HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2551 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 16:48

Tudnatok segiteni, hogy egy ATI HD2400 kartyabol hogyan lehet kiszedni az RGB jelet? A leiras szerint a hozza adott adapter kabel egy Y,Pb,Pr. Tudomasom szerint ez mas. En egy sony CRT TV-re szeretnem rakotni, es annak RGB-t tud csak fogadni a SCART-ja. Olvastam mar atalakitokabelt, ami a D-sub-ot alakitja at scartra, de nem igen talalok ilyet.

#2552 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 19:37

Idézet: kisslas - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 16:48

Tudnatok segiteni, hogy egy ATI HD2400 kartyabol hogyan lehet kiszedni az RGB jelet? A leiras szerint a hozza adott adapter kabel egy Y,Pb,Pr. Tudomasom szerint ez mas. En egy sony CRT TV-re szeretnem rakotni, es annak RGB-t tud csak fogadni a SCART-ja. Olvastam mar atalakitokabelt, ami a D-sub-ot alakitja at scartra, de nem igen talalok ilyet.

Üdv!

Igen, az YPbPr komponens, de nem RGB. A VGA -> RGB összeköttetésről >> ITT << informálódhatsz!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2553 Felhasználó inaktív   MicroNet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 12:07

Sziasztok!
Egy ideje, valamiért nem tudom rákötni a gépet a TV-re. Régebben semmi gond nem volt vele. nVIDIA kártyám van a legújabb driverrel és amikor megpróbálom klónoztatni a képet a driverrel egy pár pillanatig van kép utánna viszont olyan hangot az a windows mint amikor lehúzunk egy eszközt róla (pl. pendrive-ot). És utánna nem hajlandó felismerni a TV-t. 2 gépem van és mind a 2 ugyan ezt csinálja. Én driver gondra tippelek, van erre valami megoldás. Egyébként ha monitor nélkül kötöm a gépet a TV-re és úgy indítom a gépet akkor van kép.
Gigabyte GA-P35-DS3; C2D E6550@3,2GHz; 2*1GB Corsair XMS2 800MHz DDR2 RAM; WD 320 GB SATA2 16MB + 200GB Samsung 8MB cache (IDE) HDD; Pioneer DVR-212D SATA DVD-író;
Gainward Geforce 8800GT Golden Sample
--------------------------
Abit NF7-S v2.0, AMD Athlon XP 2400+, 2*512MB Corsair DDR 400MHz RAM+ 256MB Infineon DDR 400MHz,80GB Maxtor, nVIDIA Galaxy GeForce 7600GS OC Zalman 256MB

#2554 Felhasználó inaktív   Nocadlee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:39

Sziasztok!

Van egy GeForce 5200 videókártyám, tvkimenetes.
Régebben minden szép volt, jó volt, de nagyon régen nem néztem videót a tvkimeneten át.
Érdekes módon ma megpróbáltam, és az a meglepő dolog történt, hogy a kép piros!!
De érdekes módon csak akkor, ha videót játszok le, a normál asztal képe teljesen jó.
Teljes képernyős videó tükrözést használok, azaz ha a monitoron lejátszok egy filmet, a tévén teljes képernyőn jelenik meg - már ha ez számít egyáltalán.
Tapasztalt valamelyőtök ilyesmit?

Update: most már az asztal képe is piros...

Szerkesztette: Nocadlee 2008. 01. 22. 19:51 -kor

#2555 Felhasználó inaktív   gyuri81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 23:05

Idézet: bri - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 22:23

A Vista-s alkalmazásban valamilyen oknál fogva nincs tálcás ikon... Idézet a súgójából: "MEGJEGYZÉS: Ez a menüparancs a Windows Vista rendszerben nem jelenik meg." :)

mivel lehet a tv-n megjelenő kép méretét nagyobbá tenni? (alul-felül van kb 2 cm-es fekete csík)

#2556 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 17:45

Ok most őrülük meg. Nem lehet bekapcsolni a tv outot fosarcú ccc-ben. Amikor utoljára használtam még control panel volt most meg ez a hulladék .net okádék használhatatlan szar.

Nem is ismeri fel a tv-t hogy rá van kötve. Ha bekapcsolom a force detect-et alul megjelenik a listában a tv ikon, azt írja kattintsak rá jobb gombbal az engedélyezéshez, DE NEM LEHET RÁ KATTINTANI.

#2557 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 13:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 17:45

Ok most őrülük meg. Nem lehet bekapcsolni a tv outot fosarcú ccc-ben. Amikor utoljára használtam még control panel volt most meg ez a hulladék .net okádék használhatatlan szar.

Nem is ismeri fel a tv-t hogy rá van kötve. Ha bekapcsolom a force detect-et alul megjelenik a listában a tv ikon, azt írja kattintsak rá jobb gombbal az engedélyezéshez, DE NEM LEHET RÁ KATTINTANI.

Ismerős volt a helyzet!  :D

Én úgy oldottam meg, hogy leszedtem egy friss CP-esített drivert!  :D  Rühellem ezt a szutykos CCC-t!  :reklamacio:  Lassú, okádék és még használhatatlan is!  :omg:  Asszem' még időben váltottam nVidia-ra!  :D

#2558 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 18:58

Sziasztok!
A következő a kérdésem. Videokártya: nv7600gs, forceware 91.47, winxp sp2.
A TV-re kirakott DVD-kép működik (WinDVD), a filmek mennek (BSPlayer), viszont az .mkv file-okat parancssoros mplayer-rel tudom lejátszani, de mplayerrel a TV-n nem jelenik meg semmi (illetve egy zöld téglalap...) és közben írja is, hogy overlay hiba.
Ez valami mplayer-hiba, vagy valamit még be lehet/kell állítani?

#2559 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 19:35

Idézet: d n . r - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 18:58

Sziasztok!
A következő a kérdésem. Videokártya: nv7600gs, forceware 91.47, winxp sp2.
A TV-re kirakott DVD-kép működik (WinDVD), a filmek mennek (BSPlayer), viszont az .mkv file-okat parancssoros mplayer-rel tudom lejátszani, de mplayerrel a TV-n nem jelenik meg semmi (illetve egy zöld téglalap...) és közben írja is, hogy overlay hiba.
Ez valami mplayer-hiba, vagy valamit még be lehet/kell állítani?

Üdv!

Gondolom program hiba. Biztos nem támogatja az overlay felületet.  :think:

#2560 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:20

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 19:35

Üdv!

Gondolom program hiba. Biztos nem támogatja az overlay felületet.  :think:

Köszi!
Most elkezdtem utánaolvasni, tényleg az mplayert kell még állítgatni, már félsikereim vannak, van már kép, csak egyelőre még elég könnyen lefagy, de elég sok opció van, szóval van remény :)

#2561 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 23:48

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 13:56

Ismerős volt a helyzet!  :D

Én úgy oldottam meg, hogy leszedtem egy friss CP-esített drivert!  :D  Rühellem ezt a szutykos CCC-t!  :reklamacio:  Lassú, okádék és még használhatatlan is!  :omg:  Asszem' még időben váltottam nVidia-ra!  :D

Ok, feltettem egy cp-s drivert. Most tudom engedélyezni a tv outot de ninsc klón mód, se theater mód se semmi, ami az ősi 5 évvel ezelőtti radeonomon ment. Most vagy a tv-n vagy a monitoron van kép. Kettő együtt nem megy. Másik, hogy csak és kizárólag kompozit működik, bár van HDMI meg komponens meg svideo kimenet is a vga-n, egyik sem használható csak fostos kompozit. Ha máshova van kötve a tv be sem tudom kapcsolni a tv outot.

#2562 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 00:43

Sziasztok!

Nemrégen vásároltam egy Sapphire HD2600 XT videókártyát.
Olyan problémám van vele, hogy nem tudom a tv-t használni másodlagos monitorként.
Amikor kijelölöm a megjelenítés beállításoknál a windows kiterjesztése erre a monitorra jelölőnégyzetet és nyomok egy ok-ot, kb 1 másodpercre elsötétül a kép, de utána a négyzet megint üres, a tv-n sem látszik semmi.
Ugyanez a probléma a Catalyst Control Centerben is, visszadobja az engedélyezést. A régi ATI-mnál nem volt ilyen probléma.
Ha valaki tudja mi lehet a probléma kérem segítsen!

Üdv

Szerkesztette: slukeee 2008. 01. 31. 00:45 -kor

#2563 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 10:10

Nálam ugyan ez van, csak nem HD2600-al. Azóta sem tudom mi az oka.

#2564 Felhasználó inaktív   fricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 12:53

Sziasztok ! Én is a segítségeteket várom !
Van egy Geforce4 MX440-es kártyám , és egy S-video Scart in/out 5m-es átalakítóm .
A régi Samsung TV-vel jól működött , de mivel ez tönkrement vettünk egy 55cm-es LG Flatron TV-t .
Ha bedugom a Scart csatlakozóba a kábelt a számítógép érzékeli a TV-t de bárhova állítgatom , nem tudom a számítógép képét előhozni ! Próbáltam már a video Scart csatlakozóján át is , de semmi !
Előre is köszi a segítséget !

#2565 Felhasználó inaktív   ruphor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 08:49

Sziasztok,
A problémám az hogy a kapott nvidia 7-tűs s-videó /rca kábellel nem tudom összekötni a full dd-s tv-t
Két kábelem is van ilyen az egyik egy 3 kimenetes (kék-zöld-piros) a másik 4 (kék-zöld-piros-sárga)
A 3 kimenetessel a kép a tv-n nem egészen olyan szinű amilyennek lennie kellene, ha a 4 kimenetessel variálok és kihagyom valamelyik ágat akkor jó lesz a szin. Mi lehet a gond ?? Mi a különbség a 2 s-video /rca kábel között ?? A másik probléma az hogy a full- hd-s tv-n csak 1440*900 felbontást enged . Ezt hogyan lehet beállítani ??
Köszi, András

#2566 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:15

LCD-t/plazmát miért a TV kimenetre akarod kötni? Csak van rajta VGA vagy DVI vagy HDMI bemenet...

#2567 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 15:56

Lehet láma kérdés, de van olyan átalakító ami a laptop VGA kimenetéből kompozit, kimenetet csinál, és így tv-re köthető a drága???

#2568 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:04

Nekem DVI-HDMI vagy D-SUB-HDMI átalakító kellene, mert a qrva Panasonic Viera tévémről lespórolták  :omg: Lehet egyáltalán ilyet venni?  :think: 

#2569 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 18:37

http://www.arukereso.hu/hifi-tartozek-c365...levance&st=hdmi
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2570 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 18:59

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 18:37

:respect: Pedig megnéztem ez E.digital-nál, de a kábelek közt nem volt  :think: 2900 ft, ennyit még megér... :)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó