HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 14. 15:55

idézet:
Ezt írta norbil:
Hi a gond csak annyi hogy RGB esetén csak váltottsoros képet kapsz. Komponensen pedig progresszív képet nézhetsz.[/quote]

Ez mondjuk attól függ, mit állítasz be a gépen, és hogy mit bír fogadni az adott megjelenítő eszköz. Pl. az a TV, ami tud fogadni komponensben (és/vagy külön VGA csatin) progresszívet, az általában a Scart-on is tud. És fordítva, komponensben is lehet interlace a kép.

idézet:
Ezt a fajta bemenetet ill. kimenetet alkalmazzák a komolyabb projektoroknál a jobb DVD lejátszóknál is új Tv és HDTV készülékeken. Az így kapott kép moziszerűbb hatást eredményez.
[/quote]

Igen, bizonyos okokból inkább ez terjedt el az RGB helyett, de minőségre megegyeznek. A lényeg, hogy jobb, mint a kompozit vagy az s-video.

Egyébként, ha interlace formátumban van a film, és gépről nézed, ajánlott interlace-ben is megjeleníteni, mert most még SW-ből nem lehet tökéletesen átalakítani progresszívvé (ezt csak néhány 100Hz-es TV tudja).

[ 2004. január 14.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#262 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 16:03

idézet:
Ezt írta bálesz:
és ha be sem dugom a coax-kábelt? azon jön a kábeltv.
Akkor gond lehet? nem akarok sem tv-t, sem vid. kártyát venni, de filmet néznék a tv-n...
[/quote]

Ezt senki sem tudja neked garantálni. Mindenesetre jobb, ha kihúzod a koaxot, amikor filmezel, és kikapcsolt állapotban dugod össze. Attól, hogy nem földelt a géped, még szerintem nem kellene ráznia, és nem kellene más potenciálon lennie, mint a TV (kihúzott koaxal). De biztos vannak itt még, akiknél hiányzik a föld, és TV-re kötik a gépet, talán nyilatkoznak erről.

#263 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 09:19

idézet:
Ezt írta Victor:

De biztos vannak itt még, akiknél hiányzik a föld, és TV-re kötik a gépet, talán nyilatkoznak erről.
[/quote]

Erre várok :(
De azért Neked köszi :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#264 Felhasználó inaktív   SirGin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 15. 09:27

idézet:
Ezt írta Victor:

Ez mondjuk attól függ, mit állítasz be a gépen, és hogy mit bír fogadni az adott megjelenítő eszköz. Pl. az a TV, ami tud fogadni komponensben (és/vagy külön VGA csatin) progresszívet, az általában a Scart-on is tud.
[/quote]
Én úgy láttam a megjelenítők speckóinak böngészése (főleg CRT TV - mert ez elérhető) közben, hogy ebben a kategóriában, ha van progresszív bemenet kezelés, akkor az csak a YCrCb bementen elérhető, RGB-Scart esetén nem. Ez gondolom arra vezethető vissza, hogy DVD lejátszókat is ilyen formában alakítottak ki - progresszív jelet nem adnak SCART-on keresztül. (vagy fordítva a DVD-k miatt a TV-k ilyenek).
Ilyen az én TVm is: Pana 32PX20P, de ilyen a PD30-s is.

idézet:
Ezt írta Victor:

Igen, bizonyos okokból inkább ez terjedt el az RGB helyett, de minőségre megegyeznek. A lényeg, hogy jobb, mint a kompozit vagy az s-video.
Egyébként, ha interlace formátumban van a film, és gépről nézed, ajánlott interlace-ben is megjeleníteni, mert most még SW-ből nem lehet tökéletesen átalakítani progresszívvé (ezt csak néhány 100Hz-es TV tudja).
[/quote]
Ez abszolut igy van, a két jelforma minőségre megegyezik azonos környezeti paraméterek esetén (értsd: kábel, jelforrás stb.).
A PC progresszív megjelenítést alkalmaz, a tárolt filmek szintén progresszív formában vannak tárolva, a DVD tárolt kép ugyan interl., de azt egy teljes progresszív képből csinálták ugyhogy azt csak össze kell illeszteni, ugyhogy PCn is progresszív lesz (szerintem a lejátszók ezt csinálják. Ebben most nem vagyok teljesen biztos, de nagyon valószínű.) - ugyanaz történik progresszív asztali DVD lejátszásnál is.

Még nem sikerült hozzájutom progresszív lejátszásra alkalmas
asztali DVD-hez megfelelő kábellel ugyhogy nem tudtam összehasonlítani az RGB-SCART interl.-del, de sajnos RGB-vel látható fésűsődés volt a TV-n, persze azt gondolom ezen javíthatna a mozgáskompenzáció, ha lenne, de ebben a cuccban nincs és gondolom, akkor se lesz olyan jó, mint progresszívben, de mondom ezt még nem láttam, csak remélem. :confused: ;) ;)

#265 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 10:16

idézet:
Ezt írta SirGin:
Én úgy láttam a megjelenítők speckóinak böngészése (főleg CRT TV - mert ez elérhető) közben, hogy ebben a kategóriában, ha van progresszív bemenet kezelés, akkor az csak a YCrCb bementen elérhető, RGB-Scart esetén nem. Ez gondolom arra vezethető vissza, hogy DVD lejátszókat is ilyen formában alakítottak ki - progresszív jelet nem adnak SCART-on keresztül. (vagy fordítva a DVD-k miatt a TV-k ilyenek).
Ilyen az én TVm is: Pana 32PX20P, de ilyen a PD30-s is.
[/quote]

Hm. Hát igen, így egyszerűbb az elektronika (gondolom, a Scart-ról először egyenesen a "100Hz-esítő" panelra megy a jel, az YCrCb viszont ezt köszöni szépen, de kihagyja). Én az ilyen témájú (külföldi) topikokat böngészve :) jutottam arra a következtetésre, hogy van egy pár embernek olyan TV-je, ami mindkét bemeneten mindkét formátumot tudja fogadni. De akkor úgy látszik, ezek a kivételek. Mondjuk legalább az YCrCb-ben mindengyiknek kellene tudni fogadni interlace-t is, mert sok (legtöbb?) HDTV csatorna interlace (és így jön ki a vevőkészülékekből YCrCb-ben), miközben sok meg progresszív.

idézet:
a tárolt filmek szintén progresszív formában vannak tárolva, a DVD tárolt kép ugyan interl., de azt egy teljes progresszív képből csinálták ugyhogy azt csak össze kell illeszteni, ugyhogy PCn is progresszív lesz (szerintem a lejátszók ezt csinálják. Ebben most nem vagyok teljesen biztos, de nagyon valószínű.) - ugyanaz történik progresszív asztali DVD lejátszásnál is.
[/quote]

Igen, a filmek többsége progresszívben van (mert 25 kép/s volt eleve a forrás, pontosabban eredetileg 24 kép/s), de nem mind ilyen, ha jól tudom.

idézet:
Még nem sikerült hozzájutom progresszív lejátszásra alkalmas asztali DVD-hez megfelelő kábellel ugyhogy nem tudtam összehasonlítani az RGB-SCART interl.-del, de sajnos RGB-vel látható fésűsődés volt a TV-n, persze azt gondolom ezen javíthatna a mozgáskompenzáció, ha lenne, de ebben a cuccban nincs és gondolom, akkor se lesz olyan jó, mint progresszívben, de mondom ezt még nem láttam, csak remélem. :confused: ;) ;)
[/quote]

Hát, nem tudom, hogy létezik-e egyátalán olyan monzgáskomenzációs megoldás, ami a progresszívből interlace-szé alakítást oldaná meg jól, mert többnyire a fordítottja szokott történni. Én is néztem már progresszív anyagot RGB-ben, interlace-ben, és nálam (ez is 100Hz-es) nem volt fésűs (szőrös). Nem lehet, hogy ez a TV-d hibája?

#266 Felhasználó inaktív   SirGin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 11:54

idézet:
Victor:

Mondjuk legalább az YCrCb-ben mindengyiknek kellene tudni fogadni interlace-t is, mert sok (legtöbb?) HDTV csatorna interlace (és így jön ki a vevőkészülékekből YCrCb-ben), miközben sok meg progresszív.
[/quote]
Én csak a progresszív jelről beszéltem, interlace természetesen jöhet, de minek ha van progresszív jel is.

idézet:
Victor:

Hát, nem tudom, hogy létezik-e egyátalán olyan monzgáskomenzációs megoldás, ami a progresszívből interlace-szé alakítást oldaná meg jól, mert többnyire a fordítottja szokott történni. Én is néztem már progresszív anyagot RGB-ben, interlace-ben, és nálam (ez is 100Hz-es) nem volt fésűs (szőrös). Nem lehet, hogy ez a TV-d hibája?
[/quote]
Én nem szeretnék progreeszívből - interlacet csinálni, isten ments, jó ahogy van.
Én nem progresszív jelnél beszéltem fésűsödésről, hanem RGB-SCART interlacenél, és ez persze a TV hibája.
Arra gondoltam, hogy én még nem láttam progresszívben ugyanazt az anyagot megfelelő ilyen tudású DVD asztali lejátszó hiányában. Mert gondolom megfelelően összeállított progresszív jelnél (amit DVD lejátszó csinálj(on)) ilyennek nem nagyon szabadna lennie vagy tévedek? :confused:

#267 Felhasználó inaktív   zdomiter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 20:50

Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e két videokártya a gépben?
Az egyik egy PCI-os Matrox a TV-hez, a másik pedig az AGP-be valami erősebb a játékokhoz. És hogyan lehet kivitelezni a kapcsolgatásukat, ha lehetséges? Hogyha valaki foglalkozott már ezzel a témával, az légyszi segítsen.
Azért gondoltam erre a megoldásra, mert a Matrox-nak nagyon jó a képe, de a játékra viszont nem alkalmas.
Köszi

#268 Felhasználó inaktív   Gilette 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:03

Sziasztok!

Van egy Eagle Geforce4 MX460 DDR W/TV-output videokártyám.
Sikerült letöltenem a TVtool7.2 programot.A programot elindítva valami olyasmit írt ki,hogy nincs detektálva TV chip.Létezik ilyen? A videokártyán van egy RCA és egy S kompozit csatlakozó van.Azt sem tudom hogy az RCA kimeneti vagy bemeneti csatlakozó-e?A kártya leírásában semminemű magyarázó ábra nincs ezirányban :(
Az RCA-ra rákötöttem egy TV-t de meg se mukkan.Sajna kompozit csatlakozóm nincs...Érdemes beinvesztálnom egy S video-ról RCA +SCART kimenetű adapterre??Lehet hogy valamit nem jól állítottam be? De akkor miért írta a TV tool program rörtön az elindítása után,mikor vizsgálta a hardware-t hogy nincs TV chip detektálva? És miért van a kártyán mégis a két csatlakozó?? :( Kezd felmenni az adrenalinszintem hogy esetleg átvertek? A videokártya dobozán is fel van tüntetve hogy W/TV- output.Ha így van brutális leszek az eladó felé :mad: A család már nézné a filmet a nappali TV-jén.Tiszta ideg vagyok emiatt...Ha tud valaki kérném szépen segítsen.
Köszönöm!

#269 Felhasználó inaktív   Batkaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 18:29

Hali!
Van egy Asus V9950es kártyám, amin van egy TV out. Nem tudom pontosan hogy milyen kimenet. Nem hiszem, hogy S-Video, mert ha jól tudom, annak két sorba vannak a tüskéi, ennek meg körbe, de méretre ugyanakkora. Mindegy, van hozzá egy RCA fütyiben végződő átalakító. A cél az, hogy a kb 3 méterre lévő TV-t összekössem "zsinór" nélkül úgy a géppel, hogy a videot meg a hivit sem kell véglegesen eltávolítanom. Mindehhez van egy mikrohullámú adó vevő párosom (www.archsat.com). A adó és a vevő RCA csatlakozókat használ, és az adóhoz volt egy olyan SCART "hosszabbító" amibe pluszban volt még 3 RCA bemenet (ezt a vevőhöz használom). Nagyjából ez a szitu, de valamiért nem működik. Ha valakinek vannak hasonló tapasztalatai, szívesen meghallgatnám.
U.I.: Ja, és a videokártya TV kimenetéről is szívesen hallanék infókat, mert az égvilágon semmit nem találtam róla. Köszi.
Hozd zavarba a többieket: Mosolyogj hétfőn!

#270 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 20:31

idézet:
Ezt írta SirGin:
Én csak a progresszív jelről beszéltem, interlace természetesen jöhet, de minek ha van progresszív jel is.[/quote]

Ja, OK, csak úgy vettem ki a szavaidból, hogy YCrCb-n kizárólag a progresszív mehet, és az furcsa lett volna (1080i HDTV adás, stb. miatt). De ha így mehet mindkét formátum, akkor nem értem, RGB-n miért nem. Na mindegy.

idézet:
Arra gondoltam, hogy én még nem láttam progresszívben ugyanazt az anyagot megfelelő ilyen tudású DVD asztali lejátszó hiányában. Mert gondolom megfelelően összeállított progresszív jelnél (amit DVD lejátszó csinálj(on)) ilyennek nem nagyon szabadna lennie vagy tévedek? :confused:
[/quote]

Valóban, ilyenkor nem szabad fésüssé válnia. Egyébként a 60Hz p.-t 120Hz p.-vé alakítja a TV-d? Mert akkor esetleg olyan effekt játszhat be a 2-frémes mozgás miatt, mintha a mozgó tárgyak széle megduplázódna.

Végülis ha PC-n nézed a DVD-t, akkor nem valósul meg az, amit szeretnél (ha más nem, próbaképpen)?

#271 Felhasználó inaktív   omelon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 20:19

sziasztok! RAdeon 9200 asom van mindent ugy csináltam ahogy le van írva de az istenért sem akar müökdni a gondom az hogy Displaynél megjelenik a Monitornál a Két ikon a klon és a Mappás ikon de ez a TV nél sajna nem jelenik meg mit CSINÁLjak

1 elkeseredett RADEONOS :) null null
Omelon

#272 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 11:28

Helló!
Már egyszer voltam erre, és hát visszatértem, mert továbbra is szenvedek.

Ha valaki tudja, hogy hol lehet venni egy 7 szálas S-video kábelt, az írja már meg. Illetve ha valaki csinálna saját maga otthon (persze azért hozzáértő), egy olyan kábelt, aminek az egyik vége RCA, a másikon pedig a 7 szálas S-videonak az egyik tüskéje lenne a melegér (a két sor tüske közül a felső, abból is a középső), azt megvenném!!!

Fontos lenne!
:(

[ 2004. január 21.: donee szerkesztette a hozzászólást ]
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#273 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 11:39

idézet:
Ezt írta donee:
Helló!
Már egyszer voltam erre, és hát visszatértem, mert továbbra is szenvedek.

Ha valaki tudja, hogy hol lehet venni egy 7 szálas S-video kábelt, az írja már meg. Illetve ha valaki csinálna saját maga otthon (persze azért hozzáértő), egy olyan kábelt, aminek az egyik vége RCA, a másikon pedig a 7 szálas S-videonak az egyik tüskéje lenne a melegér (a két sor tüske közül a felső, abból is a középső), azt megvenném!!!

Fontos lenne!
:(

[ 2004. január 21.: donee szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szia!
Én is ilyesmit keresek, egyet találtam (már ha ez az...)

[url="http://"http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.phtml?termek=2007383&szam=1&user=1"]S-Video - RCA kábel ATI-kártyákhoz [/url]

Nem tudom máshol, másmilyet lehet-e kapni.

Üdv!
L.Laci

[ 2004. január 23.: LLaci szerkesztette a hozzászólást ]

#274 Felhasználó inaktív   zulix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 12:15

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy vettem egy ATI 9000-es kártyát, amihez nem volt S-Video -> Comp. átalakító. Vettem egyet utólag, de kiderült, hogy az enyémnek másmilyen a csatlakozója.

Picit megnéztem közelebbről, és pont olyan, mint egy PS/2-es csati. Van egy rakás ilyen hoszabbítóm, stb., tehaát az lenne a kérdésem, hogy házilag lehet-e ilyen átalalkítót készíteni? Ha igen, akkor mit, hova kössek? :)

Előre is köszi!
Mail: zooly@exceex.com IRC: zolka @ IRCNet / QuakeNet
Gigabyte 8N-SLI Pro ¤ Intel Pentium D 805 (2666@3333, 2x1MB, EMT64, LGA775) ¤ Zalman 7700AlCu (@1600rpm) ¤ A-Data Vitesta 2x512MB 533MHz (@667Mhz) ¤ ASUS 6200TC-256 ¤ Samsung 120GB (SATA, 7200rpm, 8MB) ¤ LG 12x/8x/32x CD-RW (8MB) ¤ Casetek 1020-5A (ezüst, plexi) ¤ Sirtec 410W (12cm, PFC) ¤ Samsung 957MB + 55cm Plano TV

#275 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 13:50

hi all!

végigfutottam gyorsan a topicot, de nem találtam a megoldást. Adott egy MSI Gef3-as kártya, az alapvető baj az, hogy a Megjelenítés/Beállítások alatt egy darab monitor látszik, tehát nincs 1-es meg 2-es számú megjelenítő. A Speciális "menü" alatt pedig csak annyit tudok elérni, hogy vagy csak a monitoron vagy csak a tv-n van kép, ami ugyen nem az igazi. Próbáltam sima detonátorral, az MSI oldaláról leszedett detonátorral és most épp a saját cd-jén lévő driver van fent.
Ezenkívül próbálkoztam még TvTool-lal is, de azzal sem nagyon lehet összehozni a dolgot.
Igazából én csak arra a hagyományos Detonátoros menüszerkezetre vágyom, ahol ki lehet választani a kijelzőket, hogy milyen mód legyen (klón, kiterjesztés stb) meg ilyenek.
Ezt hogy tudnám elővarázsolni?

Szerk:
Kép
Itt pl nálam nincs a megjelölt nview rész.
(bocs Xero, hogy használom a képet, de kapóra jött :) )
(Fent van az nview, még mielőtt vki megkérdezné :))

Üdv,
MyCroft

[ 2004. január 23.: MyCroft szerkesztette a hozzászólást ]
Szavaz a hejesirók pártyára!

#276 Felhasználó inaktív   Luckforeman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 23:50

idézet:
Ezt írta MyCroft Adott egy MSI Gef3-as kártya, [/quote]

Bocs, hogy kiábrándítalak de úgy tapasztaltam, hogy a a két megjelenítős alkalmazást, csak a GeF2 és GeF4 vagy nagyobb támogatja, GeF3 esetén RefreshLock (ezzel le tudod fixálni 8bit színmélység mellett a 60 Hz-t, mert ez kell a tv-nek)
és TvTool progival (ez kell a kettős megjelenítéshez) lehet, "nagy" kínlódások után Klón üzemmódot elérni, de maga a GeF3 nem tudja. Sok sikert.
ASUS-A7V600 / AMD AthlonXP Barton 2500+ @11x200MHz / Zalman CNPS7000A / 1 GB PC3200 RAM / Inno3D Geforce4 Ti4200 128MB with ZM80C-HP + ZM-OP1/ Chieftec HPC-360-202 / Leadtek Winfast TV2000XP / Maxtor 6L080J4 / Quantum Fireball lct08 26 / LG CD-RW CED8120B / LG DRD-8160B / Belinea 103010 / Agfa Snapscan e25 / Trust350FT webcam / HP640C / Zynet 8in1 Cardreader / Epox bt USB dongle / 1.5Mb/s ADSL / A4Tech 4D++ optical etc...

#277 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 11:42

idézet:
Ezt írta Luckforeman:

Bocs, hogy kiábrándítalak de úgy tapasztaltam, hogy a a két megjelenítős alkalmazást, csak a GeF2 és GeF4 vagy nagyobb támogatja, GeF3 esetén RefreshLock (ezzel le tudod fixálni 8bit színmélység mellett a 60 Hz-t, mert ez kell a tv-nek)
és TvTool progival (ez kell a kettős megjelenítéshez) lehet, "nagy" kínlódások után Klón üzemmódot elérni, de maga a GeF3 nem tudja. Sok sikert.
[/quote]

thx a választ.
Ok.. akkor egyszerűsítsünk :)
Hogy tudnám elérni, hogy filmet lehessen nézni a tv-n? :)
Csak úgy megy, hogy beteszem a tv-t, mint megjelenítőt, aztán hajrá?

MyCroft
Szavaz a hejesirók pártyára!

#278 Felhasználó inaktív   Luckforeman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 14:26

Igen. ...jobbára.
De megoldható a klón a tvtool6.8-cal is. De akkor a monitoron elég gagyi a kép. Dual módra kell állítani a megjelenítést és ha tudja a tv-d akkor NTSC-M szerint kell kinyomni.
A legjobb mégis a saját Nvidia driver képernyő váltogatással. (Én úgy oldottam meg a problémát, hogy vettem egy GeF4Ti4200-t :cool: )
ASUS-A7V600 / AMD AthlonXP Barton 2500+ @11x200MHz / Zalman CNPS7000A / 1 GB PC3200 RAM / Inno3D Geforce4 Ti4200 128MB with ZM80C-HP + ZM-OP1/ Chieftec HPC-360-202 / Leadtek Winfast TV2000XP / Maxtor 6L080J4 / Quantum Fireball lct08 26 / LG CD-RW CED8120B / LG DRD-8160B / Belinea 103010 / Agfa Snapscan e25 / Trust350FT webcam / HP640C / Zynet 8in1 Cardreader / Epox bt USB dongle / 1.5Mb/s ADSL / A4Tech 4D++ optical etc...

#279 Felhasználó inaktív   zulix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 09:30

Sziasztok!

Sikerült végre szereznem egy S-Video -> Comp. átalakítót az ATI9000-esemhez, de csak fekete-fehér a kép a TV-n. Sajnos csak PAL-xyz szabványok közt tudok váltogatni, valószínű, hogy a TV meg csak NTSC-t ismer?

Hogyan tudnám rávenni a kártyát, hogy ne csak PAL-t tudjon? Jumper/DIP nincsen rajta...
Mail: zooly@exceex.com IRC: zolka @ IRCNet / QuakeNet
Gigabyte 8N-SLI Pro ¤ Intel Pentium D 805 (2666@3333, 2x1MB, EMT64, LGA775) ¤ Zalman 7700AlCu (@1600rpm) ¤ A-Data Vitesta 2x512MB 533MHz (@667Mhz) ¤ ASUS 6200TC-256 ¤ Samsung 120GB (SATA, 7200rpm, 8MB) ¤ LG 12x/8x/32x CD-RW (8MB) ¤ Casetek 1020-5A (ezüst, plexi) ¤ Sirtec 410W (12cm, PFC) ¤ Samsung 957MB + 55cm Plano TV

#280 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 09:56

Sziasztok A problémám hasonló az előttem szólóhoz. Sapphire Radeon 9600 Pro kártyám van. Vettem kb 4.5e ft-rt egy 5 m-es kábelt. Aranyozott. Egyik fele euroscart, rajta egy kapcsoló (ki/bemenet), a másik fele 2 RCA + 1 SVdideo. A gondom nekem is az, hogy csak fekete-fehér képet kapok vele a tévén. A televízió egy 55cm-es sztereó Panasonic gép. Három AV bemente van, a 2.-at (tahát AV2) lehet még egy féle módban használni, vagyis ha kétszer nyomom meg az AV2-őt, átvált AV2/S-re. Így már szines a kép. Nézni tehát tudom szinesben a tévén a filmeket, de én szeretném ezeket átmásolni videokazettára. A baj csak az, hogy a fenti AV2/S-re átváltva a tv-n ugyan szines lesz a kép, de ettől természetesen a Panasonic videómon fekete-fehér marad a felvétel. A lényeg a következő kérdés: miért fekete-fehérben adja ki alapból a képet a kábel a tévére? (felejtsük el az AV2/S opciót, ilyen más tévén amúgy sincs..) Be akartam tenni ide a kábelről készűlt digifotót, de nem tudom hogyan kell... Megjegyzésként: előtte Radeon 64 DDR VIVO kártyám volt, azzal is fekete-fehérben ment át a kép. Megoldás??

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.