Idézet: redbiro - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 23:40
Lássuk jól értem-e: adtak gyárilag egy olyan kábelt a kártyához, ami a 7 tűs s-video-ból 4 tűs s-video-t csinál. Ezt dugom az s-video-kompozit átalakítóba. Ezután megakadok elméletben, mert nem tudom milyen kábel kéne ahhoz hogy a tv-ig eljussak. Tudnál linkelni nekem egy ilyet?
üdv
red
Az átalakítás után kapott composite jelet (RCA csatlakozó) egy composite bementettel rendelkező SCART csatlakozóba kötöd (RCA aljzattal ellátott SCART csatlakozó) amit aztán már beköthetsz a TV-be.
De ha a TV-d alkalmas S-video fogadására SCART-on (ez a TV hátulján a csatlakozó melletti jelzésekből (az S-video fogadására alkalmas SCART-nál S betüvel jelölik a S-video,
... jelzéssel az RGB bemenetet) ill. a kezelési kézikönyvből kiderül) akkor egyszerűen egy S-video kábellel és egy S-video bemenetes SCART csatlakozóval össze tudod kötni a PC-t a TV-vel.
Szerk:
De a 7 tűs s-video csatlakozó tartalmaz composite kimenetet is ezért nem kell semmilyen átalakítás csak a megfelelő kábel és már kész is. Az alábbi ábrán a 6-os tű a composite a 7-es a ground. De vannak olyan VGA kártya gyártók akik eltérnek a szabványtól ezért az első lépés az, hogy a kártya gyártójától meg kell tudni a bekötést.
A composite kimenetes 7 tűs csatlakozóval ellátott kártyákhoz az alábbi képen a bal oldali kábelt adják:
Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 24. 10:00 -kor