HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 24. 23:09

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 18:20

Tegnap este megérkezetta TFT, csak tesztelni nem volt időm, de ez ma megtörtént. Bontom fel a dobozt, szedem ki, hát egy nagyon masszív, nehéz talp kerül ki a dobozból, és egy designos panel. Eddig jó. Összerakom, bekapcsolom. Gyönyörű pixelhiba mentes kép. Indítok játékot (FPS) hát azért van utánhúzása :(. Vagyis lehet hülyeséget mondok, de FPS-ben ha huzigálom jobbra balra, homályosodik a kép :( Ennek igy kell lennie? Pedig a gyártó azt állítja 12ms.

Sebaj, előszedtem egy Philips 170S5 TFT-t. Elvileg 16ms. Picit drágább, szép ennek is a képe, de ez is ugyanúgy homályosodik.

Következő tesztalany, Samsung T710V. 25ms. Ennek is jó a képe ez jóval olcsóbb, de nincs rajta DVI. Homályosodás ugyanakkora mértékű mint a fentebbi két pédánynál. Hogy is van ez?

Ez érdekes, mert én pont az, hogy nem látok semmilyen elmosást a monitor képén fps alatt.. Még direkt meg is néztem egy játék alatt, ahol fehér fényű lámpák voltak ésa Viewsonic ott egy nagyon picit elmosta ha lassan húztam (ami max sniperkedéskor csinál az ember), de a 1730b viszont nem.

Ami furcsa volt számomra, hogy mintha a Viewsonicon smootosabban menne a játékmenet mint az LG-n. Persze ez valsz csak megszokás kérdése.
Jut is eszembe! Mit használtál elötte? Mert ha crt-t akkor még szokni kell egy kicsit a tft-t mert hiába 8-25ms-os így is sokkal lassabb mint egy crt. Ha tft-d volt eddig akkor meg passz. Nekem se analógon, se dvi-n nem csinált utánhúzást. Persze lehet, hogy rossz volt a teszt progi és éppen ot a fehér résznél tényleg 12ms de mondjuk a szűrke vagy egyébb szín árnyalatoknál már messze nincs annyi. Lehet, hogy itt van a különbség egy nettó 70e Ft-os és egy cirka 110e forintos moncsi között.

#2302 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 04:52

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 8:32

Szia dattis!

Igen, igazad van abban, hogy majd mindenki visszaveszi a fényerőt kapásból.
Én úgy fogom fel a dolgot, hogy jóóó ha van tartalék fényerő  a moncsiban....Igaz ugyan, hogy csak tipp, de szerintem a belső megvilágítása gyengülni fog az idők folyamán.
Ha van benne tartalék, akkor még mindig tudjuk majd utólag emelni a fényerőt. Tudom, hogy más technológia, de a CRT-k esetében is ez volt. Egy idő után elkezdett csökkenni a fényerejük. Végül a fehér már inkább szürke v. valamilyen színárnyalat volt.
Bye!

Jó válasz:D  :up:

#2303 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:57

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 23:09

Persze lehet, hogy rossz volt a teszt progi és éppen ot a fehér résznél tényleg 12ms de mondjuk a szűrke vagy egyébb szín árnyalatoknál már messze nincs annyi. Lehet, hogy itt van a különbség egy nettó 70e Ft-os és egy cirka 110e forintos moncsi között.

A gyartok az idoket a fekete-feher feher-fekete atmenetekre adjak meg. Ez az adott panel legrovidebb reakcioideje. Hogy egymastol kissebb "tavolsagra" levo szinek kozott mennyi az ido, arrol boszen hallgatnak, de panelfuggo:
Tn+Film panel eseteben ez kb 30ms-ig mehet fel
S-Ips eseteben kb 40ms
MVA/PVA eseteben meg akar 100ms is lehet...
Csupa regi cucc

#2304 Felhasználó inaktív   Kii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 18:43

Olvasgattam sokat, de kérdeznék is.

Akkor most melyik panel a legjobb?

Ilyenkor az a visszakérdés, hogy mire lenne használva.
1. Internet. 2. Szöveg. 3. Digit fényképek igazítása, kisebb módosítások. (Pici AP.) 3. Videofeldolgozás, kisebb módosítások. (Családi szalagos felvételek Mpeg2-be.) 4. Játék. (Settlers, Fifa ilyesmik. Esetleg NFS.) Kb. ebben a sorrendben a dolgok.

Ár?
Valami sulinetben. A Tesco most "akcióz" egy Benq FP 551-es típust. Mi a véleményetek róla?

#2305 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:55

Idézet: Lehel - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 9:57

A gyartok az idoket a fekete-feher feher-fekete atmenetekre adjak meg. Ez az adott panel legrovidebb reakcioideje. Hogy egymastol kissebb "tavolsagra" levo szinek kozott mennyi az ido, arrol boszen hallgatnak, de panelfuggo:
Tn+Film panel eseteben ez kb 30ms-ig mehet fel
S-Ips eseteben kb 40ms
MVA/PVA eseteben meg akar 100ms is lehet...

Erre gondoltam én is, hogy lehet, hogy csak a fekete-fehér és fordítva szitukban nagyon jó a moncsi, és az egyéb szineknél már messze nem. Talán itt jön ki, hogy egy drágább moncsi a megadott értékhez sokkal közelebbi értékeket produkál mint ugyan azzal a megjelölt értékkel olcsóbb társa.
De szerintem mindettől függetlenül nem egy rossz vétel az a 1730b. :)

#2306 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 02:18

Én is ezt szemeltem ki, mármint LG 1730B. Nagyon fontos, hogy FPS játékban jól teljesítsen. A másik felhasználási terület a 2D, mert sokat ülök a gép előtt, amikor programozom naphosszat. Meg merjem venni? Pixel hibára mennyi az esély ezekben, előzetes ellenőrzés nélkül ne vegyem át? Csak az a gond, hogy ahonnan jó áron be tudnám szerezni, ott nem nyilna erre módom.

#2307 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:55

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 2:18

Én is ezt szemeltem ki, mármint LG 1730B. Nagyon fontos, hogy FPS játékban jól teljesítsen. A másik felhasználási terület a 2D, mert sokat ülök a gép előtt, amikor programozom naphosszat. Meg merjem venni? Pixel hibára mennyi az esély ezekben, előzetes ellenőrzés nélkül ne vegyem át? Csak az a gond, hogy ahonnan jó áron be tudnám szerezni, ott nem nyilna erre módom.

Hát ha nem tudod megnézni előtte, akkor nem olyan jó, mert később ha előjön egy pixelhiba, azt megszokhatja az ember, de elsőre amikor megveszed már hibás, akkor az nagyon rosz döntésnek tűnik utána, mert egy darabig mindig azt nézed ahol a hiba van.

#2308 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:07

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 11:55

Hát ha nem tudod megnézni előtte, akkor nem olyan jó, mert később ha előjön egy pixelhiba, azt megszokhatja az ember, de elsőre amikor megveszed már hibás, akkor az nagyon rosz döntésnek tűnik utána, mert egy darabig mindig azt nézed ahol a hiba van.

Meg fogom oldani, hogy megnézhessem előtte. De amúgy a fent felsorolt felhasználási célokra jó?

#2309 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 11:13

Idézet: Kii - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 18:43

Olvasgattam sokat, de kérdeznék is.

Akkor most melyik panel a legjobb?

Ilyenkor az a visszakérdés, hogy mire lenne használva.
1. Internet. 2. Szöveg. 3. Digit fényképek igazítása, kisebb módosítások. (Pici AP.) 3. Videofeldolgozás, kisebb módosítások. (Családi szalagos felvételek Mpeg2-be.) 4. Játék. (Settlers, Fifa ilyesmik. Esetleg NFS.) Kb. ebben a sorrendben a dolgok.

Ár?
Valami sulinetben. A Tesco most "akcióz" egy Benq FP 551-es típust. Mi a véleményetek róla?

Szamodra a legjobb kompromisszum egy MVA/PVA paneles lenne. Ezeknek jo a kontrasztaranya, ergo jok a feketek, jo a kepdinamika, es eleg jo a szinreprodukcio. PVA paneles modelljei a Samsungnak es az EIZO-nak vannak, amiket dicsergettek (ebbol en az EIZO L557-et lattam mukodes kozben es az jo volt, kar, hogy sulinetben nincs).

Az EIZO egyebkent most jelentett be egy uj 17"-ost (L578 talan), ami igencsak erdekes lesz, egy 1000:1 es kontraszt aranyu PVA panel, amiben pont ezt a kis elteres => lassu reakcio jellemzot egy kulso szabalyozo aramkorrel kompenzaljak, ami nemi kakaolokettel gyorsitja a molekulak mocorgasat... Kivancsi lennek ez vajh' miert nem jutott meg eszebe senkinek? Egyeb apro kenyelmi funkciok mellett (kornyezeti fenytol fuggove teheto fenyeroszabalyzas, ergo ejszaka nem veri ki a szemed a monitor), valszleg egy nagyon jo darab lesz.
Csupa regi cucc

#2310 Felhasználó inaktív   Kii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:29

Idézet: Lehel - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:13

Szamodra a legjobb kompromisszum egy MVA/PVA paneles lenne. Ezeknek jo a kontrasztaranya, ergo jok a feketek, jo a kepdinamika, es eleg jo a szinreprodukcio. PVA paneles modelljei a Samsungnak es az EIZO-nak vannak, amiket dicsergettek (ebbol en az EIZO L557-et lattam mukodes kozben es az jo volt, kar, hogy sulinetben nincs).

Az EIZO egyebkent most jelentett be egy uj 17"-ost (L578 talan), ami igencsak erdekes lesz, egy 1000:1 es kontraszt aranyu PVA panel, amiben pont ezt a kis elteres => lassu reakcio jellemzot egy kulso szabalyozo aramkorrel kompenzaljak, ami nemi kakaolokettel gyorsitja a molekulak mocorgasat... Kivancsi lennek ez vajh' miert nem jutott meg eszebe senkinek? Egyeb apro kenyelmi funkciok mellett (kornyezeti fenytol fuggove teheto fenyeroszabalyzas, ergo ejszaka nem veri ki a szemed a monitor), valszleg egy nagyon jo darab lesz.

Megnéztem az Eizo-kat, hát...
Lehet, hogy ez a legjobb monitormárka? Már ha van ilyen.

Tényleg kár, hogy nincs sulinetben. :(

A Benq-ról nem találtam olyan oldalt, ahol feltüntetnék a panel típusát. Sajnos.

Samsung 910N. Teccik, bár drágább, mint a Benq. Viszont a samsung.hu-n a színeknél 16,2 millió szerepel. Akkor ez ditherel vagy mi?

Jó lenne 19"-os TFT moncsi, mert szerintem úgyis csak natív felbontásban érdemes használni ezeket. És akkor 1280x1024 nem olyan kicsi, mint 17"-ban. Vagy tévedek?
Én legszívesebben 1024x768-ban használnám, de azt jó nagyban. Ilyen monitor azonban nincs - elég baj az. Pl. 17" 1024x768 natív felbontással.
Vagy tud valaki ilyet?

#2311 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:37

EZT    nézzétek meg!  10ms-os, most láttam ilyet az elektromosvilág boltban , és az a röhely, hogy ott csak 89 ezer volt bruttóban, míg a német ára 110K körüli forintra átszámítva. Ok. ez csak 16.2 M szín, de ha annyi is, akkor is jobbnak kell lennie elvileg a 25ms -os 16.7M színűeknél ( legalábbis sebességben ). Valakinek tapasztalata? Ránézésre amúgy jó volt, csak az a hülye akváriumos képernyővédő futott rajta, így pedig csak azt láttam, hogy az szép.

Ui.: elfelejtettem: DVI-s ráadásul.

Szerkesztette: agabe 2004. 11. 26. 13:40 -kor

#2312 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:55

Van ilyen... En is megvennem (talan ez az egyetlen TFT, amire hajlando lennek penzt aldozni), de per pillanat nem fer be a koltsegvetesbe :). Nem, nem a legjobb, a legjobbak kozott egyik az EIZO, meg regen CRT-ben is, es ma az uj piacokon is (per pillanat otthon egy F57-es EIZO-m van, ami 98-ban gurult le a gyartosorrol, ma is tueles a kepe, es 1024-ben lazan nyomja a 100Hz-et). Ennek azonban kemenyen csengo penzben lemerheto ara is van...
A 16.2 milla szin az kapasbol TN panelt jelent, ditherel, szinpontossaga csapnivalo kep es videofeldolgozasra nem eppen alkalmas (legalabbis 4 kiprobalt TN paneles csoda utan ezt mondom). Jatekra, szovegszerkesztesre viszont jo.

A Samsungnal ha jol lattam az N es a T jelzi  a TN / TN+Film panelt, a P-s cuccok meg PVA-sak. PVA panelt per pillanat csak a Samsung gyart (sajat licensz), ennek a legjobb a kontrasztaranya, ellenben lassu... Jatekra nem eppen jo, de mivel ez volt az utolso tetel a listadon, ezert mondtam ezt a paneltipust.

TFT-nel szamold ra, hogy a 17" os TFT kepmeretben megfelel egy 19" CRT-nek, es akkor az 1280 mar nem is olyan sok!
Csupa regi cucc

#2313 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:16

Most lehelte ki a lelkét a céges Acer AL1721-em... jó kis 17" TFT, hosszú utánvilágítással, életlen képpel 1024*768-ban... nem baj, most itt vakoskodom egy Acer V771 előtt, 1024*768, 16bit, 75Hz :omg:

#2314 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 15:22

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 3:18

Figyi! Én vidékről utaztam monitorért, és rendeléskor már szóltam, hogy ellenőrizzék a pixelhibákat. Mire a válasz az volt, hogy ezt mindig megteszik. Érthető is, mivel az ő érdekük is bizonyos mértékben. Persze felületesen teszik, mert sok a dolguk, meg nem is érdekli őket annyira, de ha észreveszik a gixert nem titkolják el előled. Ha pedig akkora köcsögök, hogy igen, akkor onnan nem szabad semmit vásárolni, mert másban is olyan a hozzáállásuk valószínűleg. Én elsőre hibátlant kaptam. Lehet, hogy már a nagykerben is megnézik, de ezt nem tarton valószínűnek.
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2315 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 18:54

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:16

Most lehelte ki a lelkét a céges Acer AL1721-em... jó kis 17" TFT, hosszú utánvilágítással, életlen képpel 1024*768-ban... nem baj, most itt vakoskodom egy Acer V771 előtt, 1024*768, 16bit, 75Hz :omg:

Van egy eladó Viewsonic 17-esem VP171b ha gondolod  ;)  :D

#2316 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:11

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:37

EZT    nézzétek meg!  10ms-os, most láttam ilyet az elektromosvilág boltban , és az a röhely, hogy ott csak 89 ezer volt bruttóban, míg a német ára 110K körüli forintra átszámítva. Ok. ez csak 16.2 M szín, de ha annyi is, akkor is jobbnak kell lennie elvileg a 25ms -os 16.7M színűeknél ( legalábbis sebességben ). Valakinek tapasztalata? Ránézésre amúgy jó volt, csak az a hülye akváriumos képernyővédő futott rajta, így pedig csak azt láttam, hogy az szép.

Erről senkinek nincs közelebbi tapasztalata ?

#2317 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:14

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 18:54

Van egy eladó Viewsonic 17-esem VP171b ha gondolod  ;)  :D

Nem köszi! :p  :D  Az aszar garis, megcsinyállák... :pokeas2:

#2318 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:16

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 19:11

Profi japán technika, meglepően olcsón. Ha a képe rendben van (pixelhiba, stb.), akkor 89.000,-ért hajrá!

#2319 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:25

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:16

Ne rémisztgessetek. Nekem is ilyen van itthon. Sulinetben vettem, örülnék ha azért tovább bírná. Mondjuk 3 év garanciát adtak rá. Én mondjuk natív felbontásban használom dvi-ről, így a képélességgel semmi gondom nincs, a fényerőt 0-ra vettem mert túl fényes volt. A melóhelyemen 5db 19-es acer tft üzemel napi 24 órában, ebből 2db 2 éves a maradék 3db 1 éves. Eddig semmi probléma nem volt vele, leszámítva a kép 'beégésének' gyanúját. Felcserélve a monitorokat, idővel eltünt a beégettnek tünő ábra.
benjami

#2320 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:37

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:37

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.