Kicsit bonyolult így visszaolvasva, de remélem érthető volt.
TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2003. 12. 11. 15:49
Kicsit bonyolult így visszaolvasva, de remélem érthető volt.
Elküldve: 2003. 12. 12. 21:20
Van egy Toshiba Tecra 8100 laptopom és szeretném használni a kimenetét. A kimenet úgy néz ki mint egy jack aljzat. Ehhez vettem(Toshiba szervízben) egy kábelt aminek az egyik végét a gépbe dugom, a másik pedig egy olyan aljzat, amibe RCA kábelt lehet bedugni. RCA video out ebbe az aljzatba be, RCA video in TV-be be, majd az Fn-F5 kombinációval akartam átváltani de csak sötétség fogadott. A másodlagos képernyőnek is a 'Toshiba belső panel' van beállítva csak 800x600 felbontásban, átállítani másra(külső monitor, tv mittudomén) nem lehet. Nem tudom mennyire ide tartozik a kérdés, de szeretném ha segítenétek hogyan varázsoljam tv képernyőre a képet. Talán a másodlagos képernyőt kéne átállítani de hogyan. Előre is köszönöm az ötleteket
Üdv
G.bird
Elküldve: 2003. 12. 12. 22:29
és a kép hol szép feketefehér Hol szép szines zavaró
halványkék csikokkal
ötlet hogy miért nem folyamatosn szines?
ill hogy hgy oldahatnám meg hogy a videókból a kék szint levehessem mert a divX alapban nincs benne ilyesmi
Öltet?
Köszi előre is Maszek
Elküldve: 2003. 12. 13. 00:26
Ha nincs senkinek eladó, akkor lécci vki mondja el, h hogyan kell elkészíteni a 9tűs mini-DIN és egy s-videós kábel összekapcsolását?(vagyis mely tűket melyekkel kell összekötni) Köcke!
[ 2003. december 13.: FunnyLAM4 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 13. 01:42
Annak idejen az altalad nyitott topicba szurtam egy sematikus abrat egy Gef2Ti elosztokabelerol. [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005011#000023"]->Itt<-[/url]
[ 2003. december 13.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 13. 20:59
A topic első oldalán lévő nyunyu féle ATI tv-out beüzemelésénél engem nem az a kép fogad bekapcsolt TV esetén, mint az ott látható. Mivel még sose volt összekötve a gép TV-vel így nincs semmilyen tapasztalatom, hogy hogyan is kellene elkezdeni.
Az alany egy R8500LE és egy nem éppen mai Videoton TV, amin Scart csatlakozó van. A videokártyához kapott SVideo-RCA átalakító csatlakozik a RCA-Scart dugóhoz, ami meg a TV-hez.
Az összes vezeték hossza kb. 3 méter lehet.
A tévén képet (már ha lehet annak nevezni) csak akkor tudok csinálni, ha bekapcsolom az ATI Control Paneljában a Hibakeresés / A TV felismerésének támogatása "pipát". Ilyenkor valami desktopféleség jelenik meg ami villog, ugrál (mindezt piros kék zöld színben), és kb. a valós (monitoron is látszódó) desktop bal felső része.
Az oprendszer magyar XP+SP1, a driver Catalyst 3.8
Bármilyen ötlet jöhet.
Elküldve: 2003. 12. 14. 12:08
Nekem eloszor is olyan kerdesm lenne,hogy normalis-e,ha a 50hz-en bootol a gep osszedugott tv kimenettel?
Igy a bios kepernyotol kezdve az xp logoig minden 50hz-en megy. Sott a winxp is igy idnult szabvanyos vga modbam.
Ha normalis lenne meg par kerdesem csak meg akarok bizonyosodni,hogy nem-e a kartya a szar. Egyebkent egy pirosnyakos club 9800pro-rol van szo.
Elküldve: 2003. 12. 14. 12:58
idézet:
Ezt írta Taranis:
A topic első oldalán lévő nyunyu féle ATI tv-out beüzemelésénél engem nem az a kép fogad bekapcsolt TV esetén, mint az ott látható. Mivel még sose volt összekötve a gép TV-vel így nincs semmilyen tapasztalatom, hogy hogyan is kellene elkezdeni.
Az alany egy R8500LE[/quote]
Te kartyad egyfeju, igy csak klon uzemmod van, emiatt maskepp nez ki a Control Panel, fel sem kinalja a kimenetek sorrendjenek allitasat, valamint az uzemmod allitast.
TV-t a szamitogep bekapcsolasa elott kell csatlakoztatni, es bekapcsolni, akkor mar a boot soran kell lennie kepnek. (ha NTSC kartyad van, ami nagyon valoszinu, akkor fekete-feher lesz, es el lesz csuszva a kep, ilyenkor PAL BIOSt kell sutni a kartyaba)
Elküldve: 2003. 12. 14. 13:04
idézet:
Ezt írta Kevp:
Nekem eloszor is olyan kerdesm lenne,hogy normalis-e,ha a 50hz-en bootol a gep osszedugott tv kimenettel?
Igy a bios kepernyotol kezdve az xp logoig minden 50hz-en megy.[/quote]
Atiknal ez normalis, TV erzekelesekor automatikusan 50Hz interlace frekvenciat hasznal szabvany VGA uzemmodokban, hogy a TV-n is legyen kep.
Elküldve: 2003. 12. 14. 13:52
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Te kartyad egyfeju, igy csak klon uzemmod van, emiatt maskepp nez ki a Control Panel, fel sem kinalja a kimenetek sorrendjenek allitasat, valamint az uzemmod allitast.
TV-t a szamitogep bekapcsolasa elott kell csatlakoztatni, es bekapcsolni, akkor mar a boot soran kell lennie kepnek. (ha NTSC kartyad van, ami nagyon valoszinu, akkor fekete-feher lesz, es el lesz csuszva a kep, ilyenkor PAL BIOSt kell sutni a kartyaba)[/quote]
A kártyában már PAL BIOS van...(mellesleg egy nem LE-s BIOS van belesütve magasabb alapórajellel, mert üzemképesnek bizonyult), valamint bekapcsolás előtt már rádugtam a tévét, és bootkor semmi sem jelenik meg rajta...
Ja és mi az az "egyfejű"?
Az efeletti válaszból nekem úgy tűnik, hogy nem érzékeli az én gépem a TV-t, mert nem 50Hz-en megy a monitorom Bootkor :confused:
[ 2003. december 14.: Taranis szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 14. 16:09
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Atiknal ez normalis, TV erzekelesekor automatikusan 50Hz interlace frekvenciat hasznal szabvany VGA uzemmodokban, hogy a TV-n is legyen kep.[/quote]
Koszi akkor nim hibas a kartya.
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:43
Tudom nyunyu már írta, hogy ha
fekete-fehér a TV-out akkor:
S-Video->RCA átalakító + RCA-kábel, de:
Eddig kártyáimnál akkor miért ment simár S-Video-val???!!!
ASUS v8170.DDR S-Video-kábel: színes TV-out.
Sapphire R9200 S-Video-kábel: színes TV-out.
GeXCube R9600Pro -II- : fekete-fehér TV-out!!!
valami beállítás sz@r
Régebben is mindig sokat szarakodtam mire sikerült,először ott is f&f volt, de vhogy mindig sikerült színesre.
Az a gáz, hogy mindig mire kártyát cserélek ELFELEJTEM,
hogy csináltam
Ötlet?
[ 2003. december 15.: bsv419 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 15. 13:50
Elso oldalon idezett hozzaszolasomban le van irva, hol allithatod PAL-B-re.
Elküldve: 2003. 12. 16. 11:45
S-Video kábel 4 pólusú, ami eddig elég is volt,
de ezen a kártyán 7 pólusú S-Video kimenet van.
Megpróbálom egy olyan kábellel, aztán beszámolok...
Elküldve: 2003. 12. 17. 09:38
Adot 9600XT kártya VIVO-s van hozzá egy VIVO adapter amin vannak ezek a
csatlakozok.
S-video in,Comp -in,S-video out,Comp out.
Vetem hozzá egy 2RCA kábelt a tévére kimegy a jel de a tévéböl hogyan
kell felvenni??
Milyen programot használjak leírnátok mit és,hogyan álicsak be.
[ 2003. december 17.: jaja szerkesztette a hozzászólást ]
Valami nincs rendben abban a világban, ahol a legjobb rapper fehér, a legjobb golfozó néger, és a németek nem akarnak háborúzni.
Elküldve: 2003. 12. 17. 10:19
idézet:
Ezt írta jaja:
Halli
Adot 9600XT kártya VIVO-s van hozzá egy VIVO adapter amin vannak ezek a
csatlakozok.
S-video in,Comp -in,S-video out,Comp out.
Vetem hozzá egy 2RCA kábelt a tévére kimegy a jel de a tévéböl hogyan
kell felvenni??
Milyen programot használjak leírnátok mit és,hogyan álicsak be.
[ 2003. december 17.: jaja szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
TV-ből felvenni???
VHS-ről vagy DVD lejátszóról igen, de TV adást csak antennáról tudsz felvenni, vagy videjó koax-áról.
A TV csak kirakja a képernyőjére az antennán beérkező jeleket. Monnyuk létezhet olyan TV amin van kimenet, de sztem nam a 60ezres kategóriában.![]()
szvsz
Ha nem így van, akkor valaki homályosítson fel...
![]()
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
www.greenpeace.hu
Elküldve: 2003. 12. 17. 10:53
idézet:
Ezt írta NeoMaN:
TV-ből felvenni???
VHS-ről vagy DVD lejátszóról igen, de TV adást csak antennáról tudsz felvenni, vagy videjó koax-áról.
A TV csak kirakja a képernyőjére az antennán beérkező jeleket. Monnyuk létezhet olyan TV amin van kimenet, de sztem nam a 60ezres kategóriában.![]()
szvsz
Ha nem így van, akkor valaki homályosítson fel...
[/quote]
Köszi nem tudtam dwe már eztis tudom.
Valami nincs rendben abban a világban, ahol a legjobb rapper fehér, a legjobb golfozó néger, és a németek nem akarnak háborúzni.
Elküldve: 2003. 12. 17. 14:09
idézet:
Ezt írta NeoMaN:
A TV csak kirakja a képernyőjére az antennán beérkező jeleket.[/quote]
Meg a TV SCART-jara is kirakja a tunere altal dekodolt kepet+hangot.
idézet:
Monnyuk létezhet olyan TV amin van kimenet, de sztem nam a 60ezres kategóriában.[/quote]
En gagyi 55cm-es Samsung TV-men VAN kimenet, pedig ez boven az 50-55e-s kategoria volt valamikor.
Igaz, a hangot csak monoban szolgaltatja, mert mono a tunere, kepet is csak kompozitban, S-Video-ban nem.
Elküldve: 2003. 12. 18. 16:51
Most már ugyan van kép a TV-n , csak fekete-fehér...
Mivel ellenőriztem a kártya BIOS-át meggyőződtem arról, hogy bizony PAL ra van állítva a kimenet, ennek ellenére FF a kép. WinXP-ben is PAL-B re van állítva, szóval mit lehet még tenni?
Rossz vezeték? (azt cseréltem most ki, mert eddig képem se volt).
Jelenleg TVOUT->SVideo->Scart->TV tehát az RCA-t kiiktattam.

Súgó
A téma zárva.