akkor nem láthatsz benne semmi kivetnivalót, sokan agyilag ezek szerint nem képesek felfogni, hogy a filmek egy jelentős részénél ott lesz a csík alul-felül a méregdrága 16:9-es tv-jükön is film képaránya miatt. (moziban nem tetszik látni hogy a függöny eltérő mértékben húzódik szét filmtől függően?) Továbbá én azt mondtam az illetőnek, hogy ha a DVD lejátszóján lejátszva pontosan azt a képet látja mint szg-en, akkor nincs gond a lejátszással. Ha nálad ez két kép eltér, akkor nem vonatkozik rád a válasz, tehát nem hivatkozhatsz sufnimegoldásra.
(Azstali) DVD lejátszónál azt sem szabad elfelejteni, hogy - a menüjében található beállítástól függően - képes "pan scan"-nak nevezett bár attól valójában kissé távol eső funkcióra, azaz hogy képes a képet nagyítani, azaz az 1:2.35-ös képarányú képet "felnagyítja" úgy, hogy 16:9-es tv-t pont kitölti, így nem lesz csík. Ekkor viszont a kép két széle elveszik, vagy estleg nyomott lesz a szélén a kép. Ez a kép viszont nem tekinthető referencia (összehasonlítási alapnak) a számítógép szempontjából.
Nekem 16:9-es tv-m nincs, tehát az alábbiak pedig pusztán következtetések.
Kétféle módon tudsz szg-re képet vinni. Az egyik az, amikor az 1:1-ben leklónozott képet viszed a tv-re, ekkor a képarány szerintem az aktuális képernyő felbontás arányának felel meg. Ha az 4:3, akkor nyilván a tv-n kapott kép is 4:3 képerányú lesz. Mondjuk ebből talán a tv 16:9-es menüjének illene szélesvásznú képet csinálnia, de ha nem hát nem. A másik a theater azaz színház mód, amikor az akár kisebb ablakban lejátszott képet viszi ki a tv kimenetre - teljes méretben. Szerintem ez a megoldás az egyszerűbb 16:9-es kép eléréséhez, ez esetben pedig odamásznék a videókártyám driverének beállító programjához, és aktiválnám ezt :
wide screen settings
Továbbá észnél lennék, és az általam számítógépen használt videó lejátszó programban feltétlen beállítanám, hogy a képet ne méretezze át, azaz ne húzza szét a 4:3-as képernyő miatt, különösen igaz ez a DVD lejátszó programokra amik szeretik ezt csinálni akár alapból is, amíg az ember ki nem kapcsolja ezt a funkciót.
Remélem így már világosabb a dolog, ha mégis más megoldás vezetett eredményre, akkor légyszíves oszd meg a tv kimenenet topik közösségével is.
Elküldve: 2007. 03. 24. 16:37
Idáig ott tartottam hogy miután szét kelett szednem a működő megoldásomat töbet nem tudtam képet varázsolni a tv-re.
Idáig az is szintén jácott hogy nem is érzékelte azt hogy rá van dugva a tv.
Most már elértem hogy érzékelje(vagy legalábbis remélhetőleg mert az NV driverben már ki van szürkítve a force tv detection azaz szerinte csatlakozva van)
A probléma azért továbra is fent áll de most már csak képet nem tudok kivinni a tv-re.
Valami megoldás létezik-erre?
Elküldve: 2007. 03. 24. 20:55
Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!
Elküldve: 2007. 03. 24. 21:14
Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 20:55
Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!
Üdv!
Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!
Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 03. 24. 22:36
Idézet: Klown - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:14
Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!
Szia Klown!
Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.
Köszi szabja
Szerkesztette: szabja 2007. 03. 24. 22:39 -kor
Elküldve: 2007. 03. 25. 17:31
Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:36
Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.
Köszi szabja
Üdv!
Keresd meg Gugát a (vagy más seftert) bolhapiacon és kérdezd meg tőle, hogy nincs-e neki ilyen átalakítója! Nekem annó még a Sapphire Radeon 9700Pro-mhoz adtak egyet. Azt azóta is őrizgetem, hátha a későbbiekben szükségem lesz rá.
Elküldve: 2007. 03. 25. 18:10
Olyan problémában szeretnék segitséget kérni, h van 1 nvidia geforce go 7300 videokártyás laptopom dvi kimenettel, amit rákötöttem a plazma hdmi portjára, de filmet nem nyomja ki, csak a háttérképet látom. Nincs valami ötletetek mit kéne állitani/kapcsolni? Elöre is köszi.
Elküldve: 2007. 04. 02. 09:13
Most még ilyen kezdetleges a vistas driver vagy nálam van valami probléma?
Elküldve: 2007. 04. 05. 12:55
Elküldve: 2007. 04. 06. 20:57
Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?
Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 20:58 -kor
Elküldve: 2007. 04. 06. 21:22
Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:57
Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?
Szia.
Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.
Elküldve: 2007. 04. 06. 23:17
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:22
Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.
Hali
Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.
Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 23:18 -kor
Elküldve: 2007. 04. 07. 00:11
Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:17
Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.
A scart lábain szerintem nincs komponens jelre hely, tehát ez amit vettél valószínűleg egy "átalakító" ? nade akkor meg miért nem működik?

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.
Elküldve: 2007. 04. 07. 11:37
Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 1:11

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.
Hali
Közben sikerült megcsinálnom, találtam egy másik kábelt itthon, az a Scartból csinál Video out-ot, és a már meglévő kábelemmel összekötve, a video kártya kábelének kék aljzatába bedugva már van kép jól.
Thx