Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 16:41
Ez sértően lámának nézés, de nem haragszom meg.

Olvasd el amit írtam, pontot ezt fogod látni.
Ezzel vitába szállnék. Megcsináltam amit mondtál, beállítottam 100Hz-cre és felülbíráltam a gyári értéket. Ahogy lenyomtam az okét eltűnt a kép, és kiírta a monitor, hogy nem optimális módban vagyok. Tehát nem lehet olyan ferekit adni a monitornak amit nem tud, mert nem eszi meg.

75Hz-cre simán át tudom állítani, nem szól, hogy baj lenne és megy is rendesen, OSD is 75-öt ír ki. Nem lehet olyat beállítani amit nem tud a monitor, mert különben nincs kép.
Lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem is.
Miért van 80kHz-ces elektronika a monitorban, ha nem is tud szerinted 75Hz-cet? Elég lenne akkor kisebb is.
A gyártók oldalán olvashatod, hogy analóg jel esetén van gyárilag támogatott 75Hz. Minek van kiírva ha szerinted nincs is? Mivel analóg jel esetén van 75Hz, ezért a monitor tudja, képes rá. Ezek szerint valamelyik gyártónál digitálisan be lehet állítani, valamelyiknél pedig nem.
Láthatod, hogy analóg és digitális jelnél mást írnak az elektronikára. 56-75Hz, ez magáért beszél, hogy tudja.
nem azt írták hogy tudja kezelni, hanem azt, hogy azt a frekvenciát is beállíthatod és nem lesz gond a monitorral, mert az elektronika visszaveszi...
érdekes, hogy 100-on nem megy! Nálam meg 240hz-en fut... akkor most az Acer tudná a 240hz-et???

egyébként ez a frekvenci azt jelenti, hogy a képet másodpercenként ennyiszer villantja fel... (CRT-nél) TFT estén ugye a ledek addig égnek, míg parancsot nem kap a másik állapotra... innetnől tök mindegy mekkora frekin üzemelteted a 20ms-os panel akkor is csak 20 ms-el műkszik! Nem tudsz gyorsabb kép változtatást kicsikarni, mert nem frekvencia függő! Ha a ledek is villognának nem lenne gond, de így akármit állítasz be nem lesz se lassabb, se gyorsabb a megjelenített képed frissítése! Frekvencia független! Kölönben én is azt hittem jelent valamit a 75hz, de semmit...
1600*1200 esetén pedig 1280*1024 a kép, ahogy Te is írtad... mert a fix pont méretek miatt kötött a megjelenítés... a kártya leadja a képet, és a mi nem fér el a monitoron, azt görgetéssel tudod megtekinteni...
Analógot ne hasonlíts digitálishoz, mert ott digit-analóg-digit... míg digitnél a jel átmegy, és a belső eleektronika állítja elő a képet...
Analógnál azért támogatott a 75-hz, mert az analóg jelnél nagyobb a veszteség, mint a digitális jelnél. Nézd meg például a mobiltelefonokat! Minél nagyobb frekvencián küldik át a jelet, annál tisztább a vonal! Analógnál ezért engedik meg a 75hz-es jel küldést, és utána a saját elektronikája lekezeli... valószínűleg a gyár által digitálisan megadott 60 hz-re... ha nem tennék, akkor zavarosodna a kép!
Szerinted a gyártók miért nem 75hz-es digit jelre állítják alapból a TFT-ket???
Ha régebbről visszanéznél pár cikkben írták, hogy nem képesek még a mai panelok olyan gyorsan lekezelni az adatokat, és még pár évet várni kell rájuk... ennyi! Az pedig, hogy 75hz-et engedélyez, az nem csoda! Mert anno volta régi monitoroknál is olyan, hogy beállítottad 100-ra, miközben max 85 volt ajánlva, és működött...hogy 100-hz-en nincsen kép, az azt jelenti, hogy a készülék túl magasnak ítéli meg a frekit, és letilt! nem jelenti azt, hogy a 75hz-et azért engedélyezi, mert azon műkdik, csak azt, hogy a 100hz-eset már nem tudja lebutítani 60-ra...
Szerinted akkor most az enyém 240hz-en megy??

fizikai lehetelenség! Pedig kiírja! És működik!
Csupán a digitális jelet visszabontja 60-ra... innentől meg tök mindegy!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).