idézet:
Ezt írta béna:
a TV-n akkor is fut egy csík [/quote]
Feljebb, vagy beljebb már volt róla szó, hogy a központi antenna eléggé zajossá teheti a képet. Victor említette az antenna izolátort, vagy egyszerűen húzd ki amíg a gépről nézed a tv-t.
TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2004. 02. 03. 22:56
Elküldve: 2004. 02. 04. 02:40
Elküldve: 2004. 02. 04. 03:26
idézet:
Ezt írta mkoteles:
Elektronikai zseniktöl kérdezem: a videokártya hogyan érzékeli, hogy van rádugva eszköz ?
Az biztos, hogy nem elég a 75 ohm lezárás. A régi Orion tévénken a videobemeneten megvan a 75 ohm lezárás, a kártya ellenben nem érzékeli. A mostani módszer az, hogy a kábel végét elöször benyomom a TVTuner video bemenetére, majd ha már van kép, akkor megy ki a TV-re
Tehát a 75 ohm-on kívül mi kellene még neki vajon ?[/quote]
Hmm, ez érdekes, én is úgy tudtam, hogy a 75 ohm-os lezárást érzékeli. (Nem félsz ettől a hot-plug-tól? Milyen kártyád van?)
Elküldve: 2004. 02. 04. 05:57
Akármilyen sz@rnak mondják is az FX5200-est, a tv képe gyönyörű.
Elküldve: 2004. 02. 04. 09:37
Próbálkoztam azzal is, hogy egy párhuzamosan kötött ellenállással csökkentem az ellenállás, hogy ténylegesen 75 ohm alattit lásson ,de ez nem segít. Ami érdekes, hogy digitális multiméterrel(analógom nincs) egyenfesz látszik mind a videokártya kimenetén, mind a PCTV és a TV bemenetén. Lehet, hogy itt van a bibi, vagy ezek különbségei zavarják meg.
Még próbálkozom majd azzal, hogy egyenáramúlag leválasztom a kimenetet, majd rárakok egy 75 ohm-ot.
Elküldve: 2004. 02. 04. 11:00
idézet:
Ezt írta gabe:
Nálam a monitor elsötétül és out of scan range-ra vált. Mit toltam el? [/quote]
A monitor által értelmezhetetlen frissítési frekit kap (50Hz). (gondolom ezt te is tudtad)
Tudni kéne, hányas driver van fent. Akkor tudnék képet küldeni a beállításokról.
Most az 52.16-t nyúzom elég jó eredménnyel: itt a Teljes képes videovezérlőknél a Teljes képernyős eszköznek a másodlagos képernyő van beállítva. Semmi freki kavarás, semmi refreshlock, monitor 1024x768-ban 32 bit 85Hz; TV-re 1024x768, 32bit 60Hz. A bsplayerben be van kapcsolva az Overlay, aztán hali..!![]()
Elküldve: 2004. 02. 04. 17:38
idézet:
Ezt írta mkoteles:
A kártyám egy Inno3D.[/quote]
Ezzel még nem mondtál el mindent, mert ők is egyes típusokra rárakják a diódákat, másokra nem. A régebbi típusokon valszeg mindegyiken rajta van, az újabbak közül pl. az FX5200-on nincs.
Elküldve: 2004. 02. 05. 17:03
Van egy kis problémám. A gépet összekötöttem a videóval, azon keresztül pedig a TV-vel, RCA csatlakozóval. Minden szuperul működik, de mikor a filmlejátszást elindítom akár cd-ről, akár dvd-ről, akár a gép-ről, a TV-n csak egy fekete négyzet látszik a film tartalma helyett. A monitoron pedig rendesen látszik. GeForce 4-es videokártyám van. Bármelyik lejátszóprogit használom, mindegyikkel ezt csinálja. Mit tanácsoltok?
Előre is kösz.: ArChiE
Elküldve: 2004. 02. 05. 19:54
Menni fog!
Elküldve: 2004. 02. 06. 00:19
Van egy problémám a TV-outtal. GeForce4 Ti4600 S-video kimenet. Vettem S-video kábelt és azzal kötöttem össze a TV-vel, tehát nincs semmilyen átalakító közben. A klón és az extended mód is kiválóan műxik, de a filmeket sehogy sem sikerül overlay-el elindítani. Úgy állítottam be mindent, ahogy még a 2. oldal környékén le van írva. Ha elindítom a filmet a TV átvált töksötétre, majd visszakapcsol és megint a desktop látszik, aztán megint sötét - megint desktop. Ezt eljátsza 4-szer, aztán sötét marad, a monitoron pedig elindul a film.
Mi lehet a baj szerintetek?
Elküldve: 2004. 02. 06. 09:54
Köszi Luckforeman az ötletet, kipróbáltam, de a helyzet változatlan. Feltettem a 4.1es catot is, de semmi. Én még mindig frekire gyanaxom, de nem tudok változtatni rajta. Vagy 47hz, vagy 56 vagy 60. Mindig megvan a csíkom, csak hol több, hol kevesebb
pá...
Elküldve: 2004. 02. 08. 21:23
bénának: Ha nem az antenna csinálja a problémát, akkor talán valamelyik eszköz, amelyik párhuzamosan van kötve a szgéppel a tv-hez. Nem találtál semmit a 9600-os topicokban?
Elküldve: 2004. 02. 09. 21:39
Végignyálaztam az egész topikot, de a gondomra nem találtam megoldást. A kártya ATI 9000pro.A legutobbi driverek kiprobálva, de a képernyőtulajdonságoknál olyan gomb hogy Overlay soha nincs.Igy a "theater mod" és a többi ficsör elérhetetlen. A gondom az ,hogy nem tudok normálisan megnézni egy filmet mert csak ugy látom a tévén ha azt jelölöm ki elsődleges megjelenítőnek, ennek a hátrányát meg ne keljen ecsetelnem.Ha valaki tud segíteni hogy érhetném el a "theater mod"-ot megköszönném
Elküldve: 2004. 02. 09. 22:16
Elküldve: 2004. 02. 10. 14:49
unom már, hogy a tv-antenna minden kihúzáskor úgy megcsap, hogy ihaj, meg szikrázik minden /földhurok viszont alig van/....
Elküldve: 2004. 02. 10. 16:24
Én elég kezdő vagyok a témában de már mindent végig próbáltam amit itt leírtatok és nem sikerült normális képet összehoznom csak valami pirosas förmedvényt, ami ráadásul néha el is van csúszva.
Videó kártya: geforce 4 mx440
TV: egy régi schneider, de a videóra kötöttem (az se mai)
kábel: koax, a videókártyánál egy gyári s-video - RCA átalakítóval, bár ezt már őszintén nem tudom hogy ehhez a kártyához kaptam-e vagy még anno a Voodoo3-hoz
Kérlek ha tudtok segítsetek.
Elküldve: 2004. 02. 11. 15:24
Olyan gondom van, hogy ha piszkálom a tv kimenet cuccait az nvidia driver-ben akkor a képernyôn lévô addig átlátszó parancsikon aláirásaimat lecseréli valamilyen szinre, + a háttérképem is elég rossz minóség? lesz. A vid. kártyám egyébként Gf Fx5600 tv in/out, az op renszer win xp prof + sp1.
Van valakinek tippje mi lehet a gond?
Köszi!
Üdv.
Elküldve: 2004. 02. 11. 16:25
idézet:
Ezt írta Mr Noname:
Sziasztok!
Én elég kezdő vagyok a témában de már mindent végig próbáltam amit itt leírtatok és nem sikerült normális képet összehoznom csak valami pirosas förmedvényt, ami ráadásul néha el is van csúszva.
Videó kártya: geforce 4 mx440
TV: egy régi schneider, de a videóra kötöttem (az se mai)
kábel: koax, a videókártyánál egy gyári s-video - RCA átalakítóval, bár ezt már őszintén nem tudom hogy ehhez a kártyához kaptam-e vagy még anno a Voodoo3-hoz
Kérlek ha tudtok segítsetek.[/quote]
Nekem is ilyen kártyám van, és igy van összekötve:
kompozit video kimenet- TV scart benmenet. Közbeszúrva 1 rca-scart átalakító.
HA kábel tv-d van akkor a TV-ből húzd ki a coaxot mert bezavar. Próbáld ki a videó nélkül.
Nekem a fenti módon több tv-vel is tökéletesen működik.
Elküldve: 2004. 02. 11. 16:28
idézet:
Ezt írta Mr Noname:
kábel: koax, a videókártyánál egy gyári s-video - RCA átalakítóval[/quote]
koax? azt mire használod?
ez 1 kicsit zavaros
Elküldve: 2004. 02. 11. 19:36
idézet:
Ezt írta HZoLL81:
Nekem is ilyen kártyám van, és igy van összekötve:
kompozit video kimenet- TV scart benmenet. Közbeszúrva 1 rca-scart átalakító.
HA kábel tv-d van akkor a TV-ből húzd ki a coaxot mert bezavar. Próbáld ki a videó nélkül.
Nekem a fenti módon több tv-vel is tökéletesen működik.[/quote]
ha kábel tv-t kihúzom akkor se változik semmi sajnos.
Majd megpróbálom a közvetlen a TV-re kötni de ahhoz még vennem kell csatlakozót.
a koax alatt én a 75 ohm-os antenna kábelt értem nekem ezt javasolták, ha valakit félre ezzel vezettem akkor bocs.
Továbbra is várom az ötleteket holnap beszámolok róla hogy milyen a TVre kötve.

Súgó
A téma zárva.