TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.
Elküldve: 2007. 12. 04. 21:04
Nekem olyasmi kérdésem lenne, hogy ezzel a fenti módszerrel kaptam egy szerintem jó minőségű képet, a monitor képéhez képest egy kicsit talán világosabb, de csak egy fokkal. Ha más módszerrel kötöm rá a kártyát a tévére, (scart) akkor kaphatok ennél is jobb minőségű képet?
A másik kérdésem, hogy olvastam, hogy nem mindegy milyen sorrendben kapcsolja ki meg be a gépet és a tévét az ember. Az oké, hogy bekötésnél minden ki van lőve, de mikor úgy döntök, hogy nem használom a tévét, de a gépet igen, akkor simán ki is kapcsolhatom a tévét, miközben a gépet bekapcsolva hagyom?
Köszi a válaszokat.
Elküldve: 2007. 12. 05. 21:59
Több legyet 1 csapásra!
A TV-Out nem vehet vissza a 3D teljesítményből! Elvileg...

Ha ff a TV-n a kép, akkor feltehetőleg a TV-d nem támogatja az S-Video-t! Kell szerezni egy normális S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Azzal már színes képet kell, hogy kapj! Ja és menetközben nem szabad húzogatni a kábeleket! Itt nem az a yóó, ha húzogatják! Az más... Sőt kifejezetten káros! Simán elszállhat a készülék! Tehát csak kikapcsolt állapotban szabad dugni! :Đ
Legjobb minőségű képet DVI/HDMI digitális kábellel kaphatsz. Vagy esetleg analóg YPbPr-vel, de ezek zömmel csak a felsőkategóriás (LCD/Plazma) TV-knél találhatóak meg. Átlagos TV-n pedig a legjobb az RGBl. De hát azzal is vigyázni kell, mert könnyen ki lehet vele csinálni a TV-t, ha nem megfelelő frekvenciájú és felbontású videojelet küldünk rá!
A TV-t/PC-t/Monitort nyugodtan kapcsolhatod egymástól függetlenül! Csak a kábelezésnél kell mindennek kikapcsolt állapotban lennie!
Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 12. 06. 04:26
Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 22:59
Több legyet 1 csapásra!
A TV-Out nem vehet vissza a 3D teljesítményből! Elvileg...

Ha ff a TV-n a kép, akkor feltehetőleg a TV-d nem támogatja az S-Video-t! Kell szerezni egy normális S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Azzal már színes képet kell, hogy kapj! Ja és menetközben nem szabad húzogatni a kábeleket! Itt nem az a yóó, ha húzogatják! Az más... Sőt kifejezetten káros! Simán elszállhat a készülék! Tehát csak kikapcsolt állapotban szabad dugni! :Đ
Legjobb minőségű képet DVI/HDMI digitális kábellel kaphatsz. Vagy esetleg analóg YPbPr-vel, de ezek zömmel csak a felsőkategóriás (LCD/Plazma) TV-knél találhatóak meg. Átlagos TV-n pedig a legjobb az RGBl. De hát azzal is vigyázni kell, mert könnyen ki lehet vele csinálni a TV-t, ha nem megfelelő frekvenciájú és felbontású videojelet küldünk rá!
A TV-t/PC-t/Monitort nyugodtan kapcsolhatod egymástól függetlenül! Csak a kábelezésnél kell mindennek kikapcsolt állapotban lennie!
media marktban vettem, HAMA svideo-video 2k volt
a TV van feher piros fekete rcanak hely, az az svideo nem? akkor meg tamogatja elvileg, megis ff kep megy
hol a hiba akkor?
Elküldve: 2007. 12. 06. 16:13
Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 4:26
a TV van feher piros fekete rcanak hely, az az svideo nem? akkor meg tamogatja elvileg, megis ff kep megy
hol a hiba akkor?
Üdv!
Balról a 3. az S-Video! A másik 3 pedig az RCA! Általában a piros/fekete RCA a stereo hangnak van! Ha megnézed a képen, akkor itt is! (Audio L, Audio R) A video-t általában sárgára színezik.
Nekem is ugyanolyan MM-os HAMA 2k-s S-Video -> kompozit RCA átalakítóm van! Én a követekezővel oldottam meg. TV-Out-ba bedugtam egy S-Video kábelt. Erre csatlakozik az átalakító. Az átalakítóból pedig RCA jön ki, s az megy a TV-felé. A TV előtt pedig van egy ugyanolyan átalakító, mint a fenti képen, amely az RCA -> Scart átalakítást végzi.
Szerkesztette: Klown 2007. 12. 06. 16:15 -kor
Elküldve: 2007. 12. 07. 09:15
Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 17:13
Balról a 3. az S-Video! A másik 3 pedig az RCA! Általában a piros/fekete RCA a stereo hangnak van! Ha megnézed a képen, akkor itt is! (Audio L, Audio R) A video-t általában sárgára színezik.
Nekem is ugyanolyan MM-os HAMA 2k-s S-Video -> kompozit RCA átalakítóm van! Én a követekezővel oldottam meg. TV-Out-ba bedugtam egy S-Video kábelt. Erre csatlakozik az átalakító. Az átalakítóból pedig RCA jön ki, s az megy a TV-felé. A TV előtt pedig van egy ugyanolyan átalakító, mint a fenti képen, amely az RCA -> Scart átalakítást végzi.
es olyat hol tudok venni? azt is media marktban? es mennyibe kerul, meg 2k?
Elküldve: 2007. 12. 07. 13:04
Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 9:15
Üdv!
Mi az az "olyat"?!

S-Video kábelt nekem adtak a VGA-hoz. Ha nincs az se gond, mert az S-Video -> kompozit RCA átalakítót rögtön a TV-Out-ba is be tudod dugni.
A képen látható kompozit RCA -> Scart átalakítót párszáz Ft-ért bármilyen - szórakoztató elektronikával foglalkozó - boltban tudsz venni.
Elküldve: 2007. 12. 09. 11:09
Elküldve: 2007. 12. 10. 14:49
Videókártya vásárlása előtt állok, per pillanat még azt sem döntöttem el, hogy Nvidia vagy Ati.
A segítésgeteket szeretném kérni...
A fő szempont a TV kimenet lenne, ezért is itt teszem fel itt a kérdésemet. Már annyit szórakoztam korábban a tv kimenettel, ilyen-olyan kártyán, hogy kicsit besokaltam.
A lényeg a lényeg, hogy milyen kártyát vásároljak, ha egy plazmát szeretnék összekötni a vga kártyával és problémamentesen szeretnék teljes képernyős videót nézni a gépről lejátszva, automatikusan, szívás nélkül.
A TV-nek a HDMI vagy a composit Y-Pb-Pr bemenetét szeretném használni.
Előre is köszi!
Atesz
Elküldve: 2007. 12. 11. 01:13
Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:04
Mi az az "olyat"?!

S-Video kábelt nekem adtak a VGA-hoz. Ha nincs az se gond, mert az S-Video -> kompozit RCA átalakítót rögtön a TV-Out-ba is be tudod dugni.
A képen látható kompozit RCA -> Scart átalakítót párszáz Ft-ért bármilyen - szórakoztató elektronikával foglalkozó - boltban tudsz venni.
http://www.ittveddme..._1105919661.jpg
na nekem ez van, s video meg 2 rca
piros az vmi hang akar lenni, fekete meg a video.
ehhez vegyek akkor vmi atalakitot? a feketevel megy szepen a kep, csak fekete feher

?
Elküldve: 2007. 12. 11. 07:30
Van egy Inno 7300GS PCI-E videókártyám és még nem sikerült képet kiraknom a tvre. A tvn scart csatlakozó van a kábelen fizikailag jó az összeköttetés, mert egy ismerősöm tanácsára ha a monitort lekötöm a videókártyáról és úgy indítom a gépet akkor a tvn megjelenik a kép egészen az xp-s boot logóig, majd utánna semmi. Ha a monitor csatlakoztatva van akkor még ez sem jelenik meg. A monitor D-sub csatlakozón keresztül van összekötve a kártyával. Az Xp frissen telepítve, az Nvidia.com-ról a legfrissebb driver feltelepítve.
Kérem ha valakinek van tippje ossza meg velem.
Tisztelettel: Comman.
Elküldve: 2007. 12. 11. 20:09
Hasonló problémám van. Vettem egy Geforce 7600-os kártyát. de nem tudom kirakni Tv-ére a jelet! Nem látja a Tv-ét megjelenitőként, nincs benen a listában, és nem is érzékeli az Nvidia Vezérlőpult.
Elötte Ati karim volt az gond nélkül kirakta...miért? tippek? help pls! :confused:
Szerkesztette: CODSoldier 2007. 12. 11. 20:11 -kor
Elküldve: 2007. 12. 12. 00:42
Nekem az a problémám lenne, hogy van egy 7600gt-m xp-ben megy a tv vistán meg nem és egyszerűen sehogy nem tudom beállítani.
Valami ötlet?
köszike
Elküldve: 2007. 12. 12. 23:04
Elküldve: 2007. 12. 13. 10:20
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 22:04
Sajnos a 8000-es sorozat egyszerűen nem tudja - én is emiatt adtam el...

Részletesen elolvashatod ebben a topicban: KATT!
Szerkesztette: tlala 2007. 12. 13. 10:21 -kor
Elküldve: 2007. 12. 13. 12:18
Tudtok-e olyan programot ajánlani, ami NVIDIA videokártyánál hotkey segítségével tud gyorsan váltani a kártya két DVI kimenete között?
Régebben amíg TV kimenetre volt a másik megjelenítö kötve, addíg NVIDIA-nál ott volt a TVTOOL progi, ami tök jól is működött, de sajnos ez már nem tudja kezelni a két DVI-t.
ATI-nál ez alapból benne volt a CATALIST control paneles verziójában, amit teljesen jól lehetett használni. Csak belőttem, hogy
Ctrl+F1 = DVI2 (1024x768-as felbontás) -> TV
Ctrl+F2 = DVI1 (1680x1050) -> Monitor (Alapértelmezett)
és gyorsan tudtam váltogatni a megjelenítők között.
A desktop kiterjesztés azért nem jó, mert akkor nem teljes értékű az asztal (pl. nincs tálca....). A Klón módban pedig mindkét megjelenítőn csak ugyanolyan felbontást bír megjeleníteni, ami megint nem ok....
Tuti van valami okosság, csak én nem bírok rátalálni!!!! :confused:
Segítsetek légyszi, ha van 5let, mert most nagyon idegesít ez a probléma!!!

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:50
Idézet: tlala - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 10:20

Részletesen elolvashatod ebben a topicban: KATT!
Hát remélem nem igaz, nvidia oldalon nem találtam erről semmit, a fórumban lévő link meg nem működik már. Én a sz@r ati driverek miatt vettem direkt nvidiát.
Elküldve: 2007. 12. 13. 23:08
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 11:50
Képzeld én is kénytelen voltam eladni a 8500-ast, és ATI 1650-est vettem helyette - azóta tökéletes a TV kimenet.

Azt a kis sunyi Nvidia infot meg nem egyszerű linkelni, mert mindig változik a linkje.

Kattints ide, és ha minden igaz, akkor az első találat az, amit idézni akartam (2011-es).
Szerkesztette: tlala 2007. 12. 13. 23:20 -kor
Elküldve: 2007. 12. 14. 00:26
Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 2:13
na nekem ez van, s video meg 2 rca
piros az vmi hang akar lenni, fekete meg a video.
ehhez vegyek akkor vmi atalakitot? a feketevel megy szepen a kep, csak fekete feher

?
hm? :confused:
Elküldve: 2007. 12. 14. 07:47
Idézet: tlala - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 23:08

Azt a kis sunyi Nvidia infot meg nem egyszerű linkelni, mert mindig változik a linkje.

Kattints ide, és ha minden igaz, akkor az első találat az, amit idézni akartam (2011-es).
Köszi, hát ez hihetetlen volt számomra, kapják be a lompost. a 8600gt-t ezért nem fogom eladni, csak kényelmetlenség, de akkor is unfair. Ati-t meg a csoda driverei miatt nem veszek.... (volt egy atim 2 hónapja, ha a legújabb drivert tettem fel 1024-ben indult mindig, nem 1280-ban, csak ha feltettem a régi drivert új CC-vel, akkor volt jó, hát szenvedjen vele akinek két anyja van)