HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2491 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:37

Helló
Nekem egy Inno3D 7600Gt-m van és nem akarja érzékelni a Tv-met.
Mit tegyek?
A régi Fx5700 al  be tudtam állítani de ezzel nem .

#2492 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 23:50

Üdv.

Van egy notebook, aminek nincs, csak usb meg VGA kimenete. Rá szeretném kötni a nagytv-re, amin csak kompozit bemenet van ( meg talán svideo, de ebben nem vagyok biztos. )

Szóval jó lenne egy VGA átalakító. Valami ilyesmi mint ez:
Kép

#2493 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 21:32

Idézet: akyyy - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 23:50

Üdv.

Van egy notebook, aminek nincs, csak usb meg VGA kimenete. Rá szeretném kötni a nagytv-re, amin csak kompozit bemenet van ( meg talán svideo, de ebben nem vagyok biztos. )

Szóval jó lenne egy VGA átalakító. Valami ilyesmi mint ez:
http://www.mp3car.com/vbulletin/attachment...-sv-adapter.jpg

az elképzelés jó, de ez nem átalakító, csak egy kivezetés. pl matrox kártyák második kimenete tudott kompozit képet kiadni ilyennel.

valami ilyesmire van szükséged.

Szerkesztette: qnadam 2008. 01. 02. 21:34 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2494 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 15:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:26

iiigen, ezt a sufnituningolást akartam elkerülni, gondoltam hogy veszek egy átalakítót, az működni fog :bolond:

node most jól kipróbálom kamerámal is :)

szerk: kipróbáltam, azzal is ff. de most megnéztem a csomagolást, és a német szövegből kiderült, hogy a kábel jó, csak nem arra, amire vettem:
:omg:
remélem megvan a cucc blokkja.

Öööö... a notin PAL/B és S-Video volt beállítva kimenő jelnek (már ha lehet egyáltalán)? :)

Szerintem NTSC vs PAL inkompatibilitás miatt volt FF a kép.

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 01. 03. 15:28 -kor

#2495 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 20:57

Sziasztok! Lenne pár kérdésem...:

Lehet két LCD monitort és egy LCD TV-t egy videókártyára kötni?

Az LCD monitort mivel kössem össze a géppel? Most egy S-video kábelt találtam. Hogyan lehet a TV felbontását a beállítani? 

VGA: Geforce 7900, 169.13 forceware. A TX egy Panasonic Viera 82 centis. Van rajta HD ready, meg HDMI, fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, ill. mire valók :D

A 'hagyományos' TV-vel S-video-Scart kábelt használtam, a fő monitort 1024×768-ba rakva klón módba volt beállítva.

#2496 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 21:37

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 20:57

Sziasztok! Lenne pár kérdésem...:

Lehet két LCD monitort és egy LCD TV-t egy videókártyára kötni?

Az LCD monitort mivel kössem össze a géppel? Most egy S-video kábelt találtam. Hogyan lehet a TV felbontását a beállítani? 

VGA: Geforce 7900, 169.13 forceware. A TX egy Panasonic Viera 82 centis. Van rajta HD ready, meg HDMI, fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, ill. mire valók :D

A 'hagyományos' TV-vel S-video-Scart kábelt használtam, a fő monitort 1024×768-ba rakva klón módba volt beállítva.

Szerintem nem... pontosabban, mint 3 független kijelző nem.

Ebben a felállásban talán az a legjobb, ha van a kártyához komponens kábel akkor a TV-t azzal akasztod rá. A két monitor meg mehet a két DVI/VGA csatira.
De az egyik monitor biztos függeni fog a tévé kimenettel, ha jól emlékszem.

#2497 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 22:14

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 21:37

Szerintem nem... pontosabban, mint 3 független kijelző nem.

Ebben a felállásban talán az a legjobb, ha van a kártyához komponens kábel akkor a TV-t azzal akasztod rá. A két monitor meg mehet a két DVI/VGA csatira.
De az egyik monitor biztos függeni fog a tévé kimenettel, ha jól emlékszem.

A két monitort egyszerre használnám(annyira nem fontos, csak a Supreme Commender-ben akartam kipróbálni :D) és a TV-n néznénk filmet. A kártyámhoz nem valószínű, hogy van kábel...

#2498 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 23:06

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 15:27

Öööö... a notin PAL/B és S-Video volt beállítva kimenő jelnek (már ha lehet egyáltalán)? :)

Szerintem NTSC vs PAL inkompatibilitás miatt volt FF a kép.

nem :)

egyrészt a tv elvileg eszik ntsc-t is, másrészt kipróbálgattam a normákat, harmadrészt a pal kamerám is ff képet adott ezzel, negyedrészt ex-vizuáltechnikusként baromi ciki lenne, ha ez lenne a probléma, és nem jönnék rá :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2499 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 18:25

Hello
Sikerült beállítani a Tv-re a 7600Gt-t, kössz h írtatok hogyankéne...
Csak egy gond van , nem színes a kép , egy régi Samsung Tv-m van,hogy kellene beállítani h jó legyen .
Meg nem teljes képet ad a Tv hanem szélesebbet 55-ös a tv átmérője.
Előre is kössz

#2500 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 20:22

Idézet: Roli007 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 18:25

Hello
Sikerült beállítani a Tv-re a 7600Gt-t, kössz h írtatok hogyankéne...
Csak egy gond van , nem színes a kép , egy régi Samsung Tv-m van,hogy kellene beállítani h jó legyen .
Meg nem teljes képet ad a Tv hanem szélesebbet 55-ös a tv átmérője.
Előre is kössz

n+2.-ik:

PAL B legyen a TV szabvány!

Ne S-Video-val kösd össze, hanem kompozit RCA kábellal! (Ettől független a ForceWare-ba maradhat S-Video-n a csatlakozó típusa. (Ill. ha van kompozit, akkor azt válaszd)

Méretezd át a képet ízlés szerint. (Képernyő méretének és helyzetének beállítása c. menüpont)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2501 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:54

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:22

n+2.-ik:

Ne S-Video-val kösd össze, hanem kompozit RCA kábellal! (Ettől független a ForceWare-ba maradhat S-Video-n a csatlakozó típusa. (Ill. ha van kompozit, akkor azt válaszd)

Méretezd át a képet ízlés szerint. (Képernyő méretének és helyzetének beállítása c. menüpont)

Ugy van összekötve h a Videokarit összekötöttem a kapott kábellel az erősítőre, és onnan egy scartal a Tv-t,
és ugy csak fekete fehér képet ad . Meg az nem számit h HD tv-t ír? Azt nem lehet átálítani másra?
Mindent beállítottam amire mondtad.

#2502 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:07

Idézet: Roli007 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 21:54

Ugy van összekötve h a Videokarit összekötöttem a kapott kábellel az erősítőre, és onnan egy scartal a Tv-t,
és ugy csak fekete fehér képet ad . Meg az nem számit h HD tv-t ír? Azt nem lehet átálítani másra?
Mindent beállítottam amire mondtad.

Miért kell az erősítő a képhez?  :think:

Úgyy látom nekem nem nagyon tudtok segíteni...van kép az LCD TV-n, színes meg minden, de a felbontását nem tudom állítani, csak mindkét képernyőt(TV+ monitor) egyszerre, de ott nincs 1368×akárhány.

Ha veszek vmi HD videókarit, akkor azon van HDMI csati, amivel talán emberib módon össze lehet kötni őket. Mindig is utáltam az NV-féle TV-out megoldást  :omg:

#2503 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:47

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:22

n+2.-ik:

Miért ne? s-video val szebb a kép. A fekete-fehér képnél  a formátum a ludas.
Kép

#2504 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:54

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 9:07

Miért kell az erősítő a képhez?  :think:

Úgyy látom nekem nem nagyon tudtok segíteni...van kép az LCD TV-n, színes meg minden, de a felbontását nem tudom állítani, csak mindkét képernyőt(TV+ monitor) egyszerre, de ott nincs 1368×akárhány.

Ha veszek vmi HD videókarit, akkor azon van HDMI csati, amivel talán emberib módon össze lehet kötni őket. Mindig is utáltam az NV-féle TV-out megoldást  :omg:

Mert clone módban használod és annak az a lényege hogy mindkét képernyőn azonos a felbontás.
Én dualview módban használom, ott a két képernyő eltérő felbontásban üzemelhet. Sőt a forceware panelen azt is be bírod állítani hogy a hdtv-d natív felbontáson üzemeljen.
Mondjuk én dvi-hdmi kábellel kötöttem össze, de nem hinném hogy a komponens kábellel ne érzékelné tisztességesen a hdtv-t.

Szerkesztette: Lacee78 2008. 01. 06. 09:55 -kor

Kép

#2505 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 11:19

NA szóval , nekem nem HD  Tv-m van . hanem az a sima domború képcsöves Tv. Samsun 55-ös átméröjű.
Azért van az erősítőre kötve, mert azzal van összekötve a Tv,DVD,meg mostmár a videokari is ,ez azért van h ne kelljen össze vissza dugdosni a kábeleket. De valamiért mindenhol HD Tv-t ír a NVIDIA vezérlőpanelben. És fekete-fehér minden a Tv-n. Már ugy is probáltam h simán a Tv-vel kötöm össze.
RCA-t alakít át scart-á de ugy is sima fekete fehér képet kapok  :confused:
Ezt h kellene megcsinálni h színes képet adjon?
Előre is köszönöm

#2506 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 12:39

Na sikerült ,de nem tom hogy hogyan  :)

#2507 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 12:57

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 9:54

Mert clone módban használod és annak az a lényege hogy mindkét képernyőn azonos a felbontás.
Én dualview módban használom, ott a két képernyő eltérő felbontásban üzemelhet. Sőt a forceware panelen azt is be bírod állítani hogy a hdtv-d natív felbontáson üzemeljen.
Mondjuk én dvi-hdmi kábellel kötöttem össze, de nem hinném hogy a komponens kábellel ne érzékelné tisztességesen a hdtv-t.

Na ez már egész érthető így  :respect:  :D 

Du csinálok képet a kábelről és akkor nem kell feleslegesen barkobázni róla ;)

#2508 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 00:02

már órák óta olvasgatom ezt a topicot...tuti benne van au én gondolmra is a megoldás, de nem találom... :rolleyes:

Szvaé adott ASUS ATi9600XT VIVO és XP, a legújabb ASUS driverrel (843), sajnos a TV kimenetére nem tudok a videónak képet csinálni(cask sötétség van a kép helyén a lejátszó ablakában..)..minden más (asztal, kép, ablakok) patentul megy rajta, de ez nem akar összejönni :omg:

Vki árúlja el mi a gáz...mit tegyek... :respect:  :think:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2509 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 02:44

Idézet: Qpack - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 23:02

már órák óta olvasgatom ezt a topicot...tuti benne van au én gondolmra is a megoldás, de nem találom... :rolleyes:

Szvaé adott ASUS ATi9600XT VIVO és XP, a legújabb ASUS driverrel (843), sajnos a TV kimenetére nem tudok a videónak képet csinálni(cask sötétség van a kép helyén a lejátszó ablakában..)..minden más (asztal, kép, ablakok) patentul megy rajta, de ez nem akar összejönni :omg:

Vki árúlja el mi a gáz...mit tegyek... :respect:  :think:

Töltsd le a MediaPlayer Classic-ot innen (nem igényel telepítést), és azzal próbáld ki a lejátszást, így ki tudod szűrni, hogy a használt lejátszód beállításával van-e a baj.

Szerkesztette: tlala 2008. 01. 07. 02:47 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   kaszacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 11:38

Hellosztok!

A kovetkezo a harci helyzet: 7600GT-t  svideo kabellel kotottem ossze egy 82cm-es Philips 16:9-es CRT tv-vel (monitorom egy 20"-os 4:3-as Samsung 203B). Csak filmeket akarok nezni a tv-n teljeskepernyon. Eddig sehogy sem tudtam osszehozni, mert mindig vagy lelogott a film egy resze vagy szar volt a keparany.  Valaki le tudna irni, hogy pontosan mit mire allitsak az nvidia control panelen es hogy melyik lejatszoval? En mplayerrel, media player classiccal es vlc-vel probalkoztam.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.