HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:53

Idézet: jumpman8 - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 17:01

sziasztok! a videokartyamon ( 6600GT ) 2 monitorcsatlakozo van. egy analog es egy digitalis! a kerdes az lenne,hogy lehet-e egyszerre 2 monitort rakotni a kartyara? ( termeszetesen anélkul hogy bármit is hazavágna) köszi!

Üdv!

Igen, persze! Mivel azért van rajta 2 kimenet is!  :D  Külön képet is csiholhatsz, de akár az asztalt is kiterjesztheted a 2. monitorra.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2242 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:57

Idézet: is65 - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 1:01

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Van egy Ati x1300-as videókártyám. Össze szerettem volna kötni a tv-vel, ezért elmentem a közeli elektronikai boltba. Magammal vittem, a videókártyához kapott kb. 10 cm-res svideo-rca átalakítót.
A boltban kaptam egy 10 méteres antennakábelt, a két végén egy egy átalakítóval, ami az antennakábelt alakítja át rcavá. A hangra meg egy jack-rca kábelt. Összekötöttem és bár a kép megjelent a tvn és a hang is, de a hang nagyon súg, a kép pedig remeg, vibrál. Próbáltam a felbontáson változtatni, semmi eredménye nem lett.
Tanácsaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm!

Szalay András

Üdv!

Nos ezt a koax-os megoldást nem értem!  :think:  10m-re egy sima kábelnek is elégnek kéne lennie, bár az tény, hogy az árnyékolás sosem árt!  :D  A zajt akár földhurok okozhatja. Gyógyír rá:

1. Egy konnektorra kötöd a PC-t, TV-t. (közös földelés)
2. Földhurok izolátor (leválasztó)

#2243 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:17

Sziasztok!
A napokban csatlakoztattam a VGA kimenetére TV-t.
Beállítottam,hogy azon jelenjen meg a teljes képernyős video.
Nomármost a probléma a következő : ha szélesvásznú avit nyitok meg,akkor a tv-n nem jól jelenik meg a kép. A széleit "levágja" a képet pedig hozzányújtja a szélekhez. Így pl minden ember tojás fejű lesz.

Azt szeretném megtudni,hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát.

A másik kérdésem is ide kapcsolódik : amennyiben a tv-n nézem a filmet, úgy nincs szükségem a monitor képére. Viszont viseo lejátszás alatt nem kapcsol ki magától. Megoldható,hogy mégis megtegye?
(nvidia kártyám van).
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#2244 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:50

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 20:17

Sziasztok!
A napokban csatlakoztattam a VGA kimenetére TV-t.
Beállítottam,hogy azon jelenjen meg a teljes képernyős video.
Nomármost a probléma a következő : ha szélesvásznú avit nyitok meg,akkor a tv-n nem jól jelenik meg a kép. A széleit "levágja" a képet pedig hozzányújtja a szélekhez. Így pl minden ember tojás fejű lesz.

Azt szeretném megtudni,hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát.

A másik kérdésem is ide kapcsolódik : amennyiben a tv-n nézem a filmet, úgy nincs szükségem a monitor képére. Viszont viseo lejátszás alatt nem kapcsol ki magától. Megoldható,hogy mégis megtegye?
(nvidia kártyám van).

Üdv!

Olvasni, olvasni!!  :rolleyes:

Nekem a 7600GT-vel a következő procedúra szüntette meg a hibát:

Idézet

Ezzel is már jó ideje szivatja a népet az NVidia. Én ezt a workaroundot találtam rá:
- Felrakod az ffdshow-t,
- ffdshow konfigban mész a Resize & Aspect tabra,
- Becsekkolod: Resize,
- Specify Aspect Ratio-nal beallitod a TV-d arányait (pl 4:3).

A második kérdesre pedig a válasz: elslattyogsz a monitorhoz és megnyomod a Power feliratú gombot és garantáltan ki fog kapcsolni!

#2245 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 20:17

Köszi szépen a gyors választ!

Az olvasást ismerem,de kicsit nagy lélegzetvételű ez a topik ahhoz,hogy végigolvassam.  :D

A minitorkikapcs e módját folytattam idáig is - ergo egy frappánsabb megoldásban bíztam.  :D

De azért köszönöm szépen!
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#2246 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 19:38

Hy!

Vettem használtan egy Ati 9250 TV kimenetes kártyát. Kábelt nem kaptam hozzá, de van egy olyan kábelem (amit egy 9550-hez adtak), aminek az egyik vége egy 7 tűs dugó, a másik vége pedig RCA.
Ezzel próbáltam hozzákötni a kártyát a tv-hez, próbáltam RCA-n is, SCART-on is de semmi eredmény.
Ha kiválasztom az automatikus TV felismerést, akkor be tudom kapcsolni a TV-t is a beállításoknál, de a monitor kiterjesztését nem tudom bekapcsolni, mindig visszaugrik inaktívvá a 2. monitor. Próbáltam 5.4, meg a legújabb 6.valahanyas Catalyst-al is amit kidobott a kártyára az ati.com.
Mi lehet a probléma?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2247 Felhasználó inaktív   mici010 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 16:22

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szintén olyan problémám van mint ahogy azt olvastam elég sok embernek, hogy összekötöttem a pc-t a tv-vel, és csak fekete fehér kép van. Ez már egy régi tv, és akit kérdeztem azt mondta állítsam át a videószabványt. Na jó de azt mégis hol kell?  :)
Nem vagyok annyira jártas sajna a témában.
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv
mici

#2248 Felhasználó inaktív   dr_ghoul 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:01

Szevasztok!

A gondom a következő: az uj csilli-villi PowerColor Radeon X1950 Pro karimrol a világért se tudok a tv-re képet varazsolni! eddig 1 kártyammal se volt ilyen gond és tanacstalan vagyok.
Probaltam S-VHS-el, RCA-val, compozittal, DVI-kompozit átalakítóval és semmi.  :confused:
Olyan mintha az XP-ben lenne a gond, a CCC-ben nem tudom aktiválni a 2. képernyöt.
Hagyjam a CCC-t a francba, az lehet a gond? vagy mi a a szösz?  :think:

thx

#2249 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:32

Idézet: mici010 - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 17:22

Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szintén olyan problémám van mint ahogy azt olvastam elég sok embernek, hogy összekötöttem a pc-t a tv-vel, és csak fekete fehér kép van. Ez már egy régi tv, és akit kérdeztem azt mondta állítsam át a videószabványt. Na jó de azt mégis hol kell?  :)
Nem vagyok annyira jártas sajna a témában.
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv
mici

Üdv!

Egyikünk se tenyérjós! A kártyád típusát sehol sem írod! Anélkül pedig elég nehéz segíteni!  :rolleyes:  A TV szabványt lehetőleg PAL-B-re állítsd. De attól is lehet a ff kép, hogy pl. S-Video kábelt használsz, de a TV-d nem tud az S-Video jellel mit kezdeni. Ilyenkor kell egy S-Video -> kompozit átalakító.

#2250 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:34

Idézet: dr_ghoul - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 20:01

Szevasztok!

A gondom a következő: az uj csilli-villi PowerColor Radeon X1950 Pro karimrol a világért se tudok a tv-re képet varazsolni! eddig 1 kártyammal se volt ilyen gond és tanacstalan vagyok.
Probaltam S-VHS-el, RCA-val, compozittal, DVI-kompozit átalakítóval és semmi.  :confused:
Olyan mintha az XP-ben lenne a gond, a CCC-ben nem tudom aktiválni a 2. képernyöt.
Hagyjam a CCC-t a francba, az lehet a gond? vagy mi a a szösz?  :think:

thx

Üdv!

Lehetséges, hogy tényleg szar a TV-Out-ja. De természetesen driver para is lehet! Érdemes lenne kipróbálni egy hákolt CP-s Catalyst-ot is! Nekem is volt, hogy a CCC nem akarta sehogyse a klón módot, a CP meg simán!

#2251 Felhasználó inaktív   dr_ghoul 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 19:34

Üdv!

Lehetséges, hogy tényleg szar a TV-Out-ja. De természetesen driver para is lehet! Érdemes lenne kipróbálni egy hákolt CP-s Catalyst-ot is! Nekem is volt, hogy a CCC nem akarta sehogyse a klón módot, a CP meg simán!

Köszi a gyors választ!

Erre én is gondoltam, de akkor a másik DVI kimeneten csak kéne müködjön, nem lehet az is rossz! elvileg...
Megprobálom a szoftware-t buzerálni picit.  :Đ

thx

#2252 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:39

Idézet: dr_ghoul - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 21:31

Köszi a gyors választ!

Erre én is gondoltam, de akkor a másik DVI kimeneten csak kéne müködjön, nem lehet az is rossz! elvileg...
Megprobálom a szoftware-t buzerálni picit.  :Đ

thx

Üdv!

Jaaaa, ha vastag a pííztárca és DVI bemenetes plazma/lcd-je van valakinek!  :D  (Meg ne sértődj, csak viccelek!) Na ez igen érdekes! DVI-on keresztül mindenképpen kellene menni, mert az ténylegesen olyan, mintha egy 2. monitort kötöttél volna  gépre! Tehát nincs köze a TV-Out-hoz! Tehát nagy valószínűséggel itt szoftveres lesz a gond! Esetleg érdemes lehet még a gyártó honlápjáról lekapni a legújabb drivert és azzal próbálkozni!

Hirtelenjében semmi okossal nem tudok szolgálni!

#2253 Felhasználó inaktív   mici010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:51

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 19:32

Üdv!

Egyikünk se tenyérjós! A kártyád típusát sehol sem írod! Anélkül pedig elég nehéz segíteni!  :rolleyes:  A TV szabványt lehetőleg PAL-B-re állítsd. De attól is lehet a ff kép, hogy pl. S-Video kábelt használsz, de a TV-d nem tud az S-Video jellel mit kezdeni. Ilyenkor kell egy S-Video -> kompozit átalakító.

Igazad van, de tényleg nem vagyok ott a toppon a témában. Szval a kártya ATI Radeon IGP 34xM
Na most én vettem egy scart csatlakozót a tv-be, és abba dugtam be az s-video kábelt, illetve a két másik hanghoz tartozó kábelt. Én próbáltam már keresni hogy hol kéne átállítani a videószabványt pal-ra, de igazából sehol sem találom!
Köszi a választ, és várom a további segítséget!
Üdv:
Mici

#2254 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 21:21

Idézet: mici010 - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 21:51

Igazad van, de tényleg nem vagyok ott a toppon a témában. Szval a kártya ATI Radeon IGP 34xM
Na most én vettem egy scart csatlakozót a tv-be, és abba dugtam be az s-video kábelt, illetve a két másik hanghoz tartozó kábelt. Én próbáltam már keresni hogy hol kéne átállítani a videószabványt pal-ra, de igazából sehol sem találom!
Köszi a választ, és várom a további segítséget!
Üdv:
Mici

Üdv!

Ha jól sejtem, akkor valami ilyesféle átalakítót dugtál a TV hátuljába:
Kép

Ha ez így van és a képet az S-Video-n keresztül viszed át, akkor nem is lesz színes a kép! Ahhoz már rögtön a notebook-ból kijövő S-Video jelet kompozittá kell alakítani egy ilyen átalakítóval:
Kép

Na ^^ EZ ^^ és a Scart átalakító - sárga Video bemenete - közé már csak egy sima RCA kábel kell (mint a hang esetében) és máris színes lesz a kép!

A régebbi - Control Paneles - ATi Catalyst driverben pedig a megjelenítők alatt a TV fülnél lehetett belépni a készülék beállításaihoz. Sajnos pontos útvonalat nem tudok mondani, mert nVidiám van. De ha keresed, akkor szvsz a leírtak alapján megtalálhatod.

Szerkesztette: Klown 2007. 09. 15. 21:24 -kor

#2255 Felhasználó inaktív   mici010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 10:28

Köszi  a segítséget, összekötöttem a dolgokat, és igazából nekem nincs s-video bemenetem a scarton, csak a sima sárga, és igen van egy olyan átalakítóm a gépből jövönek. Szval összekötöm és semmi szín:S
Majd akkor próbálok valamit még állítgatni a videószabványon!
mégegyszer köszi a segítséget!
Üdv
mici

#2256 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 17:50

Üdv! Van egy Lenovo n100-as laptopom, aminek az s-video kimenetét rákötöm a tv-m bemenetére, de nem ismeri fel a gépem, mintha nem is lennének összekötve, próbáltam már átalakítóval scartra is kivezetni a jelet de úgy sem jelenít meg semmit a tv-m. Ugyan ez a helyzet az asztali gépemmel is. Ezek szerint rosz lenne a tv-m? A dvd lejátszó viszont működik ezeken a bemeneteken. És régebben az asztali gépem is működött. Mi lehet a baj?
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#2257 Felhasználó inaktív   bulon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 07:44

Üdv!

Vettem szombaton egy Inno3d 8600gt-t.  :)
Felraktam hozzá a legujabb drivert (162.18).
Gyakran nézek a TV-n filmet KLÓN üzemmódban és a másodlagos kijelzőre beállítva a teljes képernyős üzemmódot. Ha jól emlékszem ez volt a full screen video mirror funkció.
Legnagyobb megdöbbenésemre ez a beállítási lehetőség az új driverbe nem volt meg...  :rolleyes:
Utánanéztem a driver leírásában és találtam egy arra utaló megjegyzést, hogy ezt a funkciót nem támogatja az nvidia a 8xxx sorozattól kezdve.
Elképzelhető???
Ha igen akkor hogy tudok filmet nézni ezentúl a tv-n?

Csatlakozó s-video-ból scartra

Tehát a kép klón módban átmegy (mármint a windows asztalé), az tökéletes. Csak nem tudom beállítani hogy a filmlejátszás közben a video a tv-n teljes képernyőben jelenjen meg.

Gyors segítség kéne ugyanis holnapig még vissza tudom vinni a karit... :reklamacio:

thx előre is

#2258 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:42

Idézet: bulon - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 8:44

Legnagyobb megdöbbenésemre ez a beállítási lehetőség az új driverbe nem volt meg...  :rolleyes:
Utánanéztem a driver leírásában és találtam egy arra utaló megjegyzést, hogy ezt a funkciót nem támogatja az nvidia a 8xxx sorozattól kezdve.
Elképzelhető???
Ha igen akkor hogy tudok filmet nézni ezentúl a tv-n?

Üdv!

A hír igaz!

Az előző oldalon leírtam instant_h2o-nak, azt a megoldást, amivel nekem sikerült épkézláb képet varázsolnom a TV-re!

#2259 Felhasználó inaktív   bulon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:32

Idézet: Klown - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 12:42

Üdv!

A hír igaz!

Az előző oldalon leírtam instant_h2o-nak, azt a megoldást, amivel nekem sikerült épkézláb képet varázsolnom a TV-re!

Köszi a gyors választ.  :)

Ha a megfelelő hozzászólásodat olvastam el, akkor ez csak a 16:9 vs. 4:3 problémára ad megoldást.
Sajnos az ffdshow csak ezt oldja meg.
A kép nagy része teljesen kilóg a képernyőből, így élvezhetetlen...  :(
Hozzá kell manuálisan igazítani a felbontást a tv felbontásához?
De akkor a monitor képe lesz pocsék...

Egy angol oldalon azt találtam, hogy ezt valamilyen adatvédelmi okból nem engedélyezik...
De akkor például a saját készítésű videómat hogyan játszom le a tévén?

thx

#2260 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 13:07

Én úgy tudom hogy ez nem driver kérdés. A GF8-as széria egyszerüen nem tudja a fullscreen video mirrort. Se Vista, se XP, se semmi alatt.

Ezért lesz a következö videókártyám ATi...

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.