Idézet: fine2006 - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 12:08
Én is szeretnék segítséget kérni. Egy olyan problémával állok szemben, amely már minden ötletemet kimerítette.
Adott egy régebbi laptop. Pentium 3 =(1 ghz gép). Nincs rajta s-vhs kimenet. Szerettem volna összekötni a tv-vel, ezért vásároltam egy internetes oldalon hozzá kábelt (vga to tv).
Már kezdtem örülni, mikor postán megkaptam a terméket, de ekkor még nem sejtettem, hogy nem kicsi problémával állok szemben.
A kábel vga magyarul d-sub-ról alakít kompozit, ill s-vhs jellé.
Sajnos hiába próbálkoztam a laptop fnF5-ös billentyűvel, (mely a laptop képet viszi át a tv-re (elvileg)), semmi sem jelent meg a tv-n.
Gondoltam, biztos a laptop átalakítójával lehet gond, ezért kipróbáltam asztali gépen.
Eszembe jutott, hogy aki interneten meghirdette a terméket, azt mondta, hogy olyan gépen biztosan megy, amelyik videokártyán, vga keresztül, van tv-out.
Az asztali számítógép videókártya vga kimenetét (amelyet külső monitorhoz használunk), összekötöttem a tv-vel, a vásárolt átalakító segítségével.
Az eredmény elszomorító, nem jelenik meg a kép.
Szerintetek, milyen megoldás létezik ezek után. Én a kábelre gondolok, illetve arra, hogy ez egy átverés. Még mielőtt kezdtem volna szidni a vaterás eladót, utána néztem a neten, és több internetes oldalon is találtam ilyen átalakító kábel. Sőt olyan is volt ami vga jelet alakított át scart jellé. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba. Egyátalán működhet a dolog.
Én már kifogytam belőle.
Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok
Üdv!
Feltételezem, hogy amit vettél az egy VGA -> RGB átalakító. (Legalábbis én még másmilyennel nem találkoztam!) Ennek van egy külön topicja >> ITT <<. Valószínűleg azért nem megy, mert nem a TV-nek megfelelő jel megy ki rajta! Ezzel marhára kell vigyázni, mert tönkre is teheted az ilyen próbálkozásokkal a TV-t!! A TV szabvány PAL jelet vár. Ami 720×576-os felbontást, 50Hz-es váltottsoros jelet foglal magában. Ezt tudtommal csak szoftveres buherával tudod előcsalni a VGA kimeneten. (PowerStrip) További segítségért fordulj az RGB-s topiklakókhoz, hátha ők több hasznos infóval tudnak szolgálni.
Üdv: Klown
Szerkesztette: Klown 2007. 10. 22. 21:54 -kor