HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2291 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:39

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépem: Asus K8V Se Deluxe alaplap, AMD 2800+ prco 64 bit, 2×512 MB RAM, 160 GB vinyó és volt benne egy Asus Ati Redeon 9600 XT videokártyám. Sajnos a kártya meghalt.
A régi káryta össze volt kötve a tv-vel S-videó kábellel. (Bal-jobb oldalon 2-2 tű egymás alatt, alul pedig egy kis fekete táglalap.)
Új kártyát kellett beszereni, mely Asus Redeon X1650Pro 256 MB 8× AGP lett.
Sajna ennek a kártyának az S-videó kimenete más. (Bal-közép-jobb oldlaon 2-3-2 tű van és alul a fekete téglalap laposabb és hosszabb mint az előző kártyánál volt.)

A régi kábelt bele tudtam dugni ebbe a foglalatba is, és működik, bár talán nem olyan jó a kép, mint a régi kárytánál volt.

Ahol tudtam utána néztem, internet, szakbolt stb., de nem tudtak felvilágosítás adni.

Kérdésem: mi a teendő ilyenkor?
Lehet ezt így használni vagy valahol lehetne venni ilyen 2 eltérő S-videójú csatlakozóval ellátott 5 m hosszú kábelt?

u.i. Az új kártyához van egy fordító kábel, mely 7 tű + fekete téglallap (nyújtott) - sárga dugó a vége. Lehet erről vissza lehetne fordulni a számomra szükséges 4 tű + fekete téglalap (tömörebb) felé?

Kérem aki tud az segítsen, mert az előző kérdésemre se kaptam választ.
Kérésre képet küldök e-mailra.
Segítségét előre is köszönöm, aki válaszol.

felhasz

#2292 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:04

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 9:39

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépem: Asus K8V Se Deluxe alaplap, AMD 2800+ prco 64 bit, 2×512 MB RAM, 160 GB vinyó és volt benne egy Asus Ati Redeon 9600 XT videokártyám. Sajnos a kártya meghalt.
A régi káryta össze volt kötve a tv-vel S-videó kábellel. (Bal-jobb oldalon 2-2 tű egymás alatt, alul pedig egy kis fekete táglalap.)
Új kártyát kellett beszereni, mely Asus Redeon X1650Pro 256 MB 8× AGP lett.
Sajna ennek a kártyának az S-videó kimenete más. (Bal-közép-jobb oldlaon 2-3-2 tű van és alul a fekete téglalap laposabb és hosszabb mint az előző kártyánál volt.)

A régi kábelt bele tudtam dugni ebbe a foglalatba is, és működik, bár talán nem olyan jó a kép, mint a régi kárytánál volt.

Ahol tudtam utána néztem, internet, szakbolt stb., de nem tudtak felvilágosítás adni.

Kérdésem: mi a teendő ilyenkor?
Lehet ezt így használni vagy valahol lehetne venni ilyen 2 eltérő S-videójú csatlakozóval ellátott 5 m hosszú kábelt?

u.i. Az új kártyához van egy fordító kábel, mely 7 tű + fekete téglallap (nyújtott) - sárga dugó a vége. Lehet erről vissza lehetne fordulni a számomra szükséges 4 tű + fekete téglalap (tömörebb) felé?

Kérem aki tud az segítsen, mert az előző kérdésemre se kaptam választ.
Kérésre képet küldök e-mailra.
Segítségét előre is köszönöm, aki válaszol.

felhasz

Nincs semmi gond, használhatod így.
Azért van csatlakozóban több érintkező (ha jól emlékszem mini DIN 7 a neve amugy), mert a kompozit jelet is ki tudja adni a kártya így az S-Videó melett.
Ha S-Videó kábelt dugsz bele akkor csak S-Videó jelet használod, a másik "sárga végű" kábel pedig a plussz érintkezőket (kompozit) vezeti ki neked.
Nyugodtan használd ahogy van most.

A képminőség ettől nem rosszabb, maximum a kábel minősége vagy a kártya miatt tapasztalhatod ezt.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 12. 10:08 -kor

#2293 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:58

Kedves ThomasS31,

Köszönöm a gyors választ.
A teljesség kedvéért:
A 7 tűs kábel végén a sárga dugóból (ha ez használnám) tehát ki lehetne nyerni a tv számára vissza felé:
4 tű S-videó +
1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?)

Vagy mit lehetne a sárga dugóba tenni?
Egyik végén rca papa a másik végén meg 2 db rca papa a videóba (mert a tv meg a videóval van összekötve) vagy
egyik végén rca papa a másik végén meg 1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?) ez persze a tv-be menne.

Segítségedet előre is kösznöm!

felhasz

Szerkesztette: felhasz 2007. 10. 12. 10:59 -kor

#2294 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 11:06

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:58

Kedves ThomasS31,

Köszönöm a gyors választ.
A teljesség kedvéért:
A 7 tűs kábel végén a sárga dugóból (ha ez használnám) tehát ki lehetne nyerni a tv számára vissza felé:
4 tű S-videó +
1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?)

Vagy mit lehetne a sárga dugóba tenni?
Egyik végén rca papa a másik végén meg 2 db rca papa a videóba (mert a tv meg a videóval van összekötve) vagy
egyik végén rca papa a másik végén meg 1-1-1 rca papa (amin a hang is menne, (right, left, composite)?) ez persze a tv-be menne.

Segítségedet előre is kösznöm!

felhasz

Nem. Az a kompozit videó kimenet. Onnan RCA/kompozit kábellel tudod a TV kompozit (vagy SCART) bemenetére csatlakoztatni a gépet. Mindkét végén 1db RCA papa kábellel, vagy SCART végűvel.

Hang jel itt nincs sehol. Azt a hangkártyából nyerted eddig is nem? :)

#2295 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 12:12

Köszi a segítséget.
Sajna nem igazán konyítok ehhez a témához.
Igen a hangot a hangkárytáról vittem el, bocsika.

felhasz

#2296 Felhasználó inaktív   Squarepusher 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 06:36

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni TV-out problémával kapcsolatban. Nekem egy MSI 7600GS (AGP) videókarim van. kb 3 hónappal ezelőttig semmi bajom sem volt a TV megjelenítéssel, de akkor úgy döntöttem, hogy kipróbálom a Vistát. Felpakoltam és persze Vistás nVidia drivert is töltöttem le, asszem 152.xx jelzésűt. Ettől a ponttól kezdve sehogyan sem volt hajlandó felismerni a tévémet. A TV egyébként egy kitűnő minőségű, de hagyományos, nagy méretű Samsung gyártmányú készülék, S-video/Composite átalakítóval összekötve. Azt gondolván, hogy a Vistával van gond, visszaraktam az XP-t és persze a legújabb 163.xx drivert és a probléma megmaradt. Kaptam egy tippet, miszerint ha TV felismerés közben rövidre zárom a composite két érintkezőjét, akkor látja a TV-t. Kipróbáltam és tényleg, de érthető okokból ezt a módszert csak egyszer próbáltam. Ezután visszaraktam egy 9x.xx sorozatú drivert, és semmi probléma nem volt. TV-out működött, és látta is a TV-t. Ezzel a driverrel viszont egyes játékok vagy nemfutnak egyálltalán, vagy halál lassan, tehát ez sem megoldás. Mit tehetek még, hogy az új driverekkel is legyen TV képem?
Kicsit bő lére eresztettem és ezért bocsánatot kérek.  :rolleyes:

#2297 Felhasználó inaktív   uvbull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 10:01

Hát látom itt is arcra mennek már a dolgok, egyesek várhatnak segítségre másoknak meg kinyalják a seggüket amint valami bajuk lesz no mindegy. ajánlom azoknak akik szintén nem tudják mit tegyenek ha a tv-n fekete fehét jel jön ki és sehogy se tud szint kifacsarni belüle :)

szóval vga-n s-video out tv-n meg scart bemenet kell mert különben nem müködik rendesen. bemész media markt vagy bármi olyan shopba ahol kábelek vannak és vesztek egy hama dirket pc-tv kábelt ezzel összekötitek a gépet a tv-vel és fel kell ismermie egyből a tv-t. majd jelet küldesz rá. ezután ha fekete fehér a kép akkor van a sract csatlokzásánál egy kapcsoló csak kapcsold át és máris szines lesz.

szóval HAMA direkt pc-tv kábelt vegyetek az lesz a nyerő a szines képekhez.

#2298 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 17:35

Idézet: uvbull - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 11:01

Hát látom itt is arcra mennek már a dolgok, egyesek várhatnak segítségre másoknak meg kinyalják a seggüket amint valami bajuk lesz no mindegy. ajánlom azoknak akik szintén nem tudják mit tegyenek ha a tv-n fekete fehét jel jön ki és sehogy se tud szint kifacsarni belüle :)

szóval vga-n s-video out tv-n meg scart bemenet kell mert különben nem müködik rendesen. bemész media markt vagy bármi olyan shopba ahol kábelek vannak és vesztek egy hama dirket pc-tv kábelt ezzel összekötitek a gépet a tv-vel és fel kell ismermie egyből a tv-t. majd jelet küldesz rá. ezután ha fekete fehér a kép akkor van a sract csatlokzásánál egy kapcsoló csak kapcsold át és máris szines lesz.

szóval HAMA direkt pc-tv kábelt vegyetek az lesz a nyerő a szines képekhez.

Üdv!

Na erről a kábelről még nem is hallottam! Ez valami combo?!  :D  Gondolom a "PC"-s fele egy x db tűs miniDIN (= S-Video) csatlakozó a "TV-s" vége pegig egy Scart csatlakozó. De vajon a Scart csatlakozón mi az a kapcsoló?! Mert, ha tényleg PC->TV kábelnek készült, akkor az S-Video (Y-C) és a kompozit (YUV) mód válthat! Ha ez így van, akkor  :up:  neki! Eddig az átlag usernek maradt a szokásos  szenvedés: TV-out miniDIN -> kompozit -> Scart.

Üdv: Klown

P.s.: Azért remélem ezt az "arc" dolgot nem gondolod komolyan!  :rolleyes:  Ha valaki nem kap választ, annak általában oka van. Vagy azért, mert nem tudjuk a választ, vagy már 1000× le lett írva, netán 1-2 oldalt vissza kellene olvasni! Pl. a legtöbbször a fekete-fehér képre panaszkodtok. Na most erre nem lehet mit mondani! Ha eddig működött (de mondjuk Vistára váltás után nem), akkor egyértelmű, hogy driver para! Erre mit mondjak?! Keress hozzá működő drivert! Ha nem működött előte, akkor a színrendszer PAL-B-re állítását és a kábel tényleges _kompozittá_ való átalakítását tudom csak tanácsolni. De ettől még lehet driver para! Kipróbálni úgy lehet, ha boot alatt van kép és az színes, akkor szvsz egyértelmű a hiba oka!
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2299 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:13

:offtopic: Szerintem ezek a problémák millióegyszer tényleg le lettek már írva és, ha másnem kis utánajárással vagy olvasással és gondolkodással meg lehet oldani.

De úgylátszik Magyarországon tényleg egyre nagyobb baj van az olvasással, szövegértlemezéssel. :rolleyes:

Aki meg néha próbál segíteni az nem tudom miért arcoskodna...

#2300 Felhasználó inaktív   dannu 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 14. 14:50

heló mindenkinak aki tu segíteni írjon vagy msn en térgyajuk mag aza szitu hogy öszö kötötörm a tv meg a gépet és fekete fehér vetem 5 m s-videó kábelt az + nem megy bele a gép be mitt tegyek nvidia geforce 6200 SE TURBO a brogam 8. seriás  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :think:  :think:
akitus segíteni írjon msn címeme semic2.hu előre si köszi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#2301 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:08

Idézet: dannu - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:50

heló mindenkinak aki tu segíteni írjon vagy msn en térgyajuk mag aza szitu hogy öszö kötötörm a tv meg a gépet és fekete fehér vetem 5 m s-videó kábelt az + nem megy bele a gép be mitt tegyek nvidia geforce 6200 SE TURBO a brogam 8. seriás  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :think:  :think:
akitus segíteni írjon msn címeme semic2.hu előre si köszi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy érted azt hogy nem megy bele a gépbe?

Egyébként meg olvass vissza 1-2 oldalt. ;)

#2302 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 14:28

Sziasztok, ismét segítség kéne.

Október 12-én kaptam már és onnan folytatnám.

Szóval Asus Ati Radeon 9600 XT AGP-s kártyám elhalálozott.
Cseréltem Asus Ati Radeon x1650pro AGP 8×-ra.
A Catalyst szoftverrel simán kiment a kép a tv-re és tökéletes volt.
Mivel a kártya ventije nekem túl hangos volt ezt cseréltem le egy Asus n7600GS AGP-s kárytára.
Ez ugye már nvidia.

A problémám, amivel már lassan 2 napja szívok és elolvastam a fórumot, kerestem a neten, szervizt hívtam stb., de nem találtam megoldást.

Teljesen mindegy, hogy 1 éves vagy a legújabb nvidia szoftvert hazsnálom a kártyához clone módban nem hajlandó kiküldeni a képet a tv-re. (Mind a két végén 4tűs (5 m-es) S-video kábelt használok)
Az alábbi beállításokkal már megy, de sajna nem menti el  változtatásokat a káryta control paneja és újra indítás útán állandóan be kell állítani ismét az nvidia progit.

A megoldásom ez lenne:
Clone módban van a driver.
Asztalon jobb gomb és nvidia tulajdonságai funkció kiválaszt.
Itt érdekes, hogy miden le van tiltva, így engedélyezem.
Majd eszközök és itt az NVkeystone megjelenítés konverzió-t engedélyezem.
Természetesen az alatta levő asztal jobb gombos menüben funkciót is.
Ezután az nvidia menüben az NVkeystone megjelenik már és itt aktiválom.
Ezután minden működik addig, amíg ki nem kapcsolom a gépet.

Ha kikapcsolom, mindent elfelejt és újra be kell állítani mindent.

Szóval, ha valakinek lenne erre megoldása azt nagyon megköszönném.

u.i. Nekem eddig atim volt és a catalyst szoftver tökéletesen működött.
Csak nálam ennyire szar az nvidia vagy ez sajnos így is van?

felhasz

#2303 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:07

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 15:28

Csak nálam ennyire szar az nvidia vagy ez sajnos így is van?

Nem csak nálad szar! Nekem is tele a t*köm vele!  :reklamacio: Főleg, hogy a legújabb driverekben már nincs benne a klasszikus kezelői felület, csak ez az nVidia Vezérlőpult.  :omg:  Ritka  gagyi, de nagy nehezen megtaláltam ami kell nekem. (Klón mód, Videótükör) Szal' sajna ezzel együtt kell élni.  :(

P.s.: A jó öreg CP-s Catalyst-okkal és a Detonator-okkal semmi bajom nem volt. Semmi memóriafaló csili-vili felület, ellenbe gyors és egyszerű (volt)!

#2304 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:13

Bocsi, de nem elég világos számomra a válasz.
Akkor a problémámra van megoldás vagy ennyi és kész?

Amit írtál: "Klón mód, Videótükör", azzal menne? Sajna ezt nem tudom értelmezni.
Kifejtenéd, ha lenne rá megoldás, előre is köszi.

felhasz

#2305 Felhasználó inaktív   Airmans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:00

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már szó róla vagyis biztos, azért megkérdezném, mert kifejezetten erre nem láttam választ, pedig utánnaolvastam.

A szitu, hogy 6600GT-m van, nvidia, feltelepítettem az új drivert (163.71) és a tv-n minden, még az asztal is szürkés-pirosas, homályos. Gondolván, hogy az új driver csinálja visszatettem a régit, de a hiba fennmaradt. Megnéztem és a kábel jól be van dugva, meg előtte működött is. Nem értem... Tudna valaki segíteni mi kellene még állítni?
Egyéb beállítások: clone üzemmód, PAL/B jelformátu, Svideo-n csatlakozok a TVre.

Másik kérdés, hogy 16:9es TV-m van és valahol be tudom-e állítani azt, hogy ne nyújtsa szét a videót teljesképernyős lejátszásban a TVn, főleg ez DivXben idegesítő, mert ott ugye alapban le vannak vágva a film. A DVDknél ez nem jelentkezik, mert azok 16:9esek gyárilag és az ott jó, mondjuk ha régi 4:3-as az már problémás a tvn, mondjuk ez még a tvn állítható. PowerDVDt használok és érdekelne erre valami segédprogi is ehhez.

Köszi a segítséget.
Airmans

#2306 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:17

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 19:13

Bocsi, de nem elég világos számomra a válasz.
Akkor a problémámra van megoldás vagy ennyi és kész?

Amit írtál: "Klón mód, Videótükör", azzal menne? Sajna ezt nem tudom értelmezni.
Kifejtenéd, ha lenne rá megoldás, előre is köszi.

felhasz

Üdv!

A szavak helyett! Remélem ez már beszédessebb!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2307 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:28

Idézet: Airmans - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:00

Másik kérdés, hogy 16:9es TV-m van és valahol be tudom-e állítani azt, hogy ne nyújtsa szét a videót teljesképernyős lejátszásban a TVn, főleg ez DivXben idegesítő, mert ott ugye alapban le vannak vágva a film. A DVDknél ez nem jelentkezik, mert azok 16:9esek gyárilag és az ott jó, mondjuk ha régi 4:3-as az már problémás a tvn, mondjuk ez még a tvn állítható. PowerDVDt használok és érdekelne erre valami segédprogi is ehhez.

Üdv!

Nem igazán értem mi a gondod! Nekem pl. az volt a hiba, hogy a szélesvásznú videókat is függőlegesen kinyújtotta 4:3-asra és így eszméletlen torz volt a kép. Ennek a megszüntetésére a következő megoldást találtam:

- Felrakod az ffdshow-t,
- Ffdshow konfigban rámész a Resize & Aspect fülre,
- Bepipálod a Resize.t,
- Specify Aspect Ratio-nál beállítod a TV-d képarányát (pl 4:3, 16:9).

#2308 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:19

Köszi a választ, de sajnos ez nem jó megoldás.
A képet kiküldi, nyújtja, amit leírtam ott meg minden tökéletes, csak, ha újraindítod a gépet, akkor kell pár kattintás, míg beállítod.

Kérdésem, valahol nem lehet megtalálni a gépen, hogy hova teszi az nvidia drivert a progi és ott megtalálni az NVkeystone.exe-t, mert tulajdonképpen nekem ez kellene, de nem találom.

Választ előre is köszi!

#2309 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:43

Ahogy látom tényleg egy nagy sz*r az nvidia.
Kérdésem Asus N7600GS 256 MB AGP 8× passzív hűtésű kártyám van, esetleg valami mást, azonos képességű csendes vga-t tudnátok javasolni, persze ati radeon legyen :D?
Még 1 napom van, mert akkor visszaviszem, hogy cseréljék ki.
A csendes üzemmód az nagyon kéne, mert az Asus radeon x1650pro 256 MB AGP 8× 24db hűtése van, amire azt írja, hogy nagyon halk, de az nekem nagyon morog.

Köszi:
felhasz

#2310 Felhasználó inaktív   Airmans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 16:48

Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:28

Üdv!

Nem igazán értem mi a gondod! Nekem pl. az volt a hiba, hogy a szélesvásznú videókat is függőlegesen kinyújtotta 4:3-asra és így eszméletlen torz volt a kép. Ennek a megszüntetésére a következő megoldást találtam:

- Felrakod az ffdshow-t,
- Ffdshow konfigban rámész a Resize & Aspect fülre,
- Bepipálod a Resize.t,
- Specify Aspect Ratio-nál beállítod a TV-d képarányát (pl 4:3, 16:9).

Köszi a segítséget, megpróbálom, szerintem jó is lesz, mert a hiba pont az amit említesz! :)

Mellékesen a másik kérdésemben (miszerint a tvn a kép, már az asztal is sötét, vöröses, homályos) tud valaki segíteni? Mert már megüt a guta! :((((

Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.