HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:08

Idézet: dannu - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 15:50

heló mindenkinak aki tu segíteni írjon vagy msn en térgyajuk mag aza szitu hogy öszö kötötörm a tv meg a gépet és fekete fehér vetem 5 m s-videó kábelt az + nem megy bele a gép be mitt tegyek nvidia geforce 6200 SE TURBO a brogam 8. seriás  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :think:  :think:
akitus segíteni írjon msn címeme semic2.hu előre si köszi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy érted azt hogy nem megy bele a gépbe?

Egyébként meg olvass vissza 1-2 oldalt. ;)

#2302 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 14:28

Sziasztok, ismét segítség kéne.

Október 12-én kaptam már és onnan folytatnám.

Szóval Asus Ati Radeon 9600 XT AGP-s kártyám elhalálozott.
Cseréltem Asus Ati Radeon x1650pro AGP 8×-ra.
A Catalyst szoftverrel simán kiment a kép a tv-re és tökéletes volt.
Mivel a kártya ventije nekem túl hangos volt ezt cseréltem le egy Asus n7600GS AGP-s kárytára.
Ez ugye már nvidia.

A problémám, amivel már lassan 2 napja szívok és elolvastam a fórumot, kerestem a neten, szervizt hívtam stb., de nem találtam megoldást.

Teljesen mindegy, hogy 1 éves vagy a legújabb nvidia szoftvert hazsnálom a kártyához clone módban nem hajlandó kiküldeni a képet a tv-re. (Mind a két végén 4tűs (5 m-es) S-video kábelt használok)
Az alábbi beállításokkal már megy, de sajna nem menti el  változtatásokat a káryta control paneja és újra indítás útán állandóan be kell állítani ismét az nvidia progit.

A megoldásom ez lenne:
Clone módban van a driver.
Asztalon jobb gomb és nvidia tulajdonságai funkció kiválaszt.
Itt érdekes, hogy miden le van tiltva, így engedélyezem.
Majd eszközök és itt az NVkeystone megjelenítés konverzió-t engedélyezem.
Természetesen az alatta levő asztal jobb gombos menüben funkciót is.
Ezután az nvidia menüben az NVkeystone megjelenik már és itt aktiválom.
Ezután minden működik addig, amíg ki nem kapcsolom a gépet.

Ha kikapcsolom, mindent elfelejt és újra be kell állítani mindent.

Szóval, ha valakinek lenne erre megoldása azt nagyon megköszönném.

u.i. Nekem eddig atim volt és a catalyst szoftver tökéletesen működött.
Csak nálam ennyire szar az nvidia vagy ez sajnos így is van?

felhasz

#2303 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:07

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 15:28

Csak nálam ennyire szar az nvidia vagy ez sajnos így is van?

Nem csak nálad szar! Nekem is tele a t*köm vele!  :reklamacio: Főleg, hogy a legújabb driverekben már nincs benne a klasszikus kezelői felület, csak ez az nVidia Vezérlőpult.  :omg:  Ritka  gagyi, de nagy nehezen megtaláltam ami kell nekem. (Klón mód, Videótükör) Szal' sajna ezzel együtt kell élni.  :(

Üdv: Klown

P.s.: A jó öreg CP-s Catalyst-okkal és a Detonator-okkal semmi bajom nem volt. Semmi memóriafaló csili-vili felület, ellenbe gyors és egyszerű (volt)!
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2304 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:13

Bocsi, de nem elég világos számomra a válasz.
Akkor a problémámra van megoldás vagy ennyi és kész?

Amit írtál: "Klón mód, Videótükör", azzal menne? Sajna ezt nem tudom értelmezni.
Kifejtenéd, ha lenne rá megoldás, előre is köszi.

felhasz

#2305 Felhasználó inaktív   Airmans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:00

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már szó róla vagyis biztos, azért megkérdezném, mert kifejezetten erre nem láttam választ, pedig utánnaolvastam.

A szitu, hogy 6600GT-m van, nvidia, feltelepítettem az új drivert (163.71) és a tv-n minden, még az asztal is szürkés-pirosas, homályos. Gondolván, hogy az új driver csinálja visszatettem a régit, de a hiba fennmaradt. Megnéztem és a kábel jól be van dugva, meg előtte működött is. Nem értem... Tudna valaki segíteni mi kellene még állítni?
Egyéb beállítások: clone üzemmód, PAL/B jelformátu, Svideo-n csatlakozok a TVre.

Másik kérdés, hogy 16:9es TV-m van és valahol be tudom-e állítani azt, hogy ne nyújtsa szét a videót teljesképernyős lejátszásban a TVn, főleg ez DivXben idegesítő, mert ott ugye alapban le vannak vágva a film. A DVDknél ez nem jelentkezik, mert azok 16:9esek gyárilag és az ott jó, mondjuk ha régi 4:3-as az már problémás a tvn, mondjuk ez még a tvn állítható. PowerDVDt használok és érdekelne erre valami segédprogi is ehhez.

Köszi a segítséget.
Airmans

#2306 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:17

Idézet: felhasz - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 19:13

Bocsi, de nem elég világos számomra a válasz.
Akkor a problémámra van megoldás vagy ennyi és kész?

Amit írtál: "Klón mód, Videótükör", azzal menne? Sajna ezt nem tudom értelmezni.
Kifejtenéd, ha lenne rá megoldás, előre is köszi.

felhasz

Üdv!

A szavak helyett! Remélem ez már beszédessebb!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2307 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:28

Idézet: Airmans - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:00

Másik kérdés, hogy 16:9es TV-m van és valahol be tudom-e állítani azt, hogy ne nyújtsa szét a videót teljesképernyős lejátszásban a TVn, főleg ez DivXben idegesítő, mert ott ugye alapban le vannak vágva a film. A DVDknél ez nem jelentkezik, mert azok 16:9esek gyárilag és az ott jó, mondjuk ha régi 4:3-as az már problémás a tvn, mondjuk ez még a tvn állítható. PowerDVDt használok és érdekelne erre valami segédprogi is ehhez.

Üdv!

Nem igazán értem mi a gondod! Nekem pl. az volt a hiba, hogy a szélesvásznú videókat is függőlegesen kinyújtotta 4:3-asra és így eszméletlen torz volt a kép. Ennek a megszüntetésére a következő megoldást találtam:

- Felrakod az ffdshow-t,
- Ffdshow konfigban rámész a Resize & Aspect fülre,
- Bepipálod a Resize.t,
- Specify Aspect Ratio-nál beállítod a TV-d képarányát (pl 4:3, 16:9).

#2308 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:19

Köszi a választ, de sajnos ez nem jó megoldás.
A képet kiküldi, nyújtja, amit leírtam ott meg minden tökéletes, csak, ha újraindítod a gépet, akkor kell pár kattintás, míg beállítod.

Kérdésem, valahol nem lehet megtalálni a gépen, hogy hova teszi az nvidia drivert a progi és ott megtalálni az NVkeystone.exe-t, mert tulajdonképpen nekem ez kellene, de nem találom.

Választ előre is köszi!

#2309 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:43

Ahogy látom tényleg egy nagy sz*r az nvidia.
Kérdésem Asus N7600GS 256 MB AGP 8× passzív hűtésű kártyám van, esetleg valami mást, azonos képességű csendes vga-t tudnátok javasolni, persze ati radeon legyen :D?
Még 1 napom van, mert akkor visszaviszem, hogy cseréljék ki.
A csendes üzemmód az nagyon kéne, mert az Asus radeon x1650pro 256 MB AGP 8× 24db hűtése van, amire azt írja, hogy nagyon halk, de az nekem nagyon morog.

Köszi:
felhasz

#2310 Felhasználó inaktív   Airmans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 16:48

Idézet: Klown - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:28

Üdv!

Nem igazán értem mi a gondod! Nekem pl. az volt a hiba, hogy a szélesvásznú videókat is függőlegesen kinyújtotta 4:3-asra és így eszméletlen torz volt a kép. Ennek a megszüntetésére a következő megoldást találtam:

- Felrakod az ffdshow-t,
- Ffdshow konfigban rámész a Resize & Aspect fülre,
- Bepipálod a Resize.t,
- Specify Aspect Ratio-nál beállítod a TV-d képarányát (pl 4:3, 16:9).

Köszi a segítséget, megpróbálom, szerintem jó is lesz, mert a hiba pont az amit említesz! :)

Mellékesen a másik kérdésemben (miszerint a tvn a kép, már az asztal is sötét, vöröses, homályos) tud valaki segíteni? Mert már megüt a guta! :((((

Előre is köszi!

#2311 Felhasználó inaktív   Bagaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:38

Sziasztok!

A következő a problémám. Van egy x800 GTO-m. Ezen eddig 2 monitor működött kiterjesztett asztallal. Most lett egy tv-m is és ezt is szeretném ha működne a többivel egyszerre nem csak 2 egy időben. Előre is köszönöm a választ!

#2312 Felhasználó inaktív   felhasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:46

Sziasztok,

Köszönöm a gyors válaszokat.
Eleget szívtam vele, úgyhogy ma 5-kor vissza is vittem és lecseréltem egy Asus radeon ax1650pro 256MB 8×AGP-re. Tökéletesen megy, nincs vele baj.
Az nvidia csak szívatott, a tv-re a képet is alíg bírtam kiküldeni, fagyott stb.
Azért köszi, mert jó, hogy már ezt is tudom.

Sziasztok:
felhasz

u.i. Remélem nektek jobban bejön az nvidiás kártyátok.
For ever Ati Radeon :D.

#2313 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 00:19

Nekem sajnos jelenleg 6800 kártyám van, de nVidia kártyán gyakorlatilag ennyi kéne legyen a dolog.
Nálam tökéletesen megy.

1. Lefuttatni a több megjelenítő varázslót biztos ami biztos.
2. A több megjelenítő beállítása pontban ellenőrizni/beállítani a klón módot, a monitor+tv együtthasználatot úgy, hogy értelemszerűen a monitor az elsődleges.

Kép

3. A televíziós varázsló lefuttatása biztos ami biztos alapon megintcsak.
4. A jelformátum vagy HD... alatt beállítani a csatlakozót (vagy autómatikusra, vagy a használni kívánt S-Videó / kompozit módra) és B/PAL -ra állítani a formátumot.

Kép

5. Teljesképernyős videóbeállításnál beállítani a TV-t, hogy azon is jelenjen meg teljes képernyőn.

Kép

Ezen kívül még lehet gond a lejátszóprogramokkal, attól függően hogy kezelik a videót (overlay, span, resize... stb), Windows Media Playerrel és SMPlayer-el mennie kellene a fentiek után alapból jól a filmeknek TV-n.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 19. 00:21 -kor

#2314 Felhasználó inaktív   frankeboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 15:31

Üdv. Mindenkinek.

Egy elég extrém gondal küzdök, az a problémám hogy a videókártyám d-sub csatlakozóját egy 10m-es kábellel összekötöttem volna a plazmám pc d-sub benenetével, és így másodlagos kijelzőnek használom. A tv-t kikapcsoltam a gépet úgy szintén és ahogy hozzáértem a kábel végével a tv csatlakozójához egy szép kis elektromos kisülés keretében elfüstölt a videókártyám. Szikrázott a tv-nél is meg a monitor hálózati dugójánál is pukkant. A kábelt egy másik gép monitorával kipróbáltam, jól működik, mivel csak a monitor volt áram alá helyezve arra gondolok hogy v.mi földelési hiba lehet.

Esetleg van v.mi ötlet?

Köszi.

#2315 Felhasználó inaktív   Airmans 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 19:07

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 0:19

Nekem sajnos jelenleg 6800 kártyám van, de nVidia kártyán gyakorlatilag ennyi kéne legyen a dolog.
Nálam tökéletesen megy.

1. Lefuttatni a több megjelenítő varázslót biztos ami biztos.
2. A több megjelenítő beállítása pontban ellenőrizni/beállítani a klón módot, a monitor+tv együtthasználatot úgy, hogy értelemszerűen a monitor az elsődleges.

Ezen kívül még lehet gond a lejátszóprogramokkal, attól függően hogy kezelik a videót (overlay, span, resize... stb), Windows Media Playerrel és SMPlayer-el mennie kellene a fentiek után alapból jól a filmeknek TV-n.

Megpróbáltam! Nem jött össze! Maradt a szürke szín!
Bár arra is gondoltam, hogy valami kisülés kinyírta a TV-outomat.
Azonban ha van valakinek más ötlete, azt még mindig szeretettel várom!

Fel is dobnék még egy kérdést, szerintem erről nem igen volt még szó!

Ha van egy régi Socket A-s AMD-s gépe az embernek, a játék nem jellemző, főleg photoshopozásra és divx nézésre használja az ember a gépét, ti milyen VGA-t javasolnátok neki, ATI-t vagy NVIDIA-t? Ja és milyet? Max. 30e Ft-ig...

Úgytünik vehet újat... :(

Köszi.

#2316 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:22

Idézet: Airmans - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 20:07

Megpróbáltam! Nem jött össze! Maradt a szürke szín!
Bár arra is gondoltam, hogy valami kisülés kinyírta a TV-outomat.
Azonban ha van valakinek más ötlete, azt még mindig szeretettel várom!

Fel is dobnék még egy kérdést, szerintem erről nem igen volt még szó!

Ha van egy régi Socket A-s AMD-s gépe az embernek, a játék nem jellemző, főleg photoshopozásra és divx nézésre használja az ember a gépét, ti milyen VGA-t javasolnátok neki, ATI-t vagy NVIDIA-t? Ja és milyet? Max. 30e Ft-ig...

Úgytünik vehet újat... :(

Köszi.

Akkor még a kábel, vagy a TV jelfogadó képessége lehet gond... valahol ezek körül van szerintem a probléma.
Még esetleg egy driver/registry cleanert próbálj ki, hátha valahol valami beállítás rosszul rögzült, vagy "összekuszálódott". :)

Abba a régi gépbe szerintem http://www.ipon.hu/?product_id=18536 ezt érdemes venni.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 10. 19. 20:26 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:30

Idézet: frankeboy - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 16:31

Üdv. Mindenkinek.

Egy elég extrém gondal küzdök, az a problémám hogy a videókártyám d-sub csatlakozóját egy 10m-es kábellel összekötöttem volna a plazmám pc d-sub benenetével, és így másodlagos kijelzőnek használom. A tv-t kikapcsoltam a gépet úgy szintén és ahogy hozzáértem a kábel végével a tv csatlakozójához egy szép kis elektromos kisülés keretében elfüstölt a videókártyám. Szikrázott a tv-nél is meg a monitor hálózati dugójánál is pukkant. A kábelt egy másik gép monitorával kipróbáltam, jól működik, mivel csak a monitor volt áram alá helyezve arra gondolok hogy v.mi földelési hiba lehet.

Esetleg van v.mi ötlet?

Köszi.

Ha nem megy semmivel sehogysem ezután, akkor valószínűleg az a baj amit irtál.
Valahol valami töltés a rendszerben maradt ami így sült ki, vagy a monitor nem kikapcsolása miatt valami feszültség alatt maradt. Illetve ha a gépet sem húztad ki a hálózatról akkor az is feszültség alatt maradt.

Ezzel nincs mit tenni...

#2318 Felhasználó inaktív   frankeboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 12:31

Üdv.

Köszönöm a választ.
A gépem tap kábelje is ki volt húzva mega tv-jé is, a helyi szerelő guru azt javasolta tegyek be egy szünetmentes tápot és kössem rá a gépet meg a monitort ez megoldás lehet.

#2319 Felhasználó inaktív   Magorh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 16:05

Üdv,

Olyan problémám volna, hogy a most vett lcd monitorom "out of frequency" hibát ír ki. Viszont ha a TV-out (RCA) csatlakozót eltávolítom, akkor rendesen működik.

Van valamilyen lehetőség arra, hogy mind a kettőt tudjam használni?

#2320 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 18:24

Idézet: Magorh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 17:05

Üdv,

Olyan problémám volna, hogy a most vett lcd monitorom "out of frequency" hibát ír ki. Viszont ha a TV-out (RCA) csatlakozót eltávolítom, akkor rendesen működik.

Van valamilyen lehetőség arra, hogy mind a kettőt tudjam használni?

Valószínűleg nincs függetlenítve a két kimenet frekvenciája/felbontása... a kijelzők beállításait ellenőrizd.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.