TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2008. 01. 11. 23:52
Nagy problémám van, remélem tudtok segíteni. A szitu a következő:
Most újjítottam fel a gépet egy kicsit, vettem egy 8600GT-t többek között. Ehez van egy ilyen HDTV kis doboz szerűség amivel össze tudom kötni a tv-vel a gépet. Ezzel nem is volt probléma. Összekötöttem egy olyan kábellel aminek az egyik fele S-Video a másik Scart. Működött is rendesen egy hétig aztán egyik pillanatról a másikra már nem. Érzékeli a másodlagos képernyőt a windows de a tv-n semmi. Megpróbáltam másik tv-vel is és kábellel is de ugyanez a probléma. Segítsetek plz!
Elküldve: 2008. 01. 14. 11:12
Idézet: beegee01 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:32
Az egyik gépbe van egy Ti4200, ez van a TV-re kötve D-subbal, az megy is rendesen a nekem tetsző felbontásban, de a másikban van egy x1950pro, amire rá van nyomva egy 19" TFT, és e mellé akartam extended képernyőként a TV-t benyomni, kizárólag filmnézés szempontjábólkábel, mert a Ti4200-es konfigon szaggat a HD (ready) film. Az x1950-en nincs HDMA, az áthidalandó táv pedig kb 7-8 méter.(még nem találkoztam ilyen hosszú HDMI kábellel), igy nem akarok belefogni a HDMI-s összekötésba, amikor egy DVI-HDMI átalakító+ 4x HDMI toldó +5x 1,5m HDMI hiosszabbító kábel elég húzós árú.
Üdv!
Na szóval, ha ugye beállítod a TV-Out-ot Klón módra, akkor megjeleníti az asztalt, de mivel a PAL-ra nem tudja a VGA lekonvertálni az 1280×1024-et (max. 1024×768), ezért nem látszik a teljes terület, csak az asztal egy része. Ilyenkor a képernyő követi az egérkurzor mozgását. Ha ebben a módban elindítassz egy filmet valamelyik lejátszó progival, akkor viszont már meg fogja jeleníteni a filmet teljes képernyős módban. Magyarul az asztalt nem tudja teljes egészében megjeleníteni, de az overlay felületet (~ film) minden további nélkül ki tudja küldeni teljes képernyőben.
Ha a 2. kijelzőn csak filmet akarsz nézni az X1950-nel, akkor nyugodtan használhatod a TV-Out részét a kártyának, de viszont az nem fog kitolni magából HD jelet. Nagy valószínűséggel csak szabvány PAL-t tud (720×576 @ 50i), esetleg csak úgy tudja a HD-t, ha HDTV-s a VGA. Akkor szoktak adni hozzá analóg komponens (YPbPr) átalakítót. Ha ilyened nincs hozzá, akkor csak D-Sub-bal, vagy DVI-al tudsz HD képet varázsolni a TV-re.
Üdv: Klown
Elküldve: 2008. 01. 14. 11:13
Idézet: Grass - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:52
Nagy problémám van, remélem tudtok segíteni. A szitu a következő:
Most újjítottam fel a gépet egy kicsit, vettem egy 8600GT-t többek között. Ehez van egy ilyen HDTV kis doboz szerűség amivel össze tudom kötni a tv-vel a gépet. Ezzel nem is volt probléma. Összekötöttem egy olyan kábellel aminek az egyik fele S-Video a másik Scart. Működött is rendesen egy hétig aztán egyik pillanatról a másikra már nem. Érzékeli a másodlagos képernyőt a windows de a tv-n semmi. Megpróbáltam másik tv-vel is és kábellel is de ugyanez a probléma. Segítsetek plz!
Üdv!
Driver reinstall, frissítés?!

Elküldve: 2008. 01. 14. 13:15
Elküldve: 2008. 01. 14. 15:15
Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:13
Driver reinstall, frissítés?!

Megvolt, semmi változás
Elküldve: 2008. 01. 14. 15:57
Vagy egy HTPC-m, aminek az alaplapjan egy ati X1250-es videokartya van. Az S-VHS kimenet van rakotve a TV-re, mint egyetlen megjelenitore. Nemreg vettem egy 16:9-es oldalaranyu hagyomanyos SONY crt TV-t. A gondom az, hogy a 4:3-as aranyu felbontasokat (800x600, 1024x768) a teljes kepernyore szethuzva teszi ki. Sehol nem talaltam a TV-hez oldalarany valaszto beallitast a kartya drivereben. Kerestem mas felbontasokat, de 800x600-hoz nem talaltam szelesvasznu felbontast, az 1280x768-at meg csak gorgetve rakja ki (fentebb olvastam miert). Egyedul a 720x480 megy ki jol, de az meg tul kicsi a wint hasznalni. Van erre valami megoldas? Ha mar nincs normalis felbontas, legalabb a 800x600-at 4:3 oldalarannyal rakna ki, es a TV zoomjaval felnagyitanam, de igy sehogy sem jo.
kosz
Laci
Elküldve: 2008. 01. 14. 18:32
Adott egy gép 8600 GT-vel, és mivel ezen "csak" HDMI kimenet van, akinél van, nem tudja kivinni a képet a TV-re.
Létezik olyan, a kereskedelemben beszerezhető, kábel vagy átalakító, amivel a HDMI-ből Videó RCA-t tudunk csinálni?
Előre is köszi a segítséget.
Ja a VGA egy Gainward, semmilyen kábelt vagy az előzőekben említett kis "dobozt" nem adtak hozzá...
Elküldve: 2008. 01. 14. 21:27
S-videon keresztül próbálom összekötni a laptopomat (Gericom Blockbuster, videokártya: ATI Mobility RadeOn 9600) az LCD TV-mel (Panasonic).
Sikerült is, ám ez lett az eredmény:
http://img176.images.../img2071rc3.jpg
A probléma látható: mi okozhatja a csíkokat?
Az audioval is gond van: van valami alapzaj, ami zavaró, de nem tudom, honnan jön. Külső hangkártyát (Creative X-Fi Xmod) használok, tehát a notebook zaja nem szólhat be. Bezavarhat az LCD panele, ha közel van hozzá a hangkártya?
Elküldve: 2008. 01. 15. 06:31
Idézet: zomgwtf - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 21:27
S-videon keresztül próbálom összekötni a laptopomat (Gericom Blockbuster, videokártya: ATI Mobility RadeOn 9600) az LCD TV-mel (Panasonic).
Sikerült is, ám ez lett az eredmény:
http://img176.images.../img2071rc3.jpg
A probléma látható: mi okozhatja a csíkokat?
Az audioval is gond van: van valami alapzaj, ami zavaró, de nem tudom, honnan jön. Külső hangkártyát (Creative X-Fi Xmod) használok, tehát a notebook zaja nem szólhat be. Bezavarhat az LCD panele, ha közel van hozzá a hangkártya?
Szia!
Nekem is hasonló a problémám (számítógép - Panasonic LCD tv svideo-n keresztül)! Villog a kép, valami nem stimmel. Sajnos a tv-n nincs Pc bemenet, csak HDMI, ami nem támogat Pc-s csatlakoztatást a leírás szerint. Én ezt sajnos nem tudtam kipróbálni, mert a videokártyámon nics HDMI vagy DVI kimenet.
Nálad is ez a probléma? Keressük meg együtt a megoldást!
A boltban, ahol a Tv-t vettem azt mondták, hogy vagy vegyek egy új video kártyát, vagy a monitor kimenetet alakítsam át HDMI-vé!
Elküldve: 2008. 01. 15. 08:45
Javaslatra kihúztam a tévéből az antenna kábelt, mert állítólag az bezavarhat. Nos, nem jött össze, sőt, ma reggel már színt se kaptam, pedig a színrendszer jól volt beállítva.
Úgyhogy egyelőre meg vagyok lőve. Laptopban videokártyát nem tudok cserélni, viszont van itt még egy laptop, majd megnézem azzal, és ha ugyanazt a hibát produkálja, akkor passz.
Elküldve: 2008. 01. 15. 18:46
Vettem egy új gépet és a korábbi gépemből a TV tunerkártyát(Pixelview) átraktam. A driver feltelepítése után nincs kép csak hang. (a korábbi gépemnél semmiféle probléma nem volt)
Próbáltam újratelepíteni a windows-t is de ebben az esetben a köv volt:
A windows telepítése után nem telepítettem fel a hangkártya driverét, ill az integrált videókártya driverét sem.
így viszont volt kép de hang nem.
Még az jutott eszembe hogy esetleg vmi kódek hiányzik, nemtudom.
ACE van a gépen.
nemtudom mit lehetne még kipróbálni.
Ha valaki tud segíteni, leirom a gép részleteit, KÖSZÖNÖM!
Elküldve: 2008. 01. 16. 00:14
Elküldve: 2008. 01. 16. 05:59
Idézet: zomgwtf - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 8:45
Javaslatra kihúztam a tévéből az antenna kábelt, mert állítólag az bezavarhat. Nos, nem jött össze, sőt, ma reggel már színt se kaptam, pedig a színrendszer jól volt beállítva.
Úgyhogy egyelőre meg vagyok lőve. Laptopban videokártyát nem tudok cserélni, viszont van itt még egy laptop, majd megnézem azzal, és ha ugyanazt a hibát produkálja, akkor passz.
Egy ismerősöm szerint az S-video kábelemmel van a gond (szakadás van rajta, vagy valami zavarja).
Egyébként nálam nem s-video --> s-video csatlakozóval van összekötve a számítógép és a tv, hanem s-video --> rca (video) -val. Lehet, hogy ez a baj?
A másik problémám a villogáson kívül: a felbontás. Ugyan be tudom állítani a kimeneti felbontást, de a Tv-n nem úgy jelenik meg, nem 1360 * 768 (pl.: olvashatatlanok a betűk).
Sikerült valamire jutni a másik laptoppal?
Elküldve: 2008. 01. 17. 17:44
Idézet: lginder - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 5:59
Egyébként nálam nem s-video --> s-video csatlakozóval van összekötve a számítógép és a tv, hanem s-video --> rca (video) -val. Lehet, hogy ez a baj?
A másik problémám a villogáson kívül: a felbontás. Ugyan be tudom állítani a kimeneti felbontást, de a Tv-n nem úgy jelenik meg, nem 1360 * 768 (pl.: olvashatatlanok a betűk).
Sikerült valamire jutni a másik laptoppal?
Kb 10 hozzászólással feljebb...

Idézet
Úgyhogy komponens megoldáson kívűl (ha egyáltalán támogatja a VGA!) nem fogsz HD minőséget kipréselni a TV-Out-ból! Marad a fent említett D-Sub/DVI/HDMI.
Szerkesztette: Klown 2008. 01. 17. 17:45 -kor
Elküldve: 2008. 01. 18. 21:00

Idézet: bri - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 0:14
Ne a vezérlőpultnál próbáld, hanem a tálcán lévő kis ikonra kattintva a TV-kimenet beállításainál.
Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2008. 01. 18. 21:30
Szeretnek 2 CRT TV-t rakotni a PC-mre. Az alaplapra integralt ATI X1250 csak egy 1 analog kimenetet tamogat. Ha vennek egy masik kartyat (pl Ati HD2400), tudom egyszerre hasznalni a 2 kartyat? Mindkettorol 1-1 kimenetet?
kosz
Laci
Elküldve: 2008. 01. 18. 22:23
Idézet: Necros - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 21:00
Ne a vezérlőpultnál próbáld, hanem a tálcán lévő kis ikonra kattintva a TV-kimenet beállításainál.
A Vista-s alkalmazásban valamilyen oknál fogva nincs tálcás ikon... Idézet a súgójából: "MEGJEGYZÉS: Ez a menüparancs a Windows Vista rendszerben nem jelenik meg."

Szerkesztette: bri 2008. 01. 18. 22:25 -kor
Elküldve: 2008. 01. 18. 22:36

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)
Elküldve: 2008. 01. 19. 19:08
A gépemben van egy radeon 9550-es videókártya (256MB). Történt egyszer, hogy a gépet úgy kapcsoltam ki, hogy az extended desktop üzemmód a másodlagos kijelzőnél bekapcsolva maradt. Azóta a boot képernyő, nem a megszokott méretben jelenik meg, hanem kissebben. Ilyen dolog régebben akkor fordult elő, ha a gép összekapcsolva maradt a TV-vel. Próbáltam drivert frissíteni, a catalyst-ot resetelni
mindhiába. Ha XP cd-ről próbálok boot-olni, ugyanez a helyzet. Amúgy a kártya működik, amint megjelenik az "Üdvözöljük" felirat minden OK. Csak zavaró, ha instalálni kell.
Ha tud valaki megoldást, kérem ossza meg.
Elküldve: 2008. 01. 20. 15:20
Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:12
Na szóval, ha ugye beállítod a TV-Out-ot Klón módra, akkor megjeleníti az asztalt, de mivel a PAL-ra nem tudja a VGA lekonvertálni az 1280×1024-et (max. 1024×768), ezért nem látszik a teljes terület, csak az asztal egy része. Ilyenkor a képernyő követi az egérkurzor mozgását. Ha ebben a módban elindítassz egy filmet valamelyik lejátszó progival, akkor viszont már meg fogja jeleníteni a filmet teljes képernyős módban. Magyarul az asztalt nem tudja teljes egészében megjeleníteni, de az overlay felületet (~ film) minden további nélkül ki tudja küldeni teljes képernyőben.
Ha a 2. kijelzőn csak filmet akarsz nézni az X1950-nel, akkor nyugodtan használhatod a TV-Out részét a kártyának, de viszont az nem fog kitolni magából HD jelet. Nagy valószínűséggel csak szabvány PAL-t tud (720×576 @ 50i), esetleg csak úgy tudja a HD-t, ha HDTV-s a VGA. Akkor szoktak adni hozzá analóg komponens (YPbPr) átalakítót. Ha ilyened nincs hozzá, akkor csak D-Sub-bal, vagy DVI-al tudsz HD képet varázsolni a TV-re.
Klown kösz a tanácsokat. Próbáltam újfent beállítani, hogy jó legyen. Sikerült addig eljutnom, hogy mostmár nem nyom ki semmit a TV-re