HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2251 Felhasználó inaktív   dr_ghoul 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 19:34

Üdv!

Lehetséges, hogy tényleg szar a TV-Out-ja. De természetesen driver para is lehet! Érdemes lenne kipróbálni egy hákolt CP-s Catalyst-ot is! Nekem is volt, hogy a CCC nem akarta sehogyse a klón módot, a CP meg simán!

Üdv: Klown

Köszi a gyors választ!

Erre én is gondoltam, de akkor a másik DVI kimeneten csak kéne müködjön, nem lehet az is rossz! elvileg...
Megprobálom a szoftware-t buzerálni picit.  :Đ

thx

#2252 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:39

Idézet: dr_ghoul - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 21:31

Köszi a gyors választ!

Erre én is gondoltam, de akkor a másik DVI kimeneten csak kéne müködjön, nem lehet az is rossz! elvileg...
Megprobálom a szoftware-t buzerálni picit.  :Đ

thx

Üdv!

Jaaaa, ha vastag a pííztárca és DVI bemenetes plazma/lcd-je van valakinek!  :D  (Meg ne sértődj, csak viccelek!) Na ez igen érdekes! DVI-on keresztül mindenképpen kellene menni, mert az ténylegesen olyan, mintha egy 2. monitort kötöttél volna  gépre! Tehát nincs köze a TV-Out-hoz! Tehát nagy valószínűséggel itt szoftveres lesz a gond! Esetleg érdemes lehet még a gyártó honlápjáról lekapni a legújabb drivert és azzal próbálkozni!

Hirtelenjében semmi okossal nem tudok szolgálni!

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2253 Felhasználó inaktív   mici010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:51

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 19:32

Üdv!

Egyikünk se tenyérjós! A kártyád típusát sehol sem írod! Anélkül pedig elég nehéz segíteni!  :rolleyes:  A TV szabványt lehetőleg PAL-B-re állítsd. De attól is lehet a ff kép, hogy pl. S-Video kábelt használsz, de a TV-d nem tud az S-Video jellel mit kezdeni. Ilyenkor kell egy S-Video -> kompozit átalakító.

Igazad van, de tényleg nem vagyok ott a toppon a témában. Szval a kártya ATI Radeon IGP 34xM
Na most én vettem egy scart csatlakozót a tv-be, és abba dugtam be az s-video kábelt, illetve a két másik hanghoz tartozó kábelt. Én próbáltam már keresni hogy hol kéne átállítani a videószabványt pal-ra, de igazából sehol sem találom!
Köszi a választ, és várom a további segítséget!
Üdv:
Mici

#2254 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 21:21

Idézet: mici010 - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 21:51

Igazad van, de tényleg nem vagyok ott a toppon a témában. Szval a kártya ATI Radeon IGP 34xM
Na most én vettem egy scart csatlakozót a tv-be, és abba dugtam be az s-video kábelt, illetve a két másik hanghoz tartozó kábelt. Én próbáltam már keresni hogy hol kéne átállítani a videószabványt pal-ra, de igazából sehol sem találom!
Köszi a választ, és várom a további segítséget!
Üdv:
Mici

Üdv!

Ha jól sejtem, akkor valami ilyesféle átalakítót dugtál a TV hátuljába:
Kép

Ha ez így van és a képet az S-Video-n keresztül viszed át, akkor nem is lesz színes a kép! Ahhoz már rögtön a notebook-ból kijövő S-Video jelet kompozittá kell alakítani egy ilyen átalakítóval:
Kép

Na ^^ EZ ^^ és a Scart átalakító - sárga Video bemenete - közé már csak egy sima RCA kábel kell (mint a hang esetében) és máris színes lesz a kép!

A régebbi - Control Paneles - ATi Catalyst driverben pedig a megjelenítők alatt a TV fülnél lehetett belépni a készülék beállításaihoz. Sajnos pontos útvonalat nem tudok mondani, mert nVidiám van. De ha keresed, akkor szvsz a leírtak alapján megtalálhatod.

Szerkesztette: Klown 2007. 09. 15. 21:24 -kor

#2255 Felhasználó inaktív   mici010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 10:28

Köszi  a segítséget, összekötöttem a dolgokat, és igazából nekem nincs s-video bemenetem a scarton, csak a sima sárga, és igen van egy olyan átalakítóm a gépből jövönek. Szval összekötöm és semmi szín:S
Majd akkor próbálok valamit még állítgatni a videószabványon!
mégegyszer köszi a segítséget!
Üdv
mici

#2256 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 17:50

Üdv! Van egy Lenovo n100-as laptopom, aminek az s-video kimenetét rákötöm a tv-m bemenetére, de nem ismeri fel a gépem, mintha nem is lennének összekötve, próbáltam már átalakítóval scartra is kivezetni a jelet de úgy sem jelenít meg semmit a tv-m. Ugyan ez a helyzet az asztali gépemmel is. Ezek szerint rosz lenne a tv-m? A dvd lejátszó viszont működik ezeken a bemeneteken. És régebben az asztali gépem is működött. Mi lehet a baj?
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#2257 Felhasználó inaktív   bulon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 07:44

Üdv!

Vettem szombaton egy Inno3d 8600gt-t.  :)
Felraktam hozzá a legujabb drivert (162.18).
Gyakran nézek a TV-n filmet KLÓN üzemmódban és a másodlagos kijelzőre beállítva a teljes képernyős üzemmódot. Ha jól emlékszem ez volt a full screen video mirror funkció.
Legnagyobb megdöbbenésemre ez a beállítási lehetőség az új driverbe nem volt meg...  :rolleyes:
Utánanéztem a driver leírásában és találtam egy arra utaló megjegyzést, hogy ezt a funkciót nem támogatja az nvidia a 8xxx sorozattól kezdve.
Elképzelhető???
Ha igen akkor hogy tudok filmet nézni ezentúl a tv-n?

Csatlakozó s-video-ból scartra

Tehát a kép klón módban átmegy (mármint a windows asztalé), az tökéletes. Csak nem tudom beállítani hogy a filmlejátszás közben a video a tv-n teljes képernyőben jelenjen meg.

Gyors segítség kéne ugyanis holnapig még vissza tudom vinni a karit... :reklamacio:

thx előre is

#2258 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:42

Idézet: bulon - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 8:44

Legnagyobb megdöbbenésemre ez a beállítási lehetőség az új driverbe nem volt meg...  :rolleyes:
Utánanéztem a driver leírásában és találtam egy arra utaló megjegyzést, hogy ezt a funkciót nem támogatja az nvidia a 8xxx sorozattól kezdve.
Elképzelhető???
Ha igen akkor hogy tudok filmet nézni ezentúl a tv-n?

Üdv!

A hír igaz!

Az előző oldalon leírtam instant_h2o-nak, azt a megoldást, amivel nekem sikerült épkézláb képet varázsolnom a TV-re!

#2259 Felhasználó inaktív   bulon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:32

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 12:42

Üdv!

A hír igaz!

Az előző oldalon leírtam instant_h2o-nak, azt a megoldást, amivel nekem sikerült épkézláb képet varázsolnom a TV-re!

Köszi a gyors választ.  :)

Ha a megfelelő hozzászólásodat olvastam el, akkor ez csak a 16:9 vs. 4:3 problémára ad megoldást.
Sajnos az ffdshow csak ezt oldja meg.
A kép nagy része teljesen kilóg a képernyőből, így élvezhetetlen...  :(
Hozzá kell manuálisan igazítani a felbontást a tv felbontásához?
De akkor a monitor képe lesz pocsék...

Egy angol oldalon azt találtam, hogy ezt valamilyen adatvédelmi okból nem engedélyezik...
De akkor például a saját készítésű videómat hogyan játszom le a tévén?

thx

#2260 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:07

Én úgy tudom hogy ez nem driver kérdés. A GF8-as széria egyszerüen nem tudja a fullscreen video mirrort. Se Vista, se XP, se semmi alatt.

Ezért lesz a következö videókártyám ATi...

#2261 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:36

Idézet: bulon - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 13:32

Köszi a gyors választ.  :)

Ha a megfelelő hozzászólásodat olvastam el, akkor ez csak a 16:9 vs. 4:3 problémára ad megoldást.
Sajnos az ffdshow csak ezt oldja meg.
A kép nagy része teljesen kilóg a képernyőből, így élvezhetetlen...  :(
Hozzá kell manuálisan igazítani a felbontást a tv felbontásához?
De akkor a monitor képe lesz pocsék...

Egy angol oldalon azt találtam, hogy ezt valamilyen adatvédelmi okból nem engedélyezik...
De akkor például a saját készítésű videómat hogyan játszom le a tévén?

thx

Üdv!

Na igen! Sajnos jogos a felvetésed, de hát tudod erősebb kutya... A "nemes" célért (a kalózkodás megfékezéséért) mindent megtesznek a gyártók!  :omg:  (Főleg, ha a stúdiók, a RIAA és hasonló szemét bandák tömik a zsebüket, na de ez off!) Hirtelenjében nem tudok túl sok okosat mondani erre! Próbáld meg esetleg a TV-Tool progit, hátha segít!

Szerkesztette: Klown 2007. 09. 17. 14:37 -kor

#2262 Felhasználó inaktív   Belph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 20:02

Sziasztok!

Tv-out problémám lenne.
A videókártya egy Asus Geforce 8800GTS, 320 MB RAM, PCI-E,
egy Samsung Lcd monitor van rákötve DVI-vel, most szeretném plusz
összekötni egy Samsung LE37s7 LCD TV-vel DVI-D-sub átalakítóval, mert a TV-n
csak ilyen bemenet van PC számára.
AZ Nvidia Geforce 8 driverben hogy tudom úgy beállítani hogy külön kofigolható legyen a Tv és a monitor?
Beállítottam a kezelőben a 2 eszköz és külön akarom konfigurálnit, de vagy az volt hogy a monitor felbontását levette- a Tv-n nem volt kép, vagy az volt hogy a monitoron eltünt minden ikon, csak a háttér maradt, és a Tv-n szintén semmi.
Remélem érthető voltam.:-)

Köszi elöre is a segítséget.

Üdv

#2263 Felhasználó inaktív   Belph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 08:32

Sziasztok!

Közben előrébb jutottam.
Szóval a lényeg hogy videókártya D-vi csati, D-vi D-sub átalakító, és ezen keresztül van összekötve a Tv
PC bemenetével. Dualview módban van, mert a Tv-nek más beállítások kellenek mint a monitornak.
Meg is van a kép, de csak a háttérkép, hiába indítok el bármi videót nem rakja ki.
Nvidia Geforce 8-as driver.

Köszi

#2264 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:14

Idézet: Belph - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 7:32

Meg is van a kép, de csak a háttérkép, hiába indítok el bármi videót nem rakja ki.

DualView azt jelenti hogy 2 függelten képerny&otilde;d van. Ez egyikr&otilde;l a másikra át lehet húzni ablakokat egérrel. Ha a "full screen video mirror" opciót keresed - ezt a GF8 nem tudja (pár napja már volt err&otilde;l szó).

#2265 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:39

hy all! ati1950pro vidkártyám van, és a tv-n szeretnék filmezni.
előző vga-mnál (7600gt) semmi gond nem volt, ment minden egyből!
össze van kötve a tv a vidkártyával, de valamiért nem engedi hogy ott is megjelenítsen képet  :(
mi lehet a probléma?  :respect:
szerk.: képen is látjátok, monitort mutatja, de a tv-t nem  :think:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: dani83 2007. 09. 23. 18:40 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#2266 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 19:53

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 19:39

hy all! ati1950pro vidkártyám van, és a tv-n szeretnék filmezni.
előző vga-mnál (7600gt) semmi gond nem volt, ment minden egyből!
össze van kötve a tv a vidkártyával, de valamiért nem engedi hogy ott is megjelenítsen képet  :(
mi lehet a probléma?  :respect:
szerk.: képen is látjátok, monitort mutatja, de a tv-t nem  :think:

Üdv Dani!

Hibakeresés gomb -> "TV kényeszerített felismerése"-be pipa. Utána be tudod kapcsolni a TV-t, azt már csak az Átfedést kell beállítani. (Színház mód)

#2267 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 20:21

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 19:53

Üdv Dani!

Hibakeresés gomb -> "TV kényeszerített felismerése"-be pipa. Utána be tudod kapcsolni a TV-t, azt már csak az Átfedést kell beállítani. (Színház mód)

hali! a tv kényszerítés felismerésén már túl vagyok, a másikra meg ez jön be  :(

( restartoltam is, hátha, de ugyan ez maradt )

Csatolt fájl:

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#2268 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 20:46

Az RCA ---> Svideo átalakítóval kösd össze a cuccot.
A gyári kábellel sajna nekem sem ment.

Bár a dolog nálam sem tökéletes mert pl nincs clone funkció.
Végső soron úgy oldottam meg hogy az ALT+T-vel átvált TV-re, ALT+M-el vissza monitorra.

Tehát így kéne kinézni a dolognak

Annyi hogy pl a klasszikus cp-vel nálam is gondok voltak a tv out kezeléssel  :omg:  :(

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 09. 23. 21:01 -kor

#2269 Felhasználó inaktív   Gab06 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 27. 08:11

Sziasztok!

Érdekes problémám van.

Nvidia Geforce4 MX440 with AGP8X videókártya (s-videó kimenet) és egy 2 éves (72cm átlós) LG TV-m van.

Kártya S-videó kimenetéből átalakítóval TV RCA dukóiba szakszerűen bedugva, kép van, de fekete fehér.

Sok próbálkozás után letöröltem a videókártya illesztőprogiát, erre színes lett a kép a TV-n, viszont újratelepítve megint fekete fehér lett a TV-n.

Legfrissebb Nvidia illesztőprogrammal is próbálkoztam és a legújabb TVtool progival is, de a helyzet változatlan. A képmegjelenítést Klónra állítottam, a jelet PAL-B-re. Rengeteg lehetőséget kipróbáltam, de még mindig változatlan és kezdek megőrülni. A kalapács már ki lett készítve, de egyenlőre stagnálok, hogy a tv-vel vagy a géppel kezdjem e a verekedést :)

Tehát a lényeg, hogy a videókártya illesztőprogiának feltelepítése előtt színes a kép, feltelepítését követően szürkére vált. Próbálkoztam különböző felbontásokkal, színminőséggel, mindennel. Számítógép újraindítását követően Windows logó megjelenítésekor a TV-n is színes, ahogy betöltődik az asztal, azonnal szürkére vált.

Van valaki aki hasonló problémával köszködött és megoldotta a dolgot?
Előre is köszi

#2270 Felhasználó inaktív   bl_ast 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:49

üdv mindenkinek!

problémám: asus eax1650 silent(ati) videokártya  7 pin-es s-video kimenetén nem találok kompozit videojelet. a kártyához s-video-YPbPr átalakítót adtak ami (a mellékelt kép s-video lábkiosztását figyelembe véve) a 3, 5, 4 + közös test pontra volt bekötve. neten rendeltem egy gyári s-video-kompozit átalakítót, ami szintén az 5+közös testre volt kötve. természetesen nem ment. barkács indul, átforrasztom a rajz szerinti 6-os és 7-es lábakra de semmi.
maradjak az YPbPr kábel scartba forrasztásánál, vagy ki lehet csalogatni ebből a kártyából kompozit jelet is? vagy valami mást csesztem el? :think:  :Đ Kép

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.