HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   nakha 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:05

sziasztok!

ATI RADEON kártyám van, s-video kimenetre s-video kábel + scart-átalakító (scart a tévébe).
klón üzemmód bekapcsolva, mégsem jelenik meg a TV-n semmi.

mi lehet a probléma?

megköszönném, ha valaki segítene!

#2062 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 22:28

VAn egy on gombocska a fülek tetején a megjelenítőknél(ha a régi cp s verzód van a driverből ha már a control centeres akor nem tom)

#2063 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 07:36

Sziasztok!
Nekem sem megy simán a pc-tv kapcsolat.  :)
ATI 9800pro-val, ha bedugom a TV-be a kábelt, (a pc még be sincs kapcsolva) akkor búgó hangot ad, ha bekapcsolom, akkor van kép ugyan (a búgó hang marad), de ferdén igencsak csíkos, ami különösen sötét tartalmaknál zavaró, így alig élvezhető a film. A TV-PC kábel kb 5m hosszú, elvileg jó minőségű (jó vastag) árnyékolt kábel, ami régebben kifogástalan volt. A jelenség csak azóta van, amióta az érintett gépben 9600pro-ról 9800pro-ra váltottunk. Ehhez már nem jó a régi videokátrtya s-video csatlakozója (azzal nincs kép), a 9800 dobozában lévő kb. 1.5m-es darabot kell használni.
Mit lehet tenni?

Szerkesztette: Rapidus 2007. 03. 18. 07:39 -kor

ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2064 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 14:23

Megvan: a TV antenna kihúzása után csodálatos tiszta, rezgés és csíkmentes a kép!  :)  A búgás is megszünt!  ;)
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#2065 Felhasználó inaktív   nakha 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:22

hi

Tehát..  control centeres verzióm van.  kép már van,de elég furcsa. Főleg a fényes részek vibrálnak meg világítanak lilán. Ha még ezt lehetne valahogy orvosolni akkor nagyon örülnék.

#2066 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 10:15

Hello,
lehet, kicsit hülye kérdés, de van jelentősége, hogy a kompozit, a scart vagy az s-video bemeneten kötöm rá a gépemet a tévére?
LCD tévéről van szó (nagyobb felbontással), és volt régebbről egy s-video - scart kábelem, és hát pocsék az a minőség, amit a tévén mutat.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2067 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 11:18

Idézet: rigo88 - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 9:58

Hali!
Láttam, előttem már feltették a kérdést, de a válasz sajnos nem volt kielégítő, általam ún. sufnimegoldásnak hangzott :)
Tehát:
Van egy panasonic TX-32PS12P tv-m, 16:9es, van rajta "valós" 16:9, 4:3, "Panasonic Auto" meg még pár funkció, ami ebből a szempontból használhatatlan.
A számítógépen lejátszva a dvd-t a kép a jól ismert alul-felül fekete csíkkal lesz látható, dvd-lejátszóba rakva pedig a tv-n a "szélesvásznú" felirat jelenik meg és a kép kitölti a tv-t. A kérdésem a következő:
létezik-e olyan videókártya driver, vagy program, ami ha 16:9es a kép, akkor 16:9ben teszi ki tv-re a jelet?
köszi!!
rigo

Már bocs, de sufnimegoldás az agyad.

Ha ésszel elolvasod amit írtam, akkor nem láthatsz benne semmi kivetnivalót, sokan agyilag ezek szerint nem képesek felfogni, hogy a filmek egy jelentős részénél ott lesz a csík alul-felül a méregdrága 16:9-es tv-jükön is film képaránya miatt. (moziban nem tetszik látni hogy a függöny eltérő mértékben húzódik szét filmtől függően?) Továbbá én azt mondtam az illetőnek, hogy ha a DVD lejátszóján lejátszva pontosan azt a képet látja mint szg-en, akkor nincs gond a lejátszással. Ha nálad ez két kép eltér, akkor nem vonatkozik rád a válasz, tehát nem hivatkozhatsz sufnimegoldásra.

(Azstali) DVD lejátszónál azt sem szabad elfelejteni, hogy - a menüjében található beállítástól függően - képes "pan scan"-nak nevezett bár attól valójában kissé távol eső funkcióra, azaz hogy képes a képet nagyítani, azaz az 1:2.35-ös képarányú képet "felnagyítja" úgy, hogy 16:9-es tv-t pont kitölti, így nem lesz csík. Ekkor viszont a kép két széle elveszik, vagy estleg nyomott lesz a szélén a kép. Ez a kép viszont nem tekinthető referencia (összehasonlítási alapnak) a számítógép szempontjából.

Nekem 16:9-es tv-m nincs, tehát az alábbiak pedig pusztán következtetések.

Kétféle módon tudsz szg-re képet vinni. Az egyik az, amikor az 1:1-ben leklónozott képet viszed a tv-re, ekkor a képarány szerintem az aktuális képernyő felbontás arányának felel meg. Ha az 4:3, akkor nyilván a tv-n kapott kép is 4:3 képerányú lesz. Mondjuk ebből talán a tv 16:9-es menüjének illene szélesvásznú képet csinálnia, de ha nem hát nem. A másik a theater azaz színház mód, amikor az akár kisebb ablakban lejátszott képet viszi ki a tv kimenetre - teljes méretben. Szerintem ez a megoldás az egyszerűbb 16:9-es kép eléréséhez, ez esetben pedig odamásznék a videókártyám driverének beállító programjához, és aktiválnám ezt :

wide screen settings

Továbbá észnél lennék, és az általam számítógépen használt videó lejátszó programban feltétlen beállítanám, hogy a képet ne méretezze át, azaz ne húzza szét a 4:3-as képernyő miatt, különösen igaz ez a DVD lejátszó programokra amik szeretik ezt csinálni akár alapból is, amíg az ember ki nem kapcsolja ezt a funkciót.

Remélem így már világosabb a dolog, ha mégis más megoldás vezetett eredményre, akkor légyszíves oszd meg a tv kimenenet topik közösségével is.

#2068 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 16:37

Na fokozódott a helyzet.
Idáig ott tartottam hogy miután szét kelett szednem a működő megoldásomat töbet nem tudtam képet varázsolni a tv-re.
Idáig az is szintén jácott hogy nem is érzékelte azt hogy rá van dugva a tv.
Most már elértem hogy érzékelje(vagy legalábbis remélhetőleg mert az NV driverben már ki van szürkítve a force tv detection azaz szerinte csatlakozva van)
A probléma azért továbra is fent áll de most már csak képet nem tudok kivinni a tv-re.
Valami megoldás létezik-erre?

#2069 Felhasználó inaktív   szabja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:55

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!

#2070 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 21:14

Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 20:55

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ATI 9250-es kártyával kellene,2db CRT monitort üzemelni.Az egyik kivezetés adott,a másikat DVI-ról átalakító kábellel hozzá tudom kapcsolni? Egyáltalában létezik ilyen kábel,vagy csak ÉN reménykedem?
Előreis KÖSZI!

Üdv!

Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2071 Felhasználó inaktív   szabja 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 22:36

Idézet: Klown - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:14

Üdv!

Igen, létezik! Amennyiben DVI-I-s a 2. kimenet, akkor nyugodtan rádughatod a CRT-t egy DVI -> D-Sub átalakító segítségével! (Sapphire kareszokhoz tudtommal adnak is!) De azért azt tudni kell, hogy 2db RAMDAC-os-e a kártya, mert ha nem, akkor nem fogsz 2 egymástól független képet látni a monitoron. Max. két egyformát!

Szia Klown!

Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.

Köszi szabja

Szerkesztette: szabja 2007. 03. 24. 22:39 -kor

#2072 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:31

Idézet: szabja - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 22:36

Szia Klown!

Köszi a választ, ez nem 2RAMDAC-os,de amúgy is mind a 2 monitorra ugyan az a kép kell.
De viszont nincs ilyen átalakítom,hol tudok venni?
Bocsi de csak most jutottam vissza a gép elé.

Köszi szabja

Üdv!

Keresd meg Gugát a (vagy más seftert) bolhapiacon és kérdezd meg tőle, hogy nincs-e neki ilyen átalakítója! Nekem annó még a Sapphire Radeon 9700Pro-mhoz adtak egyet. Azt azóta is őrizgetem, hátha a későbbiekben szükségem lesz rá.

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2073 Felhasználó inaktív   sanyi-2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 25. 18:10

Sziasztok!

Olyan problémában szeretnék segitséget kérni, h van 1 nvidia geforce go 7300 videokártyás laptopom dvi kimenettel, amit rákötöttem a plazma hdmi portjára, de filmet nem nyomja ki, csak a háttérképet látom. Nincs valami ötletetek mit kéne állitani/kapcsolni? Elöre is köszi.

#2074 Felhasználó inaktív   Pharaoh85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:13

Feltettem a Vistat és hozzá a legújkabb ForceWare drivert. Az lenne a gondom, hogy jóformán semmilyen beállítást nem találok rajra, ami régen volt, ez főleg a TV-out-ra vonatkozik. semmi zoom, semmi pozicionálás, semmi szinházmód, stb.

Most még ilyen kezdetleges a vistas driver vagy nálam van valami probléma?

#2075 Felhasználó inaktív   istvan0904 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 05. 12:55

Geforce 6600 kártyához kell-e külön tv-tools? Mert a régiekkel nem működik. Tudna valaki segíteni? A kép kimegy csak a filmek nem.

#2076 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 20:57

Hali

Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?

Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 20:58 -kor

#2077 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 21:22

Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:57

Hali

Lenne egy ASUS EAX1950 Pro vga károlyom, tv-outot szeretnék rá valahogy csiholni.
Van hozzá egy kábel, ami Y-Pr-Pb -t csinál a tv-outból. A TV-n összvissz csak egy Scart csatlakozó van, vettem egy Scart -> 3RCA kábelt, amikor összekötöm, nem látja a tv-met a driver, a tv-n is csak nagy feketeség kép helyett.
Rossz kábelt vettem esetleg, vagy a tv-m miatt nem fog menni sohasenem?

Szia.

Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a  videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.

#2078 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 23:17

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:22

Szia.

Szerintem ha "sima" 3RCA/SCART kábelt vettél, akkor az nyilván sárga-fehér-piros bemenetekkel bír, azaz videó kompozit/audió bal-jobb. Igy nem csoda ha nem jön össze a dolog. Mintha korábban írta volna valaki, hogy a  videókártya spéci kábeléből a sárga az sima kompozitnak felel meg. Olvass vissza ha érdekel, amíg vissza nem olvasol ne dugd össze, nehogy elszálljon valami ha rosszul emlékeznék.
Az audio-t a hangkártya kimenetéből tudod elvezetni, az is kell a scart-ra, különben nem lesz hang.

Hali

Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.

Szerkesztette: plor 2007. 04. 06. 23:18 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 00:11

Idézet: plor - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 22:17

Hali

Kábelből szerintem nem sima 3RCA-sat vettem, mert piros, kék, zöld színűek a csatlakozók, asszem valami YUV-komponent.
A videokártya csatlakozóival színileg stimmel.

A scart lábain szerintem nincs komponens jelre hely, tehát ez amit vettél valószínűleg egy "átalakító" ? nade akkor meg miért nem működik? :) Mondom, olvass vissza, ha a sárga tényleg a kompozitnak felel meg, akkor első körben nézd meg azt. Ettől függetlenül, amennyiben az svideo-szerű tv-outba bele lehet dugni svideo kábelt, akkor gondolom svideo kompatibilis, ami meg egy elég egyszerű dolog, egyrészt a tv lehet hogy eleve tudja fogadni, de ha más nem akkor scart/svideo átalakító (legjobb szerintem olyan aranyozott scart, amin hátul vannak aljzatként az audio és svideo bemenetek kapcsoló nélkül! mert ez esetben jó minőségű saját svideo kábelt használhatsz). Ha ez utóbbi kettő közül valamelyik működik, és a minőség nem felel meg, akkor nézegesd a komponens-átalakítót, bár nem vagyok róla meggyőződve hogy jobb minőséget érhetsz el vele mint egy svideo csatlakozással. Arról nem beszélve hogy egy egy CD-s divx/xvid-nél olyannyira nem fog számítani az hogy milyen kábellel viszed a képet, hanem inkább az, hogy az utófeldolgozás (mosás) szintje milyenre van állítva.

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.

#2080 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 11:37

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 1:11

A scart lábain szerintem nincs komponens jelre hely, tehát ez amit vettél valószínűleg egy "átalakító" ? nade akkor meg miért nem működik? :) Mondom, olvass vissza, ha a sárga tényleg a kompozitnak felel meg, akkor első körben nézd meg azt. Ettől függetlenül, amennyiben az svideo-szerű tv-outba bele lehet dugni svideo kábelt, akkor gondolom svideo kompatibilis, ami meg egy elég egyszerű dolog, egyrészt a tv lehet hogy eleve tudja fogadni, de ha más nem akkor scart/svideo átalakító (legjobb szerintem olyan aranyozott scart, amin hátul vannak aljzatként az audio és svideo bemenetek kapcsoló nélkül! mert ez esetben jó minőségű saját svideo kábelt használhatsz). Ha ez utóbbi kettő közül valamelyik működik, és a minőség nem felel meg, akkor nézegesd a komponens-átalakítót, bár nem vagyok róla meggyőződve hogy jobb minőséget érhetsz el vele mint egy svideo csatlakozással. Arról nem beszélve hogy egy egy CD-s divx/xvid-nél olyannyira nem fog számítani az hogy milyen kábellel viszed a képet, hanem inkább az, hogy az utófeldolgozás (mosás) szintje milyenre van állítva.

Ide az jön hogy szokás szerint dugdosás eszközök kikapcsolt állapotában, és ne legyen kábeltv (központi kábel?) tv-be dugva, vagy földfüggetlenítő, különben minden eszköz tönkremehet... a drága videókártya is.

Hali

Közben sikerült megcsinálnom, találtam egy másik kábelt itthon, az a Scartból csinál Video out-ot, és a már meglévő kábelemmel összekötve, a video kártya kábelének kék aljzatába bedugva már van kép jól.
Thx

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.