HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 01. 18:04

BUÉK mindenkinek!

nyunyu!

Természetesen azzal kezdtem, hogy elolvastam. Csak nálam nem egészen úgy működik, ahogy írtad.
Valószínűleg régi a driverem, de egyelőre azt sem tudom, milyen. Ezt írja ki: 6.14.10.6360. Itt ti meg 3.7, 3.9 verziókról beszéltek. Ebből nem tudom, hogy jön ki. :(
Ezek után persze a fülek sem így vannak, ahogy leírtad. (Az Overlay fül nem így néz ki.)

Először egyáltalán nem tudtam elérni a kiterjesztett asztal módot, mert hiába pipáltam be, nem maradt úgy. De ez a kábelezés miatt volt így. Most már tudok kit. asztalt csinálni. Kihúzom rá a PowerDVD ablakát, felteszem teljes képernyőre, és műxik. A tv-n a DVD képe megy, a monitoron meg az asztal. Csak ugye a tv képe fekete-fehér. Meg a hang is csak a gépből jön, de ez egy másik probléma.
Lehet, hogy rossz a csatlakozó, amit vettem. Az egyik vége 4 tűs mini-Din ("papa"), a másik vége RCA ("mama"). Lehet, hogy olyat kellett volna venni, amelyiknek mindkét vége "mama". Feljebb volt róla kép.

Ja, igen és 4 tűs. Szándékosan hangsúlyoztam ki. És nincs hozzá adapter, csak egy sima összekötőkábel.

Holnap veszek hozzá egy másik csatlakozót, csak azt 1600Ft-ért láttam. Kezdem egy kicsit unni a sok próbálgatást pénzben és időben is. :(

Addig is üdv.

#222 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 18:22

Idézet: Ez írta Taip:

...Valószínűleg régi a driverem, de egyelőre azt sem tudom, milyen. Ezt írja ki: 6.14.10.6360. Itt ti meg 3.7, 3.9 verziókról beszéltek. ...

A 3.x a Catalyst csomag száma, ez tartalmazza a drivert is, amelynek szintén van - egy hosszabb - verziószáma. Neked úgy tűnik 3.5 van felrakva, ezt többnyire az options fülön lehet megnézni.

Vagyis első lépésként szedhetsz 3.10-et az ati.com-ról. Illetve ellenőrizheted, hogy tényleg PAL üzemmódra van-e állítva a kimeneted.

[ 2004. január 01.: Hasse szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 00:43 -kor

#223 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 18:35

Sziasztok! Nyugodtan kérdeznék egyet: R9000 Pro, Win XP, TV-out (S-Video/RCA átalakítóval, az RCA megy bele a videó SCART csatlakozójába). Kb 10 perc használat után elsötétedik a kép a TV-n, és csak újraindítás után lesz megint. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Mi a fene lehet ez?

[ 2004. január 02.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]

#224 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 01. 23:32

Hello
Végignyálaztam az 5 oldalt de maradt néhány kérdésem

ati radeon7000 -el próbálkozom
cat 3.10 van fent de kár volt a régebbit lecserélni :(

Hogyan lehetne elkerülni azt hogy ha filmet akarok nézni akkor a tv-t át kell rakjam "céltáblára" vagyis a monitor fog a TV 640x480 50Hz interlaced-jehez igazodni másképp a film helyén feketeség lesz ?! :confused:

Meg kellene javítanom egy kábelt :(gef440-hez)
pc végén van:
jack (hang)
rca (kép)
tv végén:
scart dugó de nem vagyok biztos a bekötésben mert composit jelre akarom bekötni mert csak az a scart aljzat szabad amiben nincs svideo.
Az audiót gondolom a 2-3-4 -re kötöm, de hova kössem a video két lábát?

köszi

Kép
1 AUDIO Output Right
2 AUDIO Input Right
3 AUDIO Output Left
4 AUDIO Ground
5 BLUE Ground
6 AUDIO Input Left
7 BLUE
8 Function Switching
9 GREEN Ground
10 Comm Data 2
11 GREEN
12 Comm Data 1
13 RED/Chroma Ground
14 Comm Data Ground
15 RED/Chroma
16 Blanking
17 VIDEO/Sync/Luminance Ground
18 Blanking Ground
19 VIDEO/Sync/Luminance Output
20 VIDEO/Sync/Luminance Input
21 Common Ground

asszem itt a válasz a bekötésre:
[url="http://"http://utopia.knoware.nl/users/eprebel/SoundAndVision/Engineering/SCART.html"]SCART - composit - svideo[/url]
de a 8as Video status vagy Function Switching -re mit kéne kötni?

[ 2004. január 01.: spuri szerkesztette a hozzászólást ]

#225 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 01:36

[url="http://"http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&number=3&howtopage=95&howtoID=37"]nagyon jo leirások TV2PC -hez itt[/url]
HA 20-17-re van kötve a composit mükodik látszólag /daewoo tv-n/ de csak az svideós scarton megy :( ha a 20-18-ra kötöm jobb lesz?

#226 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 02:31

üdv

ati radeon 8500le dvi kimenetére lehet kapni olyan dvi/vga átalagítót mint az újabb kártyákhoz?
és ha igen, akkor rá tudok kötni egy monitort?
mondjuk ha van átalakító hozzá, akkor valószínű:-p
csinált vki ilyet már ezzel a kártyával?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#227 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 08:45

idézet:
Ezt írta havri1:
ati radeon 8500le dvi kimenetére lehet kapni olyan dvi/vga átalagítót mint az újabb kártyákhoz?
[/quote]
Nem, mivel a 8500LE-ken nincs 2. analog monitor kimenet.

#228 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 13:23

okey, thx :rolleyes:
melyik atihoz van már ilyen átalakító, ergo melyik ati tudja a 2 monitor módot?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#229 Felhasználó inaktív   Tomi13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 16:42

Sziasztok

A következő a problémám.
Rákötöttem a tv-re a kártyát,ment is régebben gond nélkül,most viszont ha megnézek egy filmet,akkor a TV-n minden egyes beszédre,megszólalásra,zenére becsíkozodik a képernyő,mintha vmi zavarná.
A monitoron viszont minden okés.Mi lehet a gond?
A kártya radeon 9600pro és catalyst 3.9 van fent,az op. rendszer xp.Ja és mint írtam régebben nem csinálta.

#230 Felhasználó inaktív   mmuukkii@hotmail.com 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 03. 11:12

Emberek, én is csak kérdezek!

Van nekem egy CLEVO notebookom, RADEON9000-essel, 1 db S-VHS kimenettel. Már eljutottam odáig, hogy majdnem minden fasza. Tulajdonképpen működik is a rendszer. Bedugom a TV-be az S-VHS kábelt, a notebookba is, a digitális hangkimenetet pedig a házimozierősitő digitális inputjába (igy még a DD-s avi hangját is DD-be nyomatja) és lehet is filmezni. A kép kiváló, a hang kiváló. De azért lenne mit orvosolni.
1. ha a házimozierősitő a fejhalgatókimeneten keresztül kapja a zenét és a notebook be van dugva, akkor iszonyatosan zúg a hang. okosok szerint földhurok keletkezik, mivel ha a notebook aksiról megy, akkor nincs ilyen zúgás, és akkor sincs, ha egy másik hifihez dugom. Ez azért érdekes, mert otthon van házimozierölködő digital in-nel, de máshol, ahol használom ritka.
2. a házimozierősitőbe dugott S-VHS-re nincs kép. Ugyanide ugyanilyen erősitőbeállitasoknál dugott videonál van kép.
3. a TV 16:9-es. A driverben erre vonatkozó beállitások nincsenek, amit nem igazán értek. Tudom a desktopot16:9 arányú képpontokra állitani, de a kép ekkor is 4:3-as marad, és a TV-is ilyennek ismeri fel, a 16:9 ilyenkor képernyőelcsúsztatással jelenik meg, vagyis a nem látható részt akkor mutatja, ha odaviszem az egeret. Mintha nem akarna 16:9-es jelet kiadni!
Mégegyszer: ez notebook RADEON9000-rel, igy nem tudok ratelepiteni általános drivert! Ja, és XP van.

#231 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 12:18

idézet:
Ezt írta havri1:
okey, thx :rolleyes:
melyik atihoz van már ilyen átalakító, ergo melyik ati tudja a 2 monitor módot?
[/quote]
Rendes, nem LE 8500-ok, osszes 9000(Pro), 9200(Pro), 9500(Pro), 9600(Pro), 9700(Pro/XT), 9800(Pro/XT)
Meg ha jol emlekszem a Radeon VE/7000, 7500-ok is, de ezek regebbi kartyak, mar nem emlekszem biztosan.

9100 szeria viszont valszeg nem, mivel 9100=8500LE.

Amugy meg kell nezni, ha DVI-I csati van rajta, akkor tudja, mert a 3x8 tuske digitalison kivul ki van vezetve 5 tusken az analog is.
DVI-I:
Kép

Te kartyadon DVI-D van, amin csak digitalis kivezetesek vannak, analog resze nincs (ez lenne a :+: resz)
Kép

#232 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 17:15

Üdv!

Megfelelő kábelekkel könnyebb jó eredményt elérni. :)
Találtam egy olyan Scart átalakítót, amelyiknek van S-Video bemenete. Ha arra kötöm rá a kártyát direktbe, kompozittá alakítás nélkül, akkor színes a kép. Bár a minősége nem tökéletes, de színes. :)
Úgy tűnik, a 4 tűs csatlakozó nem tűri jól a kompozittá alakítást.

Viszont azt továbbra sem értem, hogy miért nyomódik össze a kép bootoláskor, ha a kábel egyáltalán be van dugva. Ez nyilván független a Windowstól, hiszen a gép bekapcsolásakor ilyen a kép. Ha már betöltötte az XP-t, akkor jó lesz a kép.

Most már értem, miért jó a Klón üzemmód "Színház mód" beállítással.
Amit elkezdek lejátszani valamit, rörtön teljes képernyőssé vált a tv-n. :)

#233 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 18:54

idézet:
Ezt írta Taip:
Viszont azt továbbra sem értem, hogy miért nyomódik össze a kép bootoláskor, ha a kábel egyáltalán be van dugva. Ez nyilván független a Windowstól, hiszen a gép bekapcsolásakor ilyen a kép. Ha már betöltötte az XP-t, akkor jó lesz a kép.[/quote]
Mert a kartya BIOSa automatikusan a TV frekvenciajara allitja a monitort is, mikor bedugott TV-t erzekel.

[ 2004. január 03.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#234 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:49

idézet:
Ezt írta victorpictor:
Sziasztok!
Szóval miért lehet az, hogy akár DivX-et, akár VCD-t (mpeg) nézek, bizonyos jeleneteknél beszaggat a film. Pedig az összes felesleges task-ot legyilkolom filmnézés előtt. Mitől lehet ez?
[/quote]

hali!

nálam is ez a helyzet, a tv-n egy-egy gyorsabb svenknél szaggat a kép, bármelyik bejáratára kötöm a tv-nek a kábelt. legyen az dvd, divx, ugyanazt csinálja.
akkor én most kérdeztem...
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#235 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:40

Hello nekem van egy Sapphire RADEON 9600XT M 128MB DDR RAMMAL és egy ITT NOKIA (kb 16 éves TV-M vann rajta SCART Csatlakozó ) de ha kikötöm erre a TRV RE a PC T nem lesz e valami baja a TV nek ?
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#236 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 22:10

Idézet: Ez írta Asdam:

Hello nekem van egy Sapphire RADEON 9600XT M 128MB DDR RAMMAL és egy ITT NOKIA (kb 16 éves TV-M vann rajta SCART Csatlakozó ) de ha kikötöm erre a TRV RE a PC T nem lesz e valami baja a TV nek ?

Kevéssé valószínű. A videokártyának szokott baja lenni, ha a berendezések nincsenek kikapcsolva összedugáskor.

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 00:27 -kor

#237 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 22:35

vki tud segiteni?

[QUOTE]Ezt írta spuri:
[QB]Hello
Végignyálaztam az 5 oldalt de maradt néhány kérdésem

ati radeon7000 -el próbálkozom
cat 3.10 van fent de kár volt a régebbit lecserélni :(

Hogyan lehetne elkerülni azt hogy ha filmet akarok nézni akkor a tv-t át kell rakjam "céltáblára" vagyis a monitor fog a TV 640x480 50Hz interlaced-jehez igazodni másképp a film helyén feketeség lesz ?! :confused:

Meg kellene javítanom egy kábelt :(gef440-hez)
pc végén van:
jack (hang)
rca (kép)
tv végén:
scart dugó de nem vagyok biztos a bekötésben mert composit jelre akarom bekötni mert csak az a scart aljzat szabad amiben nincs svideo.
Az audiót gondolom a 2-3-4 -re kötöm, de hova kössem a video két lábát?

köszi

Kép
1 AUDIO Output Right
2 AUDIO Input Right
3 AUDIO Output Left
4 AUDIO Ground
5 BLUE Ground
6 AUDIO Input Left
7 BLUE
8 Function Switching
9 GREEN Ground
10 Comm Data 2
11 GREEN
12 Comm Data 1
13 RED/Chroma Ground
14 Comm Data Ground
15 RED/Chroma
16 Blanking
17 VIDEO/Sync/Luminance Ground
18 Blanking Ground
19 VIDEO/Sync/Luminance Output
20 VIDEO/Sync/Luminance Input
21 Common Ground

asszem itt a válasz a bekötésre:
[url="http://"http://utopia.knoware.nl/users/eprebel/SoundAndVision/Engineering/SCART.html"]SCART - composit - svideo[/url]
de a 8as Video status vagy Function Switching -re mit kéne kötni?

Ha scarton a 20-17-re van kötve a composit akkor mükodik látszólag /daewoo tv-n/ de csak az svideós scarton megy ha a 20-18-ra kötöm jobb lesz?

#238 Felhasználó inaktív   Frankye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 06. 23:26

Sziasztok lenne nekem is egy kérdésem!

Sz'al, DVD-t szeretnék nézni TV-n, de
ha bekapcsolom a feliratot, akkor a szöveg
a filmen jelenik meg, és ez néha nagyon
zavaró. Meg lehet oldani valahogy, hogy
a felirat a "fekete részben" jelenjen meg
mint az asztali DVD lejátszók esetén a
szélesvásznú filmeknél? Próbáltam már
WinDVD-vel, PowerDVD-vel, de egyik se tudta
a szöveget mozgatni... :(

Lehet, hogy nem fontos a probléma szempontjából,
de Radeon 9000PRO-m van.

Előre is köszi.

#239 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 12:16

Egy kérdés tőlem is:
Egy régi bérházban lakom, ahol az elektromos hálózat földelését nem vitték túlzásba.(gyk. nincs is.) Régen rázott minden, a gépháztól a monitor képernyőjéig. Egy jó ideje már nem csinálja, még a legkisebb mértékben sem.
Össze szeretném kötni a gépet a TV-vel, de azt hallottam, hogy föld-mentes helyeken ez nem ajánlott, mert tönkremehet a VGA/TV (esetleg mind2).
Valóban lehet baja, és mondjak le a TV-n való filmnézésről, vagy bátorodjak fel a "nemrázáson", és próba szerencse?

Üdv: Bálesz
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#240 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 07. 21:00

Jelentem saját gondom megoldva! :)

Üdv