TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2004. 01. 27. 14:49
BTW, a 2 RCA az mi a kábelen? Hang?
Elküldve: 2004. 01. 27. 15:35
Elküldve: 2004. 01. 27. 18:24
[ 2004. január 27.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 27. 18:27
Elküldve: 2004. 01. 28. 08:19
A lényeg, hogy hiába állítom át manuálisan svideo-ra a kimenetet, akkor is fekete-fehér a kép. Mindenhogyan az! Csak és kizárólag a tévém plusz szolgáltatása lévén láthatom színesben a filmeket (vagy bármit). Tehát a probléma adott. Egyébként RCA-val is efogadható a kép, de svideo-val sokkal jobb, élesebb. Ezt egész egyszerűen abból venni észre a legjobban, hogy az asztalon lévő ikonok élesebbek, olvasható a nevük, míg az RCA kábellel elmosódott. Ezért kellene a segítség, hogy hogyan tudnám megoldani a meglévő svideo-euroscart kábellel a szines átvitelt. Egyébként az RCA kábel dugói is aranyozottak, de ez sajna nem sokat segít...
Elküldve: 2004. 01. 28. 10:32
A 15 meteres es az 1,5m-es s-vhs kabellel is ugyanaz az volt a helyzet, szvarvanyos vibralo betuk, rikito konturok, mosott szinek. Mivel az en kartyamon csak svhs kimenet van a TV-n meg csak SCART bemenet, kellett egy svhs-rca atalakito, es egy rca kabel.
Ami a scart atalakitora csatlakoztatva mar frankon mukodott. Nem tudom hogy igazabol melyik volt a problem. Lehet hogy mindketto. Mindenesetre most fasza!
idézet:
Ezt írta Qpack:
Ehhez jó lenne, ha vki hozzászólna, mert ez engem is érdekel!!
Ugyanis így vagyok Én is egy Saphire 9600Pro VIVO kártyával, ha RCA-n keresztül megy a kép a Pana TV-mre, akkor sötét tónusú, életlen mosott színekkel a kép, de ha scart-os átalakítón keresztűl IS megy S-VHS kábellel, akkor már nem sötét a tónusa, hanem csak a kép nem elég éles mosottak a színek....vkinek ötlet? :confused:
Esetleg egy XP reinstall segíthet a dolgon vagy nem, mert mint az aláírásomból látszik az elődje egy nvidia volt, aminek nem tudom a driveréből bármi megmaradt dolog okozhat e gondot...de először örülnék, ha megoldható lenne enélkűl![/quote]
Elküldve: 2004. 01. 28. 23:40
idézet:
Ezt írta SzaSza:
Victor: Köszi a segítő szándékot, de nem akarlak megbántani (távol áll tőlem!), ennyire buta azért én sem vagyok. Én már hosszú évek óta foglakozom digizéssel, a VIVO kártyámmal csináltam. Tehát tapasztalatom van.[/quote]
Én sem akarlak megbántani, távol álljon tőlem, csak úgy tűnik, némi háttértudás hiányzik. (De ez nem butaság.)
idézet:
Akkor is RCA kábeleket használtam. Az svideo-euroscart kábelt nemrég vettem. Pontosan azért, mert tudom, hogy sokkal jobb minőséget ad, már amennyiben működik..![]()
A lényeg, hogy hiába állítom át manuálisan svideo-ra a kimenetet, akkor is fekete-fehér a kép. Mindenhogyan az! Csak és kizárólag a tévém plusz szolgáltatása lévén láthatom színesben a filmeket (vagy bármit).[/quote]
Értsd meg, hogy ez nem pluszszolgáltatás! Csak arról van szó, hogy nem automatikusan áll át a TV az s-video jel fogadására, hanem kézzel kell átkapcsolni (a "/S" az s-video jelet jelenti). Alapesetben sima kompozit videojelet vár a TV, és mivel s-video-t kap, nem csoda, hogy fekete-fehéren jelenik meg a kép.
idézet:[/quote]
Tehát a probléma adott. Egyébként RCA-val is efogadható a kép, de svideo-val sokkal jobb, élesebb. Ezt egész egyszerűen abból venni észre a legjobban, hogy az asztalon lévő ikonok élesebbek, olvasható a nevük, míg az RCA kábellel elmosódott. Ezért kellene a segítség, hogy hogyan tudnám megoldani a meglévő svideo-euroscart kábellel a szines átvitelt. Egyébként az RCA kábel dugói is aranyozottak, de ez sajna nem sokat segít...
Mondom, sosem lesz olyan szép éles a kép kompozit videoval, mint s-video-val. Szóval azt ne is várd. Látatlanban persze nem tudom megmondani, hogy most az RCA kábellel életlenebb-e a kép annál, ami lehetne. Tehát, hogy mennyire jó vagy rossz az az RCA kábeled.
Már most is meg van oldva a színes átvitel, hiszen ha átkapcsolsz a TV-n s-video-ra, akkor ott a színes kép, nem? Tehát, a videokártyából kijön, a kábelen átmegy, és ha arra van állítva a TV, fogadja is a TV. Az más kérdés, hogy a videomagnód nem tudja fogadni az s-video jelet (csak a felét, az "Y" szignált, ami tulajdonképpen egy fekete-fehér kép).
Elküldve: 2004. 01. 28. 23:55
Elküldve: 2004. 01. 30. 11:44
Az lenne a kérdésem hogy vettem egy Geforce 5200-es kártyát és ha tévére kiteszem a képet a filmek nagyon sötétek, és ezen úgy vettem észre semmilyen beállítással nem tudok változtatni. Amikor a kártya színbeállításait állítottam csak a film fekete sávjai /alul felül lévő a 16:9 képnél/ változtak csak a tényleges kép ugyan olyan sötét maradt. Ha megpróbáltam a codec színbeállításait megváltoztatni akkor is ugyan ez volt a helyzet. A régi mx 400 ammal ez nem fordult elő. Aki tud kérem segítsen.
Elküldve: 2004. 01. 30. 12:07
idézet:
Ezt írta daniba2:
HI.
Az lenne a kérdésem hogy vettem egy Geforce 5200-es kártyát és ha tévére kiteszem a képet a filmek nagyon sötétek, és ezen úgy vettem észre semmilyen beállítással nem tudok változtatni. Amikor a kártya színbeállításait állítottam csak a film fekete sávjai /alul felül lévő a 16:9 képnél/ változtak csak a tényleges kép ugyan olyan sötét maradt. Ha megpróbáltam a codec színbeállításait megváltoztatni akkor is ugyan ez volt a helyzet. A régi mx 400 ammal ez nem fordult elő. Aki tud kérem segítsen.[/quote]
Bekapcsolt állapotban dugtad rá a TV-re? Mert akkor sajnos nagy valószínűséggel HW hiba keletkezett. Nekem is ezt csinálta egy fx5200-as.
Elküldve: 2004. 01. 30. 14:56
idézet:
Ezt írta Victor:
Bekapcsolt állapotban dugtad rá a TV-re? Mert akkor sajnos nagy valószínűséggel HW hiba keletkezett. Nekem is ezt csinálta egy fx5200-as.[/quote]
Az mit jelent hogy bekapcsolt állapotban?
Elküldve: 2004. 01. 30. 18:05
Ha nincs a gép összekötve a tv-vel állandóra (tehát ki-be húzkodod, ha tv-t akarsz nézni), vagy első összedugáskor figyelembe kell venni, hogy a tv kettős szigetelésű (nem földelt a dugasza), és az antennahálózat nincs egyenpotenciálon a lakás villamos földelésével, ezért az antennakábel árnyékolása és a szgép földelése között legrosszabb esetben lehet akár ~50-80V is. Összedugáskor ki tudja sütni a vga tv-kimenetét, vagy károsítja. Az első tv kimenetes vga kártyámat így küldtem el a halálba.
Megoldás lehet egy tv tuner kártya beszerzése, vagy egy 500mA üvegbiztivel összekötni a földpontot az árnyékolással (de ez teljesen szabálytalan, és morcosak lesznek az antennások, mert az elosztó doboznál őket fogja csipkedni azután
Tudom, hogy ez nem a legelegánsabb tipp, de szerintem vidd vissza fapofával, hogy nem jó (ha még garis).
Elküldve: 2004. 01. 30. 20:51
Elküldve: 2004. 02. 01. 14:50
Lehet már valaki volt ezzel a problémával itt, de nem találtam, azért is irok.
MSI GF4 ti4200 tv kimenetet a videora kötöm ami egy ITT Nokia (nem egy uj masina tudom) Euro cart bemenetére. Ez még nem is lenne baj de a tv-m egy videoton, amin nincs se Euro se RCA bemenet, csak az 5 tüs féle. Igy a videon keresztül vinném a jelet, és az a tv majd koaxon egy előre beálitott csatornán (eddig is igy volt és ugy néztem videot). Gondolom meglesem, persze a videon az av csatornán. Hang szuper nincs baj, de a kép nagyon zajos. Ha kihuzom az antennát, akkor is. Mi lehet a gond, esetleg valami megoldás?
Előre is köszönöm!!
[ 2004. február 01.: The JaCKaL szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.
Elküldve: 2004. 02. 01. 15:37
idézet:
Ezt írta The JaCKaL:
MSI GF4 ti4200 tv kimenetet a videora kötöm ami egy ITT Nokia (nem egy uj masina tudom) Euro cart bemenetére. Ez még nem is lenne baj de a tv-m egy videoton, amin nincs se Euro se RCA bemenet, csak az 5 tüs féle. Igy a videon keresztül vinném a jelet, és az a tv majd koaxon egy előre beálitott csatornán (eddig is igy volt és ugy néztem videot). Gondolom meglesem, persze a videon az av csatornán. Hang szuper nincs baj, de a kép nagyon zajos. Ha kihuzom az antennát, akkor is. Mi lehet a gond, esetleg valami megoldás?[/quote]
Az nem csoda, hogy RF-en átvíve nem a legjobb a kép. Bár túlságosan zajosnak lennie sem indokolt. Kipróbálhatod, hogy a video és a gép közé egy nagyon jó minőségű kábelt veszel. Mi az az 5 tűs csatlakozó a TV-n? S-video? Mert ha igen, akkor oda kellene dugni a gépet! Úgy kapnád ebben az esetben a legjobb képet.
upd: közben eszembe jutott, hogy az az 5 tűs csati sima kompozit video-bemenet (+ egy 12V-os kapcsolófesz bemenet) volt.
[ 2004. február 04.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 03. 11:11
Elektronikai zseniktöl kérdezem: a videokártya hogyan érzékeli, hogy van rádugva eszköz ?
Az biztos, hogy nem elég a 75 ohm lezárás. A régi Orion tévénken a videobemeneten megvan a 75 ohm lezárás, a kártya ellenben nem érzékeli. A mostani módszer az, hogy a kábel végét elöször benyomom a TVTuner video bemenetére, majd ha már van kép, akkor megy ki a TV-re
Tehát a 75 ohm-on kívül mi kellene még neki vajon ?
[ 2004. február 03.: mkoteles szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 03. 11:13
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:33
Nekem lenne egy számotokra lehet, hogy könnyen megoldható problémám... ezért vagyok itten.
Van egy Radeon9000-em, vagy egy Rage128pro, mindegy melyiket használom a TV-vel való összebuherálásra, a TV-n akkor is fut egy csík. Mintha frekvenciaproblémáim lennének. Ez egy új Tv, bár csak 50Hz-es. Elején RCA, hátulján Scart, és az eredeti kábeleket tuszkolom a gépekbe (semmiféle átalakító nem kell). HAngsúlyoznám, hogy mind a 2 kártyával ez a problémám. DVD-zés közben meglehetősen zavaró tud lenni. E nélkül egyébként tűéles lenne a kép.
Előre is köszönöm...
Elküldve: 2004. 02. 03. 16:38
Sajnos nekem is tanácsra lenne szükségem! Nekem egy VIVO-s Saphire Radeon 9600Pro-m van. Én is TV-re kötöttem, Nagyon szép a képe még RCA-n keresztül is, mármint ha filmet nézek, az asztal kissé homályos, de a film a lényeg. Nekem azzal van gondom, hogy még nem találtam igazán jó programot videó rögzítéséhez, a karihoz pedig nem adtak, mert ez egy szolíd csomagolású volt(csak kábelek és egy driver CD volt mellé). Ja egyébként úgy van bemenete, hogy egy olyan S-video van a kártyán, ami tartalmazza a be és kimenetet is, és van hozzá egy kábel, aminek az egyik vége a kártyába illik, a másik pedig 2 RCA-t és 2 S-Videót tartalmaz. Na a lényeg az, hogy olyan program kéne, amivel jól lehet felvenni. Eddig vagy avi-ban, vagy MPEG-ben tudtam rögzíteni, 720x576-os felbontásban, az avi kiba..ott nagy, és élénk színű, az MPEG pedig lényegesen kissebb, de sasjna nem oly élénk a színe. Az MPEG-et szerintem hardverből küdi, mert valósidőben rögzíti, gond nélkül. Valami spéci progi kéne, mert a bemenet jó minőségű, de még nem tudom teljesen kihasználni. KÉNE VALAMI JÓ VIDEO PROGI!! Előre is köszi!

Súgó
A téma zárva.